|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Srca su prestala da kucaju
16.2.2007 14:44:43   
Anoniman
Drage moje, nisam ni sanjala da cu se naci na ovom podforumu! Nazalost, moje bebice nisu prezivjele! user posted image  Srca su prestala da im kucaju u osmoj sedmici!user posted image Sinoc sam bila na pregledu i dr je to konstatovala, mada nije htjela nista definitivno da prognozira do ponedeljka. Medjutim, ja nisam cijelu noc oka sklopila i danas odem kod druge dr, privatno, koja mi to isto potvrdi i predlozi sto hitniji prekid trudnoce! Tako izbezumljena sam odletila na kliniku gdje sam opet obavila pregled, naravno, dijagnoza je bila ista! U ponedeljak idem na prekid trudnoce, sem ako ne daj Boze ne prokrvarim tokom vikenda! Uzasno se osjecam, to vam ne monu ni opisati! Placem ko luda od sinoc, sebi ne mogu da dodjem! Toliko sam se radovala, pravila razne planove, a sad je sve palo u vodu! Zivot nekad bas nije pravedan! A tek koliko se bojim tog ponedeljka i tog prekida trudnoce! Jos mi dr kaze da oni bas i ne vole te prekide kad plodovi nisu vise zivi, to je jos rizicnije! Ma nemam pojma sta vise da mislim! Mislim da sam trenutno najtuznija osoba na svijetu! Trudim se sebe da ohrabrim da je tako mozda i bolje, da je dobro sto se sve otkrilo sad, nego ne daj Boze kasnije kad trudnoca odmakne, ali mi ta ohrabrenja bas i ne polaze za rukom! Uh, moram se vratiti na posao i glumiti da je sve u redu, a to mi u ovom trenutku najteze pada!
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Srca su prestala da kucaju
16.2.2007 14:48:32   
Ivona RR
Azra ne mogu ti ni opisati koliko mi je zao,

molim te ako ti bilo sta treba da me kontaktiras na pp.


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Srca su prestala da kucaju
16.2.2007 14:54:11   
Happy
Jako mi je žao Azra zbog tebe i tvog muža.
Ne daj se, kao što reče bolje sad, nego kasnije...
Zaista mi je mnogo žao. Probaj da budeš jaka, koliko je to moguće.
Samo mi nije jasno zašto su te ostavili do ponedjeljka da čekaš.
Puno ti sreće želim i držim ti fige

(odgovor članu Ivona RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Srca su prestala da kucaju
16.2.2007 16:26:37   
sabina
Joj, Azra, jako mi je žao!
Razumijem te, jer i sama sam bila u sličnoj situaciji. Užas!
Budi jaka, drži se, držim ti palčeve!
Biće ako Bog da više sreće drugi put, vjeruj u to!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Srca su prestala da kucaju
16.2.2007 18:05:36   
Anoniman
Ja jos ne mogu da vjerujem! Odlucila sam da sutra potrazim jos neko misljenje doktora, cisto da se ne predam tek tako! A do ponedeljka su me ostavili zato sto su im instrumenti na sterilizaciji. Uzasno se bojim svega toga, ne znam ni kako izgleda kiretraza, boli li puno, koliko traje, nista mi dr nije rekla, niti sam ja od soka bila u stanju da pitam!

(odgovor članu sabina)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Srca su prestala da kucaju
17.2.2007 0:18:34   
Lejla K
Dragi Azrić, nažalost potpuno te razumijem i jako dobro znam kroz šta prolaziš. Sad sve izgleda besmisleno i crno. Traži snagu u nadi i sad je najvažnije da se ti oporaviš da bi slijedeći put bilo sve u redu. Ja ti najtoplije preporučujem svog ginekologa dr. Vernesa Begovića kojeg sam i upoznala kad sam se našla u istoj situaciji. Kiretažu je obavio najstručnije moguće, i najbezbolnije moguće, sa instrumentima koji minimaliziraju mogućnost da se tebi nanese šteta. Njegovi kontakt podatci su:

Ginekološka ordinacija Dr. Vernes Begović
Nedima Filipovića 8
033 650-333

Na žalost, on ne radi preko vikenda, ali ako već budeš čekala ponedeljak ja ti ga toplo preporučujem. Mislim da se u ovim trenutcima treba poštediti barem fizičkog bola, ako je moguće.

Ako ti je neka utjeha, rani spontani pri prvoj trudnoći je dosta česta pojava, a ponovo se može pokušati za nekih 6 mjeseci.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Srca su prestala da kucaju
17.2.2007 0:42:49   
Lejla K
Nekad je utješno i kad znaš više o tome šta se dešava i da nisi sama.

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=162&Show=614&PHPSESSID=28791d34b7fb86b06c26d22f2ba53fa1

Ne predaji se, i nemoj nam sad nestati sa foruma, tu smo za tebe.

(odgovor članu Lejla K)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Srca su prestala da kucaju
17.2.2007 9:12:03   
aloa
Draga Azra,

ne mogu reci koliko mi je zao zbog toga sto se desilo. Budi hrabra i jaka. Ja imam prijateljicu kaja je izgubila blizance u sestom mjesecu trudnoce, a evo sada treba ponovo da rodi. Nije neka utjeha ali... Ne postje rijeci koje bi mogle sada ublaziti tvoju bol. Mislicu na tebe u ponedeljak....



(odgovor članu Lejla K)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Srca su prestala da kucaju
17.2.2007 11:17:51   
Happy
Svi smo uz tebe biće to OK.
Moja sestra je nedavno imala isti slučaj. Beba je umrla u 7 nedjelji. Ja sam išla sa njim doktoru.
Spontani otprilike traje vrlo kratko, oko 5 minuta i manje. Daju ti lokalnu, a naravno ti možeš tražiti i totalnu, što bih ti ja preporučila.
Iskreno da nije bolno, jeste. Ali kažu da je gori taj psihički bol, nego fizički.
To je sve Božije, On zna zašzo je to tako trebalo biti.
Držim ti fige i puno sreće.
Javi kako je sve prošlo.
P.S.Obavezno kupinešto slatko i sok od borovnice.

(odgovor članu aloa)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Srca su prestala da kucaju
17.2.2007 13:03:42   
Yuna
joj...baš mi je žao...
user posted image user posted image user posted image
jadne bebice user posted image

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Srca su prestala da kucaju
20.2.2007 20:37:29   
BebaEna
Zao mi je jako sto se to deslio....
Takodjer ti toplo preporucujem dr. Vernesa Begovica, zaista je sjajan. Nisam radila prekid trudnoce, ali kao ljekar i covjek je izuzetno dobar...
A rijeci utjehe ako uopce postoje za situaciju u kojoj se nalazis, znam da ti ne pomazu, ali drzi se, budi jaka...

(odgovor članu Yuna)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Srca su prestala da kucaju
21.2.2007 10:34:58   
ladybug
Draga Azra,
Život nosi razna iskušenja i prednost je u tome što ta iskušenja osnaže i ohrabre čovjeka da ide dalje. Ako možeš shvati svoje iskušenje kao nešto što je dobro za tebe što se tako završilo, i vjeruj da će ti Bog nadoknaditi puno boljim.
Suosjećam s tobom i želim ti ono što je najbolje za tebe.

_____________________________

Rejjan, 05/07/06

(odgovor članu BebaEna)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Srca su prestala da kucaju
25.2.2007 19:39:07   
sreca
Draga moja, znam kako se osjecas, nema rijeci utjehe, prosla sam kroz to sve i to dva puta, bilo sta da ti kazem znam da je suvisno, ali nemoj  sad da klones, budi hrabra(mada ja nisam).
Jednostavno moramo naprijed........

Jedna gospoja mi je rekla poslije mog drugog pobacaja, da samo one kojima se to dogodilo znaju kako je i da ne zeli nista da mi kaze, ona sad ima troje djece a imala 3 pobacaja, tako da i ti i ja i sve mi ako Bog da uspjecemo nekada..........


(odgovor članu ladybug)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Srca su prestala da kucaju
6.10.2007 16:41:37   
alma b
slkk

(odgovor članu sreca)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Srca su prestala da kucaju
16.10.2007 20:30:01   
Anoniman
draga azra evo procitah tvoju situaciju i jako me dirnulo sve.imala sam prijateljicu koja je imala istu situaciju a evo kako je ona sebi pomogla,ako ce ti biti lakse..ona je sebe uvjeravala da je tako bolje jer da su se bebe rodile nesto kao s njima ne bi bilo u redu i ona i te bebe bi se patile citav zivot.,zato glavu gore i vjeruj u sutra.kako si sve to prosla i jesi li dobro javi se.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Srca su prestala da kucaju
27.10.2007 13:25:07   
ADA
CAO AZRA! OVDJE ADA KOJA JE PROSLA TO BAS OVU SRJEDU JER JE U DRUGOM MJESECU UMRLA IMENI BEBA IJA SAM PREPLAKALA I TESKO MI JE I SADA ALI OPET IMAJ NADE DRUGI PUT UZ BOZJU POMOČ MORA DA BUDE BOLJE!!!!NEMOJ ODUSTATI JER IJA NISAM NIT CU KADA BORICU SE DOKRAJA ZIVOTA TAKO MORAS ITI!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Srca su prestala da kucaju
31.10.2007 0:12:28   
Alijeva mama
Draga Azra,moja prva trudnoca je bila blizanacka i zavrsila je spontanim u 6.mjesecu...tako sto sam se otvorila i porodila se prirodno i bebe su bile zive 5 min.i srca su prestala kucati...bila sam kao i ti,skovala sam planove i tako sl.al Bog je znao bolje od mene i tebe i nije dao da se rode jer kako znamo da bi sve bilo uredu...
Prvu stvar sto mi je muz rekao je bilo da Bog najbolje zna i da ne znamo da li bi bili zdravi i da cemo mozda dobiti dijete koje ce biti zdravo i dobro....i poslije 9 mj.ponovo sam zatrudnila i dobila svog Alija koji se rodio sa 4 kg i kojeg bi pozeljela svakoj mladoj mami...bio je beba samo 40 dana i od tada spava,jede kao odrastao..nemam HVALA BOGU nikakvih problema s njim.....
Zato budi jaka i znaj da BOG stvarno zna najbolje...a sto se tice kiretaze,ona otpilike traje do 15 min.i podnosljiva je bol pri lokalnoj anesteziji..nemoj se bojati.....vjeruj u Boga i vidjet ces ...niko nije tako milostiv i ne zna najbolje kao ON......
Cuvaj se ...........PUSA

(odgovor članu ADA)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Srca su prestala da kucaju
4.5.2008 0:44:43   
malecka60
Draga Azra, jako mi je zao sto ste morali proci kroz sve to ti i tvoj muz. Stvarno mi je zao, jer znam kako se osjecas. Moj muz i ja smo kroz sve te stvari prosli. Mozda je nama bilo i gore , jer mojoj bebi je prestalo kucati srce 24h pred porod. Za ovo nema rijeci utjehe, nego morate biti jaki i ici dalje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Srca su prestala da kucaju
6.5.2008 0:04:44   
eni_24
Malecka60 , 24 h pred porod , sta se desilo , zasto ??? Molim te ako ti tesko nije ispricaj svoju pricu, hvala.        Azra budi jaka , uvjek ima nesto nedaj Boze gore -- Allah najbolje zna.  Pozz svim mamama, trudnicama i buducim trudnicama

(odgovor članu malecka60)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Srca su prestala da kucaju
6.5.2008 23:49:40   
malecka60
Iskreno receno, ne volim se sjecati tih dana i trenutaka. Mislim nije lako. Pokusacu u kratkim crtama opisati sta nam se desilo, i neka mi ne zamjere trudnice ako budem skrta na rijecima.

