Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ninela ja ne znam cije je ime ali je prelijepo ali ono mi bas nekako za svakoga
Mislim da je najbitnije izabrati ime sa lijepim značenjem. Mene recimo isto jako iritira kad neko npr da dijetetu ime Hamza, a ne bi mu nikad ni za dva života dao ime Lav. Meni lično je to jednoteisto.
Ljetos na igralištu je bila žena čije se dijete zove kao i moje mladje dijete. Žena je pitala šta znači ime, ona nije znala reći. Meni je to odron. Daš dijetetu ime čije značenje ne znaš. Onda sam se ja umiješala i rekla šta znači. Ona me čudno pogledala, a ja nadodala da se izvinjavam što se miješam, ali i moje se dijete zove isto, pa ja eto znam i značenje.
i meni je ti glupo, znacenje je jako bitno, ja kad sam birala ime Lani, u opticaju je bilo i Mona pa sam odustala kad sam cula da na nekom talijanskom dijalektu znaci zenski spolni organ
Ljetos na igralištu je bila žena čije se dijete zove kao i moje mladje dijete. Žena je pitala šta znači ime, ona nije znala reći. Meni je to odron. Daš dijetetu ime čije značenje ne znaš. Onda sam se ja umiješala i rekla šta znači. Ona me čudno pogledala, a ja nadodala da se izvinjavam što se miješam, ali i moje se dijete zove isto, pa ja eto znam i značenje.
Ja sam gledala znacenje imena djeteta, ali sam ga zaboravila, i stalno gledam ali kratko pamtim, nekako nisam time opterecena, znaci kad sam htjela dati pogledala, znacenje mi bilo ok, i tu je za mene kraj price o imenu :)
Mislim da je najbitnije izabrati ime sa lijepim značenjem. Mene recimo isto jako iritira kad neko npr da dijetetu ime Hamza, a ne bi mu nikad ni za dva života dao ime Lav. Meni lično je to jednoteisto.
Draga,mlada si da te iritira tudji izbor :). Vidis,Hamza ima vjersku podlogu,prvi sehid u vremenu Muhammeda sallallahu alejhi we sellem,njegov amidza,njegov brat po mlijeku,izuzetno hrabar covjek,snazan poput lava.E zbog te ugledne vjerske pozadine,to ime ima posve drugu stranu,pozitivnu,da ne pretjeram,uzvisenu...Zato Hamza i Lav nikada nisu isto. Mene stvarno ne dotice neciji izbor...briga me.Znam sta ja volim i to je ono sto je bitno.
mislim da sam vec objasnila nekoliko puta do sada, nema potrebe da ponavljam, nije stvar u tome jel muslimansko il nije vec da meni lijepo zvuci i da ima lijepo znacenje. ne volim imena koja imaju ž,š, z, dž,... (afrikate) u sebi jer mi grubo zvuce, ja volim melodicna i njezna imena (arijan, erol, arman, danijal, adyan-muslimanska, luan, alan, alen-nisu muslimanska)
< Poruku je uredio teacher75 -- 9.1.2012 22:46:24 >
Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .
a ja sam upoznala jednog divnog djecaka Luana ciji su roditelji talijanka i bosanac i tada sam prvi put cula za to ime i njegovo znacenje i porijeklo i jako mi se svidjelo
Ma nisam rekla da mi je ruzno ime...ali mi nije za naseg prostora...ne znam zasto...isto kao sto mi nije ni Zak ja gledam uvijek i kako ce sa prezimenom ici...to mi je pod "mast"
Draga,mlada si da te iritira tudji izbor :).
Jasmin, ja nigdje nisam napisala da me iritira tudji izbor imena. Svako ima pravo da bira ime svom dijetetu, meni se može svidjati ili ne, što je pravo mog izbora. Ja sam se vodila jednim: Dajite djeci lijepa imena! I Hamza i Lav su lijepa imena, istog značenja.
< Poruku je uredio hanabanana -- 9.1.2012 23:13:50 >
Misljenja sam da nema nacionalno neutralnih imena na nasim prostorima, jer gotovo svako ime je ''obojeno''. Licno, ne smeta mi, kako god ko zeli neka da ime svom djetetu. Vidim da nekad ljudi pretjeraju iz silne zelje da im dijete bude upecatljivo, posebno i naj naj, ali i to razumijem i moje je da postujem. Ja kad sam djeci davala imena imala sam kao odrednicu da ime ima lijepo znacenje, da ga nalazimo u islamskoj tradiciji, da je rijetko(hm, sad je to pitanje), da se lahko moze izgovoriti na svim stranama svijeta, da lijepo ide uz prezime.
< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 9.1.2012 23:28:00 >
Misljenja sam da nema nacionalno neutralnih imena na nasim prostorima, jer gotovo svako ime je 'obojeno'. Licno, ne smeta mi, kako god ko zeli neka da ime svom djetetu. Vidim da nekad ljudi pretjeraju iz silne zelje da im dijete bude upetcatljivo, posebno i naj naj, ali i to razumijem i moje je da postujem. Ja kad sam djeci davala imena imala sam kao odrednicu da ime ima lijepo znacenje, da ga nalazimo u islamskoj tradiciji, da je rijetko(hm, sad je to pitanje), da se lahko moze izgovoriti na svoim stranama svijeta, da lijepo ide uz prezime.
i ja ''vako'' kad sma ih birala... al ovo da su nam rijeteke posebno ove sa F tu smo se malo prešaltale
Misljenja sam da nema nacionalno neutralnih imena na nasim prostorima, jer gotovo svako ime je ''obojeno''. Licno, ne smeta mi, kako god ko zeli neka da ime svom djetetu. Vidim da nekad ljudi pretjeraju iz silne zelje da im dijete bude upetcatljivo, posebno i naj naj, ali i to razumijem i moje je da postujem. Ja kad sam djeci davala imena imala sam kao odrednicu da ime ima lijepo znacenje, da ga nalazimo u islamskoj tradiciji, da je rijetko(hm, sad je to pitanje), da se lahko moze izgovoriti na svoim stranama svijeta, da lijepo ide uz prezime.
i ja ''''vako'''' kad sma ih birala... al ovo da su nam rijeteke posebno ove sa F tu smo se malo prešaltale
Upravu si Ja kad sam davala ime svojoj F. samo sam poznavala jednu i uopce cula da postoji samo jedna kod nas, a ona je sad rahmetli Medjutim, sad nikose ko pecurke poslije kise. Valjda raja vidi kako su nam lijepe ove nase F. pa nadjevaju po njima
< Poruku je uredio Pahuljicaa -- 9.1.2012 23:30:32 >
MM i ja smo u mijesanom braku (musliman i katolkinja) i ako Bog da ocekujemo nasu prvu . Doktor kaze da je . (ako nije pogrijesio ) Oko imena smo se dogovorili da ce biti nacionalno neutralno. Znaci da ne bude ni Muhamed, a ni Franjo. Ja imam nekoliko imena, ali nijedno mi bas ne zvuci.Ni za jedno nisam ono bas zagrijana. Navest cu vam nekoliko imena koji su za sada usli u uzi izbor:NIVES ELLA MIA NAOMI
Molila bih neke vase prijedloge, ako ih imate
P.S. Ime ENEA mi je nekako neobicno i mozda najljepse od svih navedenih, ali kome god ga spomenem, pogleda me sa upitnikom iznad glave. Kako se vama cini to ime????????????????????? Iskreno!
A razloge zasto, kako, nekako, daje ili hoce dati svom djetetu ime...mislim da ne treba da pisete na ovoj temi. Tema su nacionalno neutralna imena, naziv teme ne moze biti jasniji...ili mozda moze , ako vas buni naziv teme i sta se pise na njoj, predlazem da mi pp-om posaljete prijedloge za jednostavniji naziv.
Zakljucavam temu da obrisem OT.
LP
hmm.. ima ih jos al nemogu bas sad da se sjecam... Ovo su imena koja daju i svedjani i nasi sa obije strane... (okej, ne bas zlatan da svedi daju al ostala ;) )
Ne znam zasto toliko buke oko neceg tako jednostavnog :/
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.