lana32
|
Pozdrav Moje iskustvo s kilama nakon poroda: 1 dijete ,nalijepilo se 28 kg ,gluho bilo kolika sam bila,inače sam niska i normalna težina mi je bila oko 65 kg. Poslije poroda spalo 8 kg i ni gram dalje. Zatrudnim opet nakon 4,5 mjeseca i s drugim djetetom nalijepim 23 kg . Ista stvar poslije poroda ,samo 8 kg. I jedno vrijeme nisam ni imala kad da razmišljam o tome ,kontam dvije bebe ,sletiće samo ,ali jok . I odlučim u decembru nakon 10 mjeseci od poroda ,da promijenim način prehrane ,jer držanje dijete nema smisla na duže staze. S obzirom da radim na dijalizi ,jedan od poslova mi je i savjetovalište pacijenata oko ishrane ,pravljenje plana prehrane i slično ,potrudila sam se da svoje znanje i iskustvo prenesem na sebe. Rezultat nakon 6 mjeseci : 68 kg . Poenta - jesti poput dijabetičara prvih 3 mjeseca ,postepeno uvođenje dodatnih namirnica poput slatkiša i slično ,i najvažnije pravilo do 16 h može se jesti sve. A od 16 h isključivo proteini. Metabolizam se okrenuo nakon tri mjeseca ,kile pale ,sad jedem sve ,na poslu se davim hamburgerima i slično ,međutim ostala mi je navika da koristim samo proteine u drugom dijelu dana . Dijabetološka ishrana ima smisla ,jer je osmišljena da ne bi unosili glukozu koja ako se ne potroši taloži u masnoću , i na duže staze prilagodi organizam na gubljenje kila.
< Poruku je uredio Visnja RR -- 2.7.2014 12:43:36 >