|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Iznenadno lupanje srca u trudnoci
27.5.2008 21:11:25   
Rabi
Nisam uspjela naci nista na forumu sto se tice ovih promjena, pa se iskreno nadam da cu bar nesto saznati od vas  koje mozda imate slicnih ili istih problema. Naime, ja sam u 22. sedmici trudnoce, udebljala sam se nekih 9 kg, pocelo mi se desavati da mi samo odjednom zalupa srce i kao da mi dođe u grlo pa me zagusiuser posted image  Znaci nebitno da li hodam, lezim, sjedim.... Javi se nekako iznenada i traje samo par sekundi, i prodje! Najgore od svega je to sto se ja prepadnem, i inace sam pravi paničar! Nadam se da će bar neka od vas dati neki utjesan odgovor, jer sam ja več svakako u panici!!!!!  Pozzzzz.....
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
27.5.2008 21:23:07   
Suncica*
Draga moja, meni je srce stalno lupalo u zadnja dva meseca trudnoce, da nisam mogla da spavam. Kada sam otisla kod kardiologa rekao je da nema potrebe da se brinem(celu trudnocu sam imala jako nizak pritisak) i da je to sasvim normalno za zene koje se nalaze u drugom stanju.
Tako da nema razloga za brigu, uzivaj u svojoj trudnoci..
Pozdravljam te!

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
27.5.2008 21:33:27   
Rabi
Uhhhhhh, vec mi je puuuno lakse! i ja imam jako nizak pritisak, nekad cak i 80/60. Olaksala si mi nemas pojma kolikouser posted image  Bila sam se pravo zabrinula i vec su mi kojekakve gluposti pocele dolaziti u ovu moju glavu! Bez razloga se prepadnem, kad i imam razlog za sikiranje to ti je onda posebna prica!!!! Hvala jos jednomuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Suncica*)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
28.5.2008 9:10:35   
ewica
Tahikardija jeste normalna u trudoci, ali ja bih ti savjetovala da provjesris hormone stitne zlijezde-TSH i fT4.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
28.5.2008 9:36:40   
zdenka
Bokić! Pridružujem se onim trudnicama kojima srce lupa kao blesavo....i ja sam se uplašila prvi put, a sad kad se to događa, ustanem i perem suđe ili radim bilo što samo da ne mislim na to lupanje.....i meni je dr. rekla da je to normalno, plus što se ja zapuhujem kao puh iz čista mira....sve će to proći kad dođe beba....pusa ti , drži seuser posted image

(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
28.5.2008 12:53:05   
Ines
Ja sam imala isti problem pa bih ti savjetovala sljedece al prvo cu ti rec sta se meni desilo..
Meni se je lupanje pojavilo u sedmom mjesecu trudnoce i ja to nisam povezala da je to od trudnoce cak jesam se bojala kad pocne al posto je kratko trajalo ja uvijek sebe tjesila to je od umora i sl..,medjutim kad sam otisla da se porodim u trenutku porodjaja meni pocne srce lupati al malo duze puls jako skocio,tako da su doktori se razletali i prvo su to trebali da uvie od cega je i kad su me pitali da li sam imala tako nesto slicno rekla sam  samo dva mjeseca prije poroda,tako da su mi rekli da sam to obavezno trebala svom ginekologu da kazem da su oni u toku nije opasno al za svaki slucaj to se treba da zna.Nadam se da te nisam uplasila to nije strasno ali se treba svom ginekologu o tom ispricati...pozdrav


_____________________________

Svi ranjavaju,posljednji ubija!!!

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
28.5.2008 13:51:17   
ewica
U trudnoci kolicina krvi kod trudnice povecava se za 40 do 5 odsto. Zato srce , pluca i ostale vitalne organe rade skoro sa duplom snagom. Ukoliko nisi imla prije trudnoce diagnoziranu neku srcanu manu ili oboljenje, nemas hipertireozu-nemas ni razloga za brigu.
Lupanje srca povecava i primanje Gyniprala.
javi svom ljekaru u svakom slucaju.

(odgovor članu Ines)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
28.5.2008 14:58:28   
Rabi
Svakako cu na slijedecoj kontroli reci , vidjeti sta ce mi on predloziti i da li cu morati na neke pretrage!!! Malo me strah da mi se to ne desi na porodu kao tebi Ines i da me ne uhvati panikauser posted image  Doduse tek sam na pola stigla, valja meni jos do 02.10. , hmmm....  malo sam se smirila kad ste mi rekle da je to donekle "normalno"! Posavjetovacu se s doktorom, nadam se da ce to sve biti aBd OK!user posted image  Pusica

(odgovor članu ewica)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
27.7.2008 1:16:27   
suncan_dan
u trudnoci sa nekad znala imat odkucaj srca preko 130/min a pritisak mi je bio nizak....Al to nije nista strasno, zapravo i dobro je sto mi je puls visok bio, zbog kiseonika.

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
27.7.2008 8:50:35   
Happy
Ja sam (mislim 9 sedmica), kod mene nema lupanja srca, ali meni želudac non stop igra, stalno imam neki osjećaj nervoze... Baš mi je neprijatan osjećaj... Ne znam da li je to od toga ili?

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
27.7.2008 22:40:29   
Rabi
da vam javim oko ovog mog lupanja srca, zbog cega mi se to desava..... Pitala sam dr. i kaze da je zbog mog niskog pritiska, koji je jaaaako nizak!
Kaze da se srce tim iznenadnim lupanjem samo bori da mi pritisak ne bi jos vise pao i kao da ne bi doslo do "kolapsa" (tako rece)...
Uglavnom sve je to normalno hBuser posted image  Malo vise tecnosti i supice, bude sve uredu aBd.....

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
29.7.2008 14:33:10   
Nina_sa
Uh, ni ne slutite koliko ste me utješile. Kod mene je isto jako nizak pritisak, a kako nemam osjećaj žeđi čak ni na ovim vrelinama, teško uspijem riješiti pitanje pritiska tek supama i većom količinom tečnosti.
Neira, ja takođe konstantno od početka trudnoće (sada sam 21. sedmica) imam osjećaj nervoze u želucu, kao kad očekuješ da će nešto loše da se desi. U početku je bilo jezivo, ali sam se vremenom navikla i na to i na lupanje srca.
U svakom slučaju, drago mi je da je smao od niskog pritiska :)

(odgovor članu Rabi)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Iznenadno lupanje srca u trudnoci
29.7.2008 16:42:32   
kana
takodje,pritisak mi je bio nizak i imala sam lupanje srca.Doktor mi je rekao da mogu tada popiti persen -da se smirim,jer on je na biljnoj bazi(mada sam ja to izbjegavala).
Kako god-to je valjda nnormalno,jer dosta mi se trudnica na to zalilo,al i to ce prociuser posted image

_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu Nina_sa)
Neposredna veza do poruke: 13
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *