|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Madjarska kuhinja
6.5.2008 23:04:38   
Mona Liza




Madjarski gulas

3,4 glavice usitnjenog crnog luka i cen belog luka stavite da se prze na 3 kasike masti.Pred kraj dodajete seckanu svezu papriku,feferone i poparenu ljutu suvu papriku.Na ovu kolicinu dodajte 800gr mesa na kocke.Kad se meso isprzi,dodajte kasiku ljute ili slatke aleve paprike,so,biber.Dodajte vrlo malo vode i dinstajte poklopljeno dok meso ne omeksa.Dodajte 3 kasike paradajz pirea i nastavite s dinstanjem.

Madjarski sos

Sastojci:100gr sitno secenog luka,100gr suve slanine secene na kocke,2dl kisele pavlake.50gr putera,1dl supe od kocke,20gr ljute aleve paprike,20ml soka od limuna,1 kasicica brasna,1 kasicica persuna,majcina dusica,50ml ulja,so,biber.
Priprema:Na tihoj vatri przite luk.Kada omeksa dodate slaninu.Kada pocne da se oseca miris slanine dodate puter,crvenu ljutu papriku i brasno.Kada se brasno sjedini,dodate toplu supu.Dobro promesajte i ostavite sadrzaj da uzavri.Posolite,pobiberite,dodate sok od limuna,majcinu dusicu i pavlaku.Promesajte i ostavite da se kuva na tihoj vatri nekoliko minuta.Sluzi se sa svim vrstama pecenog mesa.

Junetina na madjarski nacin

Sastojci:800gr junece krtine,100gr dimljene slanine,100gr dimljene sunke,100gr makarona,100gr seckanih mariniranih sampinjona,200ml pavlake,1 sargarepa,1 zelena paprika,1 paradajz,1 luk,2 jaja,2 cesnja belog luka,40gr brasna,200ml belog vina,persun,2-3 kasike prezle,1 kasika aleve paprike,2-3 kasike putera,ulje,so,biber.
Priprema:Slaninu isecenu na kocke przimo u serpi sa zagrejanim uljem.Izvadimo isprzenu slaninu i u istoj serpi przimo iseceni beli i crni luk i sargarepu.Meso posolimo i pobiberimo sa obe strane,stavimo u vatrostalnu ciniju i prekrijemo sadrzajem serpe.Serpu vracamo i u zagrejanom ulju przimo brasno dok ne porumeni.Dodamo alevu papriku,nalijemo oko 500ml vode i vino.Kada smesa dobije potrebnu gustinu,prespemo je u vatrostalnu ciniju i poklopimo.Pecemo oko 3 sata na tihoj vatri dok meso ne omeksa.Zelenu papriku i paradajz isecemo na kocke.Polupecenom mesu dodamo papriku i paradajz i vracamo u rernu.Sunku secemo na kocke.U dubok sud stavimo puter.Posolimo,pobiberimo,pa dodamo pavlaku,sunku,persun i sampinjone.Poprskamo alevom paprikom i mesamo dok se sastojci ne sjedine.Mutimo 2 jaja,posolimo i dodamo u sud sa pecurkama i pavlakom.Skuvane makarone procedimo i stavimo u drugu nauljenu vatrostalnu ciniju poprskanu prezlom.Prelivamo filom od jaja,sunke i pecuraka.Pecemo 25 minuta na 250 stepeni.Meso vadimo iz vatrostalne cinije,a povrce procedimo i propasiramo.




_____________________________

Zivi i pusti druge da zive!
Neposredna veza do poruke: 1
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *