|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pregled u mogućoj trudnoći
6.11.2007 11:42:47   
jupajdi
Pozdrav veliki svima!
Naime, zanima me sljedeće. Prijateljica me je pitala za savjet, a ja joj nisam znala odgovoriti. Tačnije, nisam bila sigurna da li ću joj dati pravi odgovor. Ona i muž "rade" na bebi nekih 2-3 mjeseca. Do sada nije nista bilo. Za dvije sedmice treba da dobije, a voljela bi napraviti papa-test i ostali pregled, te mamografiju. Uhvatio je strah od raznih bolesti, jer često na TV-u gleda emisije posvećene "Zagrljaju podrške". Interesuje je, ako je trudna, da li može uraditi ginekološki pregled i papa-test. Da li se može plod oštetiti prilikom pregleda? Moje mišljenje je da ne bi trebalo, ali nikad se ne zna. Čitala sam neke postove na forumima, žene su imale ružnih iskustava. user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Pregled u mogućoj trudnoći
6.11.2007 11:51:44   
Suncica*
Ja sam radila papa test i vaginalni razmaz u trudnoci. Koliko je meni poznato to su osnovni nalazi koji se radi jos na pocetku trudnoce..
Takodje ja nisam mogla ici da se porodim bez nalaza papa, vaginalnog i testa na sidu iz 8 meseca trudnoce..

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Pregled u mogućoj trudnoći
6.11.2007 12:00:09   
jupajdi
Ma i ja sam radila gin. pregled, ali tek u drugom i trećem tromjesečju. U prvom nisam, pa zato i pitam. Kontam, tada se treba najviše čuvati pa, rekoh, i od toga.user posted image

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Pregled u mogućoj trudnoći
6.11.2007 12:59:21   
Anoniman
i ja sam radila papa test vec na pocetku trudnoce i mislim da je cak to obavezno.ne moze skodit,obicni bris.

(odgovor članu jupajdi)
  Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Pregled u mogućoj trudnoći
6.11.2007 13:03:24   
D_K
Meni nisu radili papa test ni u jednoj trudnoci iz prostog razloga sto sam ih radila u redovnim pregledima jednom godisnje.. Tako da ako su tada bili ok onda nema razloga da se rade u toku trudnoce!!
Najbolje je neka provjere sa doktorom (ili jos bolje doktorima), kao sto ste rekle svakakvih iskustava su zene imale sa tim a jos prva tri mjeseca su sama po sebi kriticna..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Pregled u mogućoj trudnoći
6.11.2007 13:24:39   
Suncica*
Ja koliko znam uzimaju bris stapicem i za papa test i za vaginalni, rezultati budu dve nedelje posle. Sve je to sterilno tako da nije opasno za bebu..

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Pregled u mogućoj trudnoći
6.11.2007 19:25:40   
Lejla K
Ja sam takođe na prvom pregledu, na početku trudnoće radila Papa, i klasični vaginalni pregled. To ne može štetiti bebi. Mamografija je rengensko zračenje, a mislim da za njim nema potrebe, grudi se svakako prvo pregledaju palpatorno (pipanjem) i ultrazvučno. To pogotovo važi za mlađe žene koji ma se mamografija ne predlaže prije 40-te. Naravno, ako je sve u redu.

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *