|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Urolog
2.10.2009 15:09:24   
Banana
Mm je vreća puna bakterija! Bio je od jednog specijaliste i treba početi prvo od saniranja zuba i sinusa. Čak mu je i propisao dvije vrste antibiotika ali smo odlučili da će prvo napraviti snimak da se zaista uvjerimo kakvo je stanje gore. Pa koliko znam dr. Manojlović je dobar, bar mi svi tako govore.
Ništa više ne piše, samo 56 i 21.


_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 176
   RE: Urolog
2.10.2009 15:43:47   
Ela78
IZVORNA PORUKA: Banana

Dva mjeseca nakon operacije varicocele:

Apstinencija: 3 dana
pH: 8,0 (7,2-8,0)
Volumen: 2 (veći od 2 ml)
Boja: Blijedožuta (Blijedožuta) user posted image
Viskoznost: 0 (0-4) Je li ovo ok?  - ok u granicama ref. vrijednosti je
Broj spermatozoida: 28x10 na 4 (više od 20x10 na 6/ml) - nije dobro, treba biti više od 200 miliona sperm. u ejakulatu
Broj spermatozoida u ejakulatu: 56 (više od 40x10 na 6) - ok
Progresivno pokretni u pravcu: 12 (više od 25%) - nije dobro, treba biti više od 25%
Slabo pokretni u pravcu: 21 (manje od 25%) - ok
Pokretni u mjestu: 0
Nepokretni: 67 - nikako nije dobro, 67% je nepokretnih (ako je 12% progresivno i 21% slabo pokretno jednostavna računica onda ovo 67 znači  postotak nepokretnih)
Leukocita: 36,0 (do 1,0x10 na 6/ml) - nije dobro ako ovo 36 znači x10 na 6user posted image
Fruktoza: 4,6 (veće od 13...nečega, nemam tu oznaku/ejakulatu)
Bakterije: masa - puna vreća što kažešuser posted image

Nema nikakve dijagnoze a ja ne mogu skontati na osnovu onih definicija pa ako mi neko može pomoći. I... nismo više azospermičari user posted image Danas je vadio nalaze za FSH i Lh pa će biti gotovi za tri sedmice. U međuvremenu, slijedi još jedna spermokultura i da tamanimo ove beštije!

Nalaz nije uredan, smanjena količina uz smanjenu pokretljivost, plus bakterije...dobar urolog pod hitno!



< Poruku je uredio Ela78 -- 2.10.2009 15:46:51 >


_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 177
   RE: Urolog
2.10.2009 16:28:23   
Banana
Ela78, hvala ti na pomoći, i mene zbunjuje jer je negdje napisano 36,0 a negdje samo 56 i šta to onda dođe.
Ma znam ja da ovo stanje nije dobro ali meni osmijeh ne silazi sa lice otkako sam vidjela razne brojeve (a ne samo nule kao ranije) ma makar ti brojevi bili crni user posted image To najbolje mogu razumjeti oni koji su se suočili sa azoospermijom.
Ako si upućena, koja bi ovo kategorija bila?


_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 178
   RE: Urolog
2.10.2009 18:53:31   
ena0002
Bnana obzirom da je bila azospermija ovo je ipak napredak user posted image , a sad u dalju borbu user posted image

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 179
   RE: Urolog
2.10.2009 21:22:28   
Ela78
Draga Banana dusa moja nasmijala si me svojim postom da ti osmjeh ne silazi sa lica. Nisam skontala da je prvo bila azoospermijauser posted image
Ovo je veliki napredak BRAVOOOuser posted image user posted image Toliko mi je drago zbog vas!!

Sad je kod vas ako ne grijesim Oligoastenozospermija sto je kombinacija snizenog broja spermatozoida i smanjene pokretljivosti.



_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 180
   RE: Urolog
13.10.2009 14:35:03   
lexxy
Drage sve,
Nadam se da ćete imati po koji odgovor i za naš problem. Pokušavamo sa zatrudnjivanjem već godinu dana, igrom slučaja (moje česte upale) muž uradi par nalaza između ostalog spermogram i doživimo totalni šok. Nalaz jako loš, rađen na privatnoj klinici pa se odlučimo uraditi u Kantonalno bolnici Zenica, tu bude još gori sa dijagnozom : asthenoteratozospermia. Sve moguće sam pregledala i nisam našla šta ovo znači. Normalnih spermija im 30% patoloških 70%. Doktor mu je poslije tone urađenih nalaza (ultra zvuk bubrega, urinokulture, brisa uretre, itd.) rekao da trebamo razmišljati od drugim mogućnostima začeća da se ne nadamo da ćemo ostati trudni prirodnim putem. Ogorčeni smo i nemamo pojma šta da radimo. Još mu je rekao da treba da uradi hormone pa će vidjeti šta dalje. Inače moje stanje je ok, imam dovljno follikula svaki mjesec, redovne menstruacije iako imam problema sa čestim upalama koje se ok saniraju. By the way, oboje imamo po 29 godina. U Zenici ima Centar za Humanu reprodukciju (ako se tako zove), tu je radio većinu ovih nalaza, mene interesuje šta ova njegova dijagnoza znači i šta nam je slijedeće raditi. Hvala vam svima unaprijed.

(odgovor članu mali)
Neposredna veza do poruke: 181
   RE: Urolog
13.10.2009 16:34:29   
Banana
lexxy, koliko sam upratila asteno je kada su spori a terato kada oblikom nisu ok, ako griješim neka me drugarice slobodno isprave, pročešljaj malo forumom, sigurna sam da se o tome već pisalo.


Kod mene sve neočekivano. Taman sam se pripremala na neke gadne beštije kad ono u kulturi sperme nisu izolovane patogene bakterije a dir. prep. - spermatozoidi i leukociti. Ne mogu biti pametna, kako to da ih ima masa na nalazu spermiograma a na spermokulturi nema ništa? Da li možda treba tražiti neke posebno? Pokušala sam da iščitam ranije postove i naišla sam da se rade i pretrage na trihomonas, klamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu. Je li to to? Koje se bakterije provjeravaju spermokultrom?

Inače, ja sam u 6. mjesecu radila cervikalni i vaginalni bris (nakon što su pronađene enterokoke fekalis kod mm) i sve je bilo sterilno. Kontrolna spermokultura mm je bila ok. Planiram za svaki slučaj da ponovim ova dva brisa, da li da radim još koji?




_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu lexxy)
Neposredna veza do poruke: 182
   RE: Urolog
13.10.2009 18:19:46   
ena0002
Lexxy dobro dosla user posted image
Na zalost nalaz tm nije ohrabrujuci user posted image . Ovdje ima cura iz Zenice pa ce ti se i one sigurno javiti. Mozda eventualno da jos negdje uradite nalaz, mozda u Sarajevu kod Mehmedbasica, neko rece di Divanovic radi. Takodjer ovdje na forumu mozes naci sta smo sve kupoavale i pripremale od domacih pripravaka nasim muzevima. Nekima pomogne, ali treba biti jako uporan-. Muski sterilitet se sporije lijeci od zenskog i terapija se treba koristiti najmanje 3 mjeseca da bi doslo do poboljsanja. U svakom slucaju sretno user posted image

Banana i kod mm je spermokultura bila uredna ali je u spermiogramu imao puno leukocita. Spermokulturom se utvrdjuje, kandida, trihomonas, moze i klamidija i jos par bakterija. Znaci moze imati leukocite a da spermokultura bude uredna. Leukociti su obicno znak neke upale user posted image . A brisevi uretre i bris na klamidiju, mikoplazmu i ureoplazmu se posebno radi.
eto cure valjd asam vam malo pomogla user posted image

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 183
   RE: Urolog
13.10.2009 18:43:45   
Banana
Hvala ena, totalno sam se bila izgubila među ovim bakterijama a samo sam htjela da se malo uputim kako bih mogla razgovarati sa doktorom o našim slijedećim koracima user posted image

_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 184
   RE: Urolog
13.10.2009 19:10:03   
napolitanka
draga lexxy, mislim da dijelimo sličan problem, ali molim te nemoj se toliko sekirati..dakle moj muž je također radio test u centru za humanu reprodukciju, i dobio potpuno identičan nalaz, kao i tvog mm...čak se i kvalitet podudara-30 % kvalitetnih...eto kakve su to suprotnosti, kad je mom mužu rekao jedan cijenjeni urolog, da je to sasvim solidan nalaz, i da ne vidi tazlog za brigu-naravno da me takvo mišljene nije umirilo, ali me je umirilo mišljenje moga ginekologa, koji mi je toplo preporučio da ponovimo nalaz, jer kako on reče 90 posto muškaraca, koji urade nalaz u centru imaju istu dijagnozu:astenotheratozoospermiju..dakle pišem ti ovo sve, jer ćemo mi ponoviti nalaz u tuzli ,i čak  i ako nalaz bude isti,ne treba gledati to sve tako crno, jer jedan je dovoljan :-))))ovo ti pišem jer znam šta prolaziš, suze sam isplakala,ali moj ti je najtopliji savjet da ponovite nalaz, i hvala bogu, pa je bar kod tebe sve u redu...veliki pozdrav.....

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 185
   RE: Urolog
13.10.2009 19:19:34   
aicha
IZVORNA PORUKA: Banana

Ela78, hvala ti na pomoći, i mene zbunjuje jer je negdje napisano 36,0 a negdje samo 56 i šta to onda dođe.
Ma znam ja da ovo stanje nije dobro ali meni osmijeh ne silazi sa lice otkako sam vidjela razne brojeve (a ne samo nule kao ranije) ma makar ti brojevi bili crni user posted image To najbolje mogu razumjeti oni koji su se suočili sa azoospermijom.
Ako si upućena, koja bi ovo kategorija bila?



draga banana...evo citam sto pisete i zastadoh na dijelu posta gdje si napisala da je raniji nalaz tm pokazao samo nule...
naime,jedna od mojih naj drugarica vec je godinama u braku i kada joj je muz vadio nalze sve su bile same nule...i oni su se predaliuser posted image
da li je moguce da se ista popravi stanje kod takvih muskaraca???

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 186
   RE: Urolog
13.10.2009 19:58:16   
Banana
A joj, ne bih sad da o meni ovisi odgovor ali čitajući po raznoraznim forumima saznala sam da prvo treba ispitati "kakve" su nule tj. da li je problem u proizvodnji ili transferu spermija. Nama je biopsijom potvrđena spermatogeneza i dva mjeseca nakon operacije imamo ne baš sjajnu ali "brojčanu" dijagnozu.
Mi ni u jednom trenutku nismo pomišljali na odustajanje, na život bez vlastite djece da, ali azospermija nije kraj svijeta. Znam za slučaj gdje je par sam pokrenuo spermatogenezu, znači, treba samo vjere i truda.


_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 187
   RE: Urolog
13.10.2009 23:04:46   
malena27 RR
lexxy prije svega dobro dosla. i mm ima istu dijagnozu i oba spermograma je radio u CHR u Zenici. i ja sam cula da se nalazi radjeni u centru podudaraju. i mm ima isto 30% normalnih a 70% patoloskih oblika. najbolje bi bilo da se obratite nekom dobrom urologu. mm je isao kod haruna hodzica i rekao je da nema razloga za brigu user posted image , da nalaz nije los i nema razloga za paniku user posted image te da se ja opustim user posted image user posted image user posted image user posted image   mozete se obratiti i dr. Sabanovicu ili dr. Leti da cujete i njihovo misljenje.
mi se trudimo vec godinu i 3 mjeseca a user posted image nema. mm pije trenutno profertil, nije radio kontrolni spermogram da provjerimo je li se stanje ista popravilo, osim toga ima i varikokelu II stepena, tako da sam skepticna da je doslo do poboljsanja.  otidjite u Sarajevo kod Mehmedbasica da tm ponovi spermogram ili u Tuzlu. a u medjuvremenu neka pije vitamine E, 2x1, C 2x1 i Zink 2x1. mozes otici i u biljnu apoteku kod bivse pekare ''kod Sacira'' i trazi savjet od ljekara koji radi u njoj. ponesi sve nalaze sto ste radili oboje.

ako trebas vise info javi se na pp.


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 188
   RE: Urolog
13.10.2009 23:19:54   
napolitanka
djaga moja malena :-))) nisam znala da je i kod tm omjer 30:70, bože sačuvaj,kakve "slučajnosti",evo mi se sad stvarno pripremamo za tuzlu ako bog da,pa ću izvijestiti nove nalaze...puuusaaa

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 189
   RE: Urolog
14.10.2009 7:32:58   
Vedica
Drage moje ne znam sta da vam kazem user posted image da li je previse slucajnosti sto su slicni nalazi? Mislim da ne bi bilo lose uraditi jos jedan na drugom mjestu cisto radi sebe.
Koliko sam citala po forumima svaki se nalaz moze ispraviti ali treba upornosti, vremena i srpljenja.

Mi smo napokon isli na kontrolu kod dr. (kontrolni spermiogram nakon operacije varikokele) i ima malih neznatnih poboljsanja, ali poboljsanja user posted image . Nemamo jos uvijek onih progresivno pokretnih, ali su se ostali povecali a nepokretni smanjili.
Dr. je propisao ponovo MM terapiju E vitamin, C vitmin i Zink+Magnezij, 70 dana i onda ponovo kontrola.  

_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 190
   RE: Urolog
14.10.2009 8:04:16   
malena27 RR
vedice, koliko tm ima progresivno pokretnih?

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 191
   RE: Urolog
14.10.2009 8:22:18   
Vedica
nema nikako user posted image ali aBd biti ce user posted image
ali su se nepokretni smanjili sa 67 na 30%
jos uvijek nam je oligoasthenospermia


_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 192
   RE: Urolog
14.10.2009 8:30:08   
malena27 RR
bice aBd user posted image user posted image user posted image user posted image   raspitaj se malo kod dr.-a za profertil. mm ima nesto progresivno pokretnih, ali samo 20%.
nadam se da ce nalazi nm biti bolji u narednom periodu user posted image


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 193
   RE: Urolog
14.10.2009 10:50:29   
lexxy
WOW! Oduševile ste me sa brojem odgovora. Poslije ovoliko reakcija se definitivno osjećam bolje. Danas muž radi ostatak nalaza na koje ga je urolog uputio, vidjeti ćemo kakvi će biti i šta će nam reći. Jako mi je drago da sam pronašla ovaj forum jer vidim da nismo sami sa svojim problemom. Mene još zanima kolilko traje procedura u Zenici oko ISCI, da li ima neka lista čekanja, kakvi parovi imaju prednost? Ja ne bih da gubimo vrijeme na lijekove koji će možda pomoći poboljšanju sperme. Hvala vam puno puno! user posted image

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 194
   RE: Urolog
14.10.2009 22:00:31   
mina minka
lexxy i ja sam u slicnoj situaciji a ne sekiraj se bice kako nam je sudeno.mislim trebamio se i mi truditi al streas i utice na zacecei mm ima los spermogram slaba pokretljivosi i koncentacila i leukociti,al nadamo se da ce bit bolje. zelim ti puno srece i tebi i ostalim curamauser posted image user posted image

(odgovor članu lexxy)
Neposredna veza do poruke: 195
   RE: Urolog
26.10.2009 12:48:17   
Ela78
IZVORNA PORUKA: malena27

bice aBd user posted image user posted image user posted image user posted image   raspitaj se malo kod dr.-a za profertil. mm ima nesto progresivno pokretnih, ali samo 20%.
nadam se da ce nalazi nm biti bolji u narednom periodu user posted image



malena27 gdje ste nabavili Pro-fertil?


_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 196
   RE: Urolog
26.10.2009 13:47:57   
malena27 RR
ela nabavili smo ga u austriji preko kolege mm. kosta 130 € kutija koja traje 3 mjeseca. u cetvrtak mm radi kontrolni spermogram, taman zavrsava i ovu tromjesecnu terapiju profertilom pa cu napisati ima li kakvog poboljsanja. 

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 197
   RE: Urolog
26.10.2009 13:54:29   
Ela78
Aha pa da zato pitam jer sam ja zvala sve moguće i nemoguće apoteke u BiH i nigdje nisam mogla naći pro-fertil...
Obavezno javi kakav će biti nalaz, interesuje me jer čula sam dosta pozitivnih komentara o ovom lijekuuser posted image


_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 198
   RE: Urolog
26.10.2009 13:56:57   
malena27 RR
mozes naruciti i preko linka na ovoj web stranici: http://www.apothekenbote.at/maennerwelt/p136_profertil-kapseln.html?gclid=CIO0q5vrxZsCFRISzAodvX4KdA 
mm uzima kapsule (u pakovanju 180 kapsula, piju se 2x1 i traje 3 mjeseca)
javicu svakako da li ima poboljsanja. cuvaj mi fige user posted image


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Ela78)
Neposredna veza do poruke: 199
   RE: Urolog
27.10.2009 10:04:46   
Ela78
Hvala puno na info.
Baš ćeš mi javiti kakav će biti nalaz, ako bude dobar moram odmah naručiti a u međuvremenu navijam za vas i držim fige!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

U braku 3 prelijepe godine
JA 31 - ok
MM 32 - oligospermia
2 IUI - 0

********************************************



(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *