|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
5.9.2008 12:32:25   
Lilly
Draga Lilly,nalaz sam dobila odmah jer je radjena MR privatno i ne u mom gradu.Cak sam i sjedila s dr.radiologom dok mi je ocitao snimke i napisao to sve i zakljucak MR.Imam ja uvijek masu pitanja i podpitanja.Za pocetak cu tebe zamoljeti da mi napises koje si sve ti hormone vadila u ovulacijskoj fazi.Zelim provjeriti sama da li uopce imam ovulacije.Bez obzira sto jos bar za par mjeseci necu pokusavati ostati trudna,ja zelim sve da znam.Ako mi doktori nebudu zainteresovani za to,ja cu sama to uradit,zbog sebe.Samo te molim sta tacno si sve ti vadila da mi napises.


Na klinici gdje se lijecim radila sam ovako: 8 dc- FSH, LH, estradiol, porgesteron, testosteron, kortizol i prolaktin(Ove hormone vazno je da radis u prvoj fazi ciklusa a neki obavezno rade 3dc).
21dc- progesteron i ponovo prolaktin. TSH sam naknadno radila u prvoj polovini ciklusa a za progesteron ti je vazno da ga radis 21dc.

http://www.lab-breyer.hr/v2/usluge.asp?page_id=usluge Na ovoj stranici imas detaljnije o hormonima koji te interesuje (vidi spolne hormone). Dobro ce ti doci kad budes imala rezultate da uporedris. Tako sam ja za svoj TSH, niko mi nije rekao ni da je povisen ni da je nizak (ref.vrijednosti nisu bile upisane), nego je samo bila propisana terapija. Posto se terapija ne daje tek tako, sama sam istarazivala od ceka bolujemuser posted image , i kako to utice na zacece. Nadam se da ce i tebi pomoci!

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.9.2008 16:27:51   
taze_mlada
kopiram sto sam ostavila na drugoj temi kao odgovor...a tice se mog prolaktina...uz napomenu da sam pila dostinex jedan mjesec i nakon njega kad sam mjerila prolaktin uizmedju 3. i 5. dana ciklusa prl je bio oki, kao i sljedeci mjesec ali je konstantno bio tamnosmedji iscjedak...pila i tablete pms free, koje imaju agnus cactus ali ni one nisu pomogle.... i da radila sam svojevremeno ct turskog sedla i nista nije bilo tamo...


prvo pozdrav od nove forumasice......
spadam u one kojima nikad nije izostala menstruacija i ciklus se kretao od izmedju 29-31 dan...i da, imala vec godinu i po problema sa prolaktinom koji je rastao u trecoj sedmici  ciklusa, obarao progesteron i izostajale su ovulacije po rijecima doktora...a da , to se sve manifestovalo tamnosmedjim iscjedkom koji je pocinjao cca 18, 19 dan ciklusa i koji bi poslije samo prerastao u menstruaciju.elem i prosli mjesec sve isto...i imali 12. dan ciklusa nezasticen odnos, poslije krenuo smjedji iscjedak...kad na par dana prije ocekivane menstruacije, iscjedak prestao a menstruacija nikako da dodje a ni simptomi njeni... pa prodje par dana, kontam ja odoh uzeti test, eto cisto da vidim...i naravno uzmem najjeftiniji i samo sto sam se popiskila pokazalo dvije crte! taj dan uzmem i od drugog proizvodjaca i na ne-jutarnju mokarcu isto pokaza dvije crte! i moj muz i ja se poceli smijati jer smo se sexali samo dva puta od zadnje menstruacije.....sad sam narucena u petak kod doktora pa da vidimo sta on kaze..samo da sve bude uredu...a sve sam mislila da cu radi tog prolaktina pravo deverati sa zacecem....

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Visok prolaktin (PRL)
9.9.2008 20:50:17   
Dancy
Hvala puno sto si mi ovo napisala.Jos nisam dobila terapiju za mikroadenome i poviseni prolaktin,imam 12.09.termin kod svoje dr.endokrinologa pa cu tek onda znati sta cu i kako dalje.Javicu ti sta mi je ona rekla.Hvala ti za ove stranice o hormonima,u biti hvala ti za sve dosad.A cudi me kako ti doktori nisu nista rekli za TSH,da je povisen,da je to hipotireoza.Ali draga moja,nas svaku interesuje njen poremecaj i buduci zivot puno vise nego sto se doktori interesuju za nas.Mislim da se vecina vas slaze s ovim.Sta ima sad s tobom,jel obilazis ordinacije ili trenutno pauziras?Pisacu 12.09.sta ima novo kod mene i kakvu sam dobila terapiju.
Pozdrav i jos jednom puno,puno ti hvala!

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Visok prolaktin (PRL)
10.9.2008 15:25:00   
delfin
malenaa, dok se malo navikneš proći će te mučnine i nesvjestice, gledaj da popiješ tabletu uvjek poslije jela, a ako možeš direktno prije spavanje, lakše se podnosi, a sa vremenom ćeš se i naviknuti. Ja ga pijem već godinu 1 cijelu uvečer. Međutim prva terapija nije djelovala, 2 mjeseca i ja se iznervirala i prekinula, pa prešla na sve biljne pripravke i homeopatiju, ali se samo blago snizio sa 870 na 802, 780. i onda sam vidjela da moram opet dr. i početi piti bromergon. U početku 1 ujutro 1 navečer, i najkon par mjeseci se snizio na 47 što je bilo nisko, pa mi je smanjena doza na 1/2 ujutro i 1/2 navečer, ali ja je sad pijem cjelu navečer i sve je ok.(jer letrox pijem ujutro min. 30 min. prije jela, a bromergon se piše poslije, pa nikako da uklopim) Jedva čekam da user posted image da ih više prestanem piti mislim Bromergon, znam da letrox moram i dalje

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Visok prolaktin (PRL)
10.9.2008 21:37:25   
Enana
Drage moje, procitala sam vecinu vasih postova i potpuno se saosjecam sa vama. MM i ja pokusavali smo dobiti bebu posljednje 3 i po godine. I nista. Uradili smo sve moguce testove. Posljednji su bili hormoni. Svi hormoni osim prolaktina su bili ok. Vrijednost prolaktina je bila 750. Moj ginekolog mi je nekih 9 mjeseci propisivao bromergon, koji je, usput budi receno, grooozan. Barem je na mene grozno uticao.

Prije nekih 8 mjeseci, na preporuku prijateljice, pocela sam koristiti biljne kapi AGNUMENS. Ona ih je dobila iz Austrije. Jedan od osnovnih sastojaka je biljka agnus castus i neka biljka "Monchspfeffers". Kao prvobitno regulise ciklus, dovodi hormone u red, posebno prolaktin. Tako sam prestala piti bromergon i pocela piti kapi. U uputstvu je pisalo da je potrebno 4-6 mjeseci da se prolaktin i svi ostali hormoni dovedu u red. Odmah poslije 2 mjeseca, nivo mog prolaktina je bio 450, sto je znacajna razlika nego sa bromergonom. Nastavila sam piti i zaista su mi kapi pomogle.

U 7 mjesecu sam ostala trudna user posted image , hvala Bogu.

100% sam ubjedjena u kvalitet kapi. Ako imate nekoga u Austriji, zamolite ga da vam kupi kapi u apoteci. Recept nije potreban. Kostaju svega par eura. Ponavljam AGNUMENS, Gebro Pharma Gmbh.

Ove kapi su moje cudo i zaista bih voljela da i vama pomognu.

Ljubim vas sve i zelim mnogo srece u borbi sa prolaktinom. I da naravno sto je brze moguce postanete user posted image

_____________________________

Nase malo pile nam dolazi 05.04.2009. aBd

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Visok prolaktin (PRL)
11.9.2008 7:20:23   
Lilly
Enana, divan post i tako ohrabrujuciuser posted image . Hvala sto si svoje iskusto podijelila sa namauser posted image user posted image user posted image .Cim prije raspitat cu se za kapi. U svakom slucaju dobro bi mi dosle jer ja nisam bas nista dobila za snizavanje prolaktinauser posted image . Dr. kaze nije prepreka a ja ne bih i dalje da gubim vrijeme zamarajuci se da mozda ipak jesteuser posted image ....
Dancy, slijedece sedmice imam zakazano kod ginekologa pa cu cuti njegovo misljenje po pitanju TSH, inseminacije itd. Odmah ti se javljamuser posted image a kod endokrinologa cu tek u novembru.
Nego, ovaj letrox me nekako napuse pa sam kao balonuser posted image . Ljudi, meni stomak raste, da li je moguce? Metabolizam kao da je usporio, tako sam teska i pospana. Skroz cudno se osjecam a trebalao bi da je suprotno?
Delfin, kako na tebe djeluje letrox?

(odgovor članu Enana)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Visok prolaktin (PRL)
11.9.2008 14:34:26   
delfin
Ja nemam problema snjim, meni se tom dešavalo od bromergona. Jedino kad je puno toplo sva podbuhnem. Izgleda da toplota utječe na mene, a ako sam u hladm+nom prehladim se. Sačekaj malo dok prođu vrućine, pa da vidiš kako reaguješ, iskreno nisam još čula da letrox nekom smeta. Mislim da će ti se to dešavati dok ti se ne snizi tsh, a po pravilu treba 2 mjeseca da od promjene doze da bi reagovalo, neznam zašto su ti rekli 3 mjeseca, vjerovatno će ti trebati jača doza, ali se mora ići postepeno zbog organizma da se privikne. I ja se liječim na dva mjesta pa stalno nešto smuljam tako, da nalaze radim češće (sebe provjeravam9. Ali znam čim malo oteknem i ako mi se puno spavada mi je štitna sigurno usporilauser posted image . pa onda popijem veću dozu taj dan i brzo mi bude bolje.
Ali i meni se željezo snizilo u odnosu na prije par godina, nekad sam ga imala i previše a sad je 11user posted image  Možda je to zaista od štitne.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Visok prolaktin (PRL)
13.9.2008 14:47:22   
Dancy
Drage cure,molim vas i pomozite mi sa savjetima.Od veceras treba da podjem s uzimanjem bromergona.Za pocetak 1/4 od 2,5 mg 3 dana navecer,i onda dalje postupno povecanje po datoj shemi od dr.Do kontrole za mjesec dana i mjerenja prolaktina dostici cu dozu od 1/2 ujutro,0 podne i 1 cijela tableta navecer.
Posto letrox uzimam ujutro na prazan zeludac i nemam nikakvih problema s njim,iako ga pijem tek 2,5 mjeseca,sad me brine ovaj bromergon.Citala sam dosta u vasim postovima kako ga tesko podnosite,bojim se,dali je lijek zaista tako tezak?.U upustvu mu pise da se uzima s hranom,a da se zapocne pred spavanje.Ja vec 3 godine jedem do 18 h,jako rijetko predjem to vrijeme ali to onda mora biti dobar razlog.Jednostavno sam se tako navikla i hrana mi poslije sad i ne odgovara.Poslije uvijek jedem voce.
E sad vas molim da mi pomognete kako da ga podjem piti,tj.u koje vrijeme veceras.Ako je to stavrno prije spavanja dali zaista onda moram jesti?Ili ipak mogu i vecernju dozu uzimati oko 18h?

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Visok prolaktin (PRL)
13.9.2008 16:00:02   
sarajkaa
Draga Dancy, nemoj toliko da se opterecujes sa bromergonom. Ja sam isto razmisljala kako cu ga podnijeti, cak kada bi ga navece popila znala sam se probuditi navece da vidim ima li kakvih promjena user posted image i evo pijem 5 tableta dnevno i nemam nikakvih nus pojava. user posted image Sto se tice jela mozes pojesti jednu krisku hljeba sa nekim laganim namazom ili pojedi neko voce. Nije ti ukljucena jaka doza da bi se sekirala. Ja mislim da neces imati problema sa tim.  Samo PIJ PUNO VODE i mozes kafu ukljuciti na pocetku jer ce ti opadati pritisak. Sretno i javi se.....

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Visok prolaktin (PRL)
15.9.2008 11:29:24   
Dancy
SARAJKO,vec 2 dana sam na bromergonu.Lijepo si mi ono sve napisala za njega i zahvaljujem ti.Nekih bas velikih nus pojava nemam,osim da mi se samo prvu vecer malo hm....kako reci pocrnilo pred ocima ali nisam izgubila svijest.Od sinoc je druga tableta i sve je ok osim malo mucnine.U biti mislim da cu ga dobro podnositi,ako reagujem na ove male doze ovako nadam se da cu i na vece reagovati isto.Ako dodje do kakvih promjena napisacu.Sretna okolnost je i ta mozda sto ja opcenito pijem jako puno vode,neki kazu cak i previse,a kafu ne pijem mnogo,pa mozda mi i ta voda koju pijem puno pomaze s bromergonom.Kako god ja se jos ne osjecam grozno i nadam se iskreno da i kod vecih doza necu.Koliko ti uzimas sad miligrama bromergona i za koliko opet imas kontrolu?Meni rekla doktorica mjesec dana bromergon pa da izvadim prolaktin,a ujedno s prolaktinom vadim i tsh,ali sad me vise interesuje prolaktin.
DELFIN
,koliko dugo vec pijes letrox za stitnu?Ja tek 2,5 mjeseca.Osjecam se puno bolje s letroxom nego prije terapije,jer sam bila kronicno umorna,pospana,neraspolozena,anemicna.Simptomi drugi su nestali samo je nazalost jos uvijek prisutna anemija.Nikako da uspijem podici zeljezo,a stalno nesto uzimam,sad trenutno tablete.Procitala sam da hipotireoza uzrokuje manjak zeljeza.To bi kod mene jedino bilo objasnjivo jer vec godinama neznaju gdje mi ide toliko zeljezo.Iako prije nisam imala problema s stitnom.
LILLY obavezno javi sto ti je rekao ginekolog,i puno srece ti zelim.
ENANA,sto se tice tih kapi,dali ih mozemo upotrebljavati i mi s mikroadenomima na hipofizi ili samo one koje imaju povisen prolaktin bez promjena na hipofizi?
Pozdrav svima!

(odgovor članu sarajkaa)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Visok prolaktin (PRL)
16.9.2008 9:31:12   
sarajkaa
Draga Dancy, raduje me da sam ti barem malo uspjela pomoći. Pocetna terapija sa bromergonom mi je bila prvih 10 dana po jedna tableta od 2,5mg navece onda narednih 10 dana po 2 tablete od 2,5 mg navece, eh onda sam otisla na kontrolu prolaktina i spao je u granicu normale user posted image . Negdje sam vec pisala kakvu mi je terapiju prepisao doktor. Trenutno sam na 5 tableta i to 1 ujuto 2 popodne i 2 navece. Svakih 5 dana dizem terapiju sve dok ne dodjem na 9 tableta dnevno, i onda u novembru na kontrolu prolaktina a u februaru na MRI. 

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Visok prolaktin (PRL)
18.9.2008 12:06:22   
sarajkaa
Dancy kako ide terapija?? Ja sam ti od danas na 6 tableta dnevno user posted image  

(odgovor članu sarajkaa)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Visok prolaktin (PRL)
18.9.2008 16:00:10   
Dancy
Draga Sarajko,hvala sto se interesujes za mene.Ja sam sad dobro.Sto se tice terapije ok je.Iako je mala doza u pocetku bila prva dva dana glava me jako boljela,imala sam osjecaj da ce explodirati.Od jucer je puno bolje,a danas sam super.Svaka tri dana povisujem dozu.Do kontrole za mjesec dana cu doci do doze 1/2 ujutro,podne nista i navecer 1 cijela tableta.Ti imas puno jacu terapiju od mene,dali ti je rekao doktor zasto ti daje toliku terapiju?Misli li ako je jaca terapija da ce bolje djelovati na mikroadenom?Napisi mi malo o tome,ja se plasim kad cujem koliko ti pijes da je meni mozda mala ova doza.Kako ti podnosis 6 tableta dnevno?Pozdrav!

(odgovor članu sarajkaa)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Visok prolaktin (PRL)
18.9.2008 20:20:46   
Lilly
Evo da vam javim...Bila sam kod doktora. Sve ono sto sam prethodno saznala preko neta, dr. je potvrdio. TSH moze itekako stvarati probleme i to je sada kod mene glavni problem, tako da nista od inseminacijeuser posted image . Kaze dr. nista dok se tsh ne stabilizuje a onda nema razloga da ne ostanem u drugom stanju i bez potpomognute. S ginekoloske strane je sve uredno. Hm, samo eto ostaje mi da sredim TSH i povisen prolaktin za koji nisam dobila terapiju jer kao sto sam spomenula dr. kaze da nije potrebno. Porucila sam sebi kapi koje je spomenula Enana pa cu probati i sa njima. Ne moze da naskodiuser posted image . Tako ne ostaje mi nista drugo nego da cekam. Tek za 2 mjeseca idem na kontrolu i UZ- stitne pa onda sa nalazima ginekologu itd...sve do user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lilly -- 18.9.2008 20:21:30 >

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Visok prolaktin (PRL)
19.9.2008 0:06:39   
maslačak82
Da li ti je doktor nešto dao za snižavanje TSH?
Meni je isto zapelo kod toga s tim da ja još nisam izvadila ali mi neće početi s nekom od MPO dok ne donesem nalaz, s obzirom da mi je posao stresan, ja mislim da meni i prolaktin i TSH neće biti u redu, ako ima netko da mi javi kako je "spuštao" tj. kakvom terapijom, zlu ne trebalo..

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Visok prolaktin (PRL)
19.9.2008 11:42:00   
Lilly
Maslacak, ja sam uradila sve moguce pretarage i sve ok, godinama je tako bilo i vodila sam se kao idiopatski slucajuser posted image . Kad sam se prebacila kod dr. Godinjaka, ponovila sam sve nalaze i ostalo mi je da uradim nalaz stitne pred inseminaciju i taj nalaz sam radila po prvi put jer me niko prije nije slao, misleci da nema potrebe a ja nisam ni slutila da nesto nije uredu jer nemam apsolutno nikakve tegobe. Iznenadilo me kada sam vidjela da su mi uveli terapiju a sto ukazuje na poremecaj. Sada pijem Letrox 100. Terapija traje 3mj. a onda cu na kontrolu da se vidi ima li kakvog pomaka. Radice mi UZ-stitne (nisam nikad radila), i antitjela stitne. Moj doktor misli da je stitna razlog zasto do sada nije dolazilo do trudnoce. Ipak, drago mi je da su nesto otkriliuser posted image . A kako sam citala TSH i prolaktin su jako povezani a vidim da mogu uzrokovati anemiju, sto se kod mene i drugih cura na forumu, podudara. Iskreno se nadam, da kada sredim TSH, da ce se srediti i prolaktin a to bi bio veliki pomak i korak blizeuser posted image

(odgovor članu maslačak82)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Visok prolaktin (PRL)
19.9.2008 12:19:42   
maslačak82
Auuu tri mjeseca terapije?! O Bože moj, kako sve to dugo traje..
Hvala ti za informaciju

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Visok prolaktin (PRL)
19.9.2008 15:05:57   
Lilly
Hehe...tri mjeseca nisu nistauser posted image . Tada je tek kontrola a da li ce mi produziti ili obustaviti terapiju vidjecemo...Ja sam upoznala osobe koje dozivotno moraju uzimati terapiju jer je cilj je postići i održavati TSH unutar normalnog raspona vrijednosti. Jednom kada se to postigne, osobu treba redovito kontroliratiuser posted image
Nadam se i zelim da tvoji nalazi budu uredniuser posted image i da nemas probleme ove vrsteuser posted image

(odgovor članu maslačak82)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Visok prolaktin (PRL)
19.9.2008 23:37:22   
maslačak82
Ja se nadam da hoće, iako mi je posao stresan, jer sam prošle godine vadila hormone štitnjače TSH, t3 i t4 i sve bilo u redu, a sad stresa ni pola kao lani, hvala ti za informacije

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Visok prolaktin (PRL)
20.9.2008 15:55:10   
Dancy
Draga Lilly,drago mi je da si se javila,mislila sam na tebe sta ce ti dr.reci i sta ce biti.Ovako sto se tice TSH,meni je isto moja dr.endokrinolog rekla da mogu s hipotireozom ostati trudna samo nebi bilo pozeljno dok se TSH ne spusti tj.ne dovede u normalu.Ja nisam ni planirala bas sad trudnocu tako da mi to i odgovara tj.imam vremena da polako spustam TSH,iako mislim da bi sad trebao biti u granici normale,vadim ga 10.10.zajedno s PRL.Ja ti mogu reci da vjerujem da ces uspjeti ostati trudna cim spustis TSH I PRL jer ja kako sam na terapiji s letroxom,nepuna 3 mjeseca,imala sam vec 2 mens.ciklusa,sto je kod mene nevjerovatno.Inace bi za ova 3 mjeseca "mozda" 1 imala.Tako da sam sigurna da mi je letrox u tome pomogao,a to mi je i dr.potvrdila,tj.spusta mi TSH i time i regulira polako moje hormone.A sad sam jos i na bromergonu,ali znaci i prije bromergona mens.ciklus se poceo regulisati.Znam ja da ti s tim nemas problema ali ja sam ti samo navela primjer kako  meni pomaze letrox i snizavanje TSH,tako se nadam da ce i tebi.Sacekaj malo da se hormoni dovedu u red pa ce najvjerovatnije biti i jedna mala slatkauser posted image bebica.Puno srece i javi se.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Visok prolaktin (PRL)
20.9.2008 16:12:58   
Dancy
Maslacak82,iskreno ti zelim srecu i da ne budes jedna od nas s "podivljalim hormonima".Nazalost koliko god nama bilo tesko prihvatiti neke terapije su dozivotne.Ja prva sam imala problem s tim da to prihvatim,medjutim puno mi je pomogao i ovaj forum i spoznaja da nisam jedina s tim problemima vec nas ima jako puno.Ispitaj svoje hormone pa javi sta ima novo.Sretno!

(odgovor članu maslačak82)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Visok prolaktin (PRL)
21.9.2008 11:37:28   
sarajkaa
Draga Dancy, doktor i je rekao da treba da se usredocimo na mikroadenom i zbog toga mi daje visoku terapiju da bi uticalo na mikroadenom.

Gdje se ti lijecis, kod kojeg doktora si??

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Visok prolaktin (PRL)
21.9.2008 22:50:27   
Lilly

Cure, imam jedno pitanje...Godinama dobijam tacno na vrijeme. Zadnju godinu dana, dobijem na jedan te isti datum u mj.,sto me naravno izludi jer tacno cekam kako se taj dan priblizavauser posted image . Medutim, kako pijem letrox ciklus mi se skratio na 28dana(vec drugi mjesec je tako), a bio je 31-32. Da li kod vas ima slicnih promjena?

Dancy, da li si ti ikako provjeravala TSH koliko ti se snizio odkako pijes letrox? Sta mislis koliko je potrebno da bude u granicama normale, ili to zavisi koliko je povisen, tj.odstupa od ref.vrijednosti? Da li znas koliko najnize mora biti TSH, da uopste dode do trudnoce? Obavezno mi se javi poslije kontrole!user posted image ...
Nista dok mi ne uzmemo stvar u svoje ruke i dobro se informisemo o problemu kojeg imamouser posted image

Sve vas punouser posted image

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Visok prolaktin (PRL)
22.9.2008 11:07:25   
Dancy
Sarajko,ja se lijecim u svom gradu kod dr.endokrinologa,nemamo ih puno a ta ti dr.nije poznata.Ja sad neznam kako ce mi dalje terapija ici,tj.koliko ce se povisiti bromergon.Kad odem na kontrolu sredinom oktobra,jer to je mjesec dana od uzimanja bromergona i s nalazima PRL i TSH,znacu kako cu dalje s terapijom.Iskreno ako treba tolika doza da se mikroadenomi zaustave ja bih voljela da mi je dr.napise.Napise mi molim te dali ti je doktor koji ti daje terapiju za mikroadenom rekao da je cilj zaustaviti mikroadenom da ne raste ili ce nestati od tolikih tableta bromergona?Ja sve sama saznam i informisem se jer dr.nema vremena da mi se posveti onoliko koliko ja imam pitanja,pa mi ovaj forum jako puno pomogne.Pozdrav!

(odgovor članu sarajkaa)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Visok prolaktin (PRL)
22.9.2008 11:23:49   
Dancy
Draga Lilly,ja sam evo vec prije napisala da mi letrox utjece tako da sam vec pocela imati mens.cikluse.Sve se vise smanjuju dani razmaka,sto je kod mene zadivljujuce.Uvijek imam obicaj reci,zene koje imaju na vrijeme i pate od pms-a osjecaju se tih dana grozno,a zamisli kako je meni bilo 2-3 mjeseca s pms-om a nikako da dobijem.Meni je definitivno letrox poceo utjecati na TSH a ovaj opet na cikluse.Zato sam i napisala prije da ja po tome vidim djelaovanje
letroxa.
TSH sam provjerala vec jednom,kako sam pocela uzimati letrox,to je bilo mjesec dana od pocetka uzimanja terapije.Pocela sam s 1/4 letroxa od 100.TSH prije teraije je bio 6.4 a nakon mjesec dana 5.1.Mislim da nisam pogrijesila u vrijednostima,nemam sad pri ruci nalaze,ali cini mi se da su tako bili.Posto se za mjesec dana nije TSH spustio u normalu dr.mi je povisila letrox na 1/2 od 100.Sad radim kontrolne nalaze opet 10.10.i TSH ali i PRL pa cu ti javiti kakvi su.

Neznam tacno koliki TSH mora biti da bi se moglo zatrudnijeti ali to je najvjerovatnije u granicama normale.Imam jednu rodicu koja zivi u Austriji i ima isto hipotireozu,kod njih se npr.uzima da je TSH normalan do 2.A mislim da bi tako trebao da bude i kod nas,ali nam treba vremena da to postignemo jer se hormoni stitnjace,nazalost,nemogu preko noci promjeniti,treba im vremena.Bices ti u redu i sve ok,mislim ja,samo dok regulises TSH.Javicu se ja obavezno s nalazima hormona.Pozdrav pa se javi.Nadam se da sam ti bar malo pomogla tj.ponudila informacija za uporedjivanje.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Trudnoća.
пеперутка16

Koji dio trudnoće vam se najviše dopao ili najlakši?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *