|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: O posvajanju djece
19.3.2012 12:53:48   
AAvalon
cestitke od srca nadamse73... kakva krasna vijest!
da vam dragi Allah podari sve najljepse, da vam mali Hamza odrasta zdrav i sretan i izadje na pravi put... koliko ce samo ljepsi biti sada i vas i Hamzin zivot :))))

_____________________________

Dum spiro spero

(odgovor članu Lina85)
Neposredna veza do poruke: 226
   RE: O posvajanju djece
6.4.2012 10:55:54   
riba78
nadam se mila čestitke iskrene ,da vam bude živ i zdrav user posted image user posted image user posted image



_____________________________

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 227
   RE: O posvajanju djece
6.4.2012 12:46:09   
okana
Nadam se čestitam mila, tvom sinu, tebi i tm sve najljepše i da uvijek budete sretni od srca želimuser posted image user posted image

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 228
   RE: O posvajanju djece
12.4.2012 13:36:07   
Azyy
Iskrene čestitke da vam život bude ispunjen ljubavlju i srecom s vašim malim Hamzomuser posted image

_____________________________

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu okana)
Neposredna veza do poruke: 229
   RE: O posvajanju djece
24.4.2012 21:52:34   
nadam se73
hvala drage moje na cestitkama,ja uzivam i veoma sam sretna kako je lijep osjecaj biti MAMA neprocjenjivo.svaki dan se zahvaljujem MILOSTIVOM na ovoj BLAGODATI koju je spustio na mene i moju porodicu.Hamza je masaALLAH draga i mirna bebica i smjehara ujutro kada ustanem prvo vidim njegov osmjeh i plave okice,volim vas sve i svi oni koje cekaju na bilo koji nacin da postanu roditelji od SRCA vam zelim da uspijete

_____________________________

Znaj da pomoć dolazi nakon strpljenja, a izlaz nakon nedaće i uvijek reci:"Zadovoljan sam s onim sto mi je Gospodar moj propisao!"

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 230
   RE: O posvajanju djece
4.5.2012 10:24:13   
Leva
Nadam se tako sam sretna zbog tebe! Neka vam je ziv i zdrav sincic user posted image Javi se kada stignes, vjerujem da na forumu ima puno zena koje jedva cekaju iskustva sa usvajanjem iz prve ruke user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu nadam se73)
Neposredna veza do poruke: 231
   RE: O posvajanju djece
13.5.2012 10:17:42   
dana3
Da se promijenio zakon o osvajanju danas bi mnoga djeca bila usvojena i sretna. Dom u Bihacu postoji vec toliko godinakao i u Sarajevu i sjecate se teme kada su forumasice isle u posjetu gdje du male bebe i kako im je krevet udubljen tamo gdje leze jer ih nema ko da uzme da podigne.Iako s eo tome pisalo prije 3 godine nikako mi ta slika ne ide iz glave.naravno da treba kontrola onih koji usvajaju djecu ali zar se ista ta ne moze nastaviti sprovoditi kad dijete dodje u kucu?

Iako imam mog sina, razmisljala sma o uvojenju jos jednog djeteta. Ne zato da ja budem mama na kvadrat nego da pruzim bolju mogucnost u buducnost ali takva papirologija odvratila je mnoge od toga koji su hiljadama kilometra daleko.Svedjani idu u Kinu i tajland jer ne cakju dugo a zamislite da mogu usvojiti dijete iz Bosne koje bi dovodili redovno u posjete kao i sto rade sa djecom iz ostalih dijelova svijeta.

Ne znam-samo zao mi je sve te djece koja odrastaju po domovima i ne osjete roditeljsku ljubav.user posted image

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 232
   RE: O posvajanju djece
13.5.2012 10:18:26   
dana3
nadam se73- cestitam i zelim vam sve najbolje u buducem zivotu

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 233
   RE: O posvajanju djece
13.5.2012 10:47:34   
vjestica
nije problem zakon (iako je proces usvajanja dugotrajan) nego je problem što većina te djece u domu ima roditelje koji ih povremeno obilaze, ali nemaju mogućnosti/uslova/čekaju nešto i sl da ih uzmu sebi, i ta djeca nisu za usvajanje
nerijetko se dešava da djeca jedno vrijeme budu u domu, pa ih uzme majka/otac/oba roditelja sebi, a nerijetko ih vrate u dom

_____________________________

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 234
   RE: O posvajanju djece
2.7.2012 18:33:22   
Narona
Drage trudilice i mame,
Nova sam ovdje, pa mi oprostite ubuduce ako nesto vec pise, a ja pitam...
Vec neko vrijeme razmisljam o posvojenju djeteta. Naime, muz i ja ocito iz nekih razloga (neki poznati, a neki ne) ne mozemo imati djece. 2 godine smo u braku, zdravi smo, ali od trudnoce ni naznaka. Doktori bi voljeli da se podvrgnemo testiranjima, terapijama, oplodnjama, ali nama se neda prolaziti kroz te muke. Ne zelim izmrcvariti ni muza, ni nas brak, ni sebe... Uostalom ako nam bude sudjeno da imamo biolosko dijete, imat cemo ga nekada. Ali ja zelim posvojiti dijete, i mislila sam poceti sa prijavama oko 33 rodjendana (sad mi je 29), do tada bismo trebali imati stalno zaposlenje oboje...(oboje smo ass na fakultetu, pa znate koliko je to tesko ostvarivo u sadasnje vrijeme, ali smo rijesili stambeno pitanje i zivotni standard je relativno dobar, ali zbog papirologije i administracije mislim da sve mora biti savrseno- jesam li u pravu???)
Citajuci prethodne postove vidim da ljudi u prosjeku na posvojenje cekaju po nekoliko godina, cak 4-5 godina, a to nije normalno zaista. Razumijem ja predostroznosti i testiranja, ali to je previse, sto znaci da bih se vec trebala uhvatiti u kostac sa svom tom papirologijom i zavrzlamama.
Ono sto me interesira je, da li buduci roditelji koji su prosli testiranja i 100% znaju da ne mogu imati djecu imaju prednost pri posvojenju, ili je to nebitna stavka ( jer ako usvojim, a nadam se da hocu, pored tog djeteta mogu imati i 5-toro bioloskih, to nista nece promijeniti situaciju. Dijete je dijete i to moje :)), i druga stvar, zna li neko kakva je situacija u Tuzli?? Jesu li prijateljski raspolozeni prema posvojiteljima?? Ima li djece za posvajanje (razmisljala sam o djetetu do 5 godina starosti, voljela bih djevojcicu, ali zapravo je jedino bitno da je zdravo)? Koliko u Tz obicno traje proces posvojenja? Ako neko zna, molim vas da mi odgovori... Unaprijed hvala...

P.S. Nadam se da necu dobiti salve kritika zbog gore napisanog :) Veliki pozdrav!!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 235
   RE: O posvajanju djece
21.8.2012 22:53:20   
Mellanie
Drage mame i one koje zelite to postati,
upravo sada sam se registrovala na ovu stranicu tako da neznam kako uopste funkcionira ali na temu usvajanja moram dati svoj doprinos.Ja i suprug cekamo ravno 4 godine od prve aplikacije tj.zahtjeva za usvojenje djeteta.Ispunili smo sve uvjete, zavrsili sve moguce edukacije,sagradili kucu, prosli psiho isl testove u centru za socijalni rad ali jos nista.Obzirom da sam magistrirala na temu Najboljeg interesa djeteta jedino sto mogu da kazem da je razlog ovakvih procedura porodicni zakon u nasoj zemlji po kojem se dijete moze ostaviti sve do njegove punoljetnosti u ustanovi od strane bioloskog roditelja i ako isti ne zeli da potpise saglasnost za potpuno usvojenje djeteta onda to dijete moze i odrasti u domu ali ga vi ne mozete usvojiti.U skandinavskim zemljama npr.taj period ostavljanja djeteta moze potrajatinajvise do 6 mjeseci i ukoliko ga roditelj i dalje ostavlja instituciji na skrb onda mu drzava da tako kazem oduzima roditeljsko pravo i to dijete vise nije njegovo zakonski.
Ja se spremam vec iduci mjesec na svoj prvi IVF tretman al i dalje ne odustajem od usvajanja djeteta.Sramno da su nam institucije pune djece a da su kilometarski spiskovi roditelja koji zele da ih usvoje.Za to nema nikakvog opravdanja i jako sam ljuta na sve, od pojedinacnih socijalnih radnika koji imaju tako melanholican stav po tom pitanju do onih u izvrsnoj vlasti koji se ne potrude niti produziti mandat obdusmenu za dijete u BiH. Interes djece na zadnjem je mjestu, stidimo se bosanci i hercegovci!

(odgovor članu Narona)
Neposredna veza do poruke: 236
   RE: O posvajanju djece
21.8.2012 22:59:12   
Visnja RR
Mellanie dobrodosla...
Nadam se da ces ubrzo postati mama i da ces dobiti djetesce user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Mellanie)
Neposredna veza do poruke: 237
   RE: O posvajanju djece
19.9.2012 18:01:04   
Malena_1987
U braku sam 3.godine, i muz mi je neplodan, razmisljali smo o posvajanju dijeteta, eh nejse kad smo otisli to sve ganjati receno nam je da jedno od nas mora imati platu od 1000KM.. ne znam da li je to bila neka sala, ali covjek se retardirano osjeca isto kao da neko nije u stanju odhraniti dijete sa 500Km plate. Zanima me da li je neko imao slicno iskustvo il ?

(odgovor članu AIDA RR)
Neposredna veza do poruke: 238
   RE: O posvajanju djece
20.9.2012 9:08:22   
veeseelaa
ma ko to kaže? moji prijatelji su usvojili dijete a u momentu usvajanja nisu imali primanja veća od 800 KM a + su imali ratu kredita za stan

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Malena_1987)
Neposredna veza do poruke: 239
   RE: O posvajanju djece
20.9.2012 9:31:06   
veeseelaa
da to je bilo prije 1,5 godinu

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 240
   RE: O posvajanju djece
11.12.2012 23:23:38   
ema38
zdravo cure i ja sam nova na forumu citam ga i placem prije svega zelim da cestitam NADAMSE73 i zelim joj svu srecu sa njenim bebacom user posted image user posted image i da svi uspijemo jednog dana i j trazim svoju dusicu user posted image koja jos njie nasla put do svoje mame al nadam se da uskoro hoce cekamo odgovor pozdrav za sve

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 241
   RE: O posvajanju djece
12.12.2012 22:46:50   
ema38
draga NARONA citam tvoj tekst i vidim je vec dugo tu a nisi dobila odgovora izgleda da na ovoj temi niko nije aktivan ja ti mogu savjetovati da vec predas zahtjeve u sve moguce centre jer se tako dugo kod nas ceka to je zalosno ja i MMsmo u braku 18 godina i prije dvije godine odlucimo usvojiti bebu user posted image nekako se to sve poslozilo i odluka je pala mada smo to zeljeli odavno nismo ni slutili da cemo cekati toliko dugo dok nismo culi od drugih i sama sam odlucila da ja necu da cekati nego uzela sam stvar u svoje ruke poslala zahtjeve u gotov sve centre u BIH pokupila br telefona i zvala svaki 15 dana drugi centar sa pitanjima imali sta novo i svi su odg isto TRENUTNO NEMA JAVICEMO VAM a ja i dalje zovem i jednog dana slucajno dobijem poziv od poznanika da njima nude blizance od 5 g ali oni su vec dobili bebu i mi nazovemo taj centari user posted image i uspijemo ugovoriti razgovor odemo prodje sve ok pitaju osnovne stvari nemozes pogrijesit ako budes iskren a ja umirala od tremei slijedi cekanje nakon 15 dana dobijem odg da smo usli u proces usvajanja bebe od godinu dana i od tada su prosla dva mjeseca jos uvijek cekam odgovor toliko o nasim sustavu koliko je brz ali se nadam pozitivnom zovem ih i dalje da me ne zaborave pa valjda uskoro jave sretnu vijest da smo mi izabrani nasoj sreci nebi bilo kraja.Zato budi uporna u onome sto zelis i uspjeces ja tako mislim pozdrav

(odgovor članu Narona)
Neposredna veza do poruke: 242
   RE: O posvajanju djece
22.2.2013 12:45:08   
rainman
Ako koja zna, bila bi joj zahvalna. Hvala


__________________
RS Gold|Diablo 3 Gold|GW2 gold|WoW Gold

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 243
   RE: O posvajanju djece
26.3.2013 12:37:10   
anja anjica
user posted image prije svega iskren pozdrav forumasicama, ja sam tek pristigla, a do sad samo pratila./da se nadovezem na temu ,iako su mi zakoni izuzetno blizu,nisam ih slijepo pratila, kada je u pitanju usvajanje djeteta, ja i suprug nakon 5. Vantjelesnih neuspjelih te 2 spontane trudnnoce koje nisu iznijete iz kriznih mjeseci smo uporedo radili prekovremeno i na obilasku svih centara u bih, umjesto godisnjih odmora,tragali telefonom svaki dan bolje reci ubijali sa pizanjima,ali fala bogu uspjeli smo. Dosao je mak svojim roditeljima,hvala bogu,al ljudi sto ga volimo,

(odgovor članu rainman)
Neposredna veza do poruke: 244
   RE: O posvajanju djece
26.3.2013 12:46:13   
anja anjica
Nemojte dozvoliti da se ova tema na forumu lako preda zaboravu,bogato is,ustvo mi govori ima djece administrativno ciste za usvajanje ,ne odistajte,budite uporne nadjite put da dodjete do njih,nije tezak'a,o zelite obostranu srecu, ta djeca ne znaju da postoji vanjski svijet, i ceznu za nama vise nego stl se mi trudimo doci do njih

(odgovor članu anja anjica)
Neposredna veza do poruke: 245
   RE: O posvajanju djece
7.4.2013 10:41:35   
ema38
cure moje ja sm pisala i ovde ali ovo je zalosno kako malo na ovom forumu ima o posvajanju vidim da nije niko aktivan pa bas sam razocarana drago mi je zbog vas anja anjica da ste uspjeli i mi smo ako bog da jos malo nadam se i dijelim tvoje misljeenje da treba biti dosdan i zvati i sama sam takva bila i eto izgleda da je urodilo plodom pozvani smo u petak na razgovor u jedan centar ako bude to to napisacu vam detalje molim se i nadam da cemo uspjeti da usrecimo jedno malo stvorenje a i nas pozdravuser posted image user posted image

(odgovor članu anja anjica)
Neposredna veza do poruke: 246
   RE: O posvajanju djece
7.4.2013 10:48:44   
MicoTico
ema38, nadam se da će ti se ispuniti želja i da će jedno malo stvorenje naći sreću u vašem zagrljaju.
Šaljem ti puno user posted image user posted image user posted image !
Srećno u petak!

_____________________________

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

(odgovor članu ema38)
Neposredna veza do poruke: 247
   RE: O posvajanju djece
8.4.2013 11:48:58   
anja anjica
Ema, drago mi je za tebe molim te javi ishod razgovora, a kada odes na taj intervju neka. Dragi bog spusti svoju miilost tebi na radost. Ako te nepozovu nakon. Intervjua za 10dana. Ima divan decko sa imenom eman. Dobi 25mjeseci u domu u zenici naselje crkvice pa se malo vise zainteresuj kod njihovog psihologa,,ako si za sve cu da ti pisem

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 248
   RE: O posvajanju djece
10.4.2013 23:38:22   
ema38
cao anja hvala ti na informaciji za malog iz zenice naravno da cu pokusat ako se nedaj boze ovamo izjalovi ali mislim da je to to da je taj malisa ipak nasa sudbina jer cekamo ga vec 6 mjseci da se rijesi njegov status i eto konacno ide na usvajanje i nekako u dusi osjecam da je to moj mali SIN kojeg cekam vec 19 godina i jedva cekam petak da vidimo nase maleno sunce uf kako se samo osjecam nemogu opisati koliko cekanje nedanja i suza i na kraju kao da se ukazala svetlost nadam se da cu je dohvatit da nas obasja i da konacno uzivamo u nasoj bebici javim vam svakako sta se desilo OBAVEZNO cussssa u petak cu dauser posted image user posted image od srece nadam se

(odgovor članu anja anjica)
Neposredna veza do poruke: 249
   RE: O posvajanju djece
11.4.2013 0:02:41   
klemzi
user posted image user posted image ovo su radosnice draga Ema...neka vas Bog čuva i da beba što prije dođe u tvoj zagrljaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu ema38)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *