gerberka

| 

IZVORNA PORUKA:  misty                 ja volim pojesti jogobelu i mislim da je zdravija od 90% proizvoda na tržištu, samo kad bi se zagledali u njihove sastave. A lično sam se za vočne jogurte sensia uvjerila da su super po probavu.      Evo razloga zašto ovo što sam navela ne ide u moju kuću a ti kako hočeš. Pošto sam je davno izbacila iz kuće ovo sam našla na netu. Da ne bi nagađala evo:   jogobella light od ananasa.      Sastojci:      jogurt od djelomično  obranog pasteriziranog mlijeka (1,5% m.m.), 18% voćni pripravak (50%  ananas i sok ananasa od koncentriranog soka od ananasa, voda, fruktozni  sirup, sladilo: aspartam, acesulfam K, aroma), mliječne bjelančevine.      aspartam:    Aspartam,                 vještaćki šećer izaziva veoma ozbiljne simptome, od                 gubitka pamćenja pa do tumora na mozgu. Iako odobren od                 američkog Zavoda za Zaštitu Zdravlja (US FDA) kao                 bezbjedan dodatak za hranu, aspartam je jedna od najopasnijih                 supstanci kojoj su ljudi ikada bili izloženi.   evo linka :http://www.galaksija.com/aspartam.htm      Acesulfam-K              Umjetno sladilo i pojačivač okusa. Acesulfam K je bijeli  kristalinični prah koji je 200 puta slađi od  šećera saharoze. Proizvodi  se kemijskom sintezom iz derivata acetooctene  kiseline. Unatoč tomu  što nije odobrena masovna upotreba,  u širokoj je primjeni u  svakodnevnoj hrani, lijekovima, kozmetici... Nakon  konzumiranja ovog,  kao i ostalih umjetnih sladila, karakteristična je pojava  zaostalog  okusa u ustima. Za maskiranje takve pojave, te za dobivanje okusa što   sličnijega običnom šećeru, namirnicama se često dodaje kombinacija  umjetnih  sladila. Znanstvena su istraživanja jasno pokazala da  acesulfam K, kao i neka  druga umjetna sladila, kod eksperimentalnih  životinja uzrokuje rak i povećava  izglede za pojavu raka u ljudi.  Također je utvrđeno postojanje mogućnosti da  organizam na konzumiranje  takvih sladila reagira povećanim tekom zbog povećane  potrebe za  ugljikohidratima. Tako redovita upotreba sladila može dovesti do   debljanja. Acesulfam K je dopušteno dodavati samo određenim namirnicama u   propisanim količinama (v. tablicu E950). Izbjegavati!      http://iq4u.hr/e-brojevi/950.htm      što se mene tiče...ja u ovo vjerujem...               nikada ne jedem light              ama, ima toga u svacemu    

< Poruku je uredio gerberka -- 30.6.2011 22:46:37  >					

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)   _______________________________________________   beta 06.06.2011  1309   beta 08.06.2011  3282 :)    10.02.2012  8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru 

|