mama2884
|
Ovo je 3 pokusaj od jutros,hahahahaah Jutro curke moje,nadam se da vikend nece biti kao prosli...i da svoje rucice drzite dalje od frizidera.... E ovako..ja sam Vam od ponedj.do petka se drzala iskljucivo canim.pravilnika..nemam vam nista pametno pisati.... Ovako moj radni dan izgleda....da napomenem da sam pocela u ponedjeljak,jer sam tako imala 5 dana da naviknem metabolizam na novi rezim,prije vikenda koji je uvijek manje/vise koban i svi se malo opustimo. U 6.00 ujutro ustajem....oko 6.30 pijem kafu U 7.30 sam an poslu i pijem 1,5 dcl zelenog caja u 9.30 mi je pauza......i tada pojedem mini sendvic,napravljen u "zvijezda zemicki",to vam je pecivo velicine dlana...i tu obicno stavim purecu sunku,sir,nekada margarin nekada i kuhano jaja i sl... nakon dorucka popijem opet 1,5 dcl zelenog caja U 13 stizem kuci....jedem rucak (napravjen dan prije)...samo 1 kriska hljeba ili peciva...ako je corba npr,vadim 2 kutlace (jer mi ej kutlaca poprilicno mala) a opet je tanjir polu prazan....ako je pita npr.onda 2 zvrka....ako je meso 1 komad i 2 vece kasike priloga.... Oko 16-17 sati veceram...vecera mi je klasik..nekada pizza,nekada buhtle,nekada nesto bez veze.zavisi akko imam vremena...ali bitno je ako je pizza onda 2 komada,buhtla isto tako i sl...znaci ne smije te osjetiti sitos..vec kada je naj sladje stati.... Oko 18 pijem kafu....i to je to... Po meni naj bitnije jeste da svoju "dijetu" uskladite dnevnizim obavezam ai dnevnim ritmom..mozda moj jelovnik niej idealan i vjerovatno bi se imalo sto sta ispraviti...ali kao sto rekoh ukliopila sam ga perfektno u vrijeme kada ja mogu i imam prostora jesti....zna mi se cesto desiti dodjem kuci oko 13...nisam gladna...pila bih kafu...ali se natjeram....da jedem...kafu odgodim....po meni ispitaj te svoj dnevni ritam kako izgleda,...kada imate "vremena" i kada vam je obicno dorucak,da li i vi tada doruckujete ili ne...pokusajte sve izbalansirati..nesto malo i pomjeriti..prije ili kasnije i sl... Meni licno je naj teze bilo srijeda/cetvrtak..tek je bilo 8 sati ujutro ali su se meni ruke tresle....ali sada hb da kucnem u drvo...da mi je neko rekao da necu biti gladna u 20 sati navece rekla bih mu da je lud....sve se moze....samo polako....u ovom medjuvremenu od 13-18 sati odradujem vecinom kucne poslove,pravim rucak za sutradan..tako da dok pravim rucak ja nisam gladna i ne jedem ono instinktivno...ako imam rucak gotov onda izadjem u setnju i sl....Kao sto rekoh da je lako nije...i sama ima 2 djece od 3 god i 22 mj...ludnica je...ali morate pronaci vremena za svoje "rituale"..mislim da je to problem nas vecine.... Eto drage moje sorry na dugom postu ljubim vas sve.
|