|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   dede i nane/bake kvare djecu!?
16.10.2007 9:20:40   
travnicanka
ja sam se nazalost na svojoj dijeci uvjerila da je to tako.Kad sam rodila svoje prvo dijete bila je trece unuce mome svekru i svekrvi,ali prvo koje je zivjelo jako blizu njih(kad sam rodila drugo na svu srecu preselili smo se podalje od njih)i bila je prvo unuce od sina.Ma to je bilo postalo nepodnosljivo non-stop su bdjeli nad njom.Kad je napunila dvije god.i pocela pravo komunicirati vise nije htjela uopce slusati nas oni su joj bili sve,spavala je kod njih vise nego kod nas.Cesto puta sam znala plakati i pitati se zasto moje dijete nece kuci.Pustali su joj sve i napravili su od nje razmazeno deriste.Sada kada je tri i po godine jako je tesko sa njom tvrdoglava je i sve sto zamisli mora tako biti.Ali posto je vec velika i sve razumije nisu joj vise toliko interesantni dedo i majka a ni ona njima buduci da se rodio mali braco koji je sada jako zanimljiv.Ja se borim svim silama da se istorija ne ponovi da mi i od drugog djeteta ne naprave isto.Nadam se da nece obzirom da ce mali u vrtic kad ja krenem raditi i nece ga oni cuvati.Na greskama se uci!!!!!

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:19:45 >
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
16.10.2007 15:16:36   
mojamura





upravo sam ti htjela preporučiti vrtič, jer kod mene je bilo isto....sad imam u drugoj vezi sina još malo pa če imati 2 godine....i kad sam dobila posao odmah sam ga upisala u vrtič, samo zbog toga jer bih ga oni toliko razmazali, da bi nam mali skakao po glavi.

I još sada su ljuti i pitaju se što su učinili da im ne puštam da ga oni imaju.

Nek se malo zamisle...

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:19:54 >


_____________________________

this is the first day, of the rest of my life

(odgovor članu travnicanka)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: dede i nane/bake kvare dijecu!?
16.10.2007 23:28:02   
AIDA P
Nevjerovatno!Kad moj sin ne slusa,kukaju kako ga trebamo ruziti,a prave se blesavi,jer su ustvari oni mom djetetu dopustili SVE!Akad krenem da ga zaruzim,ne,ne i ne!Kako im ugoditi,boze?

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:17:58 >

(odgovor članu mojamura)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: dede i nane/bake kvare dijecu!?
19.10.2007 16:11:01   
šehzada
ovo je prava tema za mene.Živim sa svekrvom koja jako voli djecu,toliko da bi im skinula zvijezde sa neba.Kažu da se najviše vole unučad i nekad me boga strah što im ne dam da budu češće se njom, ali bi meni poslije bilo po glavi.I ovako mi je haos.user posted image user posted image

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:18:07 >

(odgovor članu AIDA P)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: dede i nane/bake kvare dijecu!?
12.11.2007 14:23:24   
Alijeva mama
Moja mama je kod mene i pomaze mi beskrajno i zahvalna sam joj puno..voli moj Alija....i vidim da mu dopusta neke stvari i svaki put kad sam prisutna "dobiju" oboje jer ne volim da se mijesa u moj posao ni ona niti neko drugi...Da je svekra sa mnom e onda bi ispod stola provodila politiku ali ne bi se dala....jer ima dosta stvari koje je moje mama dopustila mojoj sestri jer je ona bila mezimica u familiji a sa mnom je druga prica ...ja sam bila velika curica i sa 10 i 15 i 20, a moja sestra je uvijek bila mala pa cak i 25 i dalje je mala...tako da dok podje istu stvar raditi ja kazem da mi ne pravi curicu od djeteta...nekad se naljuti nekad ja ..al ja svoje istjeram

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:18:14 >

(odgovor članu šehzada)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: dede i nane/bake kvare dijecu!?
12.11.2007 15:12:54   
Blue rose RR
Eh, slušajte sad ovo (pardon, čitajte)user posted image :
kada se moja kikica rodila naše roditelje sam stavila isred sebe, i očitala im bukvicu:
1. Odgojem se bavimo mužek i ja;
2. kažnjavamo mužek i ja;
3. određujemo granice mužek i ja:
VAma je zabranjeno da:
1. se protivite gore navedenom;
2. ponašate se tipično kao nane i dede, koje razmaze i upuste unuke;
3. se miješate u kazne koje nas dvoje sprovodite.
Dopušteno Vam je:
1. Sjećati se kako ste nas odgajali;
2. Davati nam savjete, o odgoju, ali ne pred njom ( i ne protivno okvirima našeg odgoja)
3.  utati, i kolutati očima.user posted image user posted image user posted image user posted image

Starno smo ovo rekli i uradili. Malo je falilo da svome tati kada je kikici bilo dvije godine, zabranim ulazak u njenu sobu. Zato što je nekoliko puta kada je ona bez razloga plakala, otišao u sobu da je fol" umiri, da bi ona skontala da joj dedo povlađuje. Tako da sam mu opet očitala bukvicu, i sada je super.
Dogovorili smo se da moja mama čuva kikicu (zato što je svekrva bolesna), ali samo ukoliko će odgajati moje dijete kako je odgajala mene ( uhhh), ali se isplatilo.

TAKO DA SAM JA RAHAT.

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:18:24 >

(odgovor članu Alijeva mama)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: dede i nane/bake kvare dijecu!?
12.11.2007 15:17:32   
makana
eh
hvala bogu za sada je ok
iako je almedina prvo unuče kod obje nane i dede tj mog baba
za sada sve ide po planu jer nema previše uplitanja, a ono što ja kažem i zahtijevam za svoje dijete se ispoštuje
ipak im treba dopustiti da kažu koju jer nisu ni oni odgajali mačke i cuke već nas i naše muževe, ali sam za to da su roditelji ti koji vaspitavaju djecu i upućuju na pravi put
almedina će sutra napuniti godinu pa ćemo vidjeti ubuduće ako bog da hoće li se stanje promijeniti

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:18:36 >


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: dede i nane/bake kvare dijecu!?
12.11.2007 15:19:37   
makana
ono što je uradila maryam amina nije lošeuser posted image , čak je i preporučljivo jer je bolje reći šta se očekuje od njih i jasno postaviti stvari od početka nego čekati da se stvari dešavaju pa rješavati u hodu

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:18:43 >


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: dede i nane/bake kvare dijecu!?
12.11.2007 15:47:43   
Suncica*
Ja nemam tih problema. Moja mama zivi daleko od nas(u Sarajevu), svekrva mi je blizu, ali je nezainteresovana za moje dete, mada tako s vremena na vreme nazove i pocne da mi deli saveste, sto ja naravno izignorisem. Tako da smo za odgoj zaduzeni ja i moj muz i verujte da je tako najbolje. Mada mi nema ko pricuvati dete, ipak se lepo snalazimo, ona ce od proleca u obdaniste i mislim da je to extra resenje. 

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:18:50 >

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: dede i nane/bake kvare dijecu!?
13.11.2007 11:15:39   
D_K
To se moze i tako postaviti - oni ih razmaze - evo kod mene je primjer da smo svekru i svekrvi za sve mi krivi - ako zaplace uslijedice raport ''sto je mala plakala - ne znate sa njom, trebate polako sa njom, djete hoce da joj se prica i tako dalje i tako dalje'', eh ko da su oni imali sa nama toliko zivaca - nego nas ispucaju i nastavi dalje!! A najgore je kad se razboli pa hiljadu savjeta - e trebate ovako, te trebate onako i najgore je sto na kraju ispada da smo mi drugacije nesto uradili ona se ne bi ni razbolila!!
Ali ja to prihvatam kao normalno - i mi smo imali dede i nane pa se kod njih krili da ne dobijemo batine od mame i babe jer smo nesto skrivili. Mislim da je to bogatstvo za djete a za dedu i nanu izvor beeeskrajne ljubavi i odmora - sve je to jedan krug - pa i mi cemo biti nane (i dede) jednom i sigurno bi nas mnooogo bolila dusa ako bi nam nase djete zabranilo da sa unucetom ostvarimo blizak odnos. 
A na kraju krajeva ko je nas odgojio a jos ako ih oni cuvaju kad smo mi na poslu pa djeca provode onda sa njima vise vremena nego sa nama.. Naravno, nisam za to da rusi autoritet roditelja - to treba razgraniciti ali treba i dedi i nani ostaviti prostora za akciju :)
A meni je jedna moja rodica rekla nesto sto mi je ispocetka zazvucalo malo grubo ali ima u tome i  istine: nemoj biti sebicna za svoje djete - kao da si mu ti jedina na svijetu!!

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:18:57 >

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 10
   dede i nane/bake kvare djecu!?
13.11.2007 11:34:47   
makana
eh draga
da to ti je dobro rekla
ja sam ti upravo takva bila i bojala se da ću ostati
i da neću dati nikome da mi se približi djetetu
ali srećom sam sama sebe disciplinovala i razmišljajući došla do zaključka da nije dobro vezati dijete za sebe već ga "opremiti" za svijet i ljude koji ga sutra čekaju u životu
pozdrav svima

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:19:14 >


_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
8.7.2012 16:49:47   
mamma mumi
Drage moje neznam da li je tema odgovorajuca, mada mislim da jeste. Neznam da li ste ima li slicnih problema, naime moj 4.godisnji sin je jako emotivan, sada imamo i malu bebu, ali je isto tako lakovjeran, jako brzo se sprijatelji sa svakim. U zadnje vrijeme poceo je da buklvalno prenosi sve sto ja kazem, uradim, svekru i svekrvi tj njegovoj nani i dedu a koji su snama u zajednici, ali rijetko ce doci meni i reci nesto njihovo. Moj i njihov odgoj se jako razlikuju, npr. djecak mi je neki dan rekao da su mu oni rekli kada ga ja ruzim ili pucnem sipkicom( samo u izuzetnim situacijama) da ga ja nevolim., naucili su ga da psuje, da ispituje. Uce ga da prepricava stvari, da mahala, i imam osjecaj da ga gubim. Sada su mu jos tu tetka i tetak iz Austrije, ma nedolazi u kucu, ja ga zovem, ali se ne osvrce.Ja mu bez obzira sto je u mala beba posvecujem paznju, čak sam ga upisala na plivanje,i idemo sami nas dvoje.Nista moje neusvaja, vec samo njihovo, a oni kontru max. pucaju. Na jesen cu ga u vrtic akB, nadam se da ce se tada bar malo smiriti. Bojim se za malu bebu, da li da je upisem u jaslice iduce godine kada se vratim na posao, ili da je ostavim njoj godinu na cuvenje, a nebih nikako to.Da li ste vi nekada imale osjecaj da vas dijete ne voli, da ga gubite?Sta da radim

< Poruku je uredio maja78 RR -- 8.7.2012 18:19:28 >

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
9.7.2012 0:59:22   
veeseelaa
nisam čitala vaše postove al me tema nervira odmah
čuj nane i dede kvare djecu, pa ne ostavljajte djecu na čuvanje kod istih i sve pet
u vašem prisustvu isto ne dozvoljavajte i vozdra, pametnom je i jedna dosta, kažeš lijepo nemojte se molim vas miješati i tačka

neke bi i jare i pare, e ne može
lijepo kažeš šta ti ne paše pa ako ostanete "raja" ostanete, najlakše je zabiti glavu u pijesak i poslije kukati okolo, de ba




_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
9.7.2012 12:20:59   
Alma_27
mama mumi, znam kako je imati malu bebu i starije dijete koje trazi paznju. plus jos dodatni poslovi koje svako ima... tesko je jako ako nemas nekoga da ti pomogne.
medjutim, ako ti svekar i svekrva pomazu tako da ti prisjedne, ne vrijedi. ili nadji neku finu tetu da ostavis starijeg barem na 4 sata dnevno (mi tako radimo i bas je dobro a nane i dede ga uzimaju da se s njiam igra) ili ostavi starijeg sina kod sebe dok ne krene u obdaniste. malo zapostavi kucanske poslove ali i ko ih sisa... nece oni nigdje pobjeci. u svakom slucaju, bolje zrtvovati novac pa makar se stisnuli pravo ili urednu kucu nego svoj dusevni mir i odgoj svog djeteta.

i jos nesto, ma znas ti da te tvoje dijete nece nikad prestati voljeti i da ga niko od tebe ne moze otrgnuti.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
9.7.2012 12:28:18   
animagical
najbolje da se dogovoris s muzem kako da rijesite situaciju, mozda s vrticem ili tetom za cuvanje, ali u svakom slucaju nemojte se svadjati preko djeteta... on je mali, voli nanu i dedu, sto je i normalno, voli i mamu i sve ga to vjeruj jako pogadja... pokusaj i ozbiljno popricati s dedom i nanom, dok je i muz tu , naravno...mozda njega bolje poslusaju

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
9.7.2012 15:39:40   
Medić*
IZVORNA PORUKA: mamma mumi

Drage moje neznam da li je tema odgovorajuca, mada mislim da jeste. Neznam da li ste ima li slicnih problema, naime moj 4.godisnji sin je jako emotivan, sada imamo i malu bebu, ali je isto tako lakovjeran, jako brzo se sprijatelji sa svakim. U zadnje vrijeme poceo je da buklvalno prenosi sve sto ja kazem, uradim, svekru i svekrvi tj njegovoj nani i dedu a koji su snama u zajednici, ali rijetko ce doci meni i reci nesto njihovo. Moj i njihov odgoj se jako razlikuju, npr. djecak mi je neki dan rekao da su mu oni rekli kada ga ja ruzim ili pucnem sipkicom( samo u izuzetnim situacijama) da ga ja nevolim., naucili su ga da psuje, da ispituje. Uce ga da prepricava stvari, da mahala, i imam osjecaj da ga gubim. Sada su mu jos tu tetka i tetak iz Austrije, ma nedolazi u kucu, ja ga zovem, ali se ne osvrce.Ja mu bez obzira sto je u mala beba posvecujem paznju, čak sam ga upisala na plivanje,i idemo sami nas dvoje.Nista moje neusvaja, vec samo njihovo, a oni kontru max. pucaju. Na jesen cu ga u vrtic akB, nadam se da ce se tada bar malo smiriti. Bojim se za malu bebu, da li da je upisem u jaslice iduce godine kada se vratim na posao, ili da je ostavim njoj godinu na cuvenje, a nebih nikako to.Da li ste vi nekada imale osjecaj da vas dijete ne voli, da ga gubite?Sta da radim


Mamam mumi, jesi pitala njih za ovo. Nemoj slijepo vjerovati 4 godisnjaku sta ti kaze, njihova masta nema granica, pocinju po malo lagati i sl. To sto te ne slusa, moguce da je ljubomora na bebu u pitanju. Na taj nacin je iskazuje. Od mog brata maleni se ponasa slicno, 4,5 godine. Jednostavno od kako je beba dosla druga, on gleda da izbiva od kuce, najvise kod amidze gdje nemaju djece ui njemu bude fino. Prema bratu je dobar, poigra se, ne maltretira ga, dijeli sa njim ali gleda da nisu skupa u jednoj prostoriji, pa cak i kuci.

Obavezno ga upisite u vrtic.


< Poruku je uredio medic slatki -- 9.7.2012 15:40:58 >


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
23.7.2012 12:49:32   
Ombra
ja imam manjih poroblemcica s mamom....tipa...cujemo se telefonom i ja kazem ruzili smo je posto je pljuvala hranu i ono kazes ne, ne...ipak joj je 7 mjeseci ne mogu joj bas jednsotavno reci da ne valja to sto radi...a moja mama se raskrivila na telefon....kao gdje cete joj to rec....je l iplakala bla, bla....drama ziva.....eh, moja mama ce je cuvati sad od septembra i ne znam kako da joj kazem da mora da postuje odluke mene i mog muza....ok....vec je prihvatila to ne, ne jer se ni njoj ne da kupat poslije njenog obroka hahahahah...ali sta kad bude nesto drugo....lijepi vrtic....i da, da...dede i nene pokvare djecu

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
23.7.2012 14:48:41   
Blue rose RR
Evo i ja poslije 5 godina od posljednjeg (prvog) posta na ovu temu odlučno tvrdim:
NE- dede i nane ne kvare djecu, ništa više-manje nego li to mi, kao roditelji dopustimo.

Od kćerkinog 8 mjeseca čuva je moja mama, i 6,5 godina poslije - odgovorno tvrdim da majka/nana i deda ne kvare (u mom slučaju) djecu.
Samo je važno kako se postaviti prema odgoju djeteta, i to je pitanje koje se ne rješava kad dijete dođe na Dunjaluk, nego puno ranije, i zahtijeva usaglašene stavove oba roditelja.
Ukoliko tu ima razmimoilaženja, onda će i nane i dede da koriste pat-poziciju i da se "igraju" ponovo roditeljstva, ali na našu štetu.


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Ombra)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
23.7.2012 15:11:07   
emma.L
user posted image joj ova tema je vječna i uvijek isti problemi.
Ja više ne radim i počet ću raditi isključivo ako i kada budem mogla dati drugo dijete u vrtić jer ne želim neke stvari dva puta prolaziti.
Neki dan me svekrva pita kad ću početi raditi, naravno nisam joj odgovorila, ali MM zna za ovu odluku.
Da se razumijemo, čuvala mi je dijete najbolje na svijetu, pazila je bolje i od nas, ali neke reakcije po meni nisu normalne i ne želim djecu izlagati tome. Super je da ih ponekad pričuva, ali da utiče na jelo, spavanje, uzimanje lijekova, odnosno da moram ponovno raspravljati o načinima na koje mi želimo da se to radi s djecom, zaista ne mogu ponovo to proći.
Umalo Emi ne dade flašicu neki dan (ova ima proljev i razumno s njom dogovaramo da popije sluz i jabuku i dijete pristaje, a nana upada s genijalnom idejomuser posted image ).
Super joj je kad Ema govori kOkuruz, lApeza, dedera... i sl. Mislim i meni bude smiješno jednom ali odmah joj ukažem na to jer ne želim da se tako izražava i da je sutra djeca provale jer takvi izrazi lako ostanu uvriježeni i poslije belaj ispraviti.
Neki dan pričuvala bebca i naravno 'zaboravila' da se flašica daje dok on leži u krevetiću i da se izlazi dok je još budan, on sam zaspi. Na moju veliku radost, već je naviknut i nije htio piti dok ga je držala u krilu. Vjerujem da joj je grozno što ga ne nosamo dok ne zaspi, kao što smo bili okrutni i prema Emi nekad davno user posted image .
Elem, sve ovo nije kvarenje, da se razumijemo, nitko je ne uči da psuje, da se tuče (iako bi voljela nana da bude oštrokondža mala) i sl. ali je ne uče ni samostalnosti, ni razmišljanju normalnom, i onda se ibrete kad skontaju da rasuđuje zrelo i normalno i njima je to mali genijalac, a samo se s djetetom normalno ponaša u kući. E to mi želimo , a rijetke su bake koje će to ispoštovati. user posted image

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
23.7.2012 15:55:23   
ljubičica 28
Jutros se kod nas u kući potrefiše svi zajedno (nana-moja mama, nene-mm mama i deda-moj babo). Ne mogu opisati J. sreću a i mene su emocije preplavile jer vidim da se raduje sve troma isto. Kad su otišli jedno dvadesetak puta sam mu morala ponavljati gdje je ko otišao jer samo ponavlja deda? - pa čeka odgovor gdje je, nana? - isto, nene? - isto...i shvatih da ni jedan njihov ispad što se tiče njihovog odnosa prema mom djetetu nije vrijedan ljutnje i skretanja pažnje njima! Bogatstvo je što ih imamo! Negdje pročitah i držim se toga: Roditelji su tu da odgajaju a nane/nene/dede da razmaze djecu. (čini mi se da je blue rose to negdje napisala?!)
Moja je sreća pa živimo sami pa i to nekoliko sati koliko sedmično/dnevno provede s njima mislim da ne može u toj mjeri utjecati na odgoj da ih pokvare. Doduše, mom malcu je tek 16 mjeseci, vidjet ćemo da li ću ovako razmišljati za par godina?!
Dosad sam samo imala jedan ''ispad'' kod svoje mame koja smatra da se djeca odgajaju kući a ne negdje drugo (pa ni kod nane i dede). Bilo je u pitanju čupanje cvijeća koje ja nisam dozvoljavala a ona se smijala J. tako da je moje NE završilo odvođenjem J. u sobu i njegovim plačem. Da ne bude zabune, samo sam ga odmaknula i pokušala zabaviti nečim drugom ali to drugo nije palilo jer je cvijeće u tom momentu bilo zanimljivije i onda pustila da malo i zaplače ali se to ne smije dirati. Moj odgovor je bio da se dijete odgaja sad i na licu mjesta bez obzira na to hoće li ili neće nekome biti žao MOG djeteta. Nisu se naljutili, čak su me kasnije i pohvalili zbog toga.
I kod nas postoje neka pravila koja već svi znaju i pridržavaju se toga. Jedno od njih je vezano za slatkiše koje kući ne jede a kod njih može ali samo ako je prethodno jeo.
Kao što rekoh, ne znam kako će biti kasnije ali zasad je moj stav ovakav. user posted image



_____________________________

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
12.9.2012 21:42:03   
Innna
Zasigurno da kvare,sve ono što im roditelji ne dopuštaju dopustit će im deda i nana :D
Definitivno je vrtić bolji za čuvanje djece nego deda i nana ;)

(odgovor članu ljubičica 28)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
12.9.2012 21:54:06   
felix

IZVORNA PORUKA: Innna

Zasigurno da kvare,sve ono što im roditelji ne dopuštaju dopustit će im deda i nana :D
Definitivno je vrtić bolji za čuvanje djece nego deda i nana ;)

potpisujem od-dooo user posted image

_____________________________

Zlonamjernog prijatelja treba se bojati više nego divlje zvijeri; zvijer će vam možda raniti tijelo, ali zao prijatelj će vam raniti duh.

(odgovor članu Innna)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
12.9.2012 22:09:03   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Innna

Zasigurno da kvare,sve ono što im roditelji ne dopuštaju dopustit će im deda i nana :D
Definitivno je vrtić bolji za čuvanje djece nego deda i nana ;)

zavisi, kako koji, moja mama je bogami strozija od meneuser posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Innna)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: dede i nane/bake kvare djecu!?
12.9.2012 22:15:05   
madam x

IZVORNA PORUKA: Innna

Zasigurno da kvare,sve ono što im roditelji ne dopuštaju dopustit će im deda i nana :D
Definitivno je vrtić bolji za čuvanje djece nego deda i nana ;)



Sa boldiranim se slažem. Ali djeci su potrebni nane i dede.Oni im pružaju posebnu vrstu ljubavi.

(odgovor članu Innna)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: dede i nane/bake kvare dijecu!?
13.9.2012 9:39:21   
veeseelaa
kada se moja kikica rodila naše roditelje sam stavila isred sebe, i očitala im bukvicu:


meni je ovo user posted image , čuj da stavim mamu ispred sebe i očitam joj bukvicu user posted image nikad
ako mi nije valjala oko Ajše, nikad mi odmogla nije, za neposluh naše djece krivimo isključivo sebe


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *