|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Da li ste se i koliko promijenile nakon udaje?
8.12.2010 18:39:17   
sabinos
ovako:mene zanima da li ste nakon udaje ostale potpuno iste osobe i koliko ste se prilagodile muzu,njegovim nekim obicajima,zahtjevima i sl.ja mislim da se nisam drasticno promijenila ali da sam promijenila misljenje o određenim stvarima,promijenila navike i sl.kod mene se javlja jedan konkretan problem:moja mama misli da sam napustila  sve ono cemu me ucila i da samo muzu udovoljavam tj.da sve radim kako on hoce.a to stvarno nije tacno ali ja ne mogu da joj objasnim,ne razumije i gotovo(i to ona koja je cini mi se najvise udovoljavala svom muzu,mom babi).nakon udaje odeslila sam u drugi grad,zako da smo udaljene sat vremena vožnje.meni se nekad čini da je bolje što je tako inace bi mi visila za vratom.ona takođe misli da se sve pogoršalo nakon što sam rodila.stvarno ne znam vise kako da balansiram između dvije vatre,to traje evo dvije godine.da sve bude gore muž je sandžaklija(njegovi žive 250 km od nas i viđam ih 3 puta godišnje,sad smo bili za bajram i nisam kod svojih bila prvi nego treći dan bajrama,skandal izbio) i ona se naslušala svega i svačega o njima.ne kažem da mi je muž savršen ali niko nije i to veze nema odakle je,i kod nas ima svakakvih pa jel?....
nakon njenih pritisaka(naime čujemo se svaki dan na msn-u)i ja sam počela razmišljati o tome i svaki dan sam zbunjenijauser posted image ...kako da joj dokažem suprotno?
ako je nekad neko bio u sličnoj situaciji neka to podijeli please.nisam više pametna...user posted image user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
8.12.2010 18:58:27   
jasmin
Duso,sama udaja je promjena za zenu.Jednostavno,odlazis u dom koji gradite ti i muz,sve sto ste radili do tada pocinjete prilagodjavati jedno drugom,kako biste oboje bili zadovoljni i sretni.Pocinjete imati vlastite navike,vlastite,da kazem,cejfove koje nekada drugi ne mogu da shvate.S roditeljima trebas biti pazljiva,ali oni zaista moraju shvatiti da si ti sada udata zena,da imas svoju porodicu i da zivis onako kako zelis i kako tvojoj porodici odgovara.Nemoj dozvoliti da ti roditelji pricaju na muza ono sto nije lijepo.Odaberi fin nacin da mami pojasnis da si ti ustvari sretna i zadovoljna svojim zivotom,da je normalno da je doslo do promjena jer ti sada gradis novi zivot.Nema sta kome biti nejasno ako udovoljavas svome muzu kao i ako on udovoljava tebi.Ta vi se volite i normalno je da radite ono sto supruznik voli.Ja sam bila u situaciji kada su mi pokusali nametati svoj plan i program kako da ja i muz radimo,ali sam uredno dala do znanja da smo mi ti koji cemo raditi sta hocemo kada hocemo i da mijesanje bilo koje vrste ne volimo i ne tolerisemo.Ne znam dokle tvoja mama pokusava ici i sta pokusava da kaze,ali pazi i da je ne povrijedis a i da to ne utjece na tvoj bracni zivot.Mozda joj nedostaje tvoje paznje,a mozda ocekuje previse.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
8.12.2010 21:28:15   
Anoniman
Draga ti sinavela samo rekla kazala, nijedan konkretan problem osim taj za bajram...Ako zaista mislis da tvjamamapretjeruje ja bih jj otvoreno odgovorila, ali takodje pitaj je u kojim situacijama ona misli da ti radis kako tm hoce, zeli ....Najbolje je da porazgovaras sa njom da to rascistite sto prije, nije dobro trpiti niciji pritisak pa cak ni rodjene majke

