|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Zanimljivosti o hrani
30.6.2008 17:21:31   
sweetbaby
Jabuka - čudotvorni lek protiv stresa
 
Bez obzira na vrstu, jabuka je pravi rudnik zdravlja. Ona sadrži više korisnih sastojaka nego bilo koje drugo voće, ali ne samo to: naučnici su ustanovili da je svaki od tih dragocenih sastojaka i veoma delotvoran protiv stresa. Kada smo pod stresom, često se i više znojimo. Pošto udeo vode u jabuci čini čak 85 odsto, konzumiranjem ovog voća možete da nadoknadite gubitak tečnosti. Kada smo pod stresom, organizam luči hormon adrenalin i troši vitamin C. Osim toga stvaraju se slobodni radikali, koji izazivaju starenje ćelija (npr. kože). Vitamin C pomaže da se neutrališe njihovo štetno dejstvo. U jednoj jabuci ima 18 miligrama ovog vitamina. Jabuka sadrži i sve vitamine iz grupe B (izuzev B12), i to u velikim količinama. Ovo pogoduje nervnom sistemu, između ostalog i zbog toga što vitamin B podstiče stvaranje belančevina. Stres se negativno odražava i na varenje. Rendana jabuka je poznat domaći lek protiv dijareje. Velika količina vlaknastih materija aktivira rad crevnih bakterija. Jedna jabuka sadrži 2 grama grožđanog i 5,7 voćnog šećera, koje telo brzo apsorbuje pa samim tim brzo dobija novu snagu. Proteini su zaduženi za regulisanje metabolizma, a osobe pod stresom ih više troše. Jabuka sadrži sve aminokiseline, koje su neophodne organizmu za stvaranje novih belančevina.

< Poruku je uredio MaryamAmina RR -- 24.1.2009 23:00:25 >


_____________________________

Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je
čudnije kako nam baš to malo nedostaje.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: ZANIMLJIVOSTI
30.6.2008 17:23:02   
sweetbaby
Suncokret protiv ekcema
 
Semenke suncokreta sadrže snažne antioksidanse - vitamin E i selen. Antioksidansi imaju sposobnost neutralizacije štetnih slobodnih radikala i na taj način štite organizam od brojnih degenerativnih bolesti današnjice, kao što su kardiovaskularna i maligna oboljenja. Zbog povoljnog sadržaja esencijalne linolne masne kiseline, vitamina E i proteina, redovan unos suncokretovih semenki pomaže koži da bude elastična, a može da bude koristan i kod ekcema.

_____________________________

Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je
čudnije kako nam baš to malo nedostaje.

(odgovor članu sweetbaby)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: ZANIMLJIVOSTI
30.6.2008 17:24:57   
sweetbaby
Hrana podiže libido
 
Ostrige i šampanjac su na prvom mestu kad je rec o afrodizijacima, ali hrana koja ce istinski probuditi libido ipak nije tako egzoticna. Sir, mleko, jaja, banane, breskve, lešnici ili orasi samo su neke od namirnica koje ce ojacati vašu seksualnu energiju. S druge strane, namirnice s visokim udelom zasicenih masti, grickalice i slatkiši od belog brašna i šecera telu oduzimaju energiju i gase strasti. Svež sir i nemasni jogurt podici ce nivo dopamina, supstance zaslužne za jacanje želje za seksom, a jaja i malo crvenog mesa organizmu ce pružiti više energije. Ako želite ponovo da osetite „trnce” zaljubljenosti, omega 3 masne kiseline iz ribe pojacace osetljivost na svaki partnerov dodir. Crveno voce bogato antioksidansima, poput borovnice, jagoda i brusnice, podstaknuce cirkulaciju, dok zasicene masti iz maslinovog ulja i curetine povecavaju nivo testosterona i cine muškarca aktivnijim u krevetu.

_____________________________

Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je
čudnije kako nam baš to malo nedostaje.

(odgovor članu sweetbaby)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: ZANIMLJIVOSTI
30.6.2008 17:26:55   
sweetbaby
Najskuplja kafa na svetu
 
Ekskluzivna kafa koja se dobija iz macijeg izmeta, prodaje se u jednom kaficu u Londonu za 50 funti. Jamajkanska zrnca kafe Blue Mountain i Kopi Luwak, mešaju se kako bi se dobila kafa najskuplja kafa na svetu Raro. Ono što je interesantno za ovu kafu jeste da ova zrna prvo jede macka Cibetka, a posle odredenog vremena i „odredenih radnji” same mace, dostižu cenu od fantasticnih 324 funti po kilogramu. „Male fabrike” najskuplje kafe na svetu, macke cibetke, žive u grmlju plantaža širom jugoistocne Azije i uvek jedu samo najbolja i najzrelija zrnca kafe. Nakon toga na scenu stupaju radnici s plantaža koji skupljaju macji izmet, peru ga i prže zrnca koja u njemu pronadu. Ova retka zrnca kafe lagano se prže oko 12 minuta kako bi se osiguralo da svako zrnce dostigne maksimum svog ukusa i pruži vam savršen makijato ili kapucino.

_____________________________

Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je
čudnije kako nam baš to malo nedostaje.

(odgovor članu sweetbaby)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: ZANIMLJIVOSTI
30.6.2008 17:29:22   
sweetbaby
Kako protiv nesanice
 
Kako odgovarajuci napitak pre odlaska u krevet može da vam pomogne da brže utonete u san, savetuje becki profesor Hademar Bankhofer. Kao veoma pouzdan napitak u slucaju nesanice Bankhofer preporucuje caj od metvice. Etericna ulja iz listova metvice harmonizuju poremecen vegetativni nervni sistem. Kašicicu suvih listova metvice, prelijte prokuvanom vodom, ostavite da stoji pet do sedam minuta, zasladite medom i pijte mlako. Takode provereno sredstvo je i caj od iglica jele. Sveže iglice jele dobro oprati i izgnjeciti. Malu kašiku izgnjecenih iglica prelijte sa cetvrt litre prokuvane vode. Držite dva minuta, zasladite medom i pre odlaska na spavanje popijte mlako. Bankhofer tvrdi da postoje tri biljke koje deluju veoma smirujuce: metvica, cvetovi hmelja i lavande. Osušeno lekovito bilje stavi se u lanenu vrecicu i smesti pored jastuka. Tako se etericna ulja direktno udišu i uticu da se prijatno utone u san.

_____________________________

Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni, i još je
čudnije kako nam baš to malo nedostaje.

(odgovor članu sweetbaby)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *