*pcelica*
|
IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: ninuska IZVORNA PORUKA: LieToMe IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: mala curica Dobro jutro. Zene,sta je ovo,za mene su noci da me slome.Sat spavam dva sjedim.Pa ja danima nocu ne spavam,samo se budim naspavala se,moram u wc,gladna.... Evo sad me glava boli.Noc moja nocna mora. Ova nasla stan i eno je pakuje se.Neka joj je sa srecom sretan joj put nek joj je sretno i od mene rose ja sam malo u dilemi sto se tice one dvije roze crte kod mene moze komotno pored da stoji ili ili da napisemo pol nepoznat salim se ali eto Sta je reci . Je li nesto naraslo? Onda necete morati na popravni . Ovo je za vid one price od jucer ja imam osjecaj da ce meni neko izvalit budalastinu tipa da ce trece biti musko ...ako se ja pitam treceg nece biti i savrseno smo sretni s dvije cure mi aBd planiramo trece (mm je to zivotna zelja da ima troje djece uopste nebitno kod spola, samo da ih je troje ) i nama ako drugo bude curica garant ce aBd u trecoj trudnoci piti a jel to ganjate musko ninuska bona pa ti nisi upratila da je meni Divke rekao da misli da je curica (ali to misli tako uvjereno da je rekao da je sansa 30% ) a na prosloj kontroli kad je beba bila turbo nemirnai jedva izmjerio sto je trebao rekao je "nista me ne pitajte" ma mene briga generalno, nek je samo sa bebom i sa mnom sve super, i da na porodu aBd bude ko i na prvom...a nek su zive i zdrave meni prosle godine jedna kolegica (koju pravo volim) zena hadzinica, o sebi pri sebi, ima tri cure (vec velike studiraju) i kaze (ja to nisam znala ali mi drago sto mi je rekla) po Kur¨anu je valjda dzenet zagantovan muskarcu (pa valjda i zeni) koji imaju tri zenska djeteta. Ja sam tako ushicena muzu (nakon sto je Divke rekao da je 30% siguran da je curica) rekla da je vec 75% u raju posto ova prva vrijedi 50% Znajući u kolikoj mjeri je u današnjem vremenu institucija islamske porodice na meti njenih neprijatelja, a posebno muslimanka, podsjetit ćemo roditelje na Allahovu predivnu nagradu za odgoj ženske djece, a potom navesti nekoliko savjeta u tom pogledu. Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je: ''Ko bude imao tri kćerke i dadne im utočište i hranu, i bude milostiv prema njima, zasigurno mu je obavezan Džennet.'' Neki mu čovjek reče: ''A dvije kćerke, Allahov Poslaniče?'' Reče: ''I dvije.'' (Bilježi El-Buhari u Edebul-Mufred, a šejh Albani je ocijenio hadis hasenom) Također, onaj kome Allah podari dvije kćerke i bude ih lijepo izdržavao i odgojio, imat će, sa Allahovim dopustom, najljepše društvo na Sudnjem danu: ''Ko bude izdržavao dvije kćerke sve dok ne postignu punoljetstvo, doći će na Sudnji dan a ja i on ćemo biti poput ova dva'' – pa je spojio svoja dva prsta. (Muslim) Zbog spomenutih nagrada za odgoj ženske djece, roditelji bi odgoju ženske djece trebali posvetiti posebnu pažnju, naročito ako znaju kakve negativne posjedice mogu zadesiti pojedinca i društvo u slučaju zanemarivanja njihovog odgoja. U drugoj predaji kaze:U drugoj predaji stoji da će takvu nagradu postići i onaj ko odgoji dvije kćerke, pa i onaj ko odgoji jednu kćerku. Tako da smo mi u ocima mahalaca trebale na popravni a mi izvukle bingo