|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Flosteron u trudnoci
21.8.2008 12:27:35   
saso
Drage moje,na samom sam pocetku devetog mjeseca,medjutim otvorila sam se dva prsta.Doktor mi je propisao Flosteron injekcije radi brzeg sazrijevanja pluca kod bebe ako bi eventualno doslo do ranijeg poroda,medjutim sad na uputstvu citam:"Kortikosteroidi mogu imati stetan uticaj na plod".Prepisne su mi 3,ja sam primila jednu i kontam da prestanem.Vec sam ocajna nakon sto ovo procitah i zao mi je sto sam i ovu jednu uzela,sad se samo nadam da mi se nece negativno odrazit na bebuuser posted image . Trudnice ili mame ako je neka odvas koristila ovaj Flosteron ili jos uvijek koristi neka javi svoje misljenje o tom lijeku,cijenim svaki odgovor.

Pozdrav svima
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Flosteron u trudnoci
22.8.2008 15:14:20   
bubamara80
koja si sedmica? koliko ja znam od 35. sedmice pluca su dovoljno razvijena za samostalan rad, mada zavisi sve od ploda do ploda. ima beba rode se ranije i ne moraju na intenzivnu jer su dovoljno razvijene, a ima koje se kasnije rode pa moraju.
a doktor je ipak doktor


_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu saso)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Flosteron u trudnoci
22.8.2008 16:31:06   
saso
Hvala ti Bubamaro80 na odgovoru,36 sam sedmica.
Ni meni nije jasno zasto su mi rekli da primam te injekcije,jer i ja sam od prije znala kako se govorilo da je dovoljno makar samo jedan dan uci u deveti mjesec i da se moze poroditi.Ali eto to kao sto ti rece mozda sve zavisi od bebe do bebe.
Meni su rekli da bi valjalo kad se nebi porodila bar za jos jedno sedmicu-dvije zbog pluca,al eto dali su mi ove injekcije kao preventivu ako bi slucajno sta ranije bilo da se to razvije.
Ja sam jednu primila i stala,ne smijem vise iako kazu da u malim kolicinama nije stetno ali dzaba,ipak moze imati i nus pojava,a ne znam nikog ko ih je koristio,evo cekam hoce li se neka forumasica javit koja je to vec isprobala.Ovako molim Boga i nadam se da cu izgurat trudnocu jos koji dan,jer sad svaki mi je dan i vise nego bitan...

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Flosteron u trudnoci
22.8.2008 16:42:07   
dacy
Ja sam dugo vec otvorena 2 prsta, a iduci tjedan ulazim u 36 tjedan...meni je doktor rekao da cemo na sljedecem pregledu dogovoriti raniji porod, ali mi taj flosteron nije ni spominjao user posted image  

(odgovor članu saso)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Flosteron u trudnoci
23.8.2008 10:02:00   
idana_85
ma i ja mislim da ga ne trebas piti, ja sam rodjena u sedmom mjesecu i nikakvih problema nisam imala. a i nedajboze da su pluca slabije razvijena, bebica mozeu vijek koji dan u inkubator. znam da ne zvuci dobro,ali bolje i to nego joj sad nastetiti.

_____________________________

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.


(odgovor članu dacy)
Neposredna veza do poruke: 5
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *