Hanady RR
|
IZVORNA PORUKA: Esmica Jao covjece,ovako necemo nidokle stici. Pa imate primjer danas zemalja vani u kojima je legalan porod kuci,gdje smrtnost djece uopste niko ne spominje u odnosu na bolnicke porode. Ko zna sta je bio razlog smrtnosti djece ranije,kod nasih starih. Primjere cemo naci svugdje u svemu,svaka od nas ima primjer za i protiv. Samo kazem,21 je vijek,i u stranim zemljama,naprednijim od nas je porod kuci legalan,uz babicu,sto dokazuje da je siguran jednako kao porod u bolnici. Zasto kod nas se to dovodi pod upitnik? babica =stručno lice... posebno educirana za porod u kući.... prijavljeno obližnjoj bolnici da se isti dešava tu...u slučaju komlikacija stižu kola hitne pomoći, doktor, sa preporukom do ginekologa koji je vodio trudnoću da trudnoća teče školski i može se prirodno roditi u biranom okruženju... da za to sam... nekada i negdje....u našoj zemlji.. mimo poredanog sistema u vezi sa tim...nažalsot ne bih ni pomislila da me ohrabre tuđe priče, posebno iz zemalja sa uređenom legistlativom u vezi sa istim.