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
8.12.2010 21:39:24   
š t a
draga, nedaj previše nikom da ti se petlja u brak posebno ne roditeljima to nema granicu kad počne nema spasa. Sasvim je normalno da se mjenjaš i život prilagođavaš potrebama. Ali nećeš cio život biti mamina curica vrijeme je da odrasteš...............
Živi svoj život i nedaj na svog muža, moj savjet je da čuvaš brak. Nedaj mami da živi tvoj život i na tvom braku ispravlja greške svog...........Što mama manje zna vama će bit bolje.
Nijedan brak nije savršen samo ga prave cice lijepo zapakuju pa mi mislimo svi su sretni osim nas... draga živi svoj život a mama nek gleda svoja posla.
Samo strogo pastavi svakog na svoje mjesto !
Srećno!!!


_____________________________

I Bog da ptici da nebom leti...
i skoljki da biser stvori...
a majci podari djecu da radja...
njen let beskrajima,
njene bisere oko srca..!
02.07.2010.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
8.12.2010 22:29:47   
SdZ
Ulaskom u brak promjene dolaze same bez najave, necujno. Neke nove navike i ne osjetis, a dio su tebe, neke stare nestanu neprimjetno. Necemu se MORAS prilagoditi, a necemu se rado prilagodjavas. Brak je novi zivot. Zivot kakav do tad nisi imao. Zivot koji je poseban i drugaciji od svih drugih. Zivot kad postajes zena, a zatim i mama. Brak te izgradjuje u novom obliku, crta te novim bojama.
Imam mamu i sestru i ne bih im dopustila da mi se petljaju u brak, to ocekujem i  od muza. Ja cu zauvijek biti kcerka/sestra (kolegica) njima, ali u braku smo mm, ja i poslije, aBd, djecica. Savjeti u svakoj situaciji prolaze, ali mijesanje u odluke,zanovijetanje i sl. ne bih dopustila.
Moj savjet ti je da s mamom iskreno razgovaras i kazes joj sta te muci u njenom ponasanju. Das joj do znanja da ces uvijek biti njena kcerka i da odgoj i kultura koje ti je ona usadila nikad nece nestati, ali da je brak tvoj novi zivot i da ona mora prihvatiti cinjenicu da je taj brak od tebe, prije svega, napravio zenu, a ta titula sa sobom nosi mnogo toga.


_____________________________

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
8.12.2010 22:38:36   
Hanady RR
Pa sad...dali sam se promjenila.
vrijeme koje sam mami posvećivala smanjila jesam..ali ne zbog neke druge mame već zbog djece i svojih obaveza koje su jako velike. Moja mama ih razumije. Razumjela je i moja seka, a sada ja razumijem nju.

Mislim da trebamo naći mjeru...koliko prihvatamo onoga što želimo u porodici u koju smo došle. Ako smo u nju došle nismo svoju zaboravile.

trebaš balansirati...trebaš znati koji su to praznici, koji trenutci koje svakome od njih posvećuješ a da bude na tvoje zadovoljstvo. Ovaj balans ne lažem u negativnom kontekstu da ti kao nekoga ne povrijediš...nego da se sve dešava na obastrano zadovoljstvo.

Ja nikada silom nebih nekome otišla samo zato što eto red je...a ako si bila tri dana bajrama kod muževih...trebala si prije toga reći mamai za taj plan pa odmah reći da ćeš kod nje biti 3 dana naredni mjesec ili neki drugi praznik.

Majka kao i svaka majka...teško se ko na ovome planetu savršen rodio za njenu kćerku ili sina...ali...to ne treba tebe da brine, majka ima pravo da kaže a ti imaš pravo da postaviš granicu.
ja nikada nebih dozvolila da mi majka kaže jednu ružnu riječ na supruga ili njegovu porodicu i to bih joj jasno rekla...a isto tako njegova porodica treba imati granicu.

Porijeklo bilo koga iz bilo koga grada ili mjesta ne čini ga manje ili više čovjekom, ako si ga ti birala ona mora da shavti da sve dok je tebi lijepo u braku sa njim ona to podražavati mora.

Mislim da si se malo više nasikirala nego što treba....
a na sve to smatram da i nemaš veliki problem...samo malo fleksibilnosti i savjet od mene
Nikada ne zaboravi ko si ti i odakle si. ulaskom u muževe porodice, uzimanjem prezimena, stupanjem u brak ne smijemo izgubiti sebe...jer niko nije repa bez korijena.user posted image




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu š t a)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
8.12.2010 23:18:06   
veeseelaa
ne aposlutno ništa nisam promjenila samo ponešto dodala, kao obavezu osobito nakon rodjenja djeteta
Živim kao momak user posted image user posted image user posted image user posted image (tako kaže moj brat za me) malo kasnije pojasnim


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
8.12.2010 23:20:41   
teacher75
ja sam se promijenila za 180 stepeni, prije hodala po citav dan i noc (u slobodno vrijeme), kuca me nije vidjela. putovala 2-3 puta u inostranstvo godisnje, trosila vise od pola plate na garderobu, a sada sve kontrauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 14:22:53   
sabinos
IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Draga ti sinavela samo rekla kazala, nijedan konkretan problem osim taj za bajram...Ako zaista mislis da tvjamamapretjeruje ja bih jj otvoreno odgovorila, ali takodje pitaj je u kojim situacijama ona misli da ti radis kako tm hoce, zeli ....Najbolje je da porazgovaras sa njom da to rascistite sto prije, nije dobro trpiti niciji pritisak pa cak ni rodjene majke

draga Marina evo primjer najsvjeziji,od jutros:kako je bebac prohodao moja mama insistira da pravimo kolace i stavimo marku u jedan pa ko ga nađe da djetetu kupi nesto od odjece i sl.takav je obicaj u mom rodnog gradu,kao da dijete bolje hoda,da ne pada...ona insistira da ona napravi te kolace i da se sve to odigra kad odemo kod njih na vikend.meni je to bezveze iz razloga sto ne pravim ja kao majka a ovdje gdje zivim ne poznajem nikoga i nemam kome da ih podijelim.a ona bi to podijelila u zgradi gdje zivi,na svom radnom jestu i sl.znaci ti ljudi i ne poznaju mom bebaca.user posted image a kako muz ne voli te obicaje,ja i ne insistiram a kao sam rekla meni nista ne predstavlja jer to nije-to.i hajd joj sad fino objasni?da se ne naljuti?ona konta da MM to ne da i da je to glavni razlog.ja da hocu da ispostujem taj obicaj muz me sigurno ne bi sprijecio...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 14:28:24   
veeseelaa
sabinos al mnoge žene kad se udaju jednostavno "moraju" il su "prinudjene" prihvatiti običaje odnosno adete muža i njegove familije i onda se pravdaju time da kao i one to žele a nikada u životu navedeno nisu praktikovale
Ne kažem da je to slučaj kod tebe, onako pišem

Evo npr ja se porodila i meni sveki kaže običaj je da se napravi baklava
Kakva rekoh baklava???? u mojoj familiji nije, ja sam rodila, ja odlučujem, kod nas se kupi torta itd al baklave nema
Mene to tako nervira do boooolaaaaa, ja imam svoje i ne može mi niko nametnuti svoje, osobito ne sveki a ni mm jer bi ja trebala praviti tu baklavu a ne on, ako mu se pravi nek pravi, meni ne pada na pamet onako ranjena da to radim

ja da sam na tvom mjestu ja bi ugodila mami user posted image  ja sam takva

< Poruku je uredio veeseelaa -- 9.12.2010 14:31:12 >


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 14:35:26   
veeseelaa
u biti mene možeš privoliti a nikako natjerati
Za dogovor jesam al za nametanje nikako


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 14:45:54   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

u biti mene možeš privoliti a nikako natjerati
Za dogovor jesam al za nametanje nikako





eh ovo sam htjela napisatiuser posted image nema mi gore recenice od ''trebas to uraditi jer se kod nas tako radi''
pih ja svoje ''obicaje'' nedam jer smatram da tako seuser posted image po sebi i svojim roditeljima...ti sabinos ako si jedna od onih cija je parola kad se udaju da s muzeve strane i govno valja onda je tvoja mama u pravu u nekim stvarimauser posted image
nemoj da se ljutis jer ja poznajem zene koje su ulaskom u brak izgubile sebe,roditelje,rodbinu itd

(odgovor članu veeseelaa)
  Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 14:50:12   
Anoniman
mozda sam se promenila ne znam a niti mi je mama za ovo 6 god braka ikad rekla njoj je najvaznije da se ja i moj muz slazemo  a dal sam se ja njemu prilagodila ili on mene.hmmmmmmm mislim da smo samo nasli zajednicku sto kazu

A sabinos ako je tvojoj mami toliko vazno oko tih kolaca , ja da sam na tvoje mesto napravila bi joj volju  pa nek ispece te kolace i podeli njenom komsiluku , oni ce pojest kolace i pozelet eto nesto bebcu i ako ga ne poznaju ( tako bi ja mislim i oni sto ga poznaju) a ona bi se osecala vazna i ukljucena u vasim zivotimauser posted image    to bi te ja mogla posavetovat  u ovom slucaju -kolaci 


(odgovor članu sabinos)
  Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 14:50:25   
Malenaoduvijek
Naravno da se mijenjamo, ja sam se promijenila i kada sam pocela da radim a da ne govorim kako sam se pocela zabavljati i onda udaja i djeca.
meni se cini da je tvoja mama osoba koja voli da se sve radi onako kako je ona naviklajer je to vjerovatno tako bilo dok si bila djevojka.naravno da ti ne mozes da budes ista, sada imas druge prioritete, imas djete, muza vi ste jedna porodica i po meni svi ostali trebaju vama da se prilagodjavaju a ne vi njima.mozda zvuci grubo ali tako.kad su praznici u pitanju to bi trebalo balansirati, malo kod jednih malo kod drugih i ne treba niko da se ljuti.sama cinjenica da muzevi nisu tu blizu znaci da vise vremena mozete provoditi sa tvojima.e hajfe ti ugodi svima, ne mozes.mislim da bi ti trebala sa svojom majkom sjesti i popricati, pa majka ti je razumjece.a to kakav je ko vezano za porijeklo to trebas ti da znas kakav ti je muz i da li ti odgovara a ostali treba da prihvate tvoj izbor.ne kaze niko da se moraju voljeti ali postovati to bi bilo dobro.

_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 14:52:30   
nikita
IZVORNA PORUKA: sabinos

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Draga ti sinavela samo rekla kazala, nijedan konkretan problem osim taj za bajram...Ako zaista mislis da tvjamamapretjeruje ja bih jj otvoreno odgovorila, ali takodje pitaj je u kojim situacijama ona misli da ti radis kako tm hoce, zeli ....Najbolje je da porazgovaras sa njom da to rascistite sto prije, nije dobro trpiti niciji pritisak pa cak ni rodjene majke

draga Marina evo primjer najsvjeziji,od jutros:kako je bebac prohodao moja mama insistira da pravimo kolace i stavimo marku u jedan pa ko ga nađe da djetetu kupi nesto od odjece i sl.takav je obicaj u mom rodnog gradu,kao da dijete bolje hoda,da ne pada...ona insistira da ona napravi te kolace i da se sve to odigra kad odemo kod njih na vikend.meni je to bezveze iz razloga sto ne pravim ja kao majka a ovdje gdje zivim ne poznajem nikoga i nemam kome da ih podijelim.a ona bi to podijelila u zgradi gdje zivi,na svom radnom jestu i sl.znaci ti ljudi i ne poznaju mom bebaca.user posted image a kako muz ne voli te obicaje,ja i ne insistiram a kao sam rekla meni nista ne predstavlja jer to nije-to.i hajd joj sad fino objasni?da se ne naljuti?ona konta da MM to ne da i da je to glavni razlog.ja da hocu da ispostujem taj obicaj muz me sigurno ne bi sprijecio...



sto se tice ovog primjera ja bih ugodila mami, isto ko sto bih i svekrvi da joj tako nesto palo na pamet, dok smo mi bili mali nasim mama su bila puna usta nas a sad one sa svojim prijteljicama ne pricaju o nama nego o unucadima ...

_____________________________

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 14:54:39   
sabinos
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Pa sad...dali sam se promjenila.
vrijeme koje sam mami posvećivala smanjila jesam..ali ne zbog neke druge mame već zbog djece i svojih obaveza koje su jako velike. Moja mama ih razumije. Razumjela je i moja seka, a sada ja razumijem nju.

Mislim da trebamo naći mjeru...koliko prihvatamo onoga što želimo u porodici u koju smo došle. Ako smo u nju došle nismo svoju zaboravile.

trebaš balansirati...trebaš znati koji su to praznici, koji trenutci koje svakome od njih posvećuješ a da bude na tvoje zadovoljstvo. Ovaj balans ne lažem u negativnom kontekstu da ti kao nekoga ne povrijediš...nego da se sve dešava na obastrano zadovoljstvo.

Ja nikada silom nebih nekome otišla samo zato što eto red je...a ako si bila tri dana bajrama kod muževih...trebala si prije toga reći mamai za taj plan pa odmah reći da ćeš kod nje biti 3 dana naredni mjesec ili neki drugi praznik.

Majka kao i svaka majka...teško se ko na ovome planetu savršen rodio za njenu kćerku ili sina...ali...to ne treba tebe da brine, majka ima pravo da kaže a ti imaš pravo da postaviš granicu.
ja nikada nebih dozvolila da mi majka kaže jednu ružnu riječ na supruga ili njegovu porodicu i to bih joj jasno rekla...a isto tako njegova porodica treba imati granicu.

Porijeklo bilo koga iz bilo koga grada ili mjesta ne čini ga manje ili više čovjekom, ako si ga ti birala ona mora da shavti da sve dok je tebi lijepo u braku sa njim ona to podražavati mora.

Mislim da si se malo više nasikirala nego što treba....
a na sve to smatram da i nemaš veliki problem...samo malo fleksibilnosti i savjet od mene
Nikada ne zaboravi ko si ti i odakle si. ulaskom u muževe porodice, uzimanjem prezimena, stupanjem u brak ne smijemo izgubiti sebe...jer niko nije repa bez korijena.user posted image





daraga hanady pa zar bih otisla na tako dalek put a da joj to ne kazem?
nikad nisam dozivjela nikakvo mijesanje od njegove porodice jer nisu blizu...
u pravu si ti za ovo niko nije savrsen za njenu kcerku,mozda ce malo popustiti  kad se i sestre udaju pa da vidi da MM nije najgori na svijetu.user posted image
u pravu si i da to nije neki veliki problem ali eto samo hocu da svi budu sretni i zadovoljniuser posted image mozda mi samo treba malo podrske jer nemam ovdje nikakvu prijateljicu ni rod jer ne poznajem nikoga.mozda samo malo zenske price mi faliuser posted image uvijek sam imala puno ljudi sa kojim sam se viđala  sad nikagauser posted image muz na poslu .ja sama sa djetetom( i ja trazim posao ali bogme nista)
drago mi je da si se ti javila,citajuci forume stekla sam dojam da si jako razumna zena pogotovo u ovom polju pa ti dođes nesto kao strucni saradnik za bracna pitanja a vesela npr.za seksualna pitanjauser posted image user posted image
šala mala


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 14:55:08   
Honey3
draga sabinos da ti nisi iz mog rodnog kraja i kod nas se stavlja marka u hurmasicuuser posted image mi smo bas prosli vikend kod mame pravile jer ovdje nije obicaj i tamo smo i podijelile i to je bila zelja moje mameuser posted image
a sto se tvog problema tice sve zavisi koliko tvoja mama zahtjeva od tebe i koliko to utice na tebe,prvo znaj ona ti sigurno ne misli lose a svaka majka ima svojih musica,mi smo uvijek njihova "mala djecica".Ti ako mozes ignorisi to sto te nervira kod mame ili sto se tvom muzu ne svidja,ona ce se vremenom navici na to a neke sitnice koje ona trazi od tebe ucini njoj za ljubav ipak je ona tvoja majkauser posted image


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 15:03:03   
sabinos
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

sabinos al mnoge žene kad se udaju jednostavno "moraju" il su "prinudjene" prihvatiti običaje odnosno adete muža i njegove familije i onda se pravdaju time da kao i one to žele a nikada u životu navedeno nisu praktikovale
Ne kažem da je to slučaj kod tebe, onako pišem

Evo npr ja se porodila i meni sveki kaže običaj je da se napravi baklava
Kakva rekoh baklava???? u mojoj familiji nije, ja sam rodila, ja odlučujem, kod nas se kupi torta itd al baklave nema
Mene to tako nervira do boooolaaaaa, ja imam svoje i ne može mi niko nametnuti svoje, osobito ne sveki a ni mm jer bi ja trebala praviti tu baklavu a ne on, ako mu se pravi nek pravi, meni ne pada na pamet onako ranjena da to radim

ja da sam na tvom mjestu ja bi ugodila mami user posted image  ja sam takva

draga vesela moj muz otisao od roditelja da studira sa 18 god.ne zna ni kakvi su im obicaji,to ga ne zanima.apsolutno nista njegovo nisam ni imala prilike da prihvatim jedino neke izraze i naglasak na nekim rijecima al meni to iz zezancije.ja kad sam se porodila jedino je sveki htjela da bebi svezemo crnu vunu oko ruke,ma grom me spalio.kakva vuna da ga bocka i naravano vuna OUT iz kuce

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Da li ste se i koliko promijenile nakon u...
9.12.2010 15:36:15   
ziki
U principu roditelji uvijek smatraju da su njihova djeca savršena a partner nije dovoljno dobar. Pored ove počete kvake tvoja mama ima izgleda fobiju od Sandžaklija. Nas na žalost bije glas da smo grozni, muževi su glave porodice a žene su tu da aminuju, rintaju i rađaju. (Znam sa kakvim sam se nebulozama susretala) Moja mama je u početku bila vrlo sumljičava. Ali je uksoro shvatila da nema razloga za brigu. Međutim sestre, naročito mlađa su bile "teške". Kad sam se udala mi smo otišli/došli u Gračanicu 420 km od mojih odnosno 500 km do njegovih, godišnji na kašičicu dobjali, koliko god da ostanem kući njima je bilo malo i glavni krivac za to je bio mm, ja ostanem kod njegovih dva dana 7 kod mojih njima i ta dva dana smeta što ostanem tamo. Kad su se počele udavat i njihove dugarice, kad su vidjele kako funkcioniše kod drugih( prije toga uzor im je bila sastra od amidže koja je muža dovela i išla u tri godine u Tursku na ljetovanje kod njegovih) vratilo se u normalu. Dok se nemirko nije rodio ja sam izlazila sa drugaricama mm sjedeo kući bez ijedne riječi. Odlazila na sajmove i u obilaske i na po 7 dana ispred firme....Jedina promjena je što imam malo novih muških prijatelja, nije do mene niti zabrane mm nego sredine, odmah oni to nešto tumače hm bezveze.

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 19
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *