Bebica11
|
IZVORNA PORUKA: Amne Sto se tice porodilista Jezero, samo imam rijeci hvale za sve, od portira do vecine dr sa kojima sam dosla u kontakt. Lezala sam 6 dana gore i niti jednom nisam vidjela drskost i neljubaznost o kojoj pricate, doduse...jesam...od zene koja se porodila i ocekuje da svi osim nje trepere nas njenim djetetom... Nisan upoznata sa tim da je posao medicinske sestre da upucuje u dojenje, ako jeste onda zbilja rade lose posao. Teta koja je zaduzena za brigu u o bebama na puerperiju je meni masirala grudi da procepi mlijecne kanale, tako da nisam ni ja imala tako laku uspostavu dojenja... mojoj cimerki je osoblje donijelo izdajalicu i flasicu jer nije imala bradavica, prije toga leptirice ili kako se vec to zove... U porodajnoj sali sam svojim ocima gledala zenu koja se poroda i kojoj se babica obraca sa 'duso' 'srce' , med.sestra u sali drzi za ruku i kvasi maramice da se rashladi... Kao i u zivotu...odnos drugih prema vama jr onako kako se postavite vi prema njima. Ja znam gore skoro svakog dr i sestru, lezala na patologiji, cuvala trudnocu proslu, tri puta sam bila na patologiji, onda porod trajao 10h, smjenu babica docekala. Prve su bile fine al kasnije je dosla jedna vjestica koja je uzasna bila. SVOJIM USIMA SAM CULA NAKON PORODA KAKO ONA GOVORI STAZISTI kako su dr Nikulin i jos jedna dr sve pare pokupili A NJIMA NISTA, i valjda je bijesna bila na mene, mislila da sam ja dala pare mimo nje nekome a nisam nikome, i necu nikad nikome. Kasnije sam poslije poroda tako teskog 15 dana lezala u bolnici na porodjajnom pod temperaturom, I gore znam svaku sestru zaduzenu za zene a i svaku za bebu. (Btw operisana sam dodatno u tih 15dana). Moj stav je da je 80% doktora gore kako treba, i pomoci ce, i trude se, ima par da ih sad ne prozivam koji nisu kako treba.... Od sestara je 50% ok a 50% katastrofa, pa ko vas potrefi. Od sestara za bebu samo 30% je kako treba, ostale pojma nemaju, i jedva sam cekala da nekima smjene prodju da dodju zene koje znaju svoj posao raditi i koje su susretljive. NE MISLIM DA JE DO PORODILJA I MAJKI ako imaju lose iskustvo sa babicama, stvarno samo rijetko ima zena koje se "provode" gore i ocekuju tretmane kraljica, a ostale zene dodju, trpe, i ok su. Evo ova babica koja je meni bila SRECOM SE PENZIONISALA pa se nadam boljem tretmanu na drugom porodu aBd. Gore ne moze