Tokom cijele trudnoce bilo je, hvala Bogu, sve uredu. Medjutim, krajem 8. mjeseca imala sam povisen tlak, nenormalne edeme i visoku proteinuriju. Doktori nisu vodili racuna o tome, bilo im je vazno da sam ja lijepo izgledala, a kakvi su nalazi bili, ma to je nebitno. I tako jednu noc osjetim lagane bolove i mi odemo u bolnicu, ginekolog me pregleda i kaze mi tako da je beba mrtva. Sve je to prouzrokovao visok tlak i sve se iznenada i u kratkom roku desilo. To se naziva EPH gestoza. Ne bih pozeljela ni dusmaninu ono kroz sta smo prosli moj muz i ja. i sad smo cijelo vrijeme u strahu i pitamo se kako ce ova trudnoca zavrsiti, ali sve je u Bozijim rukama. Zato puno ne pisem na forumu, citam sta pisu druge trudnice. Nadamo se da ce biti sve uredu, aBd. 


(odgovor članu eni_24)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Srca su prestala da kucaju
7.5.2008 0:03:06   
pile
Malecka bas mi je zao zbog tvoje prve trudnoce. Iskreno se nadam da ce se ova trudnoca normalno zavrsiti i da ce doci mala beba na ovaj svet. Samo nemoj da se sikiras i razmisljas sta ce biti kad se vreme priimakne. Prepostavljam da nije lako, Zelim ti svu srecu da ti bude lak pord kao i ja sto sam imala. tj. porodila sam se za deset minuta a i ja sam mama deseto mesecne bebe.

(odgovor članu malecka60)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Srca su prestala da kucaju
7.5.2008 8:28:46   
eni_24
malecka60 user posted image  Zao mi je zbog vas i vase bebice ... Ostala sam bez rijeci , nesto mi pravo tesko ... Molim te glavu gore , misli na tu sada trudnocu , vodi racuna o svim nalazima i o svemu, nadam se da ce Allah, Bog ili kako vec biti uz tebe , uz mene i uz sviju nas... Ako Bog da imat cemo mi dosta sinova i kceri ... CUVAJ SE POZZ

(odgovor članu pile)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Srca su prestala da kucaju
7.5.2008 8:32:10   
haida
Malecka60 stvarno sam bez riječi i mogu samo da predpostavim kroz koji pakao ste prošliuser posted image user posted image user posted image

Ali draga samo glavu gore i biće ako Bog da puno user posted image  samo nemoj nadu gubiti i vjerovanje u sebe i svog muža.
Svi smo uz tebe....velika pusa

_____________________________

ALINA 29.06.2004.

ARMIN 13.11.2008

(odgovor članu eni_24)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Srca su prestala da kucaju
7.5.2008 22:48:00   
malecka60
Drage moje,
hvala vam na podrsci, nekako mi je laknulo kad sam procitala vase poruke. Lijepo je znati da neko ima ko ce ti pruziti lijepu rijec, iako se ne znamo.

Hvala jos jednom, zelim od sveg srca da svaka zena dozivi da doceka i ima zdravu i zivu bebu.


(odgovor članu haida)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Srca su prestala da kucaju
30.5.2008 22:49:05   
anitaMO

drage moje i ja sam u 11 tjednu  izgubila prvu bebu.ali sam cekala samo 3 mj  i ponovo ostala trudna.lezala u bolnici zbog krvarenja u 8 tjednu.irodila sam svoju curicu 05.1.2008.jedva zivu glavu na porodu izvukla.ali sve je zavrsilo dobro .zato drage moje ne predajite se.bice to sve ok

(odgovor članu malecka60)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *