|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prijeteći pobačaj
22.3.2009 12:35:01   
Mya_81 RR
Slazem se s tim da je psihicko stanje i pozitivan stav najbitniji u ovakvim situacijama, i naravno treba se drzati uputa doktora. Negdje na netu sam citala da terapija sama ne znaci apsolutno nista, ako je neko previse pod stresom zbog te situacije.....zato si trebas svaki dan ponavljati da je sve ok, da ces sve to izdrzati do svog termina i onda uzivati sa svojom bebicom!!!!

Znam dosta slucajeva gdje su morali mirovati zbog krvarenja, a negdje je to bilo zaista obilno krvarenje, i trudnoce su zavrsile sasvim dobro.

I meni na nalazu pise prijeteci spontani i znam da to nije nimalo ugodno vidjeti....iako nemamo isti problem (kod mene je skraven cerviks na pola), na strogom mirovanju sam od 18tj, sad sam u 22tj, jeste nekada tesko, ali ne sumnjam da cu sve te napore izdrzati.....pozitivna sam u svakom slucaju....i jedva cekam termin...vec sad kad se sjetim postanem takooooo uzbudjena.....

Zato se cuvaj, misli na svog bebaca, budi pozitivna i ne brini nista!!!!!

I svakako sta god da te muci pisi na forumu, bude lakse pricati s nekim o tim stvarima....

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Prijeteći pobačaj
22.3.2009 12:42:54   
nikita
Draga emy predpostavljam kako se osjecas, znam nije lako ,negativne misli same naviru a na pozitivne se sami tjeramo. Najlakse je pricati al kad si u toj situaciji jako je tesko. Ja sam izmedu 7 i 8 tj kad mi je dr rekao ako ne bude za tjedan dana dobro morat ces na kiretazu, plakala i vec se pomirila da necu rodit tu bebu. To je pogresno, to se ne smije tako... Znas da sam ponovo trudna al kad bi se taj slucaj ponovio definitivno ne bih negativno mislila ,sama bih sebe uvjerila da ce biti sve ok,bar bih pokusavala ako nista a ne se predala kao prosli put.
Drzim ti fige i no sikiriki !


_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Prijeteći pobačaj
22.3.2009 13:04:21   
nita
Dvije trudnoće su iza mene i obje su u početku bile rizične sve do navršenih 12 sedmica. I poslije toga, iako je izgledalo sve ok, ljekar mi je savjetovao mirovanje. Ne ono stogo ležanje, već izbjegavanje teških poslova, kao i svakoj trudnici. Znam da nije lahko kad se mora strogo mirovati. I ta neizvijesnost tako je teška. Ali doktorica mi je govorila da se nikako ne smijem sikirati, nego da uzmem i čitam ljubavne romane i časopise tipa Glorija. Leći, nešto staviti pod noge da su odignute radi cirkulacije i ne razmišljati da bi se moglo nešto loše desiti. Nisam baš čitala te romane, niti taj časopis, ali sam našla nešto što me interesuje i to čitala. Gledala sam filmove koji opuštaju i tako mi je vrijeme brže prolazilo. I stalno sam se bi govorila da će biti sve ok, jer sam pod nadzorom ljekara i pijem Dabroston, mirujem i šta bi se tu moglo loše desiti?! Budite uporne u mirovanju i nemojte eksperimentisati, slušajte ljekara i sve će biti ok i za nekolko mjeseci ćete nam se pridružiti na temama o bebi, ako Bog da. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Prijeteći pobačaj
23.3.2009 6:38:11   
Pretty mamma
Evo i mene ponovo....kao što sam otvorila ovu temu, sad da vas izvjestim o trenutnom stanju.
Od početka mi je dijagnoza prijeteći pobačaj, a sada prijeteći prijevremeni porod. Evo me već u 29. tjednu i sve je u redu. Krvarim tu i tamo, 2 put mjesečno, traje kratko, ali svako krvarenje je znak za posjet doktoru. Mirujem već dugo, u medjuvremenu sam radila mjesec dana, mada to i nije bilo nužno...Odmaram, ležim, pomalo je i dosadno kad si stalno u kući, ali eto...pregurala sam većinu pa ćete i vi.
I ja sam se dosta sekirala, kao i suprug. Nisam uspjela uživati u trudnoći jer nisam znala šta novi dan donosi...
Ali kao što sam rekla, samo smireno, sve će biti u redu, evo ja sam primjer toga...na kontrole idem redovno, čak sam bila kod 3 doktora koji su potvrdili da je turdnoća uredna, a ta krvarenja su jer se maternica brzo širi, a opna koja nju obavija se ne uspije istom brzinom razvijati po pukne koji kapilar (a ne kako mi je prvi dr rekao da se odvojila posteljica). I dalje pijem Dabroston i Mg.
Drage mamice, želim Vam puno sreće i da dočekate svoje bebice!

_____________________________

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Prijeteći pobačaj
23.3.2009 11:37:30   
emy
Hvala vam na odgovorima i pomoci
Radila sam betu porasla je user posted image , prestala se duplati jer sam sada vec usla u 6 sedmicu ali bitno je da ona rasteuser posted image
Pregled je sutra pa cu vidjeti da li je moja user posted image  ipak pobjedila

(odgovor članu Pretty mamma)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Prijeteći pobačaj
23.3.2009 11:46:07   
nikita
emy bas mi je drago...bit ce to ok, cim je beta porasla znaci i mrvica raste, no sikiriki


_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu emy)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Prijeteći pobačaj
23.3.2009 11:51:19   
emy
Hvala ti puno user posted image

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 32
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *