|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
22.9.2008 11:53:25   
Lilly
Naravno da si mi pomoglauser posted image . Svaka informacija je dobro dosla, tu smo da jedni drugima izademo u susret bar sa savjetom i malo olaksamo ovaj trnoviti put. Hvala Bogu kad ima izlaz a ima sve gore od goreg!
Veliki pozdrav od meneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 151
   RE: Visok prolaktin (PRL)
23.9.2008 9:30:38   
sarajkaa
Dancy, doktor mi je napisao ovu veliku dozu da bi mikroadenom nestao sto cemo vidjeti u februaru kada budem isla na MRI kakvi su nam rezultati. Pitala sam te za doktora kod kojeg si jer sam mislila da se lijecis u Sarajevu.

Pisi i sve najljepse ti zelim.............

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 152
   RE: Visok prolaktin (PRL)
23.9.2008 10:51:24   
Dancy
Drage moje cure,i  meni je drago da si pisemo i tako i pomazemo savjetima.Da nije vas bilo ovdje na ovim stranicama,neznam gdje bih toliko saznala o hormonima,terapijama i svemu ostalom.Mi smo ovdje sve zbog istih problema a ljudski je da se pomazemo.
Sarajko a vazi i za tebe Lilly,ili neka druga cura,ako znate nekog jako dobrog endokrinologa u Sarajevu,napisite mi.Planiram poslije 1 oktobra doci do Sa.pa bih i posjetila nekog endokrinologa da cujem i drugo misljenje,onako cisto zbog sebe.Posto sam ja osiguraonik drugog kantona to bi bilo privatno,a ako znate nekog dobrog a da ne radi privatno vec samo u bolnici ipak mi napisite pa cu se ja potruditi da ga nadjem i da mi bar pregleda nalaze,samo da mi kaze svoje misljenje,a nije problem ako se mora platiti.Sarajko ako taj tvoj dr.misli da bi od tolike doze mogao nestati mikroadenom,to me njegovo misljenje jako zanima jer meni nije niko rekao da nestane vec samo da ga pokusam zaustaviti ili bar da stane.Javi mi ti za njega kako se zove i gdje radi.Inace poznajem jako dobro Sarajevo,pa mi se nije problem snaci u njemu.Hvala vam unaprijed i javljajte se sta ima kod vas.Pozdrav veliki vam saljem!

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 153
   RE: Visok prolaktin (PRL)
25.9.2008 15:44:50   
sarajkaa
Dancy, privatnog Endokrinologa ne znam niti jednog. Ja se lijecim na KOSEVU - Dip- savjetovaliste za endokrinologiju dr. Horozić. SUPER doktor, samo se gore narucuje i ceka se po 2 mjeseca pa pokusaj da nadjes nekoga.......

Mikroadenom moze nestati i to je svrha lijecenja.
Pozdrav

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 154
   RE: Visok prolaktin (PRL)
26.9.2008 11:33:01   
Lilly
Dancy, i ja ne znam ni jednog privatnika, sve sam mislila da mi nikad nece trebatiuser posted image . Inace se vodim na Dip-u, kod doc.dr.sci.med.Elme Kucukalic-Selimovic, divna zenauser posted image . Jedva cekam kad cu opet na pregled kod njeuser posted image . Mislim da je ona sef odjeljenja ali nisam bas potpuno sigurna, novo-peceni kolac sam na nuklearnoj pa zato. Kada sam prvi put trebla na pregled, nazvala sam centar (297000) i oni te spoje sa institutom za nuklearnu medicinu a koji ti mogu dati dalje informacije, zakazati termin (cekala sam 1mj.), itd. Dalji temin ti automatski zakazuju i upisu na nalazu koji si radila i tako ce biti sve dok vrijednosti ne budu ok i dok se stitna ne smiri, mada neke zene se dozivotno lijece i posjecuju institutuser posted image . Ako budes zvala, odmah ce pitati ko te salje i s kojim razlogom, pa spremi odgovoruser posted image , i treba uputnica!

P.S. Idem pogledati u casopisu "Zdravlje"da li ima li kakav privatnik? Ako nadem odmah ti javljamuser posted image Do tada pozz...

(odgovor članu sarajkaa)
Neposredna veza do poruke: 155
   RE: Visok prolaktin (PRL)
30.9.2008 0:14:01   
lamama
Pozdrav svima, ja sam danas dobila nalaz prolaktina, vadila sam ga na 21 DC, i iznosi 676 - ref vrijednoti su od 64-590. Spremam se za laparoskopiju a onda možda i za ivf.Prošle godine vadila sam sve hormone i bili su svi uredu, prolaktin 400. Sada sam malo zabrinuta, šta da radim ima li mjesta panici. Inače sam imala jako stresnu godinu, smtr oca, druga vanmaterična trudnoća u junu, problem steriliteta, ispiti, grozno, samo mi još ovaj prolaktin nedostaje. Usput, čekam nalaze briseva, valjda će oni biti uredu.
Pomozite i dajte mi neki savjet, strah me je da će mi doktor sve prolongirati dok ne spadne prolaktin. Koja je njegova dobra vrijednost što se tiče začeća?

_____________________________

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 156
   RE: Visok prolaktin (PRL)
30.9.2008 19:46:08   
malenaa
cao svima,nisam se javila dugo jer sam vec par dana na kontrolama. cure imam novost... test mi je pogazao veliki plusic. pa i tri puta zaredom jer nisam mogla vjerovati. pijem bromergon vec mjesec i pol i evo mislila sam da ciklus kasni opet zbog prolaktina kao i uvijek medjutim uradim test i ...etooo... otisla sam odmah u skerlicevu kazu jos uvijek se nista ne vidi jer je rano tek 5. sedmicqa. ja sam uzasno skepticna,ne znam da li je moguce da sve bude ok, jer sam vec imala spontani, dali ce to moci proteci kako treba. sad ostaje da cekam 10 dana i opet na pregled jer tad bi se moj bebac kazu mogao vidjeti. moja mala tackica. cure....ako tek sada imam nadu,tek sada vam mogu reci da vrijedi truda,povracanja i patnje sa bromergonom,jer sta god da mi se sad desi vidim da ipak moze da urodi plodom pa kako tako. voljela bih ako ko ima iskustva s tim ,prvom trudnocom poslije bromergona da se javi,da vidim kako prodje sve, da li pijete i dalje bromergon koliko dugo itd. zelim vam svima koji silno zele da ugledaju plusic da se to desi sto prije...i da naravno sve bude uredu,jer evo to zelim i sebi.
pusa velika svima

(odgovor članu lamama)
Neposredna veza do poruke: 157
   RE: Visok prolaktin (PRL)
1.10.2008 6:40:23   
tikica_69
malenaa - cestitam i zelim ti mirnu trudnocu, eto, cuda se ipak dogadjaju user posted image

_____________________________

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!


(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 158
   RE: Visok prolaktin (PRL)
1.10.2008 11:09:53   
budućamama
malenaa-čestitam od srca user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 159
   RE: Visok prolaktin (PRL)
2.10.2008 12:17:56   
dečko
Ćao prije mijesec sam uradio nalaz prolaktina i bio mi je oko 6000 pa sam ga ponovio i ponovo je stvar ista, pošto nisam mogao raditi MRI zbog metala u tijelu radio sam CT hipofize i pronašli su mi adenom veličine 10-tak centimetara user posted image što je bilo ko grom iz vedra neba ono jao pa ja to imam u glavi,al sam ovdje na forumu vidio da ima dosta nas sa tim problemom i kad sam ovo sve pročitao bilo je lakše al začudo da sam prvo muško čeljade ovdje user posted image   ili sam unikat sa ovim ili muški nemaju hrabrosti pisati o problemima.Sada imam terapiju sa Bromergonom i poslije prve tablete sam se osjećo katastrofalno aritmija,nesvjestica,mučnina nakon toga sam, smanjio dozu na 1/2 tablete ujutro i naveče ali se i dalje osjećam jako loše nekih pola sata nakon konzumiranja tablete i osjećam se strašno umorno odkako koristim ovu terapijuuser posted image neznam dali će to biti stalno ovako, za 10 dana ću ponovo uraditi nalaz i nadam se da će se smanjiti nivo prolaktina user posted image ako neko ima neki savjet user posted image napiši. Budućim  mamama user posted image koje su riješile svoj problem sa prolaktinom čestitke od srca.  user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio dečko -- 2.10.2008 12:23:04 >

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 160
   RE: Visok prolaktin (PRL)
6.10.2008 21:18:49   
poki
upomoc borim se sa prolaktinom vec 2 god i to vrijeme koristim bromergon povremeno bude dobar al cim prestanem s terapijom on ponovo raste u braku sam 5 god i nije bilo ni jedne trudnoce na tabletama sam 4 god dabroston sam koristila da izazove menstruaciju trosila sam i ciklo perganovu klomid utrogestan uvijek nesto bromergon u zadnje vrijeme nikako ne podnosim toliko mi se tijelo oduzme da ne mogu prec preko sobe jel dostineks ima u slobodnoj prodaji il samo na recept i jel djelotvorniji radila sam mr hipofize i uredan jeuser posted image

(odgovor članu dečko)
Neposredna veza do poruke: 161
   RE: Visok prolaktin (PRL)
8.10.2008 8:55:38   
delfin
Poki, koliko znam dostinex se može uzeti vez recepta, ali je pravo skup mislim 60KM, i ja bih voljela preći na njega, jer mi je ovaj bromergon mi je tako dosadio, a dostinex se pije 1 sedmično ili tako nešto....Moram promjeniti endokrinologa

(odgovor članu poki)
Neposredna veza do poruke: 162
   RE: Visok prolaktin (PRL)
10.10.2008 20:49:34   
Lilly
Sta nam je sa Dancy? Danas je imala kontrolu prolaktina!?....

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 163
   RE: Visok prolaktin (PRL)
10.10.2008 21:12:52   
poki
pozdrav sinoc sam bila kod doktora prolaktin mi je 670 ostalo podnosljivo doktor mi je rekao da koristi dostineks svako 3 dan u toku 3 sedmice a za 4 da ponovim prolaktin i da muz uradi spermiogram al to ce malo pricekat muz na terenu
a ja cekam

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 164
   RE: Visok prolaktin (PRL)
11.10.2008 8:36:12   
delfin
da li se dostinex koristi duže vrojeme, ili su to samo kartkotrajne terapije? Za Bromergon znam da se pije godinama.

(odgovor članu poki)
Neposredna veza do poruke: 165
   RE: Visok prolaktin (PRL)
11.10.2008 11:15:37   
Lilipop
Ja ga pijem vec tri meseci, nakon tri nedelje jekontrola pa videcemo sta posle. U svakom slucaju, javi cu sta je bilo. I da znas, meni je doc.rekal da ako menga kasni ( u slucaju trudnoce) odmah moras da prestanes da ga pijes i da se njemu javis jer je to vrlo jak lijek.

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 166
   RE: Visok prolaktin (PRL)
11.10.2008 21:23:34   
Dancy
Prvo da sve pozdravim.Nisam se javljala dugo iz nekih privatnih razloga ali ne vezanih za tsh i prl a zadnju sedmicu je bilo i malo prehlade pa na svu terapiju jos i antibiotici.
Draga Lilly,vidim sjetila si se tacno dana kad trebam vaditi prolaktin,hvala puno.Jesam ga vadila i tsh zajedno ali rezultati tek u ponedjeljak pa cu ti napisati cim ih dobijem.Imam osjecaj da ce mi prolaktin biti visok,prvo sto mi je izvadjen tacno 29 dan mc,znas da nemam redovan ciklus to sam pisala ali vec od samog letroxa mi se poboljsava pa je zadnji put razmak bio 35 dana sto je za mene veliki napredak,a drugo doslo je do nekog nesporazuma oko narucivanja nalaza s laborantima tako da sam se iznervirala iako sam ja bila u pravu.
Drage cure,vi koje ste dugo na bromergonu ali s mikroadenomom,molim vas napisite mi koliko je maximalna doza koju ste uzimale,za koliko vremena je postigle tj.po kojoj semi i kolika je doza kad pijete bromergon godinama za odrzavanje prolaktina u granicama normale.Molim vas jako mi je to bitno.Ja cu biti mjeces i pol ili dva na 1/2 ujutro i navecer 1 od 2.5mg.Mislite li da je to dovoljno tako ili treba biti jaca terapija zbog mikroadenoma?
Hvala puno ako mi ko napise odgovor.
Lilly,javim se u ponedjeljak ali samo s vrijednostima ali jos ne s misljenjem dr.s tim tek krajem mjeseca,takva je procedura.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 167
   RE: Visok prolaktin (PRL)
11.10.2008 21:40:53   
Lilly
Dancy, dobro je, nisi nas zaboravilauser posted image . I ja imam kontrolu sredinom novembra. Tada ce biti 3mj. kako uzimam terapiju-letrox pa cemo vidjeti sta ce nalazi pokazati. Raspitivla sam se za endokrinologa u SA, ali posto sam i sama nova u svemu tome, nisam saznala za privatne ordinacijeuser posted image

< Poruku je uredio Lilly -- 11.10.2008 21:41:22 >

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 168
   RE: Visok prolaktin (PRL)
11.10.2008 21:43:51   
Dancy
E draga moja,kako bih vas zaboravila,hahaha nema sanse.U istim smo problemima pa mi lakse i ovako komunicirati s vama nego s nekim osobama koje poznajem citav zivot ali koje nemaju ove probleme pa me u cijelosti i ne razumiju,sve i da hoce,dodje im sve ovo zapetljano.

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 169
   RE: Visok prolaktin (PRL)
11.10.2008 23:06:55   
poki
pozdrav sto se tice dostineksa mama moje prijateljice ga je koristila 6 mjeseci al je operisala hipofizu e treba mi savjet jel vama ikom doktor rekao da radite ultrazvuk grudi jer meni je pa mi je malo cudno svima puno srece i uspjeha i sto viseuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image unaprijed hvala za svaki odgovor



(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 170
   RE: Visok prolaktin (PRL)
12.10.2008 17:29:12   
Dancy
Poki,sto se tice ultra zvuka dojki dobro je da ti je dr.rekao da ga napravis.Ja sam prije svih problema s tsh i prolaktinom imala problema s dojkama.Otkrivene mi ciste i to jako velike da nisu doktori bili sigurni s ultra zvukom kakve su.Mislili su me poslati na mamografiju ali ipak nisu.Punktirala sam dojku i nalaz punkatata je u redu tj.nema patogenih stanica.Sto je najvaznije u svemu tome nije im tj.doktorima bilo jasno otkud meni osobi koja nije radjala i relativno sam mlada tolike ciste.Nitko,ali bas nitko nije ni posumnjao na prolaktin,da bi mogao biti povisen.Tako ja sad radim godisnje uvz dojki i za sad sam mirna sto se toga tice.Ali sad kad mi je sve istrazeno,znaci hipotireoza i povisen prolaktin zakljucak je da su ciste nastale od povisenog prolaktina i neredovnog ciklusa.Sto znaci svakako uradi uvz dojki,nemora znaciti da imas ista na njima,ali uradi.Poviseni prolaktin moze i uzrokuje promjene na njima.Nije lose da sve cure koje imaju povisen prolaktin urade uvz dojki.Opcenito sam misljenja da bez obzira imamo li kakve zdr.probleme ili ne radimo odredjene pretrage.U jednu od njih po meni spadaju i dojke.Ja licno,npr.u porodicnoj anamnezi nemam nikog s problemima na dojkama,ali ja sama kao savjesna zena idem na pregled dojki od 20 godine.Tad jos nisam imala nikakvih problema s njima.Ali sam bas i isla zbog toga ako se sta i otkrije bar neka bude na koliko toliko vrijeme.Eto nadam se da sam ti bar malo pomogla s ovim pisanjem.Pozdrav veliki i svakako napravi pregled,samo zbog sebe,ne treba ti to biti cudno.

(odgovor članu poki)
Neposredna veza do poruke: 171
   RE: Visok prolaktin (PRL)
12.10.2008 19:17:19   
poki
hvala na objasnjenju meni je to bilo cudno al uradit cu i to u svakom slucaju jer sve je bolje sprijecit vec lijecit a imam i visok prolaktin a i menstruacije mi izostanu i po 4 mjeseca ako ne koristim terapiju hvala jos jednom

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 172
   RE: Visok prolaktin (PRL)
13.10.2008 9:34:42   
sarajkaa
Draga Dancy,

Ja sam sada na 9 tableta dnevno bromergona. Vec sam ti pisala o tome da mi je tolika terapija jer imam mikroadenom.
Mislim da je tvoja terapija previse mala s obzirom da imas mikroadenom kao i ja. Prije nego sto sam otisla kod doktora na kontrolu pila sam 2 tablete dnevno bromegona. Na kontroli sam bila kod drugog doktora i re kao  mi je da mi je to mala terapija da ja jesam uspjela vratiti prolaktin u normalu ali da to nema veze s obzirom da imam mikroadenom i da ce on setati dok on ne nestane tako da mi je postepeno digao terapiju i sada sam na 9 tableta dnevno. Imam kontrolu u novembru pa cemo vidjeti sta dalje.
Pitaj svog doktora o tome. Jer kako sam primjetila svaki doktor drugacije prepisuje terapiju.
Pozdrav,

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 173
   RE: Visok prolaktin (PRL)
13.10.2008 20:48:41   
Dancy
Draga Lilly,dobila sam danas rezultate hormona pa da ti napisem.TSH mi je 2 a PRL 4.5.Kod nas se prolaktn mjeri u ovim jedinicama pa cu ti napisati normalne vrijednosti tako da znas koliki je sad.Znaci normalne vrijednosti su mu od 1.4 do 24.0.Poredjenja radi moj zadnji nalaz prolaktina,bez terapije,prije bromergona je 47.Onda mozes misliti koliko mi je sad opao.Zadovoljna sam jako posebno rezultatom tsh.Polako se smiruje stitna.
Draga sarajko,ja sve mislila na tebe sto te nema.I ja mislim ako ti pijes toliku dozu da bih trebala i ja ali nesmijem je sama sebi povecavati.Kontrolu imam kod dr.endokrinologa sto me vodi tek krajem oktobra,to znaci mjesec i pol cu biti na 1/2 ujutro i 1 navecer tableti.Sto se tice razgovora s dr.iskreno neznam dali prije udjem ili izidjem,nikad nema vremena,tako da sve odgovore na svoja pitanja moram drugdje traziti.Stoga sam odlucila dok cekam kontrolu kod svoje dr.otici kod jos jednog dr.u drugi grad da cujem misljenje.To cu ici krajem ove sedmice pa cu vam napisati i to misljenje.Hvala tebi puno sto si mi ovo napisala.
Pozdrav svima pa vam se opet javim!

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 174
   RE: Visok prolaktin (PRL)
13.10.2008 22:00:39   
Lilly
Woow...Dancy, pa super su ti vrijednostiuser posted image user posted image user posted image Sad mi ulijevas neku nadu da ce i meni letrox nesto pomociuser posted image ... A ja znam, kada meni TSH bude spao na 2 da cu bitiuser posted image user posted image , ako Bog da...
Sretno draga, i samo tako nastaviuser posted image

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *