|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Trudnoca, porod i MS?
15.11.2007 12:02:35   
Cvrle
Pozdrav svima koje ovo interesuje! Mozda sam dosadna jer sam ovo pitanje vec postavljala u okviru drugih tema, ali ovako,kao nova tema je uocljivije, pa mi mozda neko odgovori. Interesuju me iskustva oboljelih sa MSom tokom trudnoce, sam porod i nakon poroda. (Ne mora licno vase, ne daj Boze, ali mozda nekog koga poznajete). Da li se treba nekom posebnom doktoru obratiti, treba li na nesto posebno obratiti paznju, da li se preporucuje carski ili moze i prirodno? Koja je bolinica u ovom slucaju bolja, i tako to? Sve me interesuje, pa pisite. Puno biste mi pomogli. Inace sam trudna 13 sedmica, imam 26 god. i vec 4 god. bolujem od MS (ali hvala Bogu, u odlicnom sam stanju user posted image user posted image ). 
Hvala vam, unaprijed, svima user posted image !

< Poruku je uredio Mić -- 22.11.2007 18:47:41 >


_____________________________

No sikirli, be hairli!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Trudnoca, porod i MS??
15.11.2007 15:13:48   
miracle
ja ti želim sve najbolje,da sve prođe u najboljem redu..nemam informacija trudnoća i ms...ali sigurno će ti se javiti neko,ili možda da potražiš na ineternetu neke informacije.. i  dr.porazgovarati o tome..a pretpostavljam da već jesi

sretno user posted image

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Trudnoca, porod i MS??
15.11.2007 15:31:00   
Cvrle
hvala na lijepim zeljama. Jesam pod stalnom kontrolom svog neurologa i ginekologa (doduse privatnik, zato trazim kod koga cu se javiti drzavnom radi samog poroda), ali me vise interesuju iskustva samih zena.

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu miracle)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Trudnoca, porod i MS??
15.11.2007 16:05:21   
D_K
Pozdravljam te hrabri nas Cvrle.
Ja licno nemam iskustva sa MS ali je jedna moja drugarica otkrila da ga ima prije nekih 8 godina. Mi smo vec bile utanjile kontakt pa ne znam bas sve detalje ali ona se udala i zadnji put kad sam je vidjela to je bilo nakon njenog poroda (rodila je decka) i mali se igruskao oko nje. To je bilo prije otprilike 2 godine. Zao mi je sto ne znam detalje ali znam da je ona jedan veliki borac (pretrpila je mnogo sta u zivotu i prije nego sto joj je otkrivena MS) i bila je hrabra da zatrudni i hvala Bogu rodila je malog bebica sto i tebi zelim.

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Trudnoca, porod i MS??
15.11.2007 19:02:02   
Anoniman
ne kuzim tu skracenicu ms

(odgovor članu D_K)
  Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Trudnoca, porod i MS??
16.11.2007 10:10:33   
Cvrle
MS= Multiple Skleroza

Hvala D_K sto si podjelila jedno isikustvo sa mnom. Da, cula sam i ja da su neke zene sa MSom rodile i po dvoje djece.  I to jesu uglavnom jako veliki borci. Nadam se da i ja spadam medju njih. Nisam ni trenutka oklijevala da li da ostanem trudna i da rodim, ali rizicno je kako ce se taj napor pri porodu odraziti na moj organizam. Jer neke su zene saznale da imaju MS tek nakon poroda. Ali naravno nije porod uticao na pojavu nego ranije akumuliranje negativnih dogadjaja, stresova i napora, ako organizam vec ima predizpoziciju za nastajanje bolesti.  U svakom slucaju, ostajem vesela i hrabra, radi svoje bebe,a naravno, i na mene ce to pozitivno djelovati user posted image

_____________________________

No sikirli, be hairli!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Trudnoca, porod i MS??
16.11.2007 10:22:08   
D_K
Nema tu napora za organizam - tebi ce najvjerovatnije raditi carski rez.
Mislim, nisam ja doktor ali cisto sumnjam da bi te pustili da se prirodno poradjas - jos prvi porod..Zato nemoj da se brines i nastavi da uzivas u svojoj trudnoci :)

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Trudnoca, porod i MS??
16.11.2007 14:41:18   
makana
cvrle user posted image user posted image user posted image
i da znaš prva fotografija user posted image je super
radovaćemo se svakoj novoj
user posted image

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Trudnoca, porod i MS?
14.5.2009 0:38:52   
Pacco
Veliki pozdrav svima! Nova sam na RR (Ringeraja?!), a relativno nova i u MS svijetu. Imam dosta pitanja, ali ne bih da otvaram novu temu kad vec imamo ovu malo stariju user posted image  

Cvrle, nadam se da se dobro osjecas, a i da bebach fino napreduje. Zelim da podijelim pricu s nekim ko ce me razumjeti, ko u stvari zna o cemu pricam, ko mozda ima odgovor. Ja nisam mogla ni sanjati da imam MS, normalno sam zatrudnila, porodila se u junu 2007 u Vojnoj bolnici. U martu 2008 sam "cackala" po internetu, i zamisli: nadjem jedan simptom MS- a, probadanje koje osjecam u lijevoj ruci pa sigurno zadnjih sad vec 7 godina. To je toliko kratkotrajno i rijetko, da ama bas nikad nisam pomislila da moze biti nesto ozbiljnije. Jednostavno, kao da me na tren udari struja u lijevu ruku. Uvijek sam mislila da sam "se ruzno naslonila na ruku" i tome slicno. Po prirodi sam blagi hipohondar user posted image , pa sam odlucila uraditi sve testove. Niko me nije shvatio ozbiljno, pa ni dr., ali mi je ipak u oktobru ucinila uslugu i poslala me na MR mozga i vratne kicme. Nalaz je pokazao lezije. U decembru su mi na neurologiji radili punkciju, MM je nalaz nosio u Zagreb, a nakon sedam dana je i taj nalaz pokazao sta vec, uglavnom moja dijagnoza je MS. Da ne pricam kako sam sve podnijela, bitno je kako dalje. Hvala Bogu imamo zdravog djecaka, koji sljedeci mjesec puni dvije godine, a ja... cekam odluku konzilija, da li cu dobiti interferon ili ne, i razmisljam o drugom djetetu. Iskreno, taj neki osjecaj koji me vodi kroz sve u zivotu, mi uopste ne govori da trebam drugo dijete, ali s druge strane voljela bih da bebach ima brata ili sestru. Ne znam da li ovdje mozemo razgovarati o zdravlju odraslih, jer ovo je ipak forum za trudnocu i bebache, ali mene zanimaju i iskustva ljudi sa Interferonom, sa lijecenjem MS- a uopste. Ako ima neko sa MS dijagnozom, i vise od jednog djeteta, molim vas javite se, trebaju mi iskustva drugih.
Hvala puno, svi ste super, dugo vas citam, al' nikako da se prijavim. Evo, sad sam tu. user posted image   

(odgovor članu Cvrle)
Neposredna veza do poruke: 9
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *