|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: policisticni jajnici
29.9.2009 10:27:53   
Scarlet
zdravo svima, i ja sam nova. par puta sam se javila ali ne vjerujem da me se neko sjeca jer je bilo davno. imam i ja par pitanja. imala sam jednu neuspjelu trudnocu koja je okoncana u maju. nakon toga sam krenula sa nalazima torch, test na listeriju i klamidiju, i obzirom da mi se u toku trudnoce pojavila cista koja je do sada trebala puci a nije dr me uputila da radim marker ca125. nalaz mi jos nije gotov ali me interesuje sta je to. ne znam da li je to ista cista od maja ili je ta nestala a u medjuvremenu nastala nova. dr mi je rekla da je to tzv vodena cista i da ne bi trebalo biti nista zabrinjavajuce ali ipak mi je dala da radim taj nalaz. trebam li biti zabrinuta? imala san jednu uspjesnu trudnocu prije 5 god i tada je sve bilo ok. od tada do proljetos nisam imala ciste papa je bio uredan. i sta je to sa dabrostonom, zasto ga nema nigdje? to bih trebala uzimati a u  tuzli kazu u apotekama da se vise na prizvodi. ne znam moze li mi iko od vas dati bilo kakav odgovor ali u svakom slucahu hvala!

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: policisticni jajnici
29.9.2009 10:37:12   
Zoe
Scarlet mogu ti odgovoriti samo u vezi Dabrostona, on se zbilja više ne proizvodi, zamjena mu je trenutno Utrogestan.

_____________________________

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Scarlet)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: policisticni jajnici
29.9.2009 11:15:39   
malena27 RR
scarlet marker C125 je marker na tumore. i ja sam ga radila, cisto da bi dr. provjerio da li su ciste na jajnicima vodene-i bile su. 

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: policisticni jajnici
29.9.2009 21:52:39   
Lilipop
Marker Ca125 se isto koristi kod ciste da bi se utvrdilo dali je cista vodena ili je endometriozna. To se na UZV ne vidi bas dobro, pa zato se koristi taj marker. Kod endometriozne ciste je blago povisena vrijednost i zato nemoj da se bojis ako ti je nalaz blago povisen. Doktor mora da utvrdi dali je cista vakva ili takva kako bi znao koju terapiju da primjeni. Obicno ako je cista vodena ona sama po sebe ili lijekovima nestane za dva tri mjeseci. Ako je tu duze vrijeme onda se sumlja na endo cistu ili kako je zovu " cokoladna " cista. Ja sam pre 3 godine imala endometrioznu cistu, ali mi lijekovima nije otisla pa sam je laparoskopski otstranila. U svakom slucaju, nije nista strasno i nemoj da se toliko bojis, stvarno nema potrebe. Drzim fige da ipak cista bude vodena i da ude sve kako user posted image user posted image user posted image user posted image treba

_____________________________

3 x IUI -0

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: policisticni jajnici
10.10.2009 21:37:52   
anchi1987
Pozdrav svima, citala sve vase poruke i htela bih da svima toplo preporucim caj od MACINE TRAVE tzv. trava OCAJNICA, proizvodjac Josip Pancic! Tri solje dnevno pre jela i svi problemi ce nestati. Ja imam 22 godine i policisticne jajnike i redovno pijem caj i nalazi sve bolji i bolji, a mojoj drugarici ciste potpuno nestale! Caj je u pocetki malo gadan ali cete se brzo navici :)! Puno pozdrava iz Beograda! 

(odgovor članu Bekica)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: policisticni jajnici
19.10.2009 12:32:43   
alea
Drage moje,
I ja sam nova na forumu
ne znam imam li popcisticne jajnike, nekad sam imala cistu an desnom jajniku (neku mesnu) ali je ona menstruacijom pukla i otisla, uz terapiju koju mi je doktorica propisala. onada nisam isla ginekologu 2 godine zbog nekog straha ili cega li vec (bivsa doktorica je bila gruba a do prije 2 godine sam isla redoevno ginekologu), pa odem konacno (u junu, sve bilo ok, papa test uredan, a sad u oktobru kad belaj) kad opet cista na jajniku, ali sad lijevom. i doktor da bi vidio sta je i koja je, dao mi je da uradim markere. ja to nisam nikad radila, i znam samo da se radi na dipu, nista vise. e to planiram sutra raditi aBd, ali imam pitanje vezano za te ciste.
postoji li neki prirodni alternativni lijek za ove ciste (te neke mesne, je ne znam puno o njima, valjda me nije zanimalo, al sad kako bih rado da imamo dijete, sve me interesuje i sekira). radije pribjegavam alternativnoj medicini od hemije, mada ako jeterapija propisana pridrzavam se iste.

bila bih vam zahvalna kad bi me ko posavjetovao, vidjela sam gore iznad sta su ciste i sta su policisticni jajnici. zdravo se hranim, cuvam se, ali mi je  prije 2 god ta cista dijagnosticirana i sad prije par dana.
je li stres ima ikakve veze sa cistama na jajnicima?
doktor je rekao da ako ganjamo sada trudnocu da se operacijom ta cista moze ostraniti, a ja ne bih opet na oepraciju (od prije 14 godina imam lose iskustvo, zbog sliejpog crijeva sam ostala u bolnici mjesec dana), radije bih altenstaivnom medicinom kako da se rijesim ciste ako je ikako moguce, neki caj, med, aloja.. i sl?

Unaprijed vam mnogo hvala.

Unaprijed vam hvala


(odgovor članu anchi1987)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: policisticni jajnici
22.10.2009 0:26:35   
Mirela86
Drage moje, veliki pozdrav!!! I ja imam policistične jajnike! Prvu menstruaciju sam dobila sa 15 godina, i oda tad su neredovne i bolne! Tad sam isla ginekologu, ali me nikada nije uputila na bilo kakve dodatne pretrage, pila sam Dabroston, a poslije toga i Yasmin, ali čim bi prestala, mesnstruacije izostajale i po 6 mjeseci! Prošle godine sam stupila u brak, i mnestruacija je kasnila neka 4 mjeseca, nisam trudna, te odem ginekologu(drugo), koji je dijagnosticirao PCOS, ali mi nije dao nikakvu terapiju, kao" cekat cemo da menstruacija dodje sama! Nakon toga prođu dva mjeseca, ja jos uvijek nisam dobila, te odem trećem ginekologu, koji kaze da uošte nemam ciste, ali da uradim hormone, i propise mi Primolut Nor za izazivanje krvarenja! kad sam uradila nalaze, KATASTROFA!FSH=7,16, LH= 56,90, povišen progesteron i Prolactin!!! Kad je vidjela nalaz odmah mi je rekla" Ovdje neće doći do trudnoće" Svijet mi se srusio!!! Ali nisam odustala i otišla sam i četvrtom ginekologu, koji je potvrdio da imam PCOS, i hiperprolactinemiu(smatra da imam adenom na hipofizi), propisao mi je Bromegon(koji je uzasan, ali sam istrajala) i Utrogestan, te da nakon prve terapije Bromergonom uradim Prolactin(uradila i opets je povisen, oko 1300),  i trenutno čekam menst. Idem idući mjesec na kontrolu, gdje ce odluciti o potrebi MRI hipofize i hipotalamusa, te ce raditi stimulaciju jajnika i "probijanje cisti"! Ali najbitnije, on smatra da "UZ TERAPIJU STVORIT ĆE USLOVE ZA TRUDNOĆU ZA JEDNO 8 MJESECI DO GODINU DANA"Samo treba da se pridržavam njegovih upustava, da se opustim, i da ce sve biti OK!!! Teško se opustiti, poprilično se bojim, ali me ohrabruje pozitivan stav mog liječnika!!! Nadam se da će beba doći i prije, i to iskreno, od srca zelim svima vama koji to zelite!!! Pozdrav!!! 

(odgovor članu alea)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: policisticni jajnici
22.10.2009 10:09:03   
ivf čudo
pozdrav !

evo i ja se pridružujem ovdije . Policistićni jajnici su mi prvi puta dijagnosticirani još kao teenagerici. Iako sam trebala trošiti Proveru u svrhu regulacije cilklusa koji su bili jako neredoviti ( 2 siklusa godišnje ) , moji su roditelji pdobili terapiju jer su mislili da to meni ne treba tako da se situacija pogoršavala s godinama .
Sa 16 godina sam samoiniciajtivno otišla kod svoje ginekologice i tražila da mi napravi pretrage da vidimo dali trebam ili ne uzimati lijekove . Pretrage su pokazale da imam PCOS i cikluse bez ovulacija . Tada sma poćela uzimati privera tablete da moji roditelji nisu niti znali ionako tada nisu živjeli samnom .
Od 1997-2004 moj bivši duprug i ja smo pokušavali prirpdnim putem dobiti maleno zlato ali nije išlo .
Od 2004-2007 trahjala je moja iscrpljujuća borba za toliko željeno zlato .
Miškić je stigao jednog divnog jutra 20.08.2007 .
Borba se isplatila iako sma sada samohrana majka , no sretna sam .


_____________________________

JA pcos , hiperinzulinemija, hipotireoza,
BIVŠI asthenozoospermija
u postupcima od 2004- 2007
AIH-2004
IVF-1 -2005
IVF-2 -2006
Jan-Renato stigao ( 20.08.2007 )

(odgovor članu Mirela86)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: policisticni jajnici
5.12.2009 11:08:04   
mayra
Prvi put se javljam na ovaj forum.
Kao prvo da Vas sve pozdravim, i da vam kazem da sam po preporuci Pilko kupila caj Save Cicovica, i evo pijem ga vec 2 sedmice.
Ciklus prije caja nisam imala 3 mjeseca, i da bih izbjegla kontracepcijske tablete sam se odlucila da probam.
Nakon 6 dana koristenja caja sam dobila menstruaciju, bez bolova, bez icega, ikakvog pms-a. Caj se dosad pokazao super, a vidjecemo kad zavrsim sa terapijom da li ce i dalje da bude uredu. Gospodin Savo uz koristenje caja preporucuje koristenje neke njegove tinkture, kojom se natapa tampon i koristi se 21 dan, te garantuje lijecenje svih ranica na grlicu, PCOS itd. zajedno tinktura i caj kostaju 40,00 KM. ako imate jos neka pitanja, tu sam.user posted image user posted image

(odgovor članu ivf čudo)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Policisticni jajnici- PCOS
9.12.2009 16:35:52   
kristina27
Pozdrav! Ja također imam policistične jajnike, ali imam normalnu ovulaciju, s obzirom da su mi muški hormoni povišeni dobila sam Diane-35 da ih koristim godinu dana. Imam 27 godina i još nemam djeca a htjeli bismo imati bebu što prije...hoću li moći zatrudnjeti nakon tih tableta i da li će mi one uopće pomoći da se maknu te ciste....ufff...očajna sam :(((

< Poruku je uredio Amelaa RR -- 9.12.2009 16:37:59 >

(odgovor članu abh)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: policisticni jajnici
9.12.2009 16:39:54   
selina
IZVORNA PORUKA: kristina27

Pozdrav! Ja također imam policistične jajnike, ali imam normalnu ovulaciju, s obzirom da su mi muški hormoni povišeni dobila sam Diane-35 da ih koristim godinu dana. Imam 27 godina i još nemam djeca a htjeli bismo imati bebu što prije...hoću li moći zatrudnjeti nakon tih tableta i da li će mi one uopće pomoći da se maknu te ciste....ufff...očajna sam :(((
kristina ja sam imala pcos i evo sad sam trudna neka ti to kao prvo bude utjeha,ovulaciju  nisam imala redovnu a za diane 35 sa njima za tu godinu sigurno neces ostati trudna jer su one zastita od trudnoce al se koriste u lijecenju pcos i ja sam ih koristila al samo 3 mjeseca sa metforminom i poslije toga uspjela! moja ti je preporuka pokusaj promjeniti doktora ili cuti jos neko strucno misljenje!

(odgovor članu kristina27)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: policisticni jajnici
9.12.2009 21:30:54   
smarija
zdravo selina,i ja imam isti problem kao ti nemam redovite menstruacije pa samim tim ni ovulacije imala sam jedan pokusaj inseminacije koji nije uspio,prije sedam dana sam radila drugu inseminaciju pa sad cekam 15 dana da vidim reultat.mene interesuje kako si ti uspjela zatrudniti da li si prirodno ili nekom vrstom pomognute oplodnje.izvini na direktnom pitanju ali bi mi puno znacio tvoj odgovor.pozz

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: policisticni jajnici
10.12.2009 13:18:24   
selina
zdravo smarija kao sto sam rekla nisam imala ovulacije ali ni menstruacije redovne,pa sam pila diane35 i metformin 3 mjeseca pa sam poslije toga na prirodan nacin ostala trudna naravno uz pomoc menopur ampula i moje divne doktorice znaci potpuno prirodno samo jos uz pomoc tih ampula da bi mi se stvorili folikuli pa mi je onda doktorica rekla da idemo ja i muzic na poslicuser posted image i eto odmah je uspjelo,a inace sam u braku 4 godine bila i nisam nijednom uspjela stati u drgom stanju!
dosta znaci naci i pravog doktora vjeruje mi!
zao mi je zbog tvoje prve inseminacije nadam se da ce ti ova druga uspjeti ,zelim ti od sveg srca ali steta sto jos nisi pokusala na potpuno prirodan nacin ali ipak zelim ti mnogo srece!


(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: policisticni jajnici
10.12.2009 19:19:51   
smarija
ma probala sam ja i prirodno ali ne ide isto sam pila diana35,cikloproginovu i svasta nesto ali nece,pa nece zato mi je dr.i radila inseminacije ali su isto isle uz stimulaciju klomifen i gonal f injekcije (one su kao menopur).ja sam u braku sedam godina ali zadnje tri-cetiri godine intezivno radimo na tome pa cemo valjda i uspjeti,bar se nadam.

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: policisticni jajnici
10.12.2009 19:24:37   
smarija
bas sam bezobrazna nisam ti ni cestitala na tvojoj trudnoci a bombardujem te pitanjima,moje cetitke od srca za user posted image zelim ti svu srecu svijeta da sve prodje kako treba,mislim da je to najljepsi poklon za praznike koji dolaze

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: policisticni jajnici
10.12.2009 20:59:06   
selina
jeste draga jer sam se i ja  trudila 4 pune godine pa tek sad uspjela,hvala na cestitkama i zao mi je sto ti nije uspjevalo al se nadam da ce ti bar sad uspjeti.
znas kako nikad nije kasno kad bi covjek znao da ce biti al strah od toga da nikad nece doci do bebice optereti sa sebe,ali vidjet ces bit ce to sve ok!
javi se kad bude uspjelo




(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: policisticni jajnici
14.12.2009 20:52:24   
ale1981
Jel isto policistični i mikro cistični jajnici? user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ja 32, dragi 33 godina i jako, jako želimo našu prvu bebicu!
ja: visok testosteron (PCOS)
on: asthenozoospermia

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: policisticni jajnici
15.12.2009 20:55:05   
ale1981
evo ja sam napokon bila kod gin, dobila sam povijest bolesti u kojoj piše sljedeće:

u rodnici je osrednje bj. iscj., C+, porcija je konična, glatka. Ut. je u AVF u, gibiv.Adnexa b.o.

TV CD: ut. je u AVF u, vel. 70x45x50 mm., homogene građe, E. je hiperehogen 12,4mm., u njemu ne nalazim znakove za IUG.

Lijevi jajnik: 24,5x19,8 mikrocističan.
Desni jajnik: 24,8x13,8mm. mikrocističan
C.D.ut.i adnexa b.o.

Dg. Vulvovaginitis mycotica, Am.sec.,Sy.PCO i.o.


molim pojašnjenje

_____________________________

Ja 32, dragi 33 godina i jako, jako želimo našu prvu bebicu!
ja: visok testosteron (PCOS)
on: asthenozoospermia

(odgovor članu ale1981)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: policisticni jajnici
15.12.2009 21:19:23   
ena0002
IZVORNA PORUKA: ale1981

Jel isto policistični i mikro cistični jajnici? user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim da nije. Ja sam prije godinu i pol na pregledu imala oba jajnika mikrocisticne gradje, ali mi gin nista nije rekao za to, a nakon toga sam par mj bila kod dr. koji to uopste nije konstatovao i cak dam tad 10 dc imala na desnom folikulu 18 mm.
A jesu li tebi user posted image  redovne?

(odgovor članu ale1981)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: policisticni jajnici
15.12.2009 21:57:29   
vjestica
vulvovaginitis je upala vulve (vanjskog dijela) i vagine (rodnice)
pretpostavljam da si za to dobila terapiju
am.sec ne znam šta znači
Sy PCO znači sindrom policističnih jajnika (ne znam šta znači ovo i.o.)
jesi li radila hormone ili ti je dg PCOS postavio samo na osnovu UZV?


_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: policisticni jajnici
15.12.2009 21:59:38   
ena0002
Vjestice a je li isto policisticni i mikrocisticni user posted image
Meni Godinajk nikada nije rekao da imam mikrocisticne, a kao sto sam rekla prije nego sto sam bila kod njega na jednom nalazu pise mikrocisticne gradje user posted image  kod dr. gin. I to samo na tom, gledala sam nalaze i od prije par godina nigdje pored velicine nije pisalo mikrocisticni. Je li to znaci da se moze desiti da jedan ciklus budu takvi user posted image

< Poruku je uredio ena0002 -- 15.12.2009 22:02:07 >

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: policisticni jajnici
15.12.2009 22:05:01   
fatimica09
Policisticni znaci da je veca povrsina ovarija pokrivena vecim cistama, dok mikrocisticni jajnici predtavljaju ustvari ranu fazu, koja u slucaju ne lijecenja djelotvornom terapijom i pravilnom prevecijom obicno vodi stecenom sindromu policisticnih jajnika. Razlika izmedju ove dvije pojave i pojave jedne izolirane ciste je u tome sto se ove grupisane formacije, mnogo teze lijece i obicno, ali ne i uvijek su produkt disbalansa hormona,

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: policisticni jajnici
15.12.2009 22:05:08   
vjestica
mogu biti policistični (poli -više cista) i mikrocistični (male ciste), ali to označava samo takvu građu tj izgled, a sindrom policističnih jajnika je druga dg jer tu dolazi do poremećaja hormona i drugih problema (sindrom je skup simptoma)

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: policisticni jajnici
15.12.2009 22:24:38   
ale1981
a redovite, ciklusi su mi otprilike od 32-40 dana bili do 30.9 od tad nisam imala menstruaciju, samo jedan dan u svakom mj po jedan dan kao smeđi iscjedak!

_____________________________

Ja 32, dragi 33 godina i jako, jako želimo našu prvu bebicu!
ja: visok testosteron (PCOS)
on: asthenozoospermia

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: policisticni jajnici
15.12.2009 22:33:06   
ena0002
Pa mozda je od te upale, pa je li ti gin dao neku terapiju ili ista rekao user posted image

(odgovor članu ale1981)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *