|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porod kod kuce
18.2.2012 11:20:11   
Alma_27
znam i vjerujem da svako ima razloge ali ja ne bih isla ni u manju privatnu bolnicu iako i tamo ima ljekar koji ce me poroditi. kada sma se jednom raspitivala sta se radi kada dodje do komplikacije i kako se rjesava, rekli su mi da sve zavisi koliko brzo dodjes do UKC-a (user posted image ). ali ako sve prodje u redu, u sobu ti donesu cvijece :) sada u vecini bolnica imas mogucnost da budes u odvojenoj radjaoni sa muzem ali na istom spratu gdje su i druge radjaone. ne moras gledati druge zene. ne gledaju ni one tebe... ne moras se ni klistirati ni primiti indukciju. voljela bih da postoji i ta mogucnost kod nas zbog zena koje to zele ali ja licno ne bih bila za to. kao sto nisam ni za porod u kadi a neki jesu i super im je to

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 76
   RE: Porod kod kuce
18.2.2012 11:21:42   
Alma_27

IZVORNA PORUKA: Alma_27

znam i vjerujem da svako ima razloge ali ja ne bih isla ni u manju privatnu bolnicu iako i tamo ima ljekar koji ce me poroditi. kada sma se jednom raspitivala sta se radi kada dodje do komplikacije i kako se rjesava, rekli su mi da sve zavisi koliko brzo dodjes do UKC-a (user posted image ). ali ako sve prodje u redu, u sobu ti donesu cvijece :) sada u vecini bolnica imas mogucnost da budes u odvojenoj radjaoni sa muzem ali na istom spratu gdje su i druge radjaone. ne moras gledati druge zene. ne gledaju ni one tebe... ne moras se ni klistirati ni primiti indukciju. voljela bih da postoji i ta mogucnost (mislim na porod kod kuce) kod nas zbog zena koje to zele ali ja licno ne bih bila za to. kao sto nisam ni za porod u kadi a neki jesu i super im je to


(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 77
   RE: Porod kod kuce
18.2.2012 11:23:03   
Alma_27
ups, hjtle sam da dodam ovu zagradu u mom postu ali napisah jos jedan. moderatori, sorry

(odgovor članu Alma_27)
Neposredna veza do poruke: 78
   RE: Porod kod kuce
18.2.2012 11:24:45   
bebacha
neije ba tema porod kod kuce al ima veze s prirodnim porodom.
ja sam imala dvala poroda
prvi sa indukcijom,prpbijanjem vodenjaka,lezanje 3 sata na stolu,kad je trebalo izgurat beba ja bolova nisam imala,bukvalno je izgurali iz mene.obadljeno je klistiranje
drugi vodenjak sam puknuo,poslali me u drugi grad u porodiliste jer kod nas nije bilo doktorauser posted image tad sam bila ljuta a poslije sam puno put rekla hvalim i na tome.u porodilistu me samo primili i ostavili ko siroce da cekam na hodniku dok se neka zena ne porodi pa da imam mjesto.opet im hvala.nisam imala bolova pa mi nije bilo tesko.nisu me klistirali,stavili na krevet i opet zaboravili sa mene.opet im hvalauser posted image sjetili me se tek kad sam vrisnula da beba izlazi.et tad sam u sebi im psovala sve po spiskuuser posted image user posted image jer sam morala preci u drugu prostoriju a nisam mogla.jedva sam nekako presla.miska mog rodila jako bro nazalost u lezec polozaju i epizotomiju.

et kod mene se pokazalo da puno lakse i brze ide kad sve prirodno.
i ako bog da treci put cu se potrudit da opet ide ovako

a porod kod kuceuser posted image nebi smjela jer sam teski panicar a volila bi.i svaka cast zena koje se usude.jako rjetko pisem ovu recenicu al zavidim tim zenama.

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 79
   RE: Porod kod kuce
18.2.2012 12:32:14   
milenium
IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: milenium



ESMICE prekrasna pričauser posted image  a što se tiče toga da nešto krene po zlu mislim da može krenut po zlu i u bolnici,mene osobno bi bio više strah bolnice nego kuće.jer i kad sam išla roditi samo sam mislila na to da doktori nešto ne zabrljaju kao što imaju običaj,da im moja beba ne ispadne iz ruku na pod kao što se dogodilo jednoj mojoj prijateljici,da je znaju okupati pravilno a ne da se naguta vode pa to ostavi posljedice kao što sam gledala jedan takav slučaj na tv i još milijun razloga.joj ja se ježim od MOGUĆIH nesposobnjakovića u bolnici.


Molim te,sta se desilo bebi???
Za nepovjerovati :(.


ispala beba babici iz ruku na pod.danas je ta djevojčica živa ali nije mentalno zdrava(ne znam kako da se drugačije izrazim),ima neku cjevčicu ugrađenu u glavu i ide na kontrole svaka 3 mjesecauser posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 80
   RE: Porod kod kuce
18.2.2012 12:41:37   
Esmica
Alma,u svakom trenutku za covjeka postoji odredjena opasnost.Ali ipak to nije razlog da mnogi ne propustaju prelijepe trenutke u svom zivotu,i dovode se u drugu,mozda manju opasnost.
Sigurno ne izbjegavas da se vozis u autu iako postoji mogucnost da ces dozivjeti saobracajnu nesrecu.Ima primjera mnostvo.
Tako sam ja sebi i zamislila,zasto da pravim problem ako mi je trudnoca uredna.
Da u bolnici mogu da rodim kako zelim,isla bih tamo.
Ne mogu i gotovo.
Ostajem kuci,radjam najljepse na svijetu,bez problema.
Ja i sada nosim posljedice od prvog poroda.
Imam ranicu na grlicu materice koja nikad ne moze da zaraste,od velike epiziotomije koju sam imala i unutra i vani.
Zbog te ranice imam mnoge probleme,od losih papa testova,i stalnih strahova da se na toj ranici nesto ne na kalemi.
Vise od pet godina je proslo,a nosim posljedice necega sto bih trebala da pamtim kao najljepse u zivotu.Upoznala sam moje prvo dijete.
Zbog svih tegoba koje sam imala,ja prema svom djetetu na pocetku nisam osjecala ljubav onako kako bi majka trebala.
Prvu noc od bolova sam rekla da ga nose od mene.user posted image

Druge dijete sam brzo rodila.Nisam osjecala bolove,vec samo u neka doba noci nagon da rodim.Brzo smo stigli do bolnice gdje me niko nije stigao pregledati,vec me muz iznio gore do sale,gdje sam odmah rodila.A ipak je bilo glupo kad sam dosla u takvom stanju objasnjavati sestri da ne mogu cekati doktoricu,da samo sto ne rodim,a ona i dalje,ne slusajuci me pita me kako se zovem,i da necu ja jos,i da moramo cekati doktoricu.Na kraju me muz samo uzeo i ponio gore,bez da je doticnu slusao vise,jer je vidio da je to to.
Pa ipak sama pukla prema anusu,zbog radjanja na ledjima.
I koliko god mogu reci da sam dobro prosla,opet sam nezadovoljna.Odnijeli su mi bebu,istu stvar napravili.
A moglo je proci mnogo ljepse i prirodnije.

I ja sam teski panicar.Kad mi dijete ima temperaturu,sva se izgubim.
Ali ipak uceci sve ovo,ja sam postala panicar prema bolnici i porodu u njoj.
Kad sam s trecim dobila bolove,mene panika uhvatila od pomisli da idem u bolnicu i sve sto bi me tamo cekalo.


_____________________________

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 81
   RE: Porod kod kuce
18.2.2012 13:10:30   
Dz3ni
Esmice, zbog tvojih postova dolazim u iskušenje da se i sama porodim kod kuće user posted image
Nažalost, trudnoća mi nije baš laka, a prvi put rađam tako da nemam predstavu šta me čeka... user posted image
Tebi svaka čast na hrabrosti, potajno ti zavidim user posted image

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 82
   RE: Porod kod kuce
18.2.2012 13:21:31   
Esmica
Dz3ni,naoruzaj se znanjem.Pa makar da u bolnici sto bolje prodjes.
Da znas za sta je koja intervencija,i sto je zaista potrebno,a sto nije.
Gledaj na sebe i na bebu,jer ti si insan,nisi samo brojka.
To je tvoj porod koji ce obiljeziti tvoj zivot zauvjek,zato neka bude kako ti zelis.
user posted image
Sretno u svakom slucaju,da prodje najbolje sto moze.


_____________________________

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 83
   RE: Porod kod kuce
18.2.2012 13:31:42   
Dz3ni
Hvala ti puno user posted image Ma evo visim na forumu, čitam vas da se bar malo spremim. user posted image

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 84
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 9:41:45   
cinceza
Ja mislim da nema te mame na svijetu koja bi svjesno nesto rizikovala, ako je u pitanju beba. Ovdje si radi o tome da se pokusava izbjeci uplitanje u prirodni tok poroda sto jeste samo po sebi rizik. Nije bolnica rizik, niti je to kuca nego uplitanje, ukoliko nije neophodno naravno. Ukoliko je trudnoca rizicna, beba prevelika ili premala ili jednostavno nesto nije kako treba, normalno je da je pomoc doktora neophodna. Zato oni i jesu tu. Nije mi jasno zasto se ljudi koji se toliko skoluju (doktori) trebaju svoje vrijeme trositi na prirodne porode. Onda naravno nema se dovoljno vremena niti snage za rodilje kojima je njihova pomoc od zivotne vaznosti. Zato je kod nas sve traljavo. Nije porod nesto sto se zavrsi za 2 minute, pa da se nema vremena procijeniti da li je tok prirodan ili postoji neka anomalija. Strucna babica moze procjeniti tok poroda i isto tako moze alarmirati doktore ako je to potrebno. Nisam zato da se se rodilje apriori pozuruju sa nepotrebni intervencijama kako bi doktori dobili na vremenu. Time se ne pomaze, samo se stvara jos vise potrebe za njihovom intervencijama a oni nemaju uvijek vremena za iste, pa se onda desi da se ne uradi UZ kao kod animagical a trebalo je i zene i beba se napatise i to u bolnici. niko negarantuje da se to ne moze desiti i na kucnom porodu, ali su sanse manje. Opet ponavljam nije niko protiv bolnice, ja sam protiv procedure industijskog poroda!! I to ne radi sebe nego bas radi beba, jer se one vise napate nego mi samo nam to ne znaju reci.
nego hocemo li mi osnivati to udruzenje ili ne :))? Mozda se barem promjene procedure pri porodu u bolnicama. I jos jedno pitanje, neka od forumasica je pisala da je u bolnici imala prirodan porod, i da je suprug bio sa njom cijelo vrijeme. U kojoj je to bolnici bilo? Da li se to desilo u BiH? Da li se neka od trudnica porodila u bonicu u polozaju drugom osim na ledjima? Sta je sa stolcicem za porode u vojnoj bolnici? Koristi li se on ili samo skuplja prasinu? Uppss vise od jednog pitanja :)

(odgovor članu Dz3ni)
Neposredna veza do poruke: 85
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 11:09:17   
Esmica
Ja sam spomenula na temi razgovori da je moja jedna prijateljica imala prirodan porod na Jezeru,sa muze bila svo vrijeme.
Prirodan porod je onaj u kojem sve ide svojim tokom,bez uplitanja doktora.Onaj porod u koji su ukljucene indukcije je samo vaginalni,nije i prirodni.
Oni su jedini za koje znam da su se izborili,al vjeruj da su bili grozni prema njima.To je na njenom prvom porodu.
Ja stvarno ne znam kako su se uspjeli izboriti s obzirom kad sam i ja radjala,koliko god je moj muz pokusavao,nisu mu dali da udje,osim na sam izgon na kraju.
A njen muz se nije micao od nje,nije se dao izbaciti.
Ne sjecam se u kojem je polozaju rodila,vjerujem da mi je rekla.
Za Vojnu ne znam,nisam nikad bila.
user posted image

_____________________________

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu cinceza)
Neposredna veza do poruke: 86
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 13:10:14   
cinceza
ja dok sam lezala u vojnoj bolnici samo su muzevi smjeli prisustvovati samom izgonu, u sobama ih nije bilo. Na jezeru mislim da je slicno, osim u tim iznimnim slucajevima. Cula sam bila i za neki apartman da ima i da je tu suprogovo prisustvo odobreno, ali sta ako se dvije porodilje potrefe da traze apartman u isto vrijeme. ma nije to kod nas regulisano normalno. Meni predstavlja i problem da ja moram da se u trudovima i bolovima jos raspravljam i borim za svoja prava. da me ne vezu na ctg vise nego potrebno i bez ostalih intervencija. Sa tim zeljama si samo u bolnici stvoris neprijatelje. Tamo se niko ne zalaze za trudnicu i bebu nego samo za svoj posao i to je tuzno.
Da bi nesto mijenjale za svoje i dobro nasih beba treba da se udruzimo ali imam utisak da to bas i nije tako lahko, a nije ni brzo tako da ostaje samo kucni porod uz Boziju pomoc.
Simpaticna mi je bila prica o prijavi bebe :), trebala je opstina svoje prvo novorodjence nakon toooliko vremena brate i nagraditi :)

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 87
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 13:34:01   
Esmica
Ma jasta je,u Hrvatskoj se vec toliko bore,da zakonski omoguce pravo na izbor oko poroda,i jos su mnogo aktivniji od nas,i nista user posted image .
No ja vjerujem da ce uspjeti.
A kod nas preostaje ovako,porod kuci,izgleda.
S prvi djetetom su meni kao dali onu posebnu salu gdje kao mogu biti s muzem na starom GAK/u.
Ali nidje veze,vrijeme sam provela sama,prikljucena na drip,lezeci na jednom boku,nisam se smjela okrenuti user posted image .
Muza su postili na kraju,gotovo na kraju samog izgona.
Ne znam,kod nas nema nesto zainteresovanih da se nesto mijenja.
Zene tesko prolaze na porodima,al ne zale se opet,ne znam kako user posted image .
Primirili smo se sa svim,od epiziotomije,dripa...svega.
Edukacije o tome nema,zainteresovanosti nema.
Odi na svoj porod,prepusti se doktorima,i jednostavno zaboravi...To je izgleda metoda koju zene koriste.
Ako se nekad nesto i desi,bice osudjeno na forumu,tu i tamo ce se prelomiti koja rijec na ponekog doktora,i opet sve po starom.
Da nesto ide na bolje,ne ide...nazalost...


_____________________________

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu cinceza)
Neposredna veza do poruke: 88
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 14:13:43   
sara.at
E ovako.. Mozda izgleda da upadam kao padobranac Ali citam ovu temu vec danima i tako mnogo stvari ima StO me bockaju tako reci. Jedan porod kod Kuce neznaci da osoba apsolutno sve zna i sve moze da kontrolise. Mi jadnica Koje smo rodile u bolnicama,nismo imali najljepse iskustvo user posted image hmmm Gdje je tu logika?! I Jos nesto Jedna zena Koja se porodila na carski Rez moze perfektno da zna i osjeca kako je roditi prirodnim putemuser posted image , bezuvrede nekako mi nelogicno Ali ok... Zatim jel vi znate Koja vi Prava imate kao pacijent u bolnicama,pri porodu , op ili slicno. Nevjerujem da je tesko malo snjuhati Po zakonu i vidjeti Koja Prava Imam ja kao porodilja?! Neznam dali je zakonom zabranjeno da muz prisustvuje kompletnom porodu, tj od dolazka u bolnicu do rodjenja Bebice, Mislim dali postoji Clan u zakonu koji zabranjiva prisustvo osobe Po vasem izboru pri porodu. Pa ja kakva Sam cvaka od Advokata do suda bi zavrsila i nakraju bi donijela od suda Papir da moj muz smije prisustvovati porodu naseg Djeteta, Koje smo zajedno pravili a ne doktori i Sestrice Samnom. Neznam dali je Bosna kao Divlji zapad jer svigdje je to dozvoljeno samo Eto u BiH Nije user posted image . Kao drugo svaki pacjent ima pravo odbiti terapiju, doktorovo je da ponudi a pacjent Donosi Odluku dali da prihvati odredjene lijekove, infuzije, Vitamine i sl. Ja licno Sam Imala 21h porod, ne zbog tog da je kriva bolnica nego moje tjelo a bolnica me Pustila da sama odlucim, niko mi Nije stvarao Stres, Imala Sam svoju radjaonu i bila sama sa muzem, muziku,tv,Radio sve u sobi, CTG svako 1-2-3h i Eto Opet se toliko oduzilo kod mene iako Sam se osjecala kao kod Kuce. Nakon 18h su me zamolili da uzmem epiduralnu jer Sam od umora spavala izmedju trudova a oni su se bojali da ne izgubim snagu (StO se Jako cesto desava) to bi je do cr dovelo. Znaci lijepo su me pitali/zamolili,pa i za drip i infuziju za otvaranje jer se nisam nikako otvarala a Imala nagon da rodim, Imala Sam pravo odbiti i cekati da Krene prirodno ( nedo mi Bog da Sam cekala). Maleckog su izvukli vakumom i Nije imao Hämatom, neznam Otkud vam ta glupost da sva djeca Koja se Rode tj izvuku vakumom imaju Hämatom na glaviuser posted image nigdje veze. Moj je imao malo crveno na glavi i to je otislo do jutra. Djete sasvim normalno i 1.5 god Star i sad cekamo Jos jednu bebicu i Opet cu u bolnicu aBd sa muzem jer meni Nije niko Bio toliko bitan Koliko mm jer on je Bio Moja podrzka. Nebi sad da plasim ove Kücne porodilje Ali iako je sve super cjelu trudnocu neznaci da nemoze nesto da Krene Po zlu. Nedao Bog Nikome Imam jednu poznanicu Koja je odlucila da se porodi kuci sa babicom, beba se rodila sa pupcanom vrpicom Öko Vrata user posted image to je Bilo u novembru prosle godine, ta poznanica vise Nije ok sa glavom i Vidim je cesto kad mi prodje Kraj Kuce. Nebi tu griznju savjesti i taj bol nosila na plecima pa kad bi me u bolnici na komade rezali. Eto toliko od mene. Bez ljutnje Ali postoje i zakoni pa se raspitajte pacijent-Doktor

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 89
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 14:46:59   
Esmica
om na
Sara.at
Nema potrebe se uzbudjujes,nekako osjecam u tvom pisanju neku nervozu.
Niko nije rekao da se SVE bebe radjaju sa hematomom koje su isle na vacum,samo je eto to bio primjer animagical,pa smo naveli.
Ja isto koja sam rodila i u bolnici i kuci,nikad ne bih mogla nositi griznju savjest da ponovo rodim u bolnici,i sve sto ide s tim,makar nesto kuci i rizikovala,tako da nam se pogledi i iskustva razlikuju,a samim tim i misljenja.
Niko ti isto nije rekao ako smatras svoje iskustvo najljepsim da to nije,samo vec sam pisala da je jedno fiziologija poroda,sve sto je vezano za to,dakle znanje o onome sto se desava u zeninom tijelu,i kako se ustvari dogadja porod...Kad te stvari covjek zna,onda moze da u skladu sa tim znanjem sam procjeni kakav je bio porod.Porod ima svoje faze,u svakoj fazi tijelo se ponasa na odredjen nacin.
Iskusna babica koja ima znanje o svemu vezanom za porod ce pomoci rodilji da prebrodi svaku fazu onako kako treba.
Ne znam sta je bilo na tvom porodu,ali razloga za tako sporo otvaranje moze biti mnogo.Jesi radjala kod nas ovdje u Sarajevu?
Ja sam pisala da za otvaranje zene je odgovoran hormon ositocin,koji se luci u smirenom i neometanom stanju zene,u stanju potpune opustenosti.
Zasto se opet kod tebe nije lucio,ili se sporo lucio,ne znam.
Tu je trebala da uleti babica koja bi ti pomogla.
Preporucujem ti,ako te zanima da nadjes na netu knjige iskusnih babica na temu fiziologije poroda.
Nisam rekla da tvoj porod nije lijep,ako tebi jest,samo moram reci da tvoj porod nije prirodan,vec vaginalni indukovani porod,kao sto je bio moj prvi porod.

Sto se tice prava pacijenta ovdje kod nas..pa nije valjda da smo sve tako zatucane da bez obzira na prava budemo tako zakinute za neki super porod?
Jedno je sto pise u Hipokratovoj zakletvi,a sasvim druge je ono sto ljekari rade,suprotno tome.
I mislis da bi jedna porodilja koja dodje u bolovima,kojoj ne puste muza uz nju,mogla da se u takvom stanju izbori za sebe?
Sta je moj muz mogao da uradi kad ga nisu pustili da udje kod mene,da se tuce sa cuvarom?
Ja s prvim djetetom nisam znala sta mi daju,niko me nista nije pitao,samo su ubrizgavali kako su htjeli i sta su htjeli.

Vidi saro,glavna stvar koju zelim da shvatis jeste da ti i ja imamo izbor.Ti se smatras sigurnom u bolnici,super,imas svoje pravo,idi u bolnicu.
Mi koje zelimo roditi kuci,zelimo takodjer svoje pravo,da legalno mozemo pozvati babicu i roditi kuci.
Ima i onih koje ne zele kuci,ali zele prirodan porod...i njima treba njihovo pravo.

Jer mi mozemo do zore da se prepiremo ciji je porod ljepsi,i ko je upravu,a ko ne.Ko rizikuje vise.(Na studiji u Nizozemskoj,gdje je porod kuci cak vecinski nego porod u bolnici je dokazano da nema nikakvih vecih rizika kod poroda kuci u odnosu na bolnici.Postotak je cak bolji i ide u korist poroda kuci.Kad nadjem tacan podatak,stavim da vidite.)
Niti ovdje neko pokusava ubjediti nekog da se porodi kuciuser posted image .
Ne.Samo na ovoj temi su istomisljenice koje zele prirodan porod,i kojima se ne svidja nacin poroda u bolnici.
Kome smetamo,nek nas uredno zaobidje.

Dakle



_____________________________

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 90
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 15:08:54   
sara.at
U Tom Momentu Kada Krene Porod nisam u stanju ni ja niti druga porodilja da trezveno razmislja Ali zato je tu muz da cuva i Brine za svoju zenu-majku svog Djeteta,tu da pita "a kakva je to infuzija,inekcija" i sl. Mislim da bi voljela sresti cuvara,doktora,sestricu,babicu, direktora koji bi mom muzu u Tom Momentum zabranio da ide Samnom i boravi Samnom jer to je Jedna od najbitnijih faza poroda,podrzka tvog voljenih bica. A Eto bas bi voljela da se jave One Koje u gledale dali je zakonom zabranjno prisustvo muzeva i Koje su to pokusale sprijeciti ili su jednostavno slegnule ramenimauser posted image
Kao drugo ja sam rodila u Austriji, na odjelu Gdje mi je svekar glavni Doktor Bio,tako da moje otvaranje(neotvaranje) Nije nicija krivica, vec je do mene iako Sam Imala idilicnu atmosferu zaporod. Zaparalo mi je USi/oci to StO si rekla da zelis kod Kuce da imas najljepsi porod, a znaci mi u bolnici nismo imale, nismo rodile,nismo osjetile bolove,ljubav Bebice i sl bez smisla Ali ok. Jedno je ispricati svoju pricu a drugo je govoriti da je to najbolji porod. Tebi svaka cast na hrabrosti Ali nemoraju sve zene tako. Izgleda su bolnice stvorene za nista. I Jos jedno inace cu zaboraviti. Tvoj savjet "ako je trudnoca uredu da nema prepreka za porod kuci" ti si Imala srecu hB pa je sve proslo ok, Ali jel ti znas Koliko bebi se zna okrenuti u zadnji tren ili u zadnji Dan? Svakom svacije Ali ja nebih nikog nagovarala ne nesto StO se mene netice, lijepa bolnica.
P.s hvala na savjetima za knjige i sl Ali ja Sam dosta tog procitala i na Seminarima bila i svekru koji ima 30god radnoj staza u bolnici +20god u vlastitoj ordinaciji skoro dosadila sa svakojakim pitanjima. Ipak hvala ti

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 91
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 15:15:23   
jasmin
sara sreco,kad budes radjala u BiH,vidjeces da svi ti evropski zakoni ovdje ne vaze.Dalje,dovoljno si rekla ovim da si rodila u bolnici gdje je tvoj svekar glavni doktor.Bolnice nisu stvorene za nista,nego za potrebe.Ako imas potrebu ides.Da u BiH imaju savrseno uredjene bolnice kao u SAD,gdje rodilja biva tretirana kao rodilja,svako bi pjehe isao do bolnice :).Nekako smekam da si pogresno shvatila ovu temu.

< Poruku je uredio jasmin -- 20.2.2012 15:16:09 >


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 92
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 15:18:26   
veeseelaa
Mislim da bi voljela sresti cuvara,doktora,sestricu,babicu, direktora koji bi mom muzu u Tom Momentum zabranio da ide Samnom i boravi Samnom jer to je Jedna od najbitnijih faza poroda,podrzka tvog voljenih bica. A Eto bas bi voljela da se jave One Koje u gledale dali je zakonom zabranjno prisustvo muzeva i Koje su to pokusale sprijeciti ili su jednostavno slegnule ramenimauser posted image


ne znam dal se sve to može u datom momentu al mislim da se sve da ranije dogovoriti, bez problema



_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 93
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 15:22:16   
Esmica
Sarice,draga moja...Austrija je daleko daleko od Bosne i naseg poroda,i ljekara.Zato nemoj da pricas o nasem zakonu i nasim bolnicama.
Odmah mi je bilo cudno kad kazes da su te cekali i pitali da li da ti ukljuce epiduralnu...To ovdje mozes sanjati,vjerujem.
Ako je trudnoca uredu,porod se moze bez problema odviti kuci,to nije moje misljenje,to je misljenje ljudi doktora,ginekologa koji se bave prirodnim porodom,i kojima je jednako normalno da zena rodi kuci,isto kao i u bolnici,kao sto su druge zemlje vani.
Zene iz Hrvatske idu u Graz da radjaju,u kuci za porode,da bi dozivjele prirodan porod.
Zena koja je rodila na carski mozda ne zna kakav je prirodan porod,ali ima normalne instikte za istim,tako da nije cudno da zena zeli prirodan porod.
Kod nas mnogi ljekari uopste ne znaju sta je prirodan porod bez indukcije.
Vec sam ti napisala postotak iz zemlje u kojoj se zene poradjaju koci jednako kao u bolnici,gdje bolnica nema nikakve prednosti nad kucom.
Koliko ima ljekarskih gresaka na koje ce svako da zazmiri u nadi da se njemu takvo nesto nece desiti,i opet to nece biti razlog da se ne odbije odlazak u bolnicu?
Tako da...lijepa kucica,lijepa slobodica..
Ako kazem da sam kuci imala najljepsi porod,zasto si se nasla uvrijedjenom?
Meni je bio najljepsi,i ono sto sam naucila o porodu,prosla sam kroz sve faze kako treba,i imam pravo da tako kazem.
To sto ti je svekar nesto u bolnici,nema veza sa tvojim otvaranjem.Rekoh ti,iskusne babice znaju kako pomoci zeni u odredjenom trenutku..Ne znam,mozda si trebala u vodu da se posjpjesi otvaranje,mozda ti je babica mogla pomoci masazom...
Zeno,to je citava nauka,babice su obucene da pomognu zeni pri otvaranju na prirodan nacin,i za sve ostalo vezano za porod.


_____________________________

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 94
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 15:24:33   
Esmica
IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ne znam dal se sve to može u datom momentu al mislim da se sve da ranije dogovoriti, bez problema



Vesela...mi  smo na prvom porodu sve ranije dogovorili user posted image ;s doktoricom koja mi je vodila trudnocu na Gaku,i s doktorom Begicem,koji je kao odgovoran da za muzeve...
Al kad je bio porod,nije moglo...
Ih da mi je jedini problem bio sto mi muz nije mogao uci,to bi mi najlakse bilo...


_____________________________

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 95
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 15:28:45   
Esmica
IZVORNA PORUKA: Esmica

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ne znam dal se sve to može u datom momentu al mislim da se sve da ranije dogovoriti, bez problema



Vesela...mi  smo na prvom porodu sve ranije dogovorili user posted image ;s doktoricom koja mi je vodila trudnocu na Gaku,i s doktorom Begicem,koji je kao odgovoran za muzeve...
Al kad je bio porod,nije moglo...
Ih da mi je jedini problem bio sto mi muz nije mogao uci,to bi mi najlakse bilo...



_____________________________

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 96
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 15:30:26   
sara.at
Ovdje Nije imao moj svekar nikakve veze sa mojim porodom, Cak nisam ni dala da se zna da Sam mu snaha,a njemu nisam dozvolila Da zove Kojeg doktora ili sl, htjela Sam da budem obicni pacjent a ne neko Öko kog ce da skacu sve Sestrice i babice i ginokoloski odjel jer to bi me dodatno unervozilo. Bila Sam pacjent koji ima slucajno prezime Jednog Doktora pa sta onda Jedna od Million sa Tom prezimenom. SVi se mozemo izboriti za Svoja Prava a ne samo kukati i slijegnut Ramenima kad kaze nemoze muz a Pitanje "zasto"nemoze jel to zakonom i sl. kad je moj tata 94god na rodjenja mog brata dosao i babica i doktori skocili nemoze UCI,pa ih je sviju redom poslao tamo negdje i rekao ako je to zabranjeno da zovu policiju a on Ode kod svoje zene. Tad su doktori slegnuli Ramenima i pustili ga da udje. Znaci kad cutis SVi te Gaze, pa Bori se onda za sebe.
Tema je ok, Jasmin nemam nista protiv, porod je zu mene predivna stvar,pa Bio on potpuno prirodni, indukovani ili sl. Svaki porod je prelijep i to da so moju bebicu kupali tj mm je kupao, drzao ga na prsima, ljubio mu prstice, rukice i gledao prelijepe oci. Znaci svaki porod je prica za sebe Ali netreba samo govoriti da porod kod Kuce je najljepsi porod


_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 97
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 15:38:28   
sara.at
Esmice ajd da ne razbijas glavu zasto se nisam otvarala, Eto da ti kazem da ima zena Koje se jednostavno ne otvaraju pa im nepomaze ni 2h lezanja u Kadi,sama samasamcata sa svojim mislima, redovnim trudovima i babicom. Nemoj se zamarati, tebi je porod kuci Super,ja Sam misljenja mnogih doktora i strucnjaka da je rizican, do te Mjere da u Austriji babice vise Nece Placati osiguranje, nego pacjent Sam ako zeli da ima porod van bolnice, znaci u bolnici babice da,van bolnice Sam placas. U kuci za porode u Grazu su prisutna babice Ali i Dezurni doktori sa svom opremom i znanjem ako nesto Krene kako netreba. Nemojmo dublje da idemo u raspravu. Moje misljenje je moje a to neda je porod prelijep pa Bio Gdje Bio user posted image

_____________________________

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 98
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 15:40:29   
Esmica
Lijepo draga..Ovdje muz ne kupa bebu user posted image
Ovdje nije tako kako opisujes.
Ne znam onda sto si spominjala svekra,nidje veze user posted image
Ta valjda nas je toliko radjalo,sta mislis da se nijedan muz nije nasao da se izbori ako moze ili da spomene zakon,ili nesto trece.I moze,navedoh primjer,ali su takvi zbog toga bili drski prema njima da je to grozno.
Draga moja,zelim ti opet lijep porod,a nebi bilo lose da odes malo i na price s poroda ovdje kod nas...imaces vise uvida u stanje kod nas.
I vec spomenuh,da je samo muz problem,lahko bi bilo.
Problem je sto se tijek poroda odvija onako kako ne bi trebalo.
Zene leze na boku.Leze u krevetu onda kad bi trebale hodati,hopsati na lopti da se brze otvaraju,odnosno bolje da kazem trebale bi da rade ono sto im tijelo zeli u tom trenutku.
Zene radjaju lezeci,ne zato sto je to dobro,vec zato sto je ljekarima laksi pregled,a poznato je da lezecki polozaj za trecinu suzava porodjajni kanal,sto vecinom uzrokuje epiziotomiju ili pucanje,za razliku od prirodnijeg polozaja za izgon.
Dijete se odnosi odmah po porodu,a ne bi smjelo,jer je za bebu jako vazno da ODMAH,prve sate bude uz tijelo majke,i da ODMAH doji,a ne da bude hranjeno adaptiranim.
I tako dalje,jos toliko toga ima.
I naravno da ce svaka majka reci da nista nije tesko za svoje pile,ma kakav porod prosle.
Jedno je porod kakav treba da bude,a drugo sasvim tvoj osjecaj.
I ja nakon svega kad sam rodila prvo dijete,poslije sve muke od srece sam plakala,smijala se...ali da je to to...nije.


_____________________________

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 99
   RE: Porod kod kuce
20.2.2012 15:42:34   
Esmica
Mislila sam na porod u Grazu,u kuci za porode,gdje nema doktora,vec samo poznata babica koju spominju na Rodu.
Znam o cemu pricam.
user posted image


_____________________________

Hvala Ti Gospodaru moj na blagodati koju Si mi dao...

(odgovor članu Esmica)
Neposredna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

zet


dali bi otisle sa svojim zetom i zaovom i njenom djecom na letovanje , mislim ono dal bi se mogle skinuti ispred njega :S , jel vas stid od djevera, zeta i ostalih

da zasto da ne (64%)

ne nikada ne bih (11%)

skidam se ipsred svih onih stranaca pa sto da ne (10%)

idem samo sa svojom porodicom (16%)


Broj svih glasova: 160

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *