veki_aki
|
Pozdrav mrsavice! Ima li misnusa?Ja cini mi se uvijek na istom ,al fakat od prekjucer sam pravo smanjila slatko, i jucer sam napokon pocela sa svojim vjezbicama pa sad vidjet cemo, da mi je 4 dana u sedmici bilo bi ok, a svaki dan bi bio super, zavisno od toga koliko ce mm biti kuci i moci paziti djecu tih 20 min Rajaringe ja sam mislila na kupovni vocni jogurt, pa nema on bas toliko kalorija i u svekom slucaju kontam da je bolje to uzeti za veceru nego npr.senvic sa salamom i sl. A sto se tice pitanja za hljeb, to sam nasla na par mjesta da se ne razlikuju puno u kalorijama, ne ulazim u dobrobit za zdravlje, bijeli-crni hljeb, bijeli-smedji secer i sl.Ja jedino za dorucak jedem crne kifle jer su nekako malnje i prije zasite, valjda zato sto ih ne volim, al bar za rucak moram malo bijelog hljeba.To sto spominjes totalno izbacivanje hljeba, ne znam bas koliko je to dugorocno primjenljivo nama bosancima , nama nema rucka bez hljeba a znam jednu curu koja ga nije jela 2 godine i pravo smrsala al cim se vratila normalnoj, ne pretjeranoj prehrani, vratila je sve kile.Ja bih bila zadovoljna da preklopim u mozgu skroz novi zivotni stil, sa puuuno manje slatka, malo manje hljeba i da smanjim veceru, bar dane bude iza 10, e da i da smanjim kolu , te vjezbe da sebi uvedem 2 puta sedmicno ne vezano za djetu. tako bi smrsala i bila zdrava i to sve odrzavala, a da ne spominjem ne starenje Sto se tice onih dijeta tipa krastavac ne vjerujem u njih jer mislim da su kratkorocne i ne zdrave totalno.Treba sve jesti al umjereno a to je najveci problem. Eto skripta, bas sam se napisala svasta
|