|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Udarci u glavu...
14.9.2009 23:11:52   
enna
Drage moje evo i mene na ovoj temi mada sam jos uvijke u soku nemogu sebi da dodem.
Prije sat vremena lijepo Enu spremim za spavanje dadnem joj da popije flasicu(koe je popila jako malo) i ja je ljuljam ona se otima ja je spustim u njen krevetic reko mazit cu je pa ce zaspati ona nece  pa nece reko idem da joj donesem caj (obicno unesem sve prij nego sto ona legne ali eto bas veceras nisam to uradila i sada krivim samu sebe)i ona je ostala u kreveticu stoji i place (ogradica podignuta i jogi je na najnizem nivou) kad ja iz kuhinje izlazimi i cujem tup i jos jaci plac,noge su mi se oduzele ni sama neznam kako sam usla u sobu i vidjela prazan krevetic a da jos bude gore danas posto sam sredivala malo generalno dignem te staze iz spavace da operem i ona je srce moje pala na plocice cim je udarila neznam ni sama,umijem je dam caja da popije i smirila se mada je odmah zaspala vrijeme joj je bilo za spavanje.Znam da joj nisam trabala dati da zaspe ali sta da radim prepipala sam sve djelove tijela nema udaraca nema ogrebotina sada vidjet cemo sta ce u oku noci biti i sutra aBd nadam se da ce sve biti ok nemogu sebi da dodem srce moje maleno uhhhhuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 101
   RE: Udarci u glavu...
14.9.2009 23:18:06   
my_little_baby
mogu mislit kako se osjecas...bice sve uredu aBd..moj ahmed je mislim rekorder u tom padanju i po belaju uvijek nastrada glava..al eto hvala Bogu osim malo placa ..i crvenila ...ne bude drugih posljedica..nece ni kod enice...znam da si vjerovatno u soku..pa i tii sebi jedan caj da se malo smiris..a enica ce bit ujutro ko da nista nije ni bilo aBd-.....cmokic za vas obje!!!

< Poruku je uredio my_little_baby -- 14.9.2009 23:19:26 >

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 102
   RE: Udarci u glavu...
14.9.2009 23:20:43   
dana3
Evo ti info iz prve ruke.moj sin je bukvalno preskocio preko MM i pao na pod.imao je oziljak na nosu i celu:Nazvala sma hitnu istog momenta jer ga nisam uspjela utjesiti ,na sto mi je iz hitne receno-male beb cesto udaraju glavu i padaju na nju,ako odmah zaplace znaci da nije nista opasno se desilo sem modrica koje ce izaci,problem je ako dijete na trenutak bude nijemo ili u soku,znaci ne zaplace kad padne.
od tada se ne sikiram bas toliko koliko msa prije.trcim i dlaje i mazim i cuvam ga na svakom koaku ali nesrece se desavaju kad ih najmanje ocekujemo.
nadam se da se curica smirila a i ti sa njom.
ovo je moje iskustvo a ti akoi na sta sumnjas pitaj nekog ko ce ti dati bolji i strucniji odgovor.
Jubimo vas

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 103
   RE: Udarci u glavu...
14.9.2009 23:20:50   
Mik Mik
Razumijem te potpuno, meni se potpuno isto desilo. Kod nas nije nista hb bilo i vjerujem da i kod vas nije, mada je moras pratiti. Nemoj se brinuti, to se desava svakom drugom djetetu tog uzrasta. Vjerujem da si uzrujana ali proci ce te kada vidis da se nista nije dogodilo. Vjerovatno ces sada i kod najmanje moguce promjene koju uradi misliti da je to od pada ali vjeruj da nije i nemoj se brinuti, sada si malo u soku ali sve ce biti ok, vidjeces user posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 104
   RE: Udarci u glavu...
14.9.2009 23:23:44   
acudesa
šta misliš da je malo razbudiš, da vidiš je li sve ok, zaspat će ona opet...šta misle ostale žene
ja koliko znam ako nema povraćanja, da nije ništa strašno
nemoj se samo sekireti

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 105
   RE: Udarci u glavu...
14.9.2009 23:24:44   
enna
Hvala vam drage moje vjerujte da mi lijepa rijec znaci uhhh nemogu vam opisati kako se osjecam jos sam sama kuci jos mi ona prva beba i ovo je njen prvi pad sa tako neceg.Idem i ja pokusati zaspati nije mi drago da bilo cija beba padne ali opet kada procitam da ima jos slicnih slucajeva malo se umirim ljubim vas i vase pilice pa se cujemo pusaa!!!

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu Mik Mik)
Neposredna veza do poruke: 106
   RE: Udarci u glavu...
14.9.2009 23:30:55   
dana3
e draga da nas nema takvih sa ovim nasim kaskaderima ne bi ni bilo ove teme.Nemoj se puno sikirati-mozes malo ,ali nemoj punouser posted image .
ovaj moj ima vise udaraca na glavi nego kose hamanuser posted image

_____________________________

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 107
   RE: Udarci u glavu...
14.9.2009 23:48:31   
adannn
Draga Ena,ništa se ne brini,nju da šta boli i da se udarila,plakala bi ona...Nego,osluškuj je tokom noći i biće to sve uredu aBd...Pusauser posted image

_____________________________

Nejra 28.02.2008



(odgovor članu dana3)
Neposredna veza do poruke: 108
   RE: Udarci u glavu...
15.9.2009 9:42:44   
hanabanana
Kako je bebara jutros?

(odgovor članu adannn)
Neposredna veza do poruke: 109
   RE: Udarci u glavu...
15.9.2009 9:51:00   
enna
Evo dage moje drugarice da am se samo kratko javimo noc je prosla ok hB i jutros je Ena vesela igra se isto kao i svako jutro pregleda sam je opet nema modrica vidim ne boli je ista pa se nasam da je sve ok.Ljubimo vas i vase slatke pilice pa se cujemo pusaaa!!!

_____________________________

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 110
   RE: Udarci u glavu...
12.10.2009 20:50:52   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image , evo i mene nazalost na ovoj temiuser posted image , danas sam razvukla trosjed jer je hladnije i cijeli dan se Ajna igrala uz moj nadzor, inace se igra na podu ali joj je nosic malo zacepljen pa rekoh da se ne prehladiuser posted image , i maloprije je pal na poduser posted image , uzasno je plakala, ali ne dugo i odmah je nastavila sa igranjem, ali sam je ja dojila ubrzo i dijete je zaspalouser posted image , sta da radim, udarila je desnom stranom ceal i vidi se crvenilo, ostali dijelovi tijela su bez posljedicauser posted image
Uzasno mi je, kao i svima kojii su to dozivjeli i pitam se da li je mogla fasovati neki potres ili nesto slicno ne daj Boze, da li da je vodim dr.?
Ona ima samo 6 mjeseciuser posted image


(odgovor članu enna)
  Neposredna veza do poruke: 111
   RE: Udarci u glavu...
12.10.2009 21:08:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dana3

Nazvala sma hitnu istog momenta jer ga nisam uspjela utjesiti ,na sto mi je iz hitne receno-male beb cesto udaraju glavu i padaju na nju,ako odmah zaplace znaci da nije nista opasno se desilo sem modrica koje ce izaci,problem je ako dijete na trenutak bude nijemo ili u soku,znaci ne zaplace kad padne.


sahara
A da i ti nazoveš hitnu user posted image user posted image

< Poruku je uredio enisa_sara -- 12.10.2009 21:09:33 >

(odgovor članu dana3)
  Neposredna veza do poruke: 112
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 12:19:00   
larina
evo me nazalost na ovoj temi,nenam da li da djete vodim doktoru ili sta???JUTROS KAD SMO USTALI  I PRIPREMALI SE ZA VRTIC MOJ MALENI SE NESTO RASTRKAO PO KUCI I TAKO JE UTRCAO U KUPATILO OKLIZNUO SE I SVOM TEZINOM NA LEDA I UDARO GLAVOM;POTILJKOM OD PLOCICE NA PODU..skocila je cvoruga na potiljku velicine oraha i mekana je,stavljala sam hladnu krpu ali nista se jos ne povlaci,on se i dalje igra ali ga boli cvoruga,neznam sta da radim kad ga pogledam onakvog stomak mi se okrece,nisam ga u vrtic ni vodila strah me da slucajno ne bude trebao kod ljekarauser posted image user posted image user posted image user posted image sta da mu radim??????????

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 113
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 12:20:42   
bebacha
ja ti savjetujem da ga samo posmatras.i ako uocis neke promjene onda ga odvedi.al ako se on igra i nije nervozan mislim da je to uredu

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 114
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 12:24:59   
larina
uh znate kako strasno izgleda gdje oziljak kosa se bas ono podigla pravo se primjeti stavicu mu malo leda na to,ispod je sigurno krv dok je onako mekano kako li ce se to smiritiuser posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 115
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 12:29:30   
Hannah
Ja bih ga ipak odvela do ljekara.
U slučaju da ne odete, kod udara se prate sljedeći simptomi:
-pretjerana pospanost;
- povraćanje;
- ukoliko tečnost izlazi iz ušiju ili nosa.

Moj je često udarao potiljkom o pod dok nije naučio da pada i pola mi je života oduzelo. Ali nikad nije dobio čvorugu, ni ništa vidljivo.

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 116
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 12:32:58   
hanabanana
Ako povrati, vodi ga ljekaru.
Što se tiče otoka, jel na sredini tjemena?
To je hematon, i ti udarci u tom djelu glave nisu toliko opasni.
Ali ako ćeš ti biti mirnija, odvedi ga na pregled.

(odgovor članu Hannah)
Neposredna veza do poruke: 117
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 12:39:04   
Anoniman

Ne smijem ni zamisliti, jeza me hvata i ovaj moj non stop pada ...
Baš htjedoh napisat ove simptome što je Hannah nabrojala još da dodam ispitaj nekom ručnom lampom da li zjenice reaguju na svjetlost ...al ipak ja bi za svaki slučaj doktoru.

(odgovor članu Hannah)
  Neposredna veza do poruke: 118
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 12:43:48   
Nedi
Joj...tako mi je žao malenog, sigurno je u redu ali odvedi ga dr za svaki slučaj ili bar nazovi da se posavjetuješ. 

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 119
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 18:58:40   
larina
jos nema tih navedenih simptoma,igra se ,a taj cvor je na sredini tjemena-neznam koliko ce se to dugo zadrzati i da li je opasno.user posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 120
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 19:07:16   
acudesa
IZVORNA PORUKA: larina

jos nema tih navedenih simptoma,igra se ,a taj cvor je na sredini tjemena-neznam koliko ce se to dugo zadrzati i da li je opasno.user posted image

joj larina, baš mi je žao, zato je kod mene puc po guzi kad god trči po kupatiluuser posted image
nisam pametna, šta te košta otići do hitne da budeš mirnauser posted image

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu larina)
Neposredna veza do poruke: 121
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 19:19:35   
Anoniman
larina, ja bih ga odvela bar u Hitnu, i sama sam vodila svoju bebu nedavno, ne mora biti opasno ali bolje da ti to potvrdi ljekar, sretno i bice to ok!

(odgovor članu larina)
  Neposredna veza do poruke: 122
   RE: Udarci u glavu...
4.11.2009 23:54:29   
acudesa
javi nam kako je?

_____________________________

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 123
   RE: Udarci u glavu...
5.11.2009 20:06:56   
larina
evo da vam javim,sve je hB uredu,malo se cvoruga smanjila,maleni se igra kao i prije samo neda da diram glavicu jos ga to boli ali mislim procice i touser posted image sinoc sam ga citavu noc nadgledala malo je bio nemiran stalno se budio a jja ko na iglama citavu noc i sad mi zao kad se sjeti njegovog pada koliko je lupio a ja tuuser posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 124
   RE: Udarci u glavu...
5.11.2009 20:24:25   
Anoniman
Hajde bas mi je drago da je sve ok, pusa maloj glaviciuser posted image

(odgovor članu larina)
  Neposredna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *