|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   AKNE i mladezi U TRUDNOCİ
15.1.2014 7:59:02   
gdjax
pozdrav svima,
u 13-14 sam nedjelji trudnoce. ali vec od 7 nedjelje imama uzsne akne vulgaris na obrazima..bolne su i gnojne (inficirane). bit ce da je to moja najtanja tacka u koju su hormoni udarili. bila sam kod doktora, i naravno kao i vecina njih zanemarujuci Hipokratovu ili od neznanja dala mi je antibiotike jos dok sam bila u 12 nedjelji, sto je strogo zabranjeno. naravno nisam pila niti mazala nista antibioticko, hocu zdravu bebu kao i svako normalan. pokusala sam raznim biljnim preparatima..stavljala sam kupus, oil tree (ulje çajevca), prala prirodnim sapunima za osjetljivu kozu, cak sam neke velike gnojne bobuljice busila medicinskom iglom pa njezno istiskala kako bi mi bol koju stvara pritisak barem malo popustilo, poslije sam stavljala jod (i to me malo strah ucinkauser posted image ...vec 2 dana cistim rane 70 post. alkoholom za lice..
uglavnom bez rijesenja sam.... a ovo bukti...danas se ako bog da vracam kuci u Sarajevo (inace zivim van nase lijepe Bosne i Hercegovine) pa se nadam da cu tamo naci neko rijesenje...e sada trebaju mi 2 stvari:
1. dobar dermatolog u Sar.
2. prirodni lijek, da li neko ima smjernice, sta piti, sta mazati?

3. najvaznije, iako nisam spomenula u tekstu...imate li kakve informacije o benovima...jedan su mi nasli rizican i insistiraju da ga maknem sad dok sam trudna...naravno oni opet ne razmisljaju kao majka...djetetu moze naskoditi sav taj proces operacije i post operac., uostalom taj ben mi ne pravi nikakav problem, nije se promjenio, niti ima kakav iscjedak, samo me ponekad zasvrbi i sad kako su mi to rekli nekad ga i osjecam...sugestija predpostavljam...da li neko ima iskustva sa benovima u trudnoci, da li je neko od vas operisao to tokom trudnoce? pravo me je strah vezano za ishod tog bena...user posted image

hvala
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: AKNE i mladezi U TRUDNOCİ
15.1.2014 10:06:57   
Bambi09
Draga moja, i ja ti imam slicne probleme sa aknama. 10-ta sam sedmica trudnoce, ali lice mi je kao bojno polje user posted image Svaki dan cini mi se izadje nova akna i sto kazes bolne su i zagnojene. Ja koristim inace za akne stick iz Oriflame-a, mogu ti reci da mi pomaze. Ali jucer mi je jedna prijateljica rekla da je njoj pomogla krema "melem" pa cu bas sad na pauzi da kupim i probam.

_____________________________

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu gdjax)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: AKNE i mladezi U TRUDNOCİ
15.1.2014 11:49:51   
Lejla Ka
Probajte na akne namazati malo paste za zube i držati neko vrijeme, a možete sličnu masku napraviti i od meda. Znači malo meda na aknu ili na cijelo područje i ostavite neko vrijeme pa operete mlakom vodom. Važno je da kožu ne tretirate alkoholnim sredstvima i da je dobro hidrirate nekom nemasnom, a hidrantnom kremom. Probajte naći neke prirodnije preparate, za razliku od komercijalne kozmetike.

P.S. Prenosim savjete kozmetičarke i vlastito iskustvo, nisam inače sručnjak user posted image

_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: AKNE i mladezi U TRUDNOCİ
25.1.2014 12:58:29   
lila25
meni je koza sad uzasno suha zima i trudnoca ne znam cime da se mazem imam niveinu kremu odavno je koristim za lice ali me uhvati uzasno cesanje po stomaku sta da mazem ima masa krema. Koja je najmasnija i najbolja ...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: AKNE i mladezi U TRUDNOCİ
26.1.2014 8:50:05   
niki83
Lila, za te stvari iz dm-a babylove Mama Massagecreme!

Nemam problema sa aknama.. Ali imam mladez..koji je prije ove trudnoce bio obican ravan ben, i u prvoj trudnoci se nije mijenhao..ali sada je bas nabujao, rascvjetao se. A nalazi se ispod grudi, pri samom vrhu stomaka, neki grudnjaci mi bas nalijezu na njega, pa ih zaobilazim sada jer sam vidjela da se samo tada iziritira..inace miruje..i nisam isla ljekaru..nego se nadam da ce splasnuti kada se porodim user posted image . Iskreno strah me dirati te stvari sve dok miruju..

_____________________________

N&N

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: AKNE i mladezi U TRUDNOCİ
26.1.2014 11:40:47   
Visnja RR
gdjax zasto bi uopšte dirala benove osim ako ih nisi povrijedila, zagrebala ili slično...
ja sam puna benova ...pogotovo trup...izgledam ko zvjezdano ljetnje nebo... niko mi nikad nije rekao da ih trebam uklanjati....



_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: AKNE i mladezi U TRUDNOCİ
26.1.2014 13:46:35   
Bambi09
Probala sam melem i vjerujte nakon 2 mazanja spao je vrh bradavice. Ostalo je samo blago ispupcenje gdje bila bradavica, ali imam osjecaj da ce i to nestati. Ne svrbi me vise i ne smeta mi.


_____________________________

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 7
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

sjedenje bebe
hedija

Kada poceti stavljati bebu u sjedeci polozaj..mom djecaku su 4 mjeseca i jos uvijek ga ne stavljam da sjedi..kada poceti

cekati jos mjesec, dva ili tri (95%)

poceti odmah (5%)


Broj svih glasova: 101

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *