|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka
26.9.2008 22:29:09   
Crvena
Jako mi je zao sto prolazis kroz to, ali i ja mislim da trebate sjesti i dugo,dugo razgovarati. Najvaznije je da vasa djeca ne pate. Zelim ti svu srecu ovog svijeta. 

< Poruku je uredio Dina RR -- 26.9.2008 22:57:12 >


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Razvod braka
26.9.2008 23:34:55   
Anoniman
jako teška i nezavidna situacija,svaki savjet je suvišan, svaka riječ nepotrebna, prolaziš kroz teško razdoblje i sta god da učiniš uvjek ćeš se pitati jeli to dovoljno dobro, pogotovo zbog djece.treba ti mnogo strpljenja i promišljenih odgovora.nadam se da imaš potporu svojh bližnjih. SRETNO !!!!

(odgovor članu Crvena)
  Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Razvod braka
26.9.2008 23:37:23   
dami
ovo je pisala dami korisniku anoniman neznam zašto je pvako ispalo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Razvod braka
27.9.2008 0:56:13   
Anoniman
pa jesi li ga pitala zašto je to uradio i kako mu se to moglo desiti? Kako si saznala? Ako je sve bilo uredu, šta ga je privuklo njoj? Baš me zanima šta se dešava u tom njegovom mozgu da tako nešto uradi?

(odgovor članu dami)
  Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Razvod braka
27.9.2008 12:40:36   
Mali Meda
Htjela sam da budem "Mali Meda" a ne "Anoniman"...?
Dakle...
Idemo ispocetka. Bila je to velika ljubav, zabavljanje, zajednicki zivot, brak...prvo dijete, drugo dijete...Bili smo situirani, ja imam dobar posao.Lijepo smo zivjeli, bez svadja, vikanja, bez trzavica. Bili smo vrlo slicni, mirni i stalozeni.
Kada malo bolje razmislim, uzrok nasoj krizi je njegova zatvorenost...vremenom je osjetio prazninu i zapostavljenost, jer je moja paznja uglavnom bila usmjerena ka djeci, kuci, poslu....nisam ni pimjetila da njemu nedostaje rijec, dodir,pogled....Zblizio se sa drugom zenom koju je cesto vidjao na poslu i tako je pocela romansa...vrrrlo intezivnih osjecanja. Saznala sam slucajno...nakon nekoliko mjeseci te veze...Bila sam SOKIRANA.Obecavao je da ce sve biti kao prije, da je pogrijesio, da ce je ostaviti...ali nije mogao ili nije htio...ne znam. Znam da je postojala vrlo jaka zaljubljenost. Ostavljao je i opet joj se vracao.
Sada vec neko vrijeme ne zivimo zajedno. Svakodnevno vidja djecu, pomaze mi sve sto je potrebno, cuva ih i brine. Vezu je, mislim, prekinuo. Nije mogao da je nastavi, da zivi sa cinjenicom da je ostao bez porodice zbog jedne zene. Ali kako sada? Za nama je gomila lazi, prevara, sumnji, nepoverenje postoji. Mada ljudski komuniciramo. Ali nisam spremna na oprostaj jer sam vec prastala to isto...Bar ne sada...mozda nekada?Tesko mi je a vidim i njemu da je tesko.
Eto to je moja prica :-(

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Razvod braka
27.9.2008 15:26:21   
mamyca
Tesko je ponovo oprastati iste stvari,zao mi je sto si to dozivjela,a vrijeme ce pokazati sve,da li se on promjenio ili nije.Nemoj sebe kriviti ni za sto,jer ti nisi nimalo kriva.Uzivaj koliko mozes u zivotu sa svojom djecom,i pusti vrijeme nek izlijeci rane.Pa ako tad shvatis da te on iskreno voli,i da to nece ponoviti probaj pokusati ponovo.Iskreno se nadam da cete uspjeti rijesiti te probleme.A ako ne,hvala Bogu imas svoju djecu zivu i zdravu i to ti je najbitnije.Pozdrav

_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu Mali Meda)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Razvod braka
27.9.2008 15:40:45   
lamka
Jako teska situacija, ali nazalost u nasem drustvu sve cesce prisutna. Majka koja ima puno obaveze oko djece i opet mora po kuci sve da stigne nema vremena za muza. Zalosno ali istinito.I ja iskreno ne znam sta bih ti savjetovala. možda da pokušate ponovo ako se on iskreno kaje ili da sačekaš jos malo da vidis njegovo ponašanje. Jer ako se još uvijek volite i stalo vam je jedno do drugoga a moraš sama sebi priznati da ima i tvoje krivice zbog zapostavljanja muža. mozda da nađete tetu koja će vam pričuati djecu par sati dnevno a da vi za to vrijeme pokušate da uživate sami i vidjet ćeš možda se isplati.to mi trenutno pada na pamet ali ti znaš najboje kakav je i ako ga poznaješ možda možeš da vidiš da li je to kajanje iskreno ili je samo gluma.u svakom slučaju zelim ti sreću i da se sve riješi na onaj načn da ti budeš zadovoljna.

< Poruku je uredio lamka -- 27.9.2008 15:52:45 >


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Razvod braka
27.9.2008 16:36:58   
nikka
Mislim da je vrlo neprimjereno u ovom sučaju okrivljivati ženu.
Pa zar je ona kriva što je muž našao ljubavnicu dok se ona brinula za dvoje djece,kuću,muža kojem eto nije baš uvijek stizala ispunjavati sexualne fantazije?
Istina je da se mi moramo truditi oko naših muževa ali i oni moraju shvatiti da ponekad postoje prioriteti da nemože baš uvijek sve da bude onako kako oni zamisle.
A oni razmišljaju ovako:pa kad mi ti nemožeš priuštiti ono što trebam, idem naći drugu.
Neznam kako bih se ja ponašala u ovakvoj situaciji,odvagati ovdje je vrlo teško jer nepoznajemo osobu dobro.
Oprostiti po kozna koji put,nevjerujem da bih mu to priuštila,zaista,a žena koja to uspije muž bi joj nakon toga tebao svaki dan ljubiti stopala,a to opet nije rješenje za sretan brak.
A opet razvesti se a misliti da se on zaista promjenio...,sve je moguće.
Jedino sigurno što bih za početak uradila otišla bi snjim u  bračno savjetovalište,tu će se najprije nešto riješiti.

(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Razvod braka
27.9.2008 17:00:40   
Anoniman
pa žena nije ni malo kriva, ona se brinula za njegovu djecu, održavala dom, nije mu pravila scene, valjda je cilj braka ta harmonija... A pravi muž i ako se osjeća zapostavljeno, ili ako mu bilo šta fali, reći će: 'srce moje, volio bih...' Pa naravno da će i ona uvidjeti da ga je malo zaobilazila zbog svega drugog, pa će se i oko njega potruditi više. Hej, ono što je od druge dobio, može svugdje, a gdje će naći majku za djecu i sve ostalo... Ja bih mu teško oprostila, i mislim da bih se sjetila toga svaki put kad ga pogledam... a kamoli leći sa njim. Žene su jake i ti mali meda možeš sve i sama... jer bolje i nemati ga, nego ga dijeliti s nekim.

(odgovor članu nikka)
  Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Razvod braka
27.9.2008 17:07:36   
lamka
ja sam napisala da je to moje misljenje a isto tako da ona zna sta je najbolje za nju

< Poruku je uredio lamka -- 27.9.2008 17:10:33 >


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Razvod braka
27.9.2008 17:19:29   
dana3
ovo sto pisem je iz iskustva.u ovoj prici radi se o zeni koja je napravila slicno kao tvoj muz.ona se nije vratila muzu niti je pokusavalla .rastavili su se i djeca su bila na svaku drugu sedmicu ko nje.meni je to bila prva udaja i prihvatila sam tog njenog   bivseg   covjeka sa djecom i svim njegovim vrlinama i manama.vjerujte grdno sam se pokajala,grdno.sve njene greske meni su pripisivane a svaki put (a bilo je cesto) pita se zasto ga je bivsa napustila!!!!????.gdje ej moje mjestu pitala sam sse hiljadu puta.djecu sam pazila kao da su moja.postovala svu njegovu porodicu a ja ostala ponizena i osramocena.otisla sam od njega na vrijeme(sreca pa nisam ostala trudna),a tako je i sa tvojim muzem.(procitaj forum o oprastanju prevare).bolje da ti ostavis njega a djeci jasno objasnis da to nije njihova krivica i da ce jednog dana sve da shvate.ne nagovaraj ih protiv oca jer ce tako poceti da sumnjaju u tebe.meni je trebalo snage i zivaca da sve to prebrodima ali se ne moze mjeriti s tobom koja imas djecu.i shvati da je uvijek bolje dobar razvod nego los brak.da se svadjate pred djecom ,da glumis pred njima da si sretna to ne pali jer oni osjete da se nesto desava.postedi ih toga.
Danas sam udana za covjeka koji je isto rastavljen,ima sina 6 god,cekam bebu i sve funkcionise ok jer je on realna osoba koja zna sta NECE u zivotu a tako i  ja.lako je pricati o onom sta zelimo od zivota ali kad se iznesu cinjenice koje ne zelimo, zivot u dvoje postaje jos jednostavniji.
Opet na tebi je da odlucis.AKo mozes da nastavis da zivis sa covjekom koji te do te mjere ponizio to je tvoja odluka i niko nema pravo da te osudjuje,ako odlucis na definitivan prekid svakavih odnosa sa njim opet to je tvoja odluka.Samo,jedno ne zaboravi:ne dozvoli da ti bilo ko rusi samopouzdanje i vjeruj u sebe,nemoj da se hvatas za razmisljanja da si manje lijepa,manje sposobna u necemu i sl.Nikad.U zlu se ne ponizi  u dobru ne povisi.vjeruj u sebe

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Mali Meda)
Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Razvod braka
27.9.2008 17:29:25   
Mali Meda
Hvala svima na misljenju...
Otprilike i ja mislim isto ali eto covjeku je malo lakse kada to podijeli s nekim. Koliko su vazni pravi, "realni" prijatelji, toliko su bitni i oni "cyber"...nekako se ovako moze stvar pogledati iz drugacieg ugla.
Da, samo da je rekao" Hej, sjedi da popricamo...hajdemo da izadjemo na veceru a nacemo nekoga da cuva djecu ...ili hajde da ti malo pomognem pa cemo imati vise vremena za nas..."
Ali nije..i desilo se to sto se desilo. Sve mi ovo lici na poplavu koja odnosi sve pred sobom.
Prastala jesam (to moze samo neko ko puno voli, znam), imala strpljenja, govorila samoj sebi kako je to prolazno...jer biti zaljubljen i voliti nekoga dvije su razlicite stvari. Govorila sam sebi da voli mene...a zaljubljenost u nju ce proci...I onda nisam mogla vise. Ponizavajuce je dijeliti voljenu osobu sa nekim.
Sada, neka vrijeme prolazi...
Nedostaje mi mnogo, tuga jedna. Ali onda se sjetim sta mi je sve uradio i trgnem se. Mada je on tip licnosti koji je jako miran, nikada ne vice, ne ulazi u konflikte...dobar prema svima. Svi nasi bliski prijatelji sokirani su, ne vjeruju. Sta se to desi covjeku pa mu nesto u glavi kvrcne?
U pocetku naseg razdvojenog zivota molio me da se vrati i da opet probamo...kako niko nije savrsen i kako je pogrijesio...i da je ostavio...i da je ona proslost a ja buducnost...Ali puno toga se desilo, previse. Sada vise ne insistira, realan je, objasnila sam mu...
Ono sto nam je najbitnije u ovoj prici je da djeca ne osjete previse sva ova desavanja...Maksimalno vrijeme provodi s njima, a i ja koliko mogu od drugih obaveza.
Danas se malo bolje osjecam ali nekada tako stegne...
user posted image


(odgovor članu lamka)
Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Razvod braka
27.9.2008 17:46:23   
Anoniman
mogu misliti da nije lahko... ali šta čovjek može podnijeti, niko ne može. Ali iza tebe je najgori dio, sad ostaje samo da se sve to polahko slegne. On je bio tvoj muž i sve, teško ti je bez njega, ali nije zaslužio da misliš na njega i budi sretna što si saznala, bolje je i biti sam nego da je i sad sve kao prije, a on ti iza leđa sve to radi, a ti ništa ne znaš.


(odgovor članu Mali Meda)
  Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Razvod braka
27.9.2008 20:16:04   
dami
prolaziš možda kroz najteže razdoblje u svom životu, neznam koliko si bila u braku ali sam sigurna da ste mnogo toga proživjeli zajedno, stvarali ,mnogo toga ste postigli zajedničkim snagama i sigurno nije jednostavno odmahnuti samo tako rukom i sve zaborviti i ostaviti iza sebe, možeš čak i oprostiti ali dali ćeš zaboraviti !? žrlim ti puno razboritosti i životne snage !!!!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Razvod braka
29.9.2008 21:35:40   
Anoniman
Razvod braka da ili ne pitam se
nalazim se pred razvodom ne može da se urazumi nikako  i sve je gore i gore
ja želim da budem mirna bar malo ali to s njim nije moguće jer uvijek smisli nešto novo da izbaci iz cipela i pravi tako katastrofalne greške a ja ko glupo žnsko i stalno mislim da će se promijeniti i da će mu to dosaditi jer ne znam više šta da radim da bih spasila ovaj brak koji je od samog početka bio osuđen na propast

nisam zaslužila ovakav život jer sam se previše u životu trudila da bih postigla ovakav život da bih mi ga sada on srušio

još jedna anonimna hm ....
ne morate ništa odgovarati jer znam da u ovakvoj situaciji moram sama razmisliti ali  sam morala nekome ispričati i sorry na dužini

(odgovor članu dami)
  Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Razvod braka
29.9.2008 21:52:50   
Anoniman
ali mene zanima nešto kako se rastaviti
gdje otići prvo pa da te on uputi u ostalo

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Razvod braka
6.10.2008 11:27:41   
medolino
Jučer sam bila sa drugaricama na kafi i govori mi jedna drugarica da se naša prijateljica, koja je rodila drugo dijete prije mislim oko 2 mjeseca, razvodi
muž je prebio oboje plavi bili i istjerao je a ona opet hoće da se vrati kao nema gdje i kaže hoće djecu da mu ostavi
ili da jedno njemu jedno njoj a ja se šokirala
a to sve zato da on ne dobije odrijšene ruke  

e sad ja se zapitah da li ja dobro razmišljam ili su oni stvarno malo udareni
jer ja ni za koju cijenu ne bih ostavila djecu nikome ni mužu ni svekrvi ni za koju cijenu pa makar i na ulici živjela


_____________________________

Mozda smo bili jedno drugom zaista sudjeni
al' sreca kofere spakova
od nas se odseli
sakricu suze za kraj
da mi ne pokvare sjaj
za jos koji tren dok ti nocas pripadam

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Razvod braka
6.10.2008 11:30:48   
mamyca
Eh moja medolino,ima svakakvih ljudi....
I ja dijelim tvoje misljenje,dijete ne bih nikome ostavila.


_____________________________

Hamza 11.3.2008.

(odgovor članu medolino)
Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Razvod braka
21.10.2008 9:10:16   
futuremam
lijep pozdrav,
ovako zamolila bih ako neko ima znanja z asljedeći problem što ću iznijeti zamolila bih da se javi, unaprijed hvala...
još jednom sam pisala o ovome, i mislila sam da sam dobila potrebne informacije ali nije bila tako...
ovako:jedna moja prijateljica udala se za momka koji živi u Americi, i vjenčali su se ovdje u Sarajevu, poslije kad je ona otišla tamo kod njega, vidjela je da nije uopšte onakav kakav je se predstavio, imao je i ljubavnicu i svašta nešto, da Allah dragi sačuva takvog poniženja i iskušenja, amin.
I tako ona je bila sa njim manje od 2 mj, i otišla...
ali on nije htio da se razvede, na sudu..i evo prošle su 3 godine ali još ništa, a ona je sad ovdje, i kako da se razvede???
njoj su rekli da mora to sve tamo da se riješi u Americi na sudu, ali pošto on neće, mene zanima može li ona ovdje u Sarajevo da ode na sud i da podnese zahtjev za razvod braka, pošto su se ovdje vjenčali...
hvala puno

(odgovor članu mamyca)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Razvod braka
21.10.2008 9:55:12   
budućamama
Faktički je ovdje jedino pitanje nadležnosti suda. Kako je njima posljednje zajedničko prebivalište bilo u Americi, a i tuženi-njen bivši suprug prebiva u Americi, taj bi sud i trebao biti nadležan za rješavanje pitanja razvoda braka. Ipak, ja bih pokušala podnijeti tužbu i ovdje i navela bih da su samo privremeno boravili u Americi.
U BiH ne postoji institut "ne dam ti razvod", to je nešto što smo naučili gledati u američkim serijama i filmovima. Stvarna situacija jeste da će sud razvesti brak ukoliko jedan od bračnih partnera smatra da je nastavak braka nemoguć i to je dovoljno.
Naravno, tvoja prijateljica mora znati adresu njenog bivšeg supruga, jer mu se ta tužba mora dostaviti na odgovor i to je ono što ide sporo s obzirom da se to radi putem zamolnice suda. U principu, razvod se rješava u periodu do 6 mjeseci pred sudom, tako da njen razvod, odnosno procedura razvoda braka, može trajati i duže.
Sretno.

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu futuremam)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Razvod braka
21.10.2008 11:14:09   
futuremam
Bmama, hvala puno na brzom odgovoru, zaistauser posted image
problem je što ona sad ovdje stanuje , a on je još tamo, i nisu uopšte u kontaktu, a on inače tamo stanuje...tako da je to baš problem, a sad ona ne može tamo da ide iz mnogo razloga, pa eto...sami problemi...
e još jednom hvala puno..

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Razvod braka
21.10.2008 15:24:56   
budućamama
Nema nikakve veze to što nisu u kontaktu, bitno je samo da mu zna adresu kako bi mu se tužba mogla uručiti.
Slobodno mi pošalji pp ako te još nešto zanima 

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu futuremam)
Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Razvod braka
29.10.2008 22:04:04   
mamabb
Ne sumnjam da je sve to teško, ali ipak bolje dobar razvod nego loš brak.

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Razvod braka!!
26.12.2008 15:56:15   
dobby_79
Molim vas ako iko zna kako tačno ide postupak posredovanja pred ovlaštenim Centrom za socijalni rad. Čujem da se prvo ide na savjetovanje pa ako se partneri ne izmire onda na mogući sporazumni razvod. Da li neko od predstavnika dolazi kući da vidi pod kojim okolnostima bi djeca iz braka živjela itd. Shvatam pravnu stranu priče ali bih voljela da znam praktičnu stranu i kako to sve ide i koliko vremena to traje. Ako naravno neko zna ili je prošao tu proceduru. Hvala puno

(odgovor članu iva1974)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Razvod braka!!
26.12.2008 16:10:25   
batterfly
user posted image Joj kod mene je prijateljica prosla sve to i vjeruj da sam i ja plakala zajedno sa njom.....Sto ti kazes pravno je jedno,ali praksa drugo...Kroz nju znam, da taj Centar za socijalni...(bar nas),ne radi APSOLUTNO nista ni za jednu stranu,oni obave samo one zakonske procedure koje moraju,a ostalo ih ne zanima...Tacno je da prvo ides kao na dogovor da se pomirite i ako se ne postigne dog. obje strane potpisu i ide se na sud.....
I znam da ne dolaze kuci niti se interesuju za tu djecu,ma eto da ti ne duzim,nista!!!!
Moja je prijateljica jos jednom otisla kod njih da kaze da otac ne placa alimentaciju ni nista,na sta su joj oni samo rekli "to nije nas posao"i inace za sta bi god otisla i za djecu i sl.odgovor je bio isti..user posted image user posted image user posted image Znam da je htjela i tuzbu protiv njih da digne,ali covjek kad prolazi kroz to samo se bori da to sve prodje sa sto manje posljedica za djecu....
Nadam se da sam ti bar malo uspjela pomoci....

LP

(odgovor članu dobby_79)
Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *