LELA 77
|
IZVORNA PORUKA: SailorMoon IZVORNA PORUKA: LELA 77 IZVORNA PORUKA: Rubi Prije svega, hvala Vam svima na savjetima.Mislim da sam gotovo sve procitala.A iznenadila sam se koliko ih ima.Htjela sam da kazem da se ne zezam,da sam iskrena i sve sto sam napislaa u svakom postu, to i mislim.Nemam namjeru da se zezam sa ovakvim stvarima,jer mi nije do toga.Samo mi je potreban savjet.Svakako da mi je lakse kada procitam neki koje me ne osudjuje i daje podrsku,ali isto tako procitala sam i sve negativne i kao sto sam i rekla,postujem svacije misljenje.Test nisam prije uradila jer sam ga juce tek uzela a bojala sam se,pa sam ipak odlucila cekati jutro.I jutros sam ga uradila.Pojavile su se dvije crtice.Znaci,ocito da sam ipak trudna.Rekla sam decku i veceras cemo odluciti sta cemo,mada ja ne odustajem od svoje odluke.I brojnim forumasicama koje su napisale kako je to grijeh i sl.,znam ja to,ali tesko Vam je da shvatite kako mi je trenutno.I kako ja za to NISAM spremna,ni u kojem slucaju. Čuje molim te, nisi bila spremna.Pa ako nisi bila spremna što nisi koristila kontraceptivna sredstva.Ne deluješ mi baš tako balavo i naivno.Možda ti ja delujem grubo, ali nemam nameru da ti podilazim sa cico, mico itd.Smatram da je tvoj postupak odraz tvoje neodgovornosti prema samoj sebi, jer si trebala da misliš na vreme o tomo.I reći ću ti još nešto, ako je istina sve što si napisala jadno je to da ti donosiš odluku da li ćeš abortirati na ovom forumu. Da si procitala iz pocetka znali bi da se sa tom odlukom vec obratila na forum i trazila je samo informacije gdje i kako moze raditi abortus, a ne dlai ce raditi. I dali se nama svidjalo ili ne, ona je odma tu odluku za sebe izabrala. I nije nase da sudimo koliko je to pametno ili ne. A sto se tice zastite, poznajem jednu zenu koja ima 45 godina, vec ' djece i nikako da se stiti. A zivi od drzave i najmladje djete joj moze biti unuce. Znaci to nije do godina. Koliko ja vidim navela je svoje razloge zašto želi abortirati.A potom je se medju ženama povela rasprava o tome da li treba ili ne treba da abortira.Iz toga sledi logičan zaključak da želi da čuje tudja mišljenja o svojoj donetoj odluci.Znači, čim želi da čuje tudja mišljenja, time i druge ljude uključuje u odlučivanje.