|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
29.12.2007 19:44:32   
laracroft
Slazem se,ali ako nema nikakvog rizika za bebu i trudnica ima urednu trudnocu ne vidim zasto bi se radio carski rez. Treba uzeti u obzir da je carski rez ipak operacija i nosi sa sobom odredjene rizike.Svi mi znamo da se carski rez izvodi maksimalno tri puta,a znamo i zasto je to tako.Primjecujem da sve veci broj zena zazire od nekih prirodnih stvari kao sto su porod,dojenje...Strah od boli nije opravdan razlog za carski rez.

_____________________________

Adian 01.02.2007

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
29.12.2007 21:43:34   
imran
mislim da nije pametno traziti carski rez, jel koliko je dobar toliko je opasan,to ti pisem iz licnog iskustva

(odgovor članu superstar24)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
29.12.2007 21:50:16   
bebano
Imran, hajde nam malo opisi ovo sto si napisala.. Zasto je opasan?? Jasno da nije bezazlen, kao ni prirodni porod, ali ti imas iskustva pa me bas zanima.
Hvala. 

(odgovor članu imran)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
29.12.2007 23:16:12   
baby
Slicnu sam temu otvorila i iznjela vec misljenja ,ja nosim dvojke i nikad se nebi odlucila na caski rez ako je sve ok 

PUSSSSAAAA

(odgovor članu bebano)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
30.12.2007 14:50:57   
imran
da vam pojasnim sta sam mislila pod licno iskustvo, ne zelim nikog da uplasim ja sam rodila svog sina na carsi, prvo prije nego izvade bebu ne daju bas dobru anesteziju jer to nije dobro za bebu tako da prvih par minuta sve cujes i osjetis, rana par dana boli uzasno a kao slag na sve to dobila sam trombozu noge, kao posljedicu operacije, tako da sam ja 20tog dana poslije poroda zavrsila ponovo u bolnici , a beba je ostala kod kuce. od tada je proslo 21 mjesec a ja jos nosim carapu povremeno me boli noge i strah me je ponovo zatrudniti. ovu priliku koristim da pitam da li ima neko da se ponovo porodio poslije tromboze

(odgovor članu imran)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
7.1.2008 0:51:05   
superstar24
prvo da se tuspasim jer sam ja bila ta koja je pomenula ovu temu prva pa se izgubila...sorryyuser posted image ..nisma bila u prilici da se javim ...slazem se sa vecinom da strah nije razlog da se izabere carski...doduse jos uvijek me hvata panika od same pomisli al sam se nekako uspjela ubijediti da ce sve to proci...koji sat i gotovo...hvala vam svima na podrsci...mnogo mi je znacilo...user posted image

(odgovor članu imran)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
8.1.2008 12:24:23   
Anoniman
Drage moje, nije svaki organizam isti, i nemamo svi isti prag boli, istu hrabrost itd... Ja sam rodila na carski jer sam lezala u bolnici zbog visokog pritiska i ujutro na ctg-u nije se culo bebino srce, pocelo je da kuca ali nije bilo ok i hitno sam otisla u salu. U tom momentu mi nije bilo nista na pameti, nit sam znala sta se desava. Sad sam trudna 17 nedjeelja i akobogda opet cu na carski jer imam jos nekih komplikacija mada mi je dr rekla da ako imam volju mogu probat prirodno, rekla sam da nemam i to smo rijesili. A ja sam takva osoba da bi mi na stolu pritisak od straha skocio ako ne zbog neceg drugog. I hvala Bogu pa danas mozemo kolko tolko da biramo. Ja sam za to da ne treba niciju odluku osudjivat sve ima svoje prednosti i mane. Jeste carski opasan ali nije kao prije 100 godina ipak su se uslovi poboljsali u svakom pogledu.
Zelim vam srecu svima i da imate porod kakav zelite sa sto manje boli.

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 32
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
8.1.2008 12:37:43   
mummy
Uvijek sam za prirodni porod, al isto tako nikad ne bih rizikovala život bebe i zato hvala Bogu na carskom rezu. Al šta je praksa kod nas, što moj dr. kaže uvijek se daje šansa prorodnom porodu, pa ako ne ide onda hitan carski rez, pa se žene bune u stilu što ste me mučili, što niste odmah uradili carski. E to je ono što nikad ne bih poželjela.Pisala sam vam da mi je beba bila okrenuta licem pa je to jedna takva situacija, krene prirodno, a kako će se završiti ...Sad je to ok, ali generalno nikad se zna. Treba pozitivno razmišljati i izdržati.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
29.7.2008 9:56:56   
Gigana
Neko reče da se beba rađa uspavana, ali ja znam da je kod mene bilo drugačije. 
Ja sam rodila na carski rez i pošto sam poznavala anesteziologa koji je cijelo vrijeme bio u sali kad su me porađali, isti taj anesteziolog je cijelo vrijeme kontaktirao mobitelom sa mojom porodicom i izvještavao ih šta se dešava.  Onog momenta kad su me porodili, Vedad je zaplakao iste sekunde i u razgovoru sa mojim mužem, anesteziolog mu je rekao da je to bio odličan znak, da je sve u redu.  Bebu su iznijeli nakon 10 minuta i odveli je u inkubator radi grijanja, a mene su na stolu obrađivali još naredni sat vremena. 
Nakon toga su me probudili i odveli u sobu.  Probudila sam se u bolovima, ali čim sam došla u sobu, uključili su infuziju i davali mi analgetike.  Svaki dan sam dobijala inekciju protiv tromboze koju su mi davali u rame, tako da, hvala bogu, nisam imala nikakvih problema. 

(odgovor članu mummy)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
29.7.2008 10:09:17   
Happy
Ja bih carski... Strah me prirodnog poroda user posted image

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
29.7.2008 10:21:26   
MirelaK
Nejra kad ti je termin? I ja se plasim prirodnog ali opet cu se potruditi ako moze da sve bude prirodno.



_____________________________

Moj Ammar dosao na ovaj svijet 27.10.2008. god.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
29.7.2008 10:50:31   
Gigana
Išla sam na carski po savjetu doktora jer je beba bila jako krupna i on je mislio da bi se pravo napatila na prirodnom porođaju.  Inače, nije bilo nikakvih drugih indikacija.  A i sama sam bila za carski, jer sam poprilična kukavica i prag boli mi je izuzetno nizak, tako da sam molila Boga da idem na carski.
Hvala Bogu, sve je prošlo u redu, jeste boljelo poslije, nisam se mogla pomaći od stezanja materice i bolova na rani, ali to ni približno nije bolu koji majke imaju na prirodnom porodu.

Ležeći u bolnici, slušala sam trudnice koje su se porađale, koje su dozivale od sestara, doktora, do majke i dragog Boga da im skrati muke, a bilo je i onih koje su to stoički podnijele bez dernjave i kukanja (ja im skidam kapu i divim im se na hrabrosti).

Sve u svemu, imate opcije, pa bujrum!

(odgovor članu MirelaK)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
6.9.2008 13:36:58   
tresnjicaaa
Ja sam tako prije dvije i pola godine hrabro posla na prirodni porodaj. Znala sam da mora da boli i htjela sam da budem hrabra. Medutim nakon 12 sati bolova, tri dripa, povracnja od iscrpljenosti preklinjala sam za carski koji su mi i napravili. Nakon njega sam se super osjecala i dobro sam se oporavljala. Sad sam opet trudna i ne zanm sta ce mi savljatovati. Voljela bih da prode prirodno ali da me neko muci 12 sati niposto. Raidje bih podnijela 12 carskih poroda. Svakoj zeni je porod drugaciji. Posto sam lezala u bolnici 6 dana svega sam se nagledala. Neke zene dodu i porode se za pola sata i poslije normalno hodaju a neke se namuce uzasno. Eh da sam znala da se necu moci otvoriti i sta cu prezivjeti u tih 12 sati bolova isla bih sigurno na zakazani carski.

_____________________________

Namik 23.01.2006.
http://selma-sarajevo-tripoli.blogspot.com/

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
7.9.2008 22:15:47   
aazra
Ja sam u 36. sedmici i nemozes da se ne opterecujes kako ce biti koliko ce boliti, koliko dugo trajati...

Iako su mi mnogo pomogle psihofizicke pripreme za trudnice, opet nekako trema se povecava kako se blizi termin. Ustvari ne znam da li se plasim porodjaja, ili sta poslije, hocu li se uspjeti snaci oko bebe, hoce li s bebom biti sve u redu, jedno vrijeme me je bilo strah i hocu li moci dojiti, ali neci s tiim vise da se opterecujem, znam da hocu, akobogda.
Nekako porod bude i prodje a poslije vise nista nije kao prije...

Mislim da bi bilo dobro da nam se jave osobe koje su imale dilema po pitanju ovog , i "Superstar" koja je otvorila ovu temu i isprica nam kako je proslouser posted image  i za koju se opciju odlucila.

(odgovor članu tresnjicaaa)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
10.9.2008 21:26:32   
Mrka
Ja se nisam prvi put plasila prirodnog poroda, jer nisam znala kako je to i kako boli. Naslusala sam se svakakvih prica od zena, od najljepsih do najnapacenijih prica sa poroda. Ali nakon 33 sata muke i bolova, pokusavanja roditi normalno, a jedva se nekako pomalo otvarala, sve se iskomplikovalo i zavrsila sam na hitnom CR. Sad kad znam kako boli, tezim ka CR kojeg i imam zakazanog 22.9. zbog previse spustene posteljice i dr. problema, ali zelja mi je uvijek bila roditi prirodnim putem. Izgleda da se nece ostvariti.

_____________________________

Adin 12.01.2007.

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: da li se moze birati izmedu carskog i pri...
12.9.2008 14:50:44   
bebbe RR
Sretno, Mrka! Zelim ti da sve prodje sto bolje za user posted image i za tebe. I ja cu se, aBd, poroditi na carski rez uz spinalnu anesteziju. Prvi put sam rodila prirodno, odnosno, nakon vise od 40 sati u sali, uz pomoc vakuuma i sa uzasnom epiziotomijom koja mi je dugo potome zadavala muke  i radi koje (oziljkom zarastao grlic) vise ne mogu na prirodan porodjaj.
Prirodno je, istina, super, kad sve dobro ide. Imam prijateljicu koja je vec slijedeci dan bila sasvim OK, kao da nije ni rodila, sto je meni bilo gotovo nevjerovatno.
No, kako citah ovaj forum, nekako su me iziritirali komentari zena koje nisu ni prvi put rodile, a vec kao imaju izgradjen i stav i misljenje i o carskom i o prirodnom porodjaju.
Cinjenica je da su zene nekada nemilice umirale na porodima, takodje i da su se i bebe mnogo vise prepustale prirodnoj selekciji. Sada to, naravno, necemo. Verujemo medicini i upotrebljavamo njene prednosti. Zato je licimjerno komentirati neciji strah i necije odluke.
Ja sam na prvi porod isla bez straha, jer nisam znala sta me ceka. Kada bih ovaj put morala proci iste muke, paralizovao bi me strah i od same pomisli. Toliko.... 

(odgovor članu Mrka)
Neposredna veza do poruke: 41
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *