|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Povišen šećer - uticaj na trudnoću
16.12.2008 10:33:40   
una77
Drage moje,

Zamolila bih Vas za pomoć. Moja prijateljica silno želi bebu, ali ima šećer od svoje 10 godine. Pošto živi u Satrajevu, interesuje me dali je neko bio u ovakvoj situaciji i koji doktor vodi ovakve trudnoće. Unaprijed Vam se zahvaljujem.

< Poruku je uredio Dina RR -- 16.12.2008 10:36:26 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Povišen šećer - uticaj na trudnoću
16.12.2008 10:38:54   
Anoniman
nemam iskustva sa tim, al evo jedan tekst, ako ga vec tvoja prijateljca nije citala prije

LP

http://www.diabetes.org.yu/trudnoca.htm

ima dio Planiranje trudnice i dijabetes


< Poruku je uredio Dina RR -- 16.12.2008 10:39:47 >

(odgovor članu una77)
  Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Povišen šećer - uticaj na trudnoću
26.12.2008 19:02:18   
dana3
e ovako.ko u sarajevu vodi takvu trudnocu ja pojma nemam,ja sam iz unsko sanskog kantona a sad sam u
svedskoj.secer imam od svoje desete isto a sad su mi 34 pa racunaj.prije dva mjeseca rodila sam bebu. sta treba za uspjesnu trudnocu je slijedece:prosjecni secer tj.HbAc1 bude 5,5,mjerenje secera prije i poslije svakog oobroka tako da prije bude od 4-7 mmol a poslije oborka 6-9.naravno da dolazi do povisenog ili jako smanjenog secera ali to su vrijednosti kojih bi se trebalo postici.u toku trudnoce treba cesto mijenjati doze insulina tj.da se prate potrebe za istim,kontrolisati krvnu sliku i zeljezo,pratiti stanje bubrega i ocuju te paziti da kreatinin ne bude viskog kao ni krvni pritisak koji mogu da ubiju bebu ili dovedu do ozbiljnih komplikacija.ja licno na pocetku trudnoce nisam pila nista za tlak ali kad je bio 160/100 ukljucena mi je terapija.

kod dijabeticara postoji mogucnost radjanja salaste bebe,krupne i jako debele sto otezava porod i kasnije zdravlje bebe,ostali rizici su kao i kod zdravih trudnoca samo procenti su veci kod nas.dalje,moze se desiti jako rani porod u 26 sedmici sto ne garantuje da ce beba prezivjeti(ovde u svedskoj vecina beba prezivi),uglavnom sve sto se desava sa normalnim trudnicama desava se i nama samo sto moramo vise i cesce da kontrolisemo tokom trudnoce kao i cesce ultrazvuke bebe da se vidi da li raste normalno.
ne znam ko vodi takvr trudnoce u sarajevu ali znam da komsinica moje tetke koja zivi na alipasinom porodila prioje godinu dana a bila je i jeste dijabeticar vec 15 godina.koliko sam cula i ona i beba su u savrsenom stanju.SRETNO-to je sve sto mogu da porucim jer niko ni zdravoj zeni ne moze da garanturje da ce sv ebiti ok pa ni nama dijabeticarima

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu una77)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Povišen šećer - uticaj na trudnoću
29.12.2008 18:47:19   
dana3
una77 u sarajevu nema specijalnog odjela znaci dijabeticarke su prepustene same sebi.meni su u bosni rekla da se ne nadam da cu ikad imati dijete upravo zbog toga.kolegici reci-privatno ILI HRVATSKA.javi da li je kolegica dobila informacije zelim joj puno srece jer  malecka60  i ja  ostvarile smo san da budemo mame-slatke mameuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu una77)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *