jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Daliyah92 IZVORNA PORUKA: canim IZVORNA PORUKA: Daliyah92 IZVORNA PORUKA: canim Hvala Dalija , imamo mi ovdje kupiti curekota u zrnu, to jako cesto koristim kao i druge sjemnke. Ulje isto ima kupiti ali pretpostavljam da ga ipak tamo malo drugacije pripremaju zato sam i pitala koje je najbolje. A zemzem of course gdje ce doci bez toga. Pa eto, nista ti drugo ni ne treba Curekot (u zrnu ili ulju), zemzem, i med i to je to. Nsto si spominjala ima li kakav pekmez ili sto, to mozda ima ali vjeruj mi da ja ne znam, nisam nikad kupovala takvo sto. Isto tako i kremice, mozda imaju ali ja ne znam. Ne znam zna li tm arapski, ali ako zna neka potrazi nesto sto tebe zanima, kremice u apotekama a ako zelis kakav pekmez ili nesto ima veliki market zove se carrefour, tu neka potrazi i mozda nesto nadje. Ja inace tu sve od hrane kupujem. Kad ce on ovamu i koliko ce biti? Ako nece jos, ja cu mozda uskoro u market pa da vidim ima li pa da ti javim, mozda tm nece imati vremena traziti, ako dolazi poslom. Ako te jos sta zanima reci Ma dosta mi je zem zem i hurme a mm kaze da curekot dolazi iz Egipta tako da je najbolje od tamo da trazimo. Med nebih jer mi imamo super zelenilo u Bosni tako da nam je med odlican. Vidjela sam na TV da u Turskoj ima neki pekmez od hurmi, pa rekoh mozda tamo ima neki bolji , ali nije problem kad dodju hurme aBd mogu ja to napraviti, domace Mm zna arapski tako da mu nije problem ni pitati ako bude sta trebalo, tebi hvala na preporukama i sto si se ponudila da skoknes do marketa Nego glavni razlog sto sam ja pitala sve ovo je jer me moja mala curica brine sto nece da jede, pa ja sve mislim da nema negdje neka tajna u prirodnim preparatima kod zena u drugim zemljama pa da mi je to kupiti i da se projede Iman ako budes dolazila u Sa ako hoces ostavit cu ti hurmi da imas za poroda Ma ovdje ni nema meda. Mm je donosio iz Bosne nekim poznanicima ovdje jer je bas od nas pravi med Samo ti njoj ulja i meda daj da pije, po malu kasikicu ulja (2-3 puta na dan,zavisi kolika je ona) i poslije toga med razmucen u toploj vodi. Poslije meda u vodi nece joj se uzrigivati od ulja. Probaj tako pa vidi, nadam se da ce biti bolje. Kako nema meda?