|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
18.5.2008 14:39:14   
iva1974
IZVORNA PORUKA: kana

najlakse se rastati ,a najteze sacuvati brak!

nije istina da se lako rastati.Rastava je najteži šok nakon smrti u obitelji

(odgovor članu kana)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Razvod braka!!
18.5.2008 18:55:12   
Anoniman
Slazem se sa Ivom, a istrazivanja zaista pokazuju da je razvod na drugom mjestu po uzrocima stresa, odmah nakon smrti bliske osobe.

(odgovor članu iva1974)
  Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Razvod braka!!
18.5.2008 21:58:42   
iva1974
ja sam sve to prosla i iza mene je.neokrećem se nazad.Sad sam u extra braku i nema smisla trošiti vrijeme na prošli brak.ali morala sam reagirati na konstatacij"lako se rastati"...ne nije nimalo lako

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Razvod braka!!
19.5.2008 11:52:10   
kana
mozda...

_____________________________

"ako ne znaš voliti sebe,nećeš znati voljeti ni druge.."
TARIK 03.03.2008. mamina ribica:)

(odgovor članu iva1974)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Razvod braka!!
20.7.2008 22:14:55   
Najdraza mama
Rastati se kazu lako je ..nebi zeljela da prodzem kroz to..ali bolje se rastati sretno nego zivjeti nesretno...user posted image user posted image

_____________________________

Mama vas voli..

(odgovor članu kana)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Razvod braka!!
21.7.2008 13:06:39   
mamy Sabina
molila bih one upucenije za odgovor.dobru prijateljicu muz je ostavio,trudna je.imaju jos jedno dijete 5 godina staro.brak je bio onako ,bez velikih problema,bebu su htjeli.interesuje me ta pravna strana.kako ide razvod u tim slucajevima i koja su njena prava?moze li ona pokrenuti razvod bez obzira na trudnocu?zena ne radi.o psihickom stanju i podrsci da ne govorim.sta reci i kako je utjesiti?

(odgovor članu Najdraza mama)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Razvod braka!!
21.7.2008 13:18:39   
Okarica
O pravnoj strani ti ne mogu ništa reći, ali mislim da će ti budućamama ako vidi ovu temu sigurno odgovoriti, jer ona je pravnica. Što se tiče psihičke podrške, možeš joj biti oslonac i podrška, ali ne preporučujem da joj daješ neke savjete. Imala sam jedan primjer u starom komšiluku gdje je muž ostavio ženu i ona je naravno o njemu svašta pričala svojm drugaricama, među kojima je naravno bila i moja mama, koja nikad ništa nije za tog njenog muža ružno rekla (ostale su svašta pričale). Oni su se pomirili nakon nekog vremena, možda čak i nakon nekoliko godina. Sve durgarica koje su bilo šta rekle protiv njenog muža bile su joj smrtni neprijatelji, a s mojom mamom se i dalje fino slagala.

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Razvod braka!!
21.7.2008 13:22:44   
mamy Sabina
to i nastojim samo da smo tu kad nas treba.ne pada mi napamet pricati bilo sta.zena je u 6 mjesecu trudnoce.sta bi joj civjek i savjetovao'

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Razvod braka!!
21.7.2008 13:25:48   
Blue rose RR
Prema Porodičnom zakonu Federacije BIH broj 35/05, član 43. kaže:
"Muž nema pravo na tužbu za razvod braka, za vrijeme trudnoće žene, ili dok njihovo dijete ne navrši tri godine života."

Ukoliko želiš mogu ti poslati na e-mail cjelokupan tekst navedenog zakona.


U svakom slučaju, žao mi je tvoje prijateljice, i možda postoji druga šansa, ukoliko jedno drugom dopuste istu.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Razvod braka!!
21.7.2008 13:27:31   
mamy Sabina
m.amina hvala ti puno.nadam se da ce nekako uspjeti.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Razvod braka!!
21.7.2008 14:04:20   
Okarica
IZVORNA PORUKA: mamy2

to i nastojim samo da smo tu kad nas treba.ne pada mi napamet pricati bilo sta.zena je u 6 mjesecu trudnoce.sta bi joj civjek i savjetovao'


To je zaista nezgodna situacija. Želim joj sve najbolje. Bitno je samo ostati sabran zbog tog djeteta.

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Razvod braka!!
29.7.2008 15:22:17   
Nina_sa
Ne daj Bože nikom takvu situaciju ... mogu samo zamisliti kako joj je :(
Što se tiče pomoći, pitanja na koja treba dati odgovore je jako puno, od formalnih, do podjele zajedničke imovine, starateljstva nad djecom itd.
Ja ću ti napisati par smjernica, a ti pitaj dalje ako te zanima da konkretizujemo.
Dakle, ona, iako je trudna, može pokrenuti tužbu za razvod braka, ili zajedno mogu pokrenuti prijedlog za sporazumni razvod. Neko ti je već kopirao tekst Porodičnog zakona po kojem muž ne može pokrenuti brakorazvodnu parnicu tokom trudnoće supruge i do tri godine djeteta.
Oboje moraju proći tzv. posredovanje, koje se radi ili u centrima za socijalni rad ili kod pojedinaca posrednika (u drugom slučaju će platiti za posredovanje) na kojem će se pokušati sa njihovim izmirenjem, dogovoriti podjela zajedničke imovine, utvrditi potrebe djece te dogovoriti alimentacija i starateljstvo. Epilog posredovanja naravno zavisi od stava oba bračna partnera, i vrlo je jednostavno ako se oni dvoje mogu dogovoriti oko nabrojanih elemenata. U suprotnom, može ispasti baš mučno.
Kod nje komplikuje stvar trudnoća, jer ni jedan sudija koliko znam neće razvesti brak dok traje trudnoća. Dakle, preporuka je da sačeka do poroda, a tek onda pokrene postupak za razvod, jer se do tada ne mogu utvrditi potrebe djeteta.
Dalje, tek nakon posredovanja se pristupa razvodu braka putem suda, i tek je ta odluka zvanična a najčešće je samo potvrda onog dogovorenog tokom posredovanja.
Nisi nam napisala u kakvoj je materijalnoj situaciji, ali mislim da nema pravo do presude ni na kakvu zvaničnu naknadu za izdržavanja za sebe i dijete.
Što se tiče psihičke podrške, može se obratiti Porodičnom savjetovalištu, gdje su zaposleni psiholozi kojima je cilj upravo pružiti pomoć takvim slučajevima. Od njih ne može očekivati nikakvu drastičnu pomoć niti jednostavno rješenje za njene probleme, ali će bar imati stručnog sagovornika koji će je umiriti, eventualno dati neki pravni savjet.
Ako imaš više pitanja, javi se ovako ili na PP, ja sam dostupna još narednih dva dana.
Mislim da joj ne možeš pomoći nikakvim savjetima, osim stalnim kontaktom s njom, davanjem do znanja da si (ćeš joj biti) na raspolaganju kad god joj zatreba bilo kakva pomoć, ulivanjem bilo kakve sigurnosti, jer trudnoća je sama za sebe svojevrsna hormonska histerija za ženu, raspad braka je dodatna trauma.
Ma šta da je dovelo do tog razvoda, ma koliko da je ozbiljan razlog bio povod njenom suprugu da je ostavi, moj mozak ne može da pojmi kakvi su ti muškarci monstrumi da ostave trudnu suprugu ...

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Razvod braka!!
29.7.2008 18:39:28   
Bosanka
Najbolje bi joj bilo da se odvoji od svek(U)rve i da pokusa.ako ne ide....ma one su uglavnom krivci..ja srecom nemam iste.

(odgovor članu kiša)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Razvod braka!!
30.7.2008 11:00:27   
futuremam
ovako zamolila bih za pomoć, viidm da je budućamma pravnica, i ostale koje mi znaju odgovoriti samo naprijed...
ovako jedna moja poznanica bila je udati sudski i šerijatski, ali poslije se razvela sa mužem ali on,  je razveo samo šerijatski, a opštinski nije htio, i neće ni dan danas. On živi negdje vani, a ona u Bosni...
Sad je ona upoznala nekoga i žele se vjenčati, e sad nju zanima da li ona može sam sve završiti vezano za taj svoj razvod, da se sama razvede, a da njen bivši ne pristane i da odbije da dođe na sud...
unaprijed puno hvala..user posted image

(odgovor članu Bosanka)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Razvod braka!!
30.7.2008 11:12:28   
budućamama
Može se ona razvesti od njega bez obzira na njegov (ne)pristanak. Sud će razvesti brak ako bar jedan od bračnih partnera smatra da je nastavak bračne zajednice nemoguć.
Ona mora podnijeti tužbu za razvod braka nadležnom sudu i mora znati njegovu adresu kako bi mi se mogao primjerak tužbe dostaviti sudskim putem. On ne mora dati ni odgovor na tužbu, niti se pojaviti na sudu, ali je bitno da je uredna dostava tužbe i sudskih poziva.
Pitaj ako te još šta zanima i sretno!

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu futuremam)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Razvod braka!!
30.7.2008 11:42:49   
mamy Sabina
oprosti sto te zatrpavamo pitanjima,moja prijateljica ima groznu situaciju.Trudna je 6-i mjesec,imaju jos jedno dijete,muz hoce razvod.Kako to ide u tim slucajevima,niko jos nije nista podnjeo nisu se obracali nikakvim instituciama.Zena ne radi ,on radi zive u hnk.Hvala ti unaprijed.

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Razvod braka!!
30.7.2008 12:19:51   
budućamama
IZVORNA PORUKA: mamy2

oprosti sto te zatrpavamo pitanjima,moja prijateljica ima groznu situaciju.Trudna je 6-i mjesec,imaju jos jedno dijete,muz hoce razvod.Kako to ide u tim slucajevima,niko jos nije nista podnjeo nisu se obracali nikakvim instituciama.Zena ne radi ,on radi zive u hnk.Hvala ti unaprijed.

Pošto imaju već jedno mldb dijete, prema Pododičnom zakonu F BiH, prije podnošenja tužbe za razvod braka moraju podnijeti zahtjev za posredovanje nadležnom Centru za socijalni rad. U postupku posredovanja bračni partneri se dogovyaraju oko povjere djeteta, izdržavanja i održavanja ličnih kontakata između roditelja s kojim dijete ne živi i mldb djeteta. Ukoliko ne dođe do sporazuma, Centar donosi rješenje kojim uređuje ove odnose. To rješenje ima privremeni karakter i važi sve do donošenja odluke suda o razvodu braka.

Otac nema pravo na podnošenje tužbe za razvod braka do navršene 3 godine života djeteta, ali mogu podnijeti sporazumni prijedlog za razvod braka (ako se o svemu dogovore) ili ona može podnijeti tužbu za razvod braka nadležnom sudu. Presudom kojom se brak razvodi, uređuju se i pitanja povjere djeteta, izdržvanja mldb djeteta i održavanja ličnih kontakata roditelja i djeteta.

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu mamy Sabina)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Razvod braka!!
1.8.2008 11:17:25   
futuremam
draga budućamama, hvala ti na brzom odgovoru, super si, dovoljno je što si napisala...pozdrav

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Razvod braka!!
1.8.2008 11:35:11   
budućamama
Nikakav problem, drago mi je da sam malicko pomogla.
Sretno!

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu futuremam)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Razvod braka!!
1.8.2008 12:58:26   
iva1974
budućamama vidim super se kuziš u pravo(user posted image pa struka ti je).Reci please kakva si u radnom pravu smao jedna sitnica me interesira

_____________________________

moj nick LAKY je zauzet
http://www.youtube.com/watch?v=3mgtlHayz7o

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Razvod braka!!
1.8.2008 13:10:20   
budućamama
Samo pitaj srećouser posted image

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu iva1974)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Razvod braka!!
24.8.2008 9:54:42   
medolino
IZVORNA PORUKA: laracroft

Ja ne bih trpila nista,jer bolje je imati dobar razvod,nego loš brak!!!U svakom slucaju razvod je manja trauma za dijete,nego da gleda svaki dan lose odnose medju roditeljima.


u potpunosti se slažem


_____________________________

Mozda smo bili jedno drugom zaista sudjeni
al' sreca kofere spakova
od nas se odseli
sakricu suze za kraj
da mi ne pokvare sjaj
za jos koji tren dok ti nocas pripadam

(odgovor članu laracroft)
Neposredna veza do poruke: 97
   Re: Razvod braka
26.9.2008 21:13:33   
Anoniman
Ja sam pred razvodom...dvoje divne dece...muz i ja smo se slagali, nije bilo  razmirica, netrepeljivosti....ali desilo mu se da je nasao ljubavnicu. Kako biti u braku s nekim ko te ne voli...mada kaze da me voli...u nju je zaljubljen...kaze da je ostavio...Ali ne zivimo zajedno vec vise od mjesec dana...Jako patim, tuga jedna.

< Poruku je uredio Dina RR -- 26.9.2008 22:46:35 >

(odgovor članu medolino)
  Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Razvod braka
26.9.2008 21:25:06   
mamyca
Jako mi je zao sto to prezivljavas,neznam kako ti je ali mislim da je to jako teska situacija.Ako ti treba razgovor s nekim i da se oslobodis tog bola,slobodno se javi il otvori novu temu.Draga,ne daj se.Pozdrav

< Poruku je uredio Dina RR -- 26.9.2008 22:50:37 >


_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Razvod braka
26.9.2008 21:51:25   
Romali
Ne znam kako da ti pomognem i šta da ti kažem, kada ne znam detalje. Jedino da ti poželim da se situacija što prije riješi, da barem znaš na čemu si. Takav život nije život, ni na nebu ni na zemlji. Morate prije svega razgovarati, dugo razgovarati... Žlim ti sreću!

< Poruku je uredio Dina RR -- 26.9.2008 22:51:25 >


_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *