|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Čuvanje djeteta
19.8.2008 12:44:25   
Happy
Ja se tamo sigurno ne bih vratila user posted image


_____________________________

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.


Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu milenaa)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Čuvanje djeteta
19.8.2008 12:54:21   
Najdraza mama
Ne  znam sta da ti kazem ali stvarno ima svega bas cudnih ljudi ja sam imala tetu koja mi je cuvala sina vec sam pisala o tome ali nikada nije bilo problema ni za sto niti je nesto drugo morala raditi samo ako zeli i sve rijeci hvale za nju a ,ti se ne brini znam da nije lako ali bice bolje polako ..user posted image user posted image poslije kise sunce dolazi 

_____________________________

Mama vas voli..

(odgovor članu milenaa)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Čuvanje djeteta
19.8.2008 13:08:44   
Mrka
Iskreno draga moja, ja se tu vise ne bi vratila. Ne znam koliko su te placali, ali za ovo bi trebalo da ti placaju cuvanje male i posebno placanje za sve te poslove koje si obavljala, a bilo ih je zaista puno.
Ja sam isto jucer ovdje cula od kolegice, kaze dosla zena da cuva jednoj porodici dva sina. Sve je bilo sasvim ok i sa djecom i sa gazdaricom, ali je gazda bio preumisljen. Kaze kad on dodje s posla treba da ga ukupatili ceka majica, trenerka i unutrasnji ves. To je zahtijevao od tete cuvalice, dok je gazdarica inzistirala i bila korektna, iskljucivo da cuva dijecu. Hej, hallo! Pa sta misli taj idiot?! Zena to trpila 8 mjeseci, otisla sada dole s njima na odmor i nije se ni vratila.
Mada sam vise slucajeva cula gdje su zadovoljne obje strane. Ali treba biti korektan. Dovodis tetu cuvalicu da cuva dijecu, a ne da bude pored tete i sluskinja. E, sad je druga stvar ako dijeca spavaju, ako je njoj dosadno pa pospremi nesto. Ali ne mozes ocekivati da ti generalno cisti kucu svaki dan. Jedino je ok, ako je extra placaju za te poslove i ona sama kaze da to isto zeli raditi.

_____________________________

Adin 12.01.2007.

(odgovor članu milenaa)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Čuvanje djeteta
19.8.2008 15:02:40   
milenaa
Prvi put kad smo kontaktirali telefonom rekli su d je moja briga jedna curica i pomoc u kuci a kad sam dosla vidjela sam da imaju troje djece,istina ono dvoje je vece ali svejedno ima puno da se sredjuje iza njih i da im se pegla ako ne mora da ih se cuva i plus sto su konstantno imali u gostima na hrani i spavanju jos jednu porodicu sa dvoje djece i za njih je trebalo isto.Strahovito psihicko opterecenje je bilo i to sto je to bila njemacka porodica,pa sam sa svima u kuci pricala engleski a sa malenom sam navrat nanos morala nauciti njemacki ponesto.Tesko je bilo i to sto sam strahovito malo vremena imala za sebe,ni jednog slobodnog dana,u prodavnicu sam samo jednom otisla.Tretirali su me kao aparat.Samo spavaj -radi.Inace da vam se predstavim kao mama posto sam novi clan.Imam 2 sina,17 i 18 godina koje sama podizem vec 13 godina i zbog njih sam ovo radila bez pogovora.

(odgovor članu Mrka)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Čuvanje djeteta
14.11.2008 16:18:22   
Nedi
Drage mame,
ja sam novi korisnik i pročitala sam mnogo korisnih stvari. Imam bebu od 11 mjeseci a morala sam početi raditi kad je moj slatkis imao 10 mjeseci jer sam bila na bolovanju 15 mjeseci. I nastao je problem...... Cijelo vrijeme smo mislili (i tako dogovorili) da ce ga cuvati teta i 15 dana prije, teta koja nikada nije radila dobije posao....Opcija vrtić nikako ne dolazi u obzir dok ne bude znao reći šta je tamo radio i pojesti sam koliko-toliko. Prva teta ga je čuvala 5 dana i dolazio je ukakan kuci svaki dan i nikako nije htio da spava kod nje i nije bio raspoložen kada dođe kući tako da sam morala promijeniti tetu iako je imala odličnu preporuku. Odlučili smo da teta dolazi u naš stan i čuva ga kod nas da bude u poznatom okruženju. Na kraju smo jedva našli tetu koja ima preporuku i za sada mi se čini sve u redu, ja blizu radim i ponekad odem kući na pola sata, beba je čista i nahranjena.
Ali ipak mi crv sumnje neda mira, htjela bih nekako provjeriti tetu "iza leđa"a da se ona ne uvrijedi. A sa druge strane ona je sa mojom bebicom sama 8 sati dnevno i jednostavno na neki način želim da budem sigurnija da je to ok i da mi dobro pazi moj zivot.
Svi savjeti i  prijedlozi su dobrodošli.....hvala unaprijed


_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Ivona RR)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Čuvanje djeteta
15.11.2008 22:29:41   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: Nedi

...Ali ipak mi crv sumnje neda mira, htjela bih nekako provjeriti tetu "iza leđa"a da se ona ne uvrijedi. A sa druge strane ona je sa mojom bebicom sama 8 sati dnevno i jednostavno na neki način želim da budem sigurnija da je to ok i da mi dobro pazi moj zivot.
Svi savjeti i  prijedlozi su dobrodošli.....hvala unaprijed



Kao prvo Nedi dobro došla na našu malu zajednicu, i drago mi je što su ti naši savjeti/iskustva pomogli, a ujedno nadam se lijepom druženju sa tobom.

Helem nejse što se tiče tvog "problema ili ti želje"..nađoh se u njoj user posted image . I moj je problem što haman svaku osobu sa kojom imam bilo kakvog dodira (a da ne govorim prisnijeg), želim/moram/hoću da provjerim, ili se prisjećam jesam li čula njezino/njegovo prezime, pisala ga, bla, bla, bla...
Nepovjerenje (a pogotovo što se to radi o djetetu) je ogromno i opravdano, tako da tvoja želja je itekako opravdana. Ja bih, da je moj slučaj kao kod tebe, nekako našla nekoga ko tetu-čuvalicu, malo više poznaje (mala je ovo mahala - kako grad tako i država), jer uvijek se neko poznaje/prepoznaje. Ispitala bih je onako nonšalantno ko je, odakle, je... a vala ne bih se libila ni da je posjetim kući. Pa da je vidim u kućnom okruženju, sa njenim ukućanima, da vidim njen odnos prema njima, odnosno njihov prema njoj...

Uh - tek sada vidim koliko sam radikalna.user posted image


_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Čuvanje djeteta
18.11.2008 11:24:39   
Nedi
Hvala na toploj dobrodošlici user posted image i ja se nadam lijepom druženju sa vama. Drago mi je da nisam sama u svom problemu, jer sam dobila kritike da sam previše nepovjerljiva iako meni nije jasno kako mogu biti "nepovjerljiva" a moje zlato je u pitanju. Ja sam već bila kod tete-čuvalice u kući i sve se čini u  redu, i inače se sve čini u redu, teta br 3 se čini savršena. Ali ono što mene muči je, šta se događa kad su njih dvoje sami u kući, jednostavno želim biti sigurnija. Prijeteljica mi je predložila da ostavim uključeno na snimanju neko od čuda moderne tehnologije pa preslušam kad dođem kući. Dali je to pretjerano??? Ili da jednostavno budem sretna jer sam uspjela naći dobru osobu za čuvanje moje bebice.
Inače, ja sam Sanja, iz Zenice sam, a moj Nedim će 24.11. imati punih 11 mjeseci.





(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Čuvanje djeteta
19.11.2008 2:34:04   
merimaa
 bojim se ja ima svakakvog svijeta mislim da uopste nebi nikog takvog nazvala iz oglasa prije bi trazila nekog preko prijatelja sto je sigurno sigurno

_____________________________

Vedad 11.05.2007 najljepsi dan u mom zivotu!

(odgovor članu Ivona RR)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Čuvanje djeteta
19.11.2008 2:35:32   
merimaa
svaka castuser posted image

_____________________________

Vedad 11.05.2007 najljepsi dan u mom zivotu!

(odgovor članu milenaa)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Čuvanje djeteta
20.11.2008 10:49:39   
Nedi
user posted image

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Čuvanje djeteta
20.11.2008 10:56:39   
mamsi
Nedi prvo dobrodošlica za tebe,i ja sam iz zenice i nadam se da ćemo se lijepo družiti.Mog Kenana također čuva teta čuvalica i ja sam prezadovoljna.naravno da sam nekad željela da mi je samo na 5 minuta da ih provjerim šta rade,ali sad sam prestala misliti na to,jer je lakše tako za sve.Ja krenem odmah s kartom povjerenja jer moram tako,inače bih sebe izludila raznim mislima.Ovo mu je inače peta teta po redu i vidim da je on baš zadovoljan,a i ona,jer na djetetu se primijeti,doduše moj Kenan je ipak stariji pa sad zna i reči,ali dok je bio manji vidjela bih po njegovom raspoloženju kako je dan proveo

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: ishrana djeteta
24.11.2008 15:02:04   
džanis
moj djecak od 15 mjeseci jos uvijek doji kako ga odviknuti?

(odgovor članu Ivona RR)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: ishrana djeteta
24.11.2008 15:11:35   
Blue rose RR
Džanis dobro došla na RR, i nadam se lijepom druženju.
A što se tiče tvog pitanja, molim te da pronađeš jednu od desetine tema koje se tiču ishrane i tamo postaviš svoje pitanje, jer ćeš odgovor prije dobiti.
Hvala.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu džanis)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Čuvanje djeteta
26.11.2008 12:08:32   
Nedi
Hvala mamsiuser posted image trudim se i ici na kartu povjerenja......

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu mamsi)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Čuvanje djeteta
30.11.2008 12:20:37   
kikijeva mama
Pozdrav svima
Ja imam dva sina 4,5 god. i 9 mjeseci.Uskoro trebam natrag na posao i moram naći nekog za čuvanje djece.Kao prvo uopšte neznam kako naći nekog pouzdanog, a onda koliko to platiti.Ako ima neko u sličnoj situaciji molim vas javite koliko se plaća čuvanje dva djeteta u mom stanu  u Sarajevu.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Čuvanje djeteta
20.1.2009 13:56:06   
mukica
Ima li koja od hanumica povjerljivu osobu za cuvanje bebe od 13 mjeseci????
Sestra pocinje raditi a vrtic ne dolazi u obzir......
Moze i na pp.user posted image hvala

_____________________________

Mamini djecaci
12.03.2001
25.07.2008

(odgovor članu kikijeva mama)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Čuvanje djeteta
20.1.2009 16:52:46   
mama_debeljuca
da sam u Sa, preporučila bih ti sebe. Ja sam nastavnik predškolskog odgoja, što bi rekli vaspitačica, trenutno neupošljena user posted image user posted image user posted image Znam da ti nisam pomoglauser posted image

_____________________________

:-)

(odgovor članu mukica)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Čuvanje djeteta
22.1.2009 23:10:00   
amrab
Uh drage moje svi imamo isti problem.Kako naći tetu čuvalicu, a da je još pouzdana.Još 4,5 mj.moram na posao i sama neznam koga naći,jer obdanište ne dolazi u obzir bar do 2,5 godine.
Ako slučajno znate nekog povjerljivog u Zenici,a da je zainteresiran javite mi!
Pusa!

(odgovor članu mama_debeljuca)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Čuvanje djeteta
8.2.2009 23:22:32   
Zenicanka_
Pozdrav drage moje :)
slucajno nadjoh ovu stranicu, pa da se javim.

Naime, ako Vam je potrebna djevojka za cuvanje Vase djece u Zenici, mozete mi se javiti. Imam 23 godine i imam iskustva sa djecom, sto se moze i provjeriti, kao i sve ostalo o meni.
Procitala sam Vase komentare i to kako ne volite preko oglasa traziti nekog da cuva Vase najmilije, ali ponovo kazem, sve se da provjeriti :)

nadam se da cu imati cast i zadovoljstvo cuvati Vase dijete.
mozete me kontaktirati na email: zivotjelijep_19@hotmail.com

(odgovor članu amrab)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Čuvanje djeteta
14.2.2009 0:20:45   
tea lana
ako imam ko kakvu preporuku za tetu cuvalicu molim da mi je proslijedite,hitno mi je pravo,veceras sam dobila ponudu za posao u drzavnoj firmi koja nije za odbaciti.
hvala svima unaprijed

(odgovor članu Zenicanka_)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Čuvanje djeteta
14.2.2009 12:20:23   
Anoniman
Hej super baš mi je drago za posao user posted image user posted image  i to državni..... Blago tebi!!! Sretno!

(odgovor članu tea lana)
  Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Čuvanje djeteta
14.2.2009 12:43:02   
andji
tea Lana eto mila baš super,jesil prihvatila ponudu,smijem te pitati o kakvom je poslu riječ?Blago tebi,i malo ti zavidimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nemoj se ljutituser posted image user posted image user posted image user posted image nadam se da će i mene pozvati oni moji iz SA

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Čuvanje djeteta
14.2.2009 19:58:01   
tea lana
prvo da se zahvalim ponudu sam prihvatila u ponedeljak idem da se dogovorim to je posao koji sam vec obavljala pa sam vec upoznata sa njim.Lanu sam kontala dati u vrtic pola radnog vremena ustvari ja nju dajem radi sat i po koliko mm ima trening ujutro ali sta cu,tako da bi on isao po nju u 12 sati u vrtic i ona bi kuci spavala.Tako da bi joj to doslo vise kao igraonica.Ja bi radila do 3 tako da bi muz opet stigao na trening u pet.U ponedeljak idem i u vrtic kontala sam tetu cuvalicu al mislim da je za nju bolje da je sa dijecom,pa je aBd u septenbru ostavimo cijeli dan.

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Čuvanje djeteta
14.2.2009 19:59:19   
tea lana
joj andji ne ljutim se ja,pa najbolje znam kako je sjediti u kuci jer i sama sam takva, prestala raditi odmah cim sam zatrudnila rizicna trudnoca.Ali i ti ces sigurno uskoro dobiti posao drzim ti fige.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Čuvanje djeteta
14.2.2009 20:09:49   
andji
Thanks..nadam se da hoću,ma nije meni loše,naprotiv,da je nekom da 'sjedi' ovako kao ja,ali imam osjećaj da bi bila sretnija da radim i zadovoljnija,a odmah time i moje dijete...oni osjete kad smo mi i sretni i tužni i zadovoljni,sve....ako mene pitaš ja sam ti više za vrtić nego za tetu čuvalicu...biće sa djecom,igrat će se,širit svoje interese,ispoljavat kreativnost na sto načina.....onako bi bila doma sama sa tom njoj novom ženom(koja joj ne može biti zanimljivija nego tamo 10ak i više klinaca kao što je i ona)sretno dragauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *