treće
|
chuci evo procedure na Jezeru u prijemnoj ambulanti radiš ctg,klistir, brijanje ako je potrebno-skroz, tu imaš i wc i tuš da se opereš sa plivaseptom i hibibiosom tako da poneseš i peškirić koji ćeš s odjećom vratiti mužu dobiješ spavaćicu, imaju brojeva, ja sam dobila 52 tako da mi je bila duga, ima ih skroz kratkih, i tako kad predaš stvari ideš u porođajno. Tamo u zavisnosti od sit. ideš ili u pripremu ili u salu. Priprema je soba sa 3 kreveta i ctg aparatom i telefonom- na taj broj te tvoji mogu zvati a ti ne možeš, i ima još wc sa tušem i sredstvima za dezinfekciju.trebaju vlažne maramice. kad dr odluče zovu na pregled i po potrebi ostaješ u sali.Tamo u zavisnosti od smjene i posla ima čitav tim doktori specijalizanti i sestre. u sali si svo vrijeme na ctg prikopčana, eh imaju dvije sale veća s 4 porođajna stolai manja u koju ide žena s mužem za to ne znam je li treba najava ili ne u velikoj 2 kreveta su naspram druga 2, i direktno gledaš porode,s tim da zadigneš spavaćicu dok stave ctg s trakama a onda te pokriju čaršafom, oni zbog pristupa spuste ručke ali na izgonu ih možeš tražiti da ih postave jer je lakše tiskati, kad si u sali babica ima tel. javlja se i daje info. poslije poroda daju bebu kratko i voze je na ojel s bebama na pregled neonatologa, mama leži na krevetu 2h, i onda dođe po nju sestra i vozi je na odjel s bebama tako na krevetu i u lift, tamo ide tuširanje i presvlačenje i u sobu onda dovoze bebu. muž može donijeti stvari i predati sestri koja to uruči-spavaćice, gaće itd i od hrane samo fabrički upakovano keksi, sokovi, voćni jogurt i sl.
|