|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pomoć u trudnoći ugroženoj stresom
14.5.2009 21:57:45   
mirnac
i ne odgovorih na glavno pitanje... prvo sam negdje procitala kako trudnice ne smiju piti majcinu dusicu, a poslije toga da je jedan doktor preporucio trudnici majcinu dusicu protiv stresa, da bih na kraju(opet negdje na internetu) procitala da ne skodi djetetu sigurno.
Ja sam je pila jako rijetko jer je mm vjerovaio u onaj prvi site, hahah. A pomoc Mg mi je bila najveca, apaurin sam rijetko pila.

(odgovor članu mirnac)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Pomoć u trudnoći ugroženoj stresom
14.5.2009 22:14:02   
Anoniman
I ja sam u zadnje vrijeme pod stresom zbog posla. Inače mi je posao jako stresan a zadnje 2,3 sedmice katastrofa!! Sada sam u 37-oj sedmici i još sutra radim nakon čega idem na bolovanje i nadam se da ću se uspjeti "isključiti" i da neću misliti na sve te nebulozne izjave i primitivne izgovore zbog kojih se nerviram..... Uh kako sam samo bijesna user posted image  i tužna i depresivna i svašta nešto.... Znam da to nije dobro za bebu al đaba kad čovjek nije na dugme pa da se jednostavno upali i ugasi kad treba....

(odgovor članu mirnac)
  Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Pomoć u trudnoći ugroženoj stresom
15.5.2009 11:34:32   
emma.L
Mislim da se i to uči. Polako. Stres na poslu me izludi zadnjih dana, toliko da sam oplakala preksinoć. MM je držao Emu dok se smirim, ali je svejedno preskočila spavanje jer je bila jako nemirna i nervozna. Nakon toga, istu večer, on ode na put. U trenu kad smo ga ispratile, ja sam se smirila, malo smo se pomazile, i spremanje u krevet. Tek kad se rodi i kad vidiš reakciju na tvoj stres, svjestan si kako tek mora da im je u stomaku. I dođe mi kao najbolji apaurin, kako već rekoh. Samo pomislim da ništa nije vrijedno njenih suza i nervoze. Naravno, osim nekih baš loših osobnih iskustava i dešavanja, ali i tada mi je ona najvažnija. Bebe su na prvom mjestu!

_____________________________

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Pomoć u trudnoći ugroženoj stresom
15.5.2009 13:12:31   
mamina princeza
a vrlo dobro znam kako se osjecas, jer sam i sama i bila u istoj situaciji. sve me je pogadjalo , bilo mi je grozno stresno na poslu u porodici sam isto dozivljavala stres od nekih ljudi sto i dan danas ne mogu zaboraviti. i zbog toga sam i dobila kontrakcije i zavrsila u petom mjesecu trudnoce u bolnici ....uzas...
a onda izadjem iz bolnice da se kao pazim na bolovanju a ono sve gora info od gore. u tom periodu dobra prijateljica ima tezak porod bas tezak , beba nesto cudno i utvrde da ima ds...a ja tad taman sesti mjesec trudnoce. sjecam se da nocima nisam spavala ...a jos i pila apaurine.
Ali sam poslije oga shvatila da se bas odrazava na moje zdravlje i moju bebe pa sam u zadnjem tromjesecju poravnila. Slusala  sam ljude al sam sve polako stavljala na ignor, na posao nisam isla , nisam uopste vidjala ljude koji me nerviraju ...ma koliko god sam mola se opustiti to sam i uradila. Sad mi je krivo sto nisam jos vise....
Hb beba se rodila , eno je ziva i zdrava ima 10 mjeseci ja ponovo na poslu nerviram se:))) hehe izdrzi jos malo kad dodje bebica vidjeces da sve druge stvari nisu vise toliko stresne ... najvise se posvetis tom bicu pa nemas bas vremena za drugo...

Pusa i slobodnoj popij apaurin...ja sam pila dabrostone , apaurine , giniprale.... kad sam se dosla poradjati po bolnici se uveliko pricale da zenama koje su pile dabroston i ginipral porod duze traje - mozda i jeste tacno al izdrzi se . a od apaurina kojeg sam se i sama najvise bojala i koji sam najvise izbjegavala nikom nista izgleda... zato slobodno ...toliko nas ih je pilo!

Sretno!!!


_____________________________

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 29
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *