|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: O posvajanju djece
9.12.2010 23:51:16   
myMum

IZVORNA PORUKA: nadam se73

cao drage moje.evo tek sad nadoh vremena da vam se javim.ipak je ovobio informativni razgovor sa svi parovima koji su podnjeli zahtjeve.inace imaju troje djece koji su spremni za usvajanje brat i sestra 5 i 6 god i 1 djecak od 7 godina. mi smo ipak izrazili zelju da zelimo djete od godine pa do tri godine,a oni trenutno nemaju djece tog uzrasta kod kojih su papiri uredni znaci koji su spremni za usvajanje.tako da sam opet na cekanju.ali ja se ne predajemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image u borbi za svoju srecicu ljubim vas sve

SRETNO I OD SRCA SVE NAJ NAJ!


_____________________________

Faris - 30.07.2004. - mamin lav

(odgovor članu nadam se73)
Neposredna veza do poruke: 176
   RE: O posvajanju djece
16.1.2011 20:33:37   
stgermain
Ja sam nova na forumu. Predali smo zahtjev svim Centrima u BiH , a neki su nam i odgovorili. Uglavnom da trenutno nemaju djece, ali da će nas imati u arhivi. Javili su nam se iz V.K. 1.12. , ali pošto nismo mogli u roku skupiti dokumentaciju i zbog velike udaljenosti, nismo išli. Bilo mi je žao . Svakako ne bi trenutno usvojili tako veliko dijete. Još se nadamo do 3 god., ali nije velika nada. mm se ne zalaže koliko i ja. Trabalo bi stalno ići po tim centrima, a možda uzaludno. Pitam se kako će mm izlaziti s posla , jer ne može tako lako slobodne dane dobiti
user posted image

(odgovor članu myMum)
Neposredna veza do poruke: 177
   RE: O posvajanju djece
16.1.2011 20:40:06   
stgermain
pošto živimo u blizini međugorja razmišljam o nekoj vrsti volontiranja u Dječjem selu, jer bi na taj način mogla lakše odrediti do koje godine želim dijete. Lakše je tako se suočiti sa svime što te čeka, a možda i promijenimo mišljenje da želimo skroz malo do 3 god. Bebi se i ne nadam , jer su male šanse. koliko smo skontali ako dobiješ i do 2 godine, možete biti sretni. ne znam , ali svakako je dobro čuti i drugo i treće mišljenje od vas.
zna li netko je li istina da u Bih možeš samo jedno dijete zakonski usvojiti, a u HR više ?

(odgovor članu stgermain)
Neposredna veza do poruke: 178
   RE: O posvajanju djece
16.1.2011 20:48:36   
stgermain
kako su rekli od 4 do 7 god , a na kraju ispalo 5,6,7 god. Mi nismo mogli ovaj put skupiti dokumenataciju , a i daleko nam je ( jug zemlje ), pa nismo išli. Takodjer trenutno ne želimo tako veliko dijete. Teška je procedura. Djece po domovima ima, ali iza njih ima i roditelj koji ga se nije službeno odrekao.
ako potraje možda se odlučimo na posvojenje većeg ( od 4 nadalje ) . samo što bih ja voljela posjećivati dom da upoznam dijete prije , u tom slučaju

(odgovor članu nadam se73)
Neposredna veza do poruke: 179
   RE: O posvajanju djece
18.1.2011 22:26:43   
nadam se73
stgermain
draga dobro dosla na forum.zelim ti puno srece i da se uskoro  ispuni tvoja zelja.a postupak usvajanja je veoma tezak i mukotrpan morate oboje da skupite svu snagu koju imate,da budes ti uporna da zoves non-stop centre u koje si predala da oni vide da si zainteresirana.u ovom postupku uporni su pobjednici,ne gubi nadu nego se naoruzaj strpljenjem i velikom zeljom i nemoj da ti ista bude prepreka. puno srece i da uskoro i mi postanemo sretne MAME

_____________________________

Znaj da pomoć dolazi nakon strpljenja, a izlaz nakon nedaće i uvijek reci:"Zadovoljan sam s onim sto mi je Gospodar moj propisao!"

(odgovor članu stgermain)
Neposredna veza do poruke: 180
   RE: O posvajanju djece
24.1.2011 18:06:56   
xara
pozdrav svima,
ja sam novi član ovog foruma. kao i vi i ja sam u postupku posvajanja djeteta. nekih pola godine sam tek u ovome ali kao da godinama čekam. ista stvar, neki centri su mi odgovorili, neki nisu ali je uglavnom odgovor da nemaju djece. i mm i ja smo bili pozvani u veliku kladušu ali nismo išli, mi bi voljeli dobiti mlađe dijete. ja se najviše nadam pozitivnom odgovoru iz centra u gradu u kojem živim, ne znam, možda griješim ali mislim da ću od njih dobiti pozitivan odgovor u budućnosti.
uglavnom svima nam želim puno sreće i nadam da će te pisati ako kod nekoga bude nekih vijesti. ja ću se naravno javiti ako nešto bude kod mene. LP

(odgovor članu nadam se73)
Neposredna veza do poruke: 181
   RE: O posvajanju djece
27.1.2011 14:45:35   
stgermain
hi xara ! Znači da smo otprilike jednako dugo u postupku. Meni su u CSR rekli da možda i nije najbolje rješenje da dobiješ dijete iz mjesta odakle si zbog mogućeg uplitanja biološke rodbine. U ovome odakle smo ja i mm ionako godinama nema djece. Ja ne nazivam centre kojima sam slala. Znam da je to praksa, ali nisam počela . Ima ih pedesetak, pa kontam da me se ionako neće sjećati.
Nadam se da ću ustrajati u ovome , jer inače ako nešto ne ide lako odustajem. Razmišljate li o udomljavanju ? To je posebna priča i tema, znam. U Hrvatskoj je uskoro novi zakon da djecu mladju od 3 g neće smještati u domove.
Ja sam išla u jedan dom gdje ima djece, sada već velike za usvajanje, koji su ostavljeni i nikada taj roditelj nije sredio život. Eventualno nekad svrati . Znači da su mogli biti praktički usvojeni , da je zakon stroži

(odgovor članu xara)
Neposredna veza do poruke: 182
   RE: O posvajanju djece
5.2.2011 13:41:57   
xara
pozz
ja ne razmišljam o udomljenju. previše bolno bi mi bilo u koliko se roditelji tog djeteta predomisle i odluče da ga zadrže. u jednom centru soc.radnica je stalno isticala udomljenje, kako je to super, bla bla bla. kaže da u tom centru većinu djece koja su data na udmljenje na kraju i usvoje udomitelji. ne znak kako, jer ja koliko znam da biloški roditelji mogu znati kod koga je dijete udomljeno. uglavnom iz tog centra se više ne nadam da će nas zvati.
ja nazivam centre koje smo pojetili mm i ja, koji su u mojoj blizini ili u kojima su me već zapamtili. nekim soc.radnicima je to plus kada zoveš i informišeš se a neke vjerovatno nije briga za to.
ja ne mislim odustajati. naoružala sam se strpljenjem i upornošću, na kraju se to mora isplatiti. to mi je jednini način da postanem majka. a ne bih trebala ni ti. jednom kada se uđe u sve ovo na kraju mora biti pozitivan rezultat, samo da treba živaca i strpljenja, stvarno treba.
žao mi je što se ova tema slabo posjećuje na forumu. svi kažu kako ima puno prijava a sudeći po ovome jako nas je malo. izgleda da drugi ne žele da dijele svoja iskustva. LP

(odgovor članu stgermain)
Neposredna veza do poruke: 183
   RE: O posvajanju djece
5.2.2011 13:45:11   
koka i po
zelim vam puno srece i da jednom zaista osjetite sve cari roditeljstva.
ne odustajte taman dok postoji i jedna kapljica nade.
strpljen...spasen....

_____________________________

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu xara)
Neposredna veza do poruke: 184
   RE: O posvajanju djece
11.2.2011 21:02:22   
stgermain
NIkad ne znaš hoće li se roditelj zainteresirati za dijete i oduzeti ti ga . Samo jaki mogu to psihički podnijeti. Ja sam pitala zašto se službeno ne odreknu djeteta ako ga ionako ne mogu voditi kući i brinuti se za njega . odgovor je bio da oni kao samo žele znati gdje je dijete i ako im se prohtije nekad da ga vide. Britanci su stoga izmislili otvoreni oblik posvojenja baš zbog takvih roditelja, ali daleko smo mi od toga i naš mentalitet.
Svi se zgražaju kada neka majka rodi dijete i da ga na usvajanje. Po meni je to viši nivo svijesti , nego kao kod gore opisanih. U tom slučaju ona daje sreću djetetu i jednoj obitelji , već kada ona ne može.
Otvorila bih još jednu podtemu. Kako se ponašati u okolini , među poznanicima kada se jednog dana ako Bog da prošetamo s djetetom odjednom . Ljudima je to prečudno, jer nisu osjetili na svojoj koži . Već ih vidim u nekim svojim razmišljanjima kako se čude i ogovaraju , jer su dobili zanimljiv materijal za prepričavanje okolo.

(odgovor članu xara)
Neposredna veza do poruke: 185
   RE: O posvajanju djece
16.2.2011 14:42:30   
orange 00
IZVORNA PORUKA: stgermain
Otvorila bih još jednu podtemu. Kako se ponašati u okolini , među poznanicima kada se jednog dana ako Bog da prošetamo s djetetom odjednom . Ljudima je to prečudno, jer nisu osjetili na svojoj koži . Već ih vidim u nekim svojim razmišljanjima kako se čude i ogovaraju , jer su dobili zanimljiv materijal za prepričavanje okolo.


A joooj meni je onih "dobronamjernih" preko glave. Mislim da se trebas ponasati sasvim normalno, kao da si ti to dijete stvarno rodila. Ma da ljudima je sve precudno, sve bas ako nije ko kod njih, al to mi je bas malogradjanstina i mahalski mentalitet i mislim da se na njihov nivo ne treba spustati, vec zivjeti svoj zivot onako kako najbolje tebi godi i mislis da treba. Onim kojima je sve cudno biti ce cudno i ako usvojis, i ako ne usvojis, i ako imas dijete naci ce nesto da im je cudno, i ako previse dugo lijecis neplodnost, ... Oni koji te vole i koji su ti pravi prijatelji bice odusevljeni sto ces ti biti sretna, do takvih ljudi treba nam biti stalo, svi ostali nisu na istoj talasnoj duzini sa namauser posted image

Pozdravuser posted image

(odgovor članu stgermain)
Neposredna veza do poruke: 186
   RE: O posvajanju djece
15.3.2011 18:57:20   
papavero
Ja sam ponosna majka sedmogodisnje usvojene djevojcice. Ja i moj muz smo je usvojili kad je bila beba.
Nisam niti sanjala koliko sam bila siromasna bez nje. Pisala bih vam jos, ali grcam u suzama. Drugi put vise.

(odgovor članu orange 00)
Neposredna veza do poruke: 187
   RE: O posvajanju djece
15.3.2011 19:00:49   
malena27 RR
Papavero dobro dosla na forum... Molim te da, radi drugih forumasica koje prolaze kroz iskustvo usvajanja djece, preneses ovdje svoje....

LP, RR Tim

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu papavero)
Neposredna veza do poruke: 188
   RE: O posvajanju djece
19.3.2011 22:26:29   
nadam se73
papavero dobro dosla i molim te da nam das koju informaciju koliko je trajalo i sta treba uraditi da sto prije i mi usvojimo.ja vec godinu i po sam u postupku za usvajanje ali nista nema konkretno i pomalo sam skepticna na sve.pa te molim da nam pomognes mislim na sve forumasice koje zele da usvoje.HVALA UNAPRIJED


< Poruku je uredio malena27 RR -- 20.3.2011 21:36:45 >


_____________________________

Znaj da pomoć dolazi nakon strpljenja, a izlaz nakon nedaće i uvijek reci:"Zadovoljan sam s onim sto mi je Gospodar moj propisao!"

(odgovor članu papavero)
Neposredna veza do poruke: 189
   RE: O posvajanju djece
13.6.2011 21:00:42   
xara
Ima li kod koga šta novo. Kod mene ništa :(
pozz svima

(odgovor članu nadam se73)
Neposredna veza do poruke: 190
   RE: O posvajanju djece
17.6.2011 15:56:19   
stgermain
mislila sam odustati od ovog foruma.3 mjeseca nitko ništa ne piše. kod mene takodjer ništa novo. ne zovemo centre , jer mm i ja trenutno oboje radimo na crno. imamo i taj križ. bojimo se da bi nas zbog toga eliminirali iako smo situirani. ne trbam spominjati koliko su u našem centru neljubazni i nesusretljivi. imam osjećaj da ih zamaram pitanjima. oni su tu radi nas. znam da im nije jedini posao oko posvajanja ,ali bi se mogli više potruditi oko svega, pa i oko oduzimanja prava roditeljskog staranja za ostavljenu djecu. oni taj posao rade sporo i u najboljem slučaju kada je djeci već 6,7 godina, a koliko vidim svi se bojimo usvojiti u toj dobi

(odgovor članu xara)
Neposredna veza do poruke: 191
   RE: O posvajanju djece
8.7.2011 11:52:29   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: xara

Ima li kod koga šta novo. Kod mene ništa :(
pozz svima



draga xara pročitala sam tvoj post na drugoj temi i jako sam se potresla, iskreno mi je žao zbog svega što te je snašlo
Što se tiče usvajanja ja ti savjetujem da se obratiš pismom na sve adrese domova za nezbrinutu djecu koja egzistiraju na području BiH, objasni svu svoju situaciju...

moja prijateljica iz Sa je tako uradila i na kraju su joj se javili iz doma Bihać i tamo je usvojila dijete

Sretno i pazi na sebe, želim ti da što prije usvojiš bebicu kao i naravno svim ženicama koje se za isto bore

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu xara)
Neposredna veza do poruke: 192
   RE: O posvajanju djece
8.7.2011 12:47:48   
Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: stgermain

... Ljudima je to prečudno, jer nisu osjetili na svojoj koži . Već ih vidim u nekim svojim razmišljanjima kako se čude i ogovaraju , jer su dobili zanimljiv materijal za prepričavanje okolo.


Držim fige svim roditeljima, koji žele da budu mama i tata malom čedu koji žudi za toplinom pogleda i stiskom iskrenog zagrljaja, a životom punim ljubavi.
Ljudi pričaju i ogovaraju jer im je to u krvi, i ono što ne mogu da shvate moraju da komentarišu.



_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu stgermain)
Neposredna veza do poruke: 193
   RE: O posvajanju djece
8.7.2011 12:48:48   
veeseelaa
i ono što ne mogu da shvate moraju da komentarišu.


user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 194
   RE: O posvajanju djece
8.7.2011 13:08:13   
Leena
xara, imas PP

_____________________________

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms


(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 195
   RE: O posvajanju djece
7.9.2011 18:23:20   
Anoniman
Evo jedne price sa sretnim zavrsetkom,suze su mi krenule doksamje citala

http://www.jutarnji.hr/posvajanje-djeteta--mama--uporno-smo--svaki-tjedan--zvali-sve-centre-i-uspjeli-dobiti-nasu-curicu/971491/

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 196
   RE: O posvajanju djece
7.9.2011 18:39:48   
maja78 RR
uh marina

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 197
   RE: O posvajanju djece
7.9.2011 20:03:44   
jasmin

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Evo jedne price sa sretnim zavrsetkom,suze su mi krenule doksamje citala

http://www.jutarnji.hr/posvajanje-djeteta--mama--uporno-smo--svaki-tjedan--zvali-sve-centre-i-uspjeli-dobiti-nasu-curicu/971491/

Kako emotivno...i kamen bi zaplakao!

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 198
   RE: O posvajanju djece
9.9.2011 9:25:31   
Leva
Znam da vam je nakon svega teško da budete strpljive. Proces usvojenja je jako dugačak i mukotrpan posao i fizički i psihički bez obzira što u prvom trenutku sve izgleda tako jednostavno. Dva para koja ja poznajem su na svoju bebicu čekali skoro tri godine a jedni su čekali nešto kraće jer su posvojili dijete starije od 3 godine. Budite hrabre i izdržite jer kada sve prođe i zagrlite to maleno biće vidjećete da je sve vrijedilo... user posted image user posted image user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 199
   RE: O posvajanju djece
11.3.2012 22:27:46   
nadam se73
drage moje samo da vam javim da sam postala sretna mama,,slatkog djecaka po imenu HAMZA,,u petak sa usvojla svoga sina i veoma sam sretna pa sam zelila da to podjelim sa vama.sve vas ljubim i pozdravljam i onima koji su u postupku neka ne gube nadu,ja sam 4 god u postupku usvajanja i uspjela samuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Znaj da pomoć dolazi nakon strpljenja, a izlaz nakon nedaće i uvijek reci:"Zadovoljan sam s onim sto mi je Gospodar moj propisao!"

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *