|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Fizicka slicnost i emotivna povezanost blizan...
23.2.2009 10:08:59   
ElmaB
Kazu da su blizanci, bez obzira da li su jednojacani ili dvojajcani, strasno povezani, ma koliko bili udaljeni. Cula sam masu primjera o tome, ali sam se licno uvjerila kada sam ja rodila svoje. Iako su moji dvojajcani, jako su vezani.
Kada se Deni sunetio, ja sam sa Lanom bila kod kuce sama. U pocetku je bila mirna, ali je odjedanput pocela jako plakati i nikako je nisam uspjela smiriti. Nakon nekoliko minuta, tata mi je javio da je sunet zavrsen. Nevjerovatno, ali istinito, Lana je tada prestala plakati!
Isto se desilo kada sam sa Denijem jedan dan zbog stomacnog virusa bila na pedijatriji. Muz mi je rekao da Lana cijelu noc nije spavala, stalno se vrtila i gledala u Denijev krevetac!
Sto se tice fizicke slicnosti, samim tim sto su dvojajcani, moji bas i ne lice puno. Imaju isti oblik nosa i ociju, ali je sve drugo razlicito.

Voljela bih cuti vasa iskustva posebno vezana za ovu emotivnu povezanost. Kako vasa djeca prezivljavaju trenutnu razdvojenost od brata/sestre blizanca? Ili, ste mozda imali priliku kod prijatelja ili u svojoj porodici vidjtei nesto slicno!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
23.2.2009 10:19:58   
andji
Elma nemam iskustvauser posted image user posted image user posted image ali imam jako blisklu prijateljicu koja ima brata i dvojajčani su blizanci.Ona je starija 5 min od njega.Strašno je koliko ne liče(uopšte)a još strašnije koliko su povezani psihički i emotivno.U školi prije kad bi on dobio keca(ili lošiju ocjenu) ona je toliko bila potrešena,i svadjala se sa profesorima što su mu dali tako nisku ocjenu...čak i kada bi ona dobila pet a on dobio nešto nižu ocjenu,ona bi svoj uspjeh zasjenila zbog njegovog nezadovoljstva svojom ocjenom...a sada kad su porasli(moje su god.) i završavaju faks,baš kad mi je bila zadnji put žali se(a oduvijek se žalila) ali sada bukvalno je naivici,kaže da joj taj brat blizanac ne da da izlazi bez njega,i gdje god ona hoće i on...ona ne smije da kaže da ima momka ili kakvu šemu,.jer on hoće da ga bije i da ga traži odmah,a zatim rekne i njihovim roditekljima za to.....skoro kad su slavili novu god.(naravno skupa) njoj je prišao neki lik,i tako počeli su čavrljat njen brat mu je odmah prišao i zalijepio šamar...obezbijedjenje je reagovalo...kaže ona da je to kod njega više od povezanosti koja graniči sa bolesti.....i ona je za njega ali u dosta manjem intenzitetu nego on prema njojuser posted image user posted image user posted image user posted image eto ti jedan primjer,mada su oni sada veliki ljudi(23god)

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
23.2.2009 12:03:32   
ElmaB
Ha, ha, ha... oni su bas povezani!user posted image Salim se, ali eto sto su ti blizanci!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
23.2.2009 12:26:21   
stella
Ja imam dva rodjaka,mislim da i oni osjecaju dosta jedan za drugoga.Ali su razliciti sto se tice izgleda a i osobnosti su im totalno razlicite.

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
24.2.2009 9:25:29   
ElmaB
Evo pronasla sam jedna zanimljiv tekst o slavnim blizancima, pa pogledajte!

SLAVNI BLIZANCI



  Blizanci o kojima se danas najviše razgovara jesu Poljaci Lech i Jaroslaw Kaczynski, koji bi mogli doći na čelo svoje države, Lech kao predsjednik, Jaroslaw kao premijer. Lech Kaczynski ušao je u drugi krug predsjedničkih izbora, koji će se održati potkraj ovog mjeseca, a stranka Jaroslava Kaczynskog pobijedila je na nedavnim parlamentarnim izborima, pa bi on mogao dobiti mandat za sastav nove vlade.
Najpopularnije blizanke na svijetu sigurno su Mary Kate i Ashley Olsen, 19-godišnje američke pjevačke i glumačke zvijezde. Počele su nastupati na televiziji s devet godina, imaju već nekoliko albuma, a njihove filmove, u kojima "glume" same sebe, gledaju milijuni ljudi.
Rock grupu Bee Gees čine trojica braća Gibb, od kojih su dvojica blizanci, Robin i Maurice.
Blizanci Mario i Aldo Andretti bili su američki vozači automobilskih trka 60-ih. Bolji je bio Mario, koji je pobjeđivao i u Formuli 1 i u Indianapolisu, pa ga mnogi smatraju najbolji američkim automobilistom.
Pier Angeli i Marisa Pavan bile su uspješne hollywoodske glumice 50-ih, a poznatija je bila Pier Angeli, možda i zato što je bila djevojka Jamesa Deana.
U Europi 50-ih i 60-ih najslavnije blizanke bile su njemačke sestre Kessler, Alice i Ellen, velike televizijske zvijezde u Italiji i Njemačkoj, koje su svoju domovinu predstavljale i na Pjesmi Evrovizije. Nisu izgledale sasvim identično pa se često pričalo da i nisu prave blizanke, nego se samo pretvaraju da su sestre, ali to nije bilo točno.
Phil i Steve Mahre, američki skijaši, postizali su izvrsne rezultate na olimpijadama i svjetskim prvenstvima 80-ih. Blizanci Paul i Morgan Hamm briljirali su kao članovi američke gimnastičke reprezentacije na posljednjoj olimpijadi.
I Elvis Presley imao je brata blizanca, ali je on umro pri porodu. I pjevač Justin Timberlake imao je sestru blizanku Lauru, ali je i ona umrla pri porodu. Poznata pjevačica Alanis Morissette ima brata blizanca Wadea, glumica Linda Hamilton ima sestru Leslie, koja je medicinska sestra, ali joj je u nekim filmovima služila kao dvojnica. Posljednji iranski šah Reza Pahlavi imao je sestru blizanku Ashraf. Alexandra Paul, glumica iz sapunice "Spasilačka služba" ima sestru blizanku, koja je bila novinarka, pa se zaposlila kao vatrogasac i o tome napisala knjigu. Glumica Isabella Rosselini, kći slavne Ingrid Bergman i redatelja Roberta Rossellinija, ima sestru Isottu, koja je profesorica renesansne književnosti na newyorškom sveučilištu Columbia.
Mnogi poznati ljudi roditelji su blizanaca. Američki predsjednik Bush ima kćeri blizanke Jennu i Barbaru, koje su dobile imena po svojim bakama. I bivša britanska premijerka Margaret Thatcher imala je blizance, sina Marka i kćer Carol. Blizance su još imali bivša američka ministrica vanjskih poslova Madeleine Albight i preminuli jordanski kralj Hussein.
Blizance imaju i najbolji biciklist Lance Armstrong, najveći boksač Mohammed Ali, najslavniji nogometaš Pele, tenisači Pat Cash i Ivan Lendl. Roditelji blizanaca u svijetu glazbe su pjevači Pat Boone, Nat King Cole, Julio Iglesias, a najviše roditelja blizanaca ima u svijetu filma. To su glumci Tony Curtis, Al Pacino, Robert De Niro, Mia Farrow, Michael J. Fox, Mel Gibson, Chuck Norris, Julia Roberts, Jane Saymour, Cybill Shepards, James Stewart, Denzel Washington i John Wayne te redatelji Miloš Forman i Ron Howard.
I neke poznate povijesne ličnosti imali su blizance, kao William Shakespeare, Johann Sebastian Bach i francuski kralj Louis XV.



_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu stella)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
25.2.2009 7:59:21   
ElmaB
Evo jos jedan pjevac je dobio blizanke!

user posted image Žera: Kćerke se zovu Petra i Marea
Žera dobio dvije kćerke


Pjevač prvi put postao otac...

Frontmen i pjevač "Crvene jabuke" Dražen Žerić Žera jučer je prvi put postao otac. U zagrebačkoj bolnici "Sveti duh" njegova supruga Barbara rodila je blizanke, a sretni roditelji kćerkama su dali imena Petra i Marea.

Četrdesetčetverogodišnji Žera i njegova 20 godina mlađa supruga vjenčali su se lani na drvenom jedrenjaku koji je plovio oko otoka Šolte.



_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
25.2.2009 9:20:29   
Amelaa RR
Eh drage moje,ja imam sestru bliznakinju...i naravno volim je najvise na svijetu.
Sto se tice povezanosti emotivno i fizicki,jako smo povezani.
Od malena,tako nam je mama pricala ako bi jedna bila bolesna danas,druga bi za dan-dva se razbolila.
Kasnije,tj;kada smo malo porasle,ta povezanost se manifestirala kroz to da jedna bez druge nismo nigdje isli...ne zato sto nismo htijele,nego jednostavno nije to bilo to.
Kasnije vec dolazi do izrazaja nasa emotivna povezanost,cesto vrlo smo u isto vrijeme ne najavljeno znale reci iste rijeci u isto vrijeme,pomisliti na istu stvar.
Ako je ona tuzna,i ja se osjecam cudno...I kada sam se udavala,najteze mi se bilo rastati od nje,..jer sve smo dijelili,od odjece,knjige...sve.
I danas dan,...iako smo razdvojene,cesto se u isto vrijeme zovemo,ja nju i ona mene,a kod obe bude zauzeto,i kad jedna drugu dobije u isto vrijeme kazemo
;Sto ti je to zauzeto;).
I menstruaciju dobijamo razlika dan-dva...
Ma volim ja nju najvise na svijetu.

(Ja plaha zavrsetka posta:))


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
25.2.2009 9:23:05   
ElmaB
Bas mi je drago da si ovo napisala. user posted image Ma, super je to sto ste tako vezane. Znaci, i moji ce biti jako povezani, bez obzira sto su dvojajcani. Meni je to tako slatko!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
25.2.2009 9:35:22   
Amelaa RR
I mi smo dvojajcani blizanci,i eto fizicki licimo,al nismo iste.

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
25.2.2009 19:37:13   
mirnac
Moje djevojcice imaju 4 mjeseca(danas napunile) i jednojajcane su, ali do sad nisam primjetila nista osim fizicke slicnosti. Valjda je jos rano(?).
VEEEEEEEEEEliki pozdrav za novopecenog moderatora.
m.


(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
25.2.2009 20:53:06   
ElmaB
Velika pusa tebi i tvojim ljepoticama!!!user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Fizicka slicnost i emotivna povezanost bl...
25.2.2009 22:26:43   
Suzana
Moji djecaci nimalo ne lice, karakterom su potpuno razliciti, a sto se tice emotivne povezanosti mislim da su jos mali da bi to moglo doci do izrazaja. Naravno da vjerujem da su blizanci vise povezani nego "obicna" braca i sestre, i drago mi je da ce biti podrska jedan drugom, na jedan poseban nacin.

_____________________________

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 12
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *