|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 21:53:27   
bebbe RR
Drage moje, upomoć!

Bila sam danas popodne kod doktora, i od samog početka nije bilo OK. Pored mene je, naime, sjela žena kojoj je termin isti dan, a cijela ja, skupa s mojim stomakom, bi mogla stati u njen. Istina, ona je niska, a u meni ke 176cm. Onda, konacno docekam doktora, koji je kasnio iz bolnice, s hitnog carskog, i s vrata ga pitam da li mi je premali stomak, a on valjda, zaboravio, kaze: "Nije. Sasvim je u redu za sest mjeseci!". Ja usla u osmi!
Onda jos ustanovimo da sam se u zadnjih mjesec i 3 dana udebljala samo 1kg, te da je bebin obim trbušćića za jednu sedmicu manji nego sto bi trebao biti, a i nije nešto teška, svega 1 500, a danas punih 31 sedmica. Sve druge mjere su OK, ali ne mogu vam opisati koliko sam se nasekirala. Plakala sam čitavim putem do kuće. Najteže mi je palo to što mi je dr barem deset puta ponovio da moram jesti. A ja fakat jedem! Istina, imam mučnine svaki dan, i gotovo svaki dan i povraćam, no ipak puno više jedem. Baš sam se nasekirala. Još je MM na terenu, jedva sam ga dobila da mu se požalim, a kako sam daleko od svih svojih u SA, odlučila sam da ih ne opterećujem. Možda pretjerujem, ali fakat mi je teško. Pogotovo zato što se trudim sve učiniti po preporukama ljekara. Da li je neko od vas imao slično iskustvo? Da li mislite da postoji mogućnot da ta UZ mjerenja prolupaju? Za dvije sedmice idem na kontrolu, pa ćemo vidjeti...
I još i to - prošli mjesec je glavica prednjačila, a ona sad lijepo sjela!!!! Ali, svakako se moramo roditi na carski, tako da me to ne brine.
Daj me malo utješite, molim vas!!!!


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 22:08:30   
jasmina_mm
Draga bebbe evo citam tvoju pricu i da ti kazem da je kod moje rodice situacija identicna. Termin joj je krajem novembra i beba joj kasni sa razvojem 15 dana a dobila je u trudnoci svega 5kg, a beba joj je teska oko 1800gr. Medjutim doktorica joj je rekla da sve dok ne vidi nikakvu anomaliju da ne brine, ali ne znam i ona je isto tako nasekirana. Ja nemam nikakav savjet da ti dam, ali eto samo da znas da nisi jedina i da ne brines bice to aBd u redu samo se ti ne sekiraj jer to skodi i tebi i bebcetu.
Veliki pozzz

_____________________________

dusha mamina 11.10.2007.

upravo zato sto je tako topao, osmjeh je ljepsi od bilo kojeg cvijeta na svijetu....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 22:12:31   
mamabb
Evo ja našla u knjizi "NEGA MAJKE I DETETA" gdje piše " DOBIJANJE NA TEŽINI U 32. NEDELJI TRUDNOĆE -
Prema kraju ovoga meseca porast težine trebalo bi da bude manji, iako vaše dete ubrzano raste. ...VAŠE DETE : dužina 40,5cm težina 1,6kg"
Tako da,prema ovom, ti ne odstupaš ništa značajno.
I meni kažu da mi stomo nije velik za moje sedmice ali vidim i ti si visoka a ja još viša..
Nemoj se sekirati sve je to OK a i aparatići nekad znaju da zeznu u mjerenjima!
Važno je da ti dr nije dao razloga za brigu osim da jedeš.


_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 22:15:03   
mamsi
Ne sikiraj se draga,to je sve uredu i kako treba biti,normalno i da ne možeš puno na kilaži dobiti kad povraćaš svaki dan,a nema veze kolika je bebica samo nek je zdrava.Pusa velika tebi ide

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 22:27:37   
bebbe RR
Jasmina MM, mamabb i mamsi, hvala vam puno, tako ste divne, da ste me evo rasplakale. Sto, da budem iskrena, danas nije tesko. Mamabb, u kojoj si ti sedmici? Bas razmisljam da se i ja bacim u svoju literaturu i potrazim velicine po sedmicama, ali kako imam sve same knjige na engleskom, stalno moram preracunavati iz funti u kile i valjda zato i zaboravim mjere... Ma, nadam se samo da je posteljica OK i da bi dr uočio da je to problem... Glupo povracanje... Hvala vam puno, cure! Super ste!

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 22:29:14   
Anoniman
Ma ništa to ne gledaj! Ja nikada doktora nisam pitala za veličinu ili težinu bebe,  važno mi je bilo samo da su mjere srazmjerne, tj.da veličina glave i npr. noge ne odstupaju u mjerama. Jer nema šablona za sve, svi smo drugačiji i važno je da su joj organi ok, da je ona zdrava.

(odgovor članu mamsi)
  Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 22:33:51   
bebbe RR
Ciao, Shee, nisam ni pitala. Ovdje ti to nekako sami od sebe kazu. Mislim da sam mu skrenula paznju na velicinu, pitajuci za velicinu stomaka... Pojma nemam. Sludjena sam. Hvala puno na savjetu, malo mi je lakse kako to s vama podjelih. Trebala sam odmah kad sam dosla od doktora i putem pojela 4 kroasana koja sam, da izvinete, s vrata povratilauser posted image user posted image user posted image user posted image ... Hvala, cure! 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 22:41:16   
Romali
Bebbe, nemoj paničariti, stvarni nisi jedina. Meni se desilo obratno, mjere bile veće, ali prijateljica je imala slučaj kao tvoj. Savjetovali su joj da jede hranu s više kalorija, da se puno odmara (valjda da joj se primi to što pojede ) i da spava na lijevom boku. Rodila je sasvim zdravu bebu, jeste bio malen dječak, ali potpuno zdrav user posted image user posted image

_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 22:48:30   
mamabb
Ja sam 30+5, i ima me mašala ali stomo onako rasporedio se :) a mislim da veličina stomaka i ne ukazuje baš ništa, ali eto, mi se brinemo za sve.
Na prošloj kontroli, to je bilo u 28 sedmici težina bebe je bila 1196 grama ali nama je dr,prilikom pitanja da li sve OK,skretao pažnju da je najbolje mjerenje je mjera bedrene kosti i da se ona podudara a ostalo sve je relativno, sedmica odstupanja gore-dolje nije ništa za šta bi se trebalo brinuti.
E, da još u drugoj knjizi "TRUDNOĆA" knjizi piše da se smanji unos ugljikohidrata da ti ne dobijaš bespotrebno na težini, već što više voća, povrća i crvenog mesa zato što je bogato željezom i bjelog mesa a evo u ovj knjizi piše da težina bebe se kreće od  1300-1800 grama tako da si ti opet u granicama normale.


_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 23:12:36   
Anoniman
Ma draga bebbe nemoj nam se sikirati, od toga se bebica sigurno ne deblja, nego vidjećeš ti malih obraščića kad rodiš! Nekad je problem što previše znamo... Zamisli koliko se ljudi zdravih i živih rodilo i bez UZ i bez sedmica i mjera... Samo uzimaj potrebne vitamine, najbolje možda naveče, jer tako će ostati u tebi, jedi koliko možeš, što ode nema veze, važno je da piješ dovoljno tečnosti... bebica sebi uzima ono potrebno, uostalom i u mene nije bio velik stomak, tako je kod visokih osoba, ima i dužine i širine da se beba ne mora naprijed toliko ispupčiti. Važno je da je da je zdrava, lakše bi se i rodila sa ne tako velikom kilažom i sve. A i ti ćeš biti zgodnija poslije poroda!!! A da postoji neki nesrazmjer doktor bi rekao, a sve je to drugo normalno!!!

(odgovor članu Romali)
  Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 23:13:46   
lejlašh
Draga bebbe nemoj se samo sekirati, kao što su ti i ostale hanumice rekle- bitno je samo da je beba zdrava, a i male  i velike bebe narastu.
Moja je bila sitna, a i sada je  u odnosu na svoje vršnjake, ali meni je bitno da je hvala Bogu, zdrava i da je sve OK. Ti samo jedi zdravo i nemoj nam sekirati Emicu da ne bi izašla ranije da te naružiuser posted image

_____________________________

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
5.10.2008 23:53:40   
batterfly
Draga Bebbe,pozdrav,
na znam da li ti mogu malo ublaziti tvoje brige,ali jedini savjet koji ti mogu dati je taj:Niposto se nemoj sikirati,jer da ima razloga za brigu,doktor bi ti,predpostavljam, barem malo nagovjestio!!I da ti ispricam jednu svoju situaciju kad sam ja bila trudna sa prvim djetetom...

Naime,bila sam u osmom mjesecu(tacnije predkraj osmog),kad sam srela jednu poznanicu,koju dugo nisam vidjela,i tako kroz pricu,gdje si,sta ima,pita ona mene:"pa ima li kod tebe "novine"planirate li ili"??user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..Rekoh joj,:"draga moja,ja sam ti u osmom mjesecu,sad ce novina"!!!!user posted image user posted image ,...Beba jeste bila sitna,to mi je i doktor rekao,ali meni je najvaznije bilo da srce kuca i da je sve normalno.....
A imam i prijateljicu,koja je obadvije trudnoce povracala i zavrsavala i po bolnicama i na infuzijama(i to redovno),pa su joj eno obadvoje djece zivi i zdravi,HB...

Tebi zelim svu srecu i na porodu i sad dok cekas taj dan.....i nemoj se,molim te sikirati!!
Jos jednom SRETNOOO!!

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
6.10.2008 0:11:12   
suncan_dan
draga bebbe, ja bi rekla da je to normalno, kod mene je isto toliko gr. imala, a imala sam velikiiiiiiii stomak, znaci to nema veze s tim. rodila sam bebanu 50cm, i 3360g. znaci sve normalno.a na uz su mi bili rekli da ce imat  oko 2900.zaci sto se toga tice nevjeruj uz.mogu ponekad da pogode, a nekad i ne.a sada jei masallah porasla da je veca od beba koje su imale vecu duzinu kod poroda. evo nasla sam nesto i na netu
Schwangerschaftswoche= sedmica trudnoce
Länge=duzina
Gewicht= tezina
Woche=sedmica
http://www.babycenter.de/pregnancy/entwicklung/durchschnittstabelle/

to je prosijek

lijep pozdrav




_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
6.10.2008 0:34:57   
mamin sin
Sve je to OK bebbe! Bitno je da bebica raste u odnosu na prethodni pregled, i da ne stagnira, a to ako bude sitnija pa sta? Prema obimu stomaka se konstatuje eventualni zastoj u razvoju ali SAMO ako se on smanjuje, sto znaci da beba mrsa, ali NIKAKO ako obim stomaka odstupa od prosjeka.

A ti se nemoj puno sekirati oko toga...Cuvaj se i sretno!

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
6.10.2008 0:45:32   
bebbe RR
Cure, hvala vam svima odreda i milion pusa! Bas ste me umirile! Najgore mi je bilo to sto se Ema mora roditi ha udjemo u 38 sedmicu, a ionako mala... Ali, evo vidim po svim vasim literaturama, mojim literaturama, te linkovima koje ste mi poslale da njena 1,5 kila nije tako stasno mala i da do 38. sedmice moze na tri kile nagurati. Pravo ste me umirile iako ne mogu spavati (a kod mene je sat vise). Hvala vam puno! Shee, postujem tvoj smisao za humor:)
Mishka, bas me nasmija ta tvoja pricica. Ma, meni je stomak bio mali i u prvoj trudnoci, ali tada se nisam sekirala, a u bebari bi 3, 5 kile. Istina, prenijela sam je 11 dana. Lejlašh, to si u pravu, porodjajna tezina fakat nije neko mjerilo. U porodici imamo djevojcicu koja je rodjena pet mjeseci prije moje prve kceri a bila je teska 2 270 grama. Ona sada moju kcerku moze u zubima nositi....
Ma, poslije sam razmisljala, moj dr ovdje je Sirijac, Arap, iako vam nije bitno, zove se Muhammed Tabbaa, ali studirao je i vanredni je profesor na jednom faxu u USA. I, sto MM rece, vjerovatno je naviknut na debeljuskastije americke bebace i onize, debeljuskastije arapske trudnice.... Mislim, on je skroz pozitivan lik, ne smijem duse grijesiti.... Ali tek vi, zenice moje drage! Joj, super ste! Popraviste mi zivot! Hvala milion puta i milion pusa vam saljem! Cinilo mi se da ce mi sada te dvije sedmice do kontrole biti vjecnost, ali sada sam se bas skulirala. 


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
6.10.2008 0:50:20   
bebbe RR
E, hvala na tim podacima, mamin sin, to me je zanimalo, jer sam se prvobitno najvise prepala zastoja rasta. Dakle, ako raste u odnosu na prethodni pregled, nije frka?! Thx!

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
6.10.2008 10:04:23   
mamina princeza
Hej draga moja nemoj se previse brinuti...bitno je da beba raste koliko toliko a i ove ostale mjere su vaznije taj opseg bubrega pokazuje samo koliko je ona debeljuca....

Tvoj stomak posebno nek te ne brine..moj je bio mali i na kraju pred sam porod bas sam se bezveze osjecala kad bi mi u cekao nici kod doktora govorili joj vii nje ko bi reko da je u terminu jesil sigurno ... i onda bi zene govorile a vidi mog stomaka vidi mog koliki je a ona ko da je u sestom mjesecu ...beba je bila taman 3400 sredina, a doktori su jos govorili i da je krupnija.

Tako da ne brini bitno je da je ziva i zdrava svi kasnije narastu...

_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
6.10.2008 10:16:12   
idana_85
Ma ne brini se. I ja sam isto primjetila da je moj stomak uvijek dosta manji u odnosu na trudnice istog stepena trudnoce kao ja, pa me to brinulo. Doktor na kontroli uvijek kaze sve ok. Mjere su isto uvijek odgovarale,bas sam poredila sa skvo i sa onim tablicama, ali u osmom mjesecu 2100gr tezina. Doktor nije nista komentarisao a meni je to bilo malo cudno, jer sam ja rodjena u sedmom mjesecu sa 2800. I na zadnjoj kontroli,sedam dana pred termin kaze bebica ima 2800. Nekoliko je puta mjerio,vidjela sam da mu se to ne svidja, ali kaze sve preko 2500 da je normalno i prihvatljivo. Onda je pitao sa koliko sam ja rodjena i suprug, te pitao inace za visinu i tezinu u familijama. Ja sam rekla da sam isto sa 2800 i rodjena ranije, a on je rekao pa eto,onda je normalno, nema veze. Inace ni muz ni ja nismo krupni. Znaci ima tu malo i genetike. Ne brini se,bitno je da on ima sve, neka ti na 4D pogleda prstice, usta, organe....a dobice na tezini i kad se rodi. I ja sam tako se debljala, pa mrsala, pa stagnirala i po mjesec, ali bebica je hvala Bogu super,samo sitna. A to sta ti ko kaze za velicinu stomaka....ma hajde molim te, ja u 6 mjesecu, jedva se malo vidi stomak, kaze muzeva tetka jesi to u osmom. Pa neki kazu krupna, neki sitna, neki udebljala se,neki otislo sve u stomak....ne moze to niko znati, pa vala ni doktori. A ta zenica koju si srela kojoj je termin kad i tebi....ako joj je drugo dijete stomak joj je logicno veci za mjesec trudnoce nego kod zena kojima je prvo. Ne brini i uzivaj u svojoj trudnoci.

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
6.10.2008 10:22:53   
Anoniman
ma bebbe shvatila si u čemu je fazon... kako se konstitucija naših beba može mjeriti sa glavatim arapagoščićima!!!user posted image
A ti svima: "Hvala na savjetu!" samo Shee:" Poštujem tvoj smisao za humor!" Nema veze.user posted image
haha, šalim se.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Najvažnije da se ti rasteretiš draga.

(odgovor članu idana_85)
  Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
6.10.2008 12:00:44   
aldi
Mila moja nemoj se sikirati, važno je da raste i to je to. Gledaj ja sam sedmanče i mama me je rodila sa 1 990, bila u inkubatoru i izasla sa 2100. I njoj su govorili da sam premalena za tu sedmicu, a ona stomaka nije ni imala. Tako da se ne brini bit će sve oki!

_____________________________

Druga beba nam dolazi 11.08.2011
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Naše zlato došlo 27.01.2009.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
6.10.2008 14:56:52   
mamyca
Samo da ti i ja kazem da se stvarno ne trebas sekirati jer stres ti nemoze nista dobro donijeti.I ja kad sam bila trudna,nisam imala nikako stomaka,cak mi niko nije ni vjerovao da sam trudnauser posted image ,a rodila sam djecaka dugog 50 cm i teskog 3100.Tako da ti tu nema pravila,i moram ti reci jos da sam se u trudnoci udebljala samo 5-6 kguser posted image ,neko bi rekao malo,al to je bilo dovoljno.I vidis rodila se zdrava beba.Nego ti sad uzivaj u svojoj trudnoci i ne misli puno o tome,javi nam kako je protekao drugi pregled.Sretno

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu aldi)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
6.10.2008 16:54:44   
bebbe RR
Hej, cure, super ste! HVala jos milion puta! Idana, koliko se sjecam, tebi je danas termin.... Javi nam se i sretno ti! Pusa svima! 

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
10.10.2008 8:56:09   
majahodzic
Draga bebbe,ja sam ti rodila sa 57 kila i svu trudnocu slusala kolisna sam!Naravno da sam se sikirala.Doktorica na kraju,pred porod konstatovala da je bebica dogurala do 2 700 i da je sasvim ok.A kad sam rodila i izvagali bebu-3 260 user posted image .Ne mogu oni to tacno ni odredit.Prema tvojim podacima ne vidim nikakav problem.Imas jos 2 mjeseca i dobice beba bar jos 1500.A to tvoje povracanje ti i ne da da se puno udebljas,ali to nema veze s velicinom bebice u tebi.Ma sve je ok vidjeces.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
19.10.2008 14:34:28   
bebbe RR
Eh, moje super cure!

Idem na pregled za sat i po, i sada citam vase postove i malo se tjesim. Nadam se da se je bebaca ubucila, javicu vam navece. Stomak mi je malo narastao, nista spektakularno. Jos uvijek mogu zakopcati svoje lanjske leviske broj 30/34, ali ne nosim ih, naravno, to mi samo sluzi umjesto vaganja koje me nervira. Hvala vam jos jednom svima na ujesi, jer to vece kada sam dosla s pregleda bila sam sama i sasvim ojadjena i da nije bilo vas ne znam sta bih sa sobom... Pusa vam i drzite mi palceve.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu majahodzic)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Premalena beba - prema UZ mjerenjima?!
19.10.2008 16:29:18   
dinciii
Draga Bebbe nadam se da je sve ok proslo sa pregleda,nemoj se ti samo sikirati jer sve to utice na bebicu...a vidim da nam je ublizini objema termin :)))) meni je 30.novembra ako bog da....pozdrav

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *