|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
6.11.2008 20:18:14   
suncan_dan
user posted image user posted image bas mi je drago sto je sve ok user posted image user posted image user posted image

_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
6.11.2008 22:47:11   
akica b
Hmmmmmm Malena Malena,ti nas bas sekiras ha? Ako nista znas mene i moje problemcice pa opet hvala Bogu sve ok...Je li ti rekao doktor da se prestanes sekirati? mozda pomogneuser posted image ...drago mi je da je sve u redu ..
 
Ljubimo vas nas dvoje user posted image user posted image user posted image

_____________________________


Volim negativne komentare jer me tjeraju da budem bolja!

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
7.11.2008 2:42:47   
Lorna
Malena, drago mi je sto je dr rekao da je to u redu! Trebala bi poslusati njegov savjet i malo uzeti bolovanja i odmarati, ako si to mozes priustiti, naravno! Iako je to jako tesko, pokusaj da se opustis i ne misli na najgore. Drzim ti fige da sve bude u redu, a ti nas obavjestavaj.

_____________________________

Upoznajte Lornu
http://lorna-a-petschelt.blogspot.com/

(odgovor članu akica b)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
7.11.2008 13:48:26   
beban
Ovako ti je bilo kod mene, 10 sedmica, kao prehlađena ja te me pripazili kući, svađam se sa njima jer mii već idu na živce nemoj ovo nemoj ono, odem oko 10 naveče piškiti, stavljala uloške zbog utrogestana, na ulošku dobra količina krvi kao prvi dan menzesa, brzo hitna, pregled dobila injekciju progesterona sutra kod svog dok. na pregled i šta će biti HEMATOM na grliću materice koji se može napraviti zbog čega hoćeš, napor, sekiracija itd. i sve bilo u redu ali treba mirovanje i primala injekcije progesterona za čuvanje trudnoće, sada smo 30 nedjelja ali smo slušali savjete ljekara zato smiri živce i miruj!

(odgovor članu Lorna)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
7.11.2008 19:52:45   
nensy
Moj ti je savjet nemoj da se igraš. Ja sam tako razmišljala kao i ti i imala smećkasti iscjedak ,dr. propisao mirovanje i 2x1 mg apaurina a ja na posao i onda 7 sati vožnje i ja prokrvarim tad je to bila 12 nedjelja a onda hitno u bolnicu na UZ plod krenuo napolje ovo su riječi dr.ja ovo do sada nisam vidio plod je skroz dole a plodna voda gore. ovo ako krene niko živ ne zaustavi i poslije toga 15 dana strogog mirovanja u bolnici+ terapija. POSLUŠAJ DR.nije sve to bezveze a ipak je upitanju jedno nerođeno bebće.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
8.11.2008 18:27:39   
malenaa
hvala drage moje... na svim savjetima.... znam da ste u pravu i da je to ispravno, ali nekako sam nasla ugodno i korisno..necu puno raditi... niti umarati se...ovo je ama bas nikakav fizicki napor...a ujedno imam jako puno vremena za odmor,tako da prije i poslije posla necu ici dalje u grad ili hodnju ili nikakvo sijelo nego pravo u krevetic....
sad sam stigla s puta, sve ok...cak sam vjerovali ili ne spavala od 4 popodne do ujutro 10 heheh lijencarila...pa tako cu od sad svaki dan...
kisssssssssss svimaaaa

(odgovor članu nensy)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
17.11.2008 23:54:36   
MamaPutaTri
I ja sam ti na istom, samo sto ja nisam isla doktoru jos nikako, kontam eto zadnja perioda okt. 13og znaci oko pet sedmica, reko imam vremena. Al ovo mi je treca trudnoca i nisam nikad prije imala ni kap krvarenja. Al znam da sam previse se kretala i radila i nosala malu od dvije godine u jednoj ruci a ves u drugoj a ona je bogami poteska, masala. Plus na nogama previse, a malo se i sekirala nesto. Zato sutra kontam otic doktoru prijavit se itd da me pregledaju urade testove i tako to. Inace imam policisticne jajnike al nisam nikad bila neplodna kod mene je prije bilo kad me muz pogleda ja trudna....heheh.

(odgovor članu malenaa)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
18.11.2008 15:49:21   
MamaPutaTri
user posted image user posted image user posted image  Ja zene puno krvarim...nije perioda al ja mislim da je ovo previse krvarenja za trudnocu, previse. Sada me je strah i doktoru otic.

(odgovor članu MamaPutaTri)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
18.11.2008 15:52:43   
ElmaB
Draga moja, ako je bas tako, onda nemoj nista cekati, nego odmah doktoru i javi sta je bilo! Zelim ti svu srecu!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu MamaPutaTri)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
18.11.2008 16:02:01   
batterfly
Moras doktoru pod hitno,da ti ukljuci neku terapiju..Nemoj da te bude strah,to moras uraditi radi sebe i radi bebe..od sikiranja nemas nista,samo sebi pravis gore..Odmah zovi nekoga da ti pricuva djecu i pravac doktoru,ne cekaj vise ni minute!!
Jer ako nije nista ozbiljno,moze da se i spasi,cekanjem samo produzujes agoniju i pravis sebi i bebi gore!!1
SAamo hrabro i naprijed,....Cuvam fige da sve bude u redu!1Nemoj paniciti prije nego doktor da svoju dijagnozu,ne umisljaj probleme,mozda ti je sve na psihickoj bazi,jer kazes da si i juce malo krvarila,....Najvaznije je da ostanes sabrana i smirena...Samo polako sve ce ABD biti u redu!!
Sretno!

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
18.11.2008 16:40:31   
dalmatinka
Draga moja moras doktoru meni je bilo isto kao tebi nisam htjela dr mislila sve ce biti dobro nisam ni slusala da mirujem ni nista sto je dr govorio pa sam za par dana imala spontani,al hvala bogu  sada sam opet trudna 4mj i do sada nisam htijela raditi puno tog jer ipak je beba i ja vaznije od svega drugog ovo mi je sada prva trudnoca i jedva cekam da beba dode.Nadi nekog od rodbine ako moze da ti malo pomogne oko djece,a ti nastoj se malo odmorati.Zelim ti srecu od sveg srca jer nezelim da prodes kao ja prvi put jer to je najgore sto se moze desiti jednoj zeni.Puno srece

(odgovor članu batterfly)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
18.11.2008 18:58:01   
MamaPutaTri
user posted image Zvala sam ih jutros i tek u dva me mogu primit, eto jos sat, al vec je kasno, iz mene samo lije, tesko da ovo moze obstat ista. Sva sam skrhana jednostavno i neznam. Nisam ja cak toliko ni zudila za tim koliko MM al kad sam osjetila da jest toliko sam se vezala i jednostavno sada me tuzi uzasno ovo, jednostavno nemogu zamislit da ga nece bit. user posted image  Svaki put kad osjetim kako lije iz mene muka me spopadne, jednostavno ko da zivot moj lije iz mene. Izvinjavam se ako ikome sa svojim iskustvom budim sjecanja al moram sa nekim podjelit, ne razumje to niko. Bojim se i reakcije svog MMa znam da je tuzan i da se jadan nada da ce opstat vidjela sam po reakciji. Mi nismo bas sad u sjajnoj situaciji i mnogi bi nam rekli da sacekamo svakako tako da se nemamo kome ni pozalit svak ce rec pa neka je. A nama ce bit tesko. Neznam.

(odgovor članu dalmatinka)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
18.11.2008 19:11:07   
dalmatinka
Mamaputatri,jako mi je zao user posted image sto ti se to dogada znam kako ti je sve mi se desavalo kao i tebi jos mi  je bila prva trudnoca koju su svi jedva docekali onda kada se to desilo i  mene je uhvatila muka,panika,bol sto se to dogada onda sam dvije godine cekala i sada sam docekala da sam opet trudna i nadam se da ce sve proci ok do kraja.Ti budi dobro a beba ce s vremenom opet doci imas doma dvoje djecice imati ces malo utjehe u njima jer tesko je zaboraviti nesto takvo ja se jos i sada sjetim svega sto sam tada prosla.Samo budi jaka i sve ce biti ok imas doma nekog ko te treba.

(odgovor članu MamaPutaTri)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
18.11.2008 19:31:40   
anitaMO
mama ne mora znaciti da je spontani .meni se to desilo u 8 tjednu sve mi niz noge krv posla.panika odmah jer sam prije te trudnoce imala spontani.srecom bio je puknuo hematom.lezala sam i u bolnici jedno vrijeme.iznjela sam trudnocu do kraja.drzim ti fige.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu dalmatinka)
Neposredna veza do poruke: 39
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
18.11.2008 19:38:41   
MamaPutaTri
Dajes mi nade, Anita, neznam, jednostavno za ovu sam se vezala nekako, draga mi postala tako brzo,nemogu objasnit. Al neznam, i jasam grjesila premarala se i nervirala itd umjesto da se cuvam, i to mi je krivo. Sebe krivim. Dalmatinka dao Bog da ovaj put budes sretna i ponosna mama bez ikakvih problema i sa finim porodom. Amin. Hvala na podrsci, jos malo pa doktoru. Odmaram sad i premorena sam.

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
18.11.2008 19:45:47   
anitaMO
ma ja mislim da ti je hematom ista stvar kao i kod mene.tako mi je i kod sestre bilo.kazu da nekad ostane visak menstruacije pa prokrvaris u trudnoci .to su njoj rekli u svedskoj.samo nam javi sta je bilo.sretno.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu MamaPutaTri)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
19.11.2008 3:26:40   
MamaPutaTri
E ja sam danas otisla al to je dzabna klinika koja se zapravo vise bavi aborcijama nego icim. Al ja nemam osiguranje pa moram tamo sad zasad dok muz ne dobije zdrastveno. I samo mi uradili urin test i kao negativan i to je sve. Nit su me pregledali nit ista. Nisu htjeli ni ultrazvuk uradit kao eto test je negativan. A ja znam da kod curice mi je bio test dugo dugo negativan zbog poliistinih jajnika cak u krvi onaj test, tek mozda oko 8 sedmica se pokazao u skroz malim brojevima a eto ona je masala sad dvije godine ziva i zdrava i pozamasna. Tako da sam na nicemu, jos krvarim, ne tolko silno, a stomak se bas vidi, neznam sad. Moracu sutra pokusat u drugu kliniku da mi barem nesto kazu sta je ovo. Krv je cudna isto je bilo malo ko i sluzi sto me brine i komadici na pocetku. Bas se ruzno osjeam,

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
19.11.2008 10:18:15   
Happy
Draga moja, ne znam odakle si... Ali otiđi u drugu kliniku i obavezno na UZ otiđi...
Znam kako je... Meni se to desilo sa 4.5 mjeseca, prva trudnoća...
Ali ne daj se... Biće to sve dobro aBd... Javi nam šta je bilo... Sretno...
Draga dalmatinka nadam želim da ti ova user posted image prođe uredu i da sve bu dobro ako Bog da... user posted image


_____________________________

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.


Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu MamaPutaTri)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
19.11.2008 10:21:10   
anitaMO
zeno draga koja je to drzava.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 44
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
19.11.2008 10:23:29   
ElmaB
Draga MamaPutaTri! Jesi li jutros imalo bolje? Je li stalo krvarenje? Javi ako mozes sta se desava!

Pozdrav i sretno!


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu MamaPutaTri)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
19.11.2008 10:38:21   
valika
čitam ovo i nemogu da vjerujem...kakvi su ti doktori??????????????i čemu oni služe..zaista nevjerojatno..
želim ti puno sreće i puno puno snage za ishod koji slijedi...ja sam imala čišćenje sa prvom trudnoćom sa 10 tjedana...stim da ja nisam prokrvarila nego sam nosila mrtav plod 4 tjedna a da nisam ni znala...katasrofa..zaista neznaš šta ti je gore...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
20.11.2008 4:09:45   
MamaPutaTri
user posted image Zao mi je Valika. Znam kako se osjecas. Ja sam danas otisla u drugu kliniku tek moram papire predavat itd al nazalost imala sam hitnih obaveza oko muzevih papira i morala sam otic, dala mi je sekretarica broj da zovem medicinsku sestru i sa dvoje djece i ovim MMom nisam ni stigla nazvat, a sad je vec kasno. Sutra cu ujutru. Jos krvarim, sve ko mali ugrusci, al ne prestaje, nije toliko puno al ne staje nikako. Malo ko pomalo izadje da natopi ulozak. Pa nista pa onda opet sve tako. A blijeda sam ko krpa, danas sam uzasnu migrenu imala koja je prestala kad sam jela podosta mada nisam ni gladna. I vrat me uzasno boli, krsta i uz to mi noge slabe. To mi se desavalo od pocetka malo kad ne popijem kalcijum taj dan da mi koljeno ko skljone al sad su mi skroz ko noge slabe, sve moram lezat ako mogu. Jednostavno ko da su od gume savijaju se. CUdno. Premorena kontam uskoro na spavanje. Ja sam ti u Americi.  I koliko god kontala teze je nasim zenama dole, ja cu vam rec nemoze se niko snasim doktorima poredit. Mozda ih ima malo i nema se stredstava al iskreno po vasim pricama zvuce mi puno profesionalnije i pametnije i ozbiljnije prije svega. Da samo znate kakvih sam se ja ovdje promasaja nagledala. Ja da ih slusam ne bi ni ja ni djeca mi bila ziva od svih pogresnih lijekova i svega. KOliko puta samo su mi djeci davali pogresne dijagnoze, srecom se ja sama upucujem i citam po netu najvise a i po knjigama. Pa su htjeli mi malog na lijekove za astmu intenzivnu a na kraju ispali krajnici i tako to. Uzas. Inace su malo i spori da reaguju, znam kad je malom krv iz nosa isla djete dvije godine kao treba mi termin a termin nema do sljedee sedmice, pa reko nece mu krvarit valjda nos sedmicu dana. Ma haos. Ova mi je zvucala malo ozbiljnije danas, vidjecemo sutra sta ce rec. Vec sam se predala sto se bebe tice, i ne osjecam vise stomak tako ko sto je bilo,neznam. Plakala sam danas, zao mi je sto se nisam vise trudila oko toga, cuvala bolje receno, nije da ja dugo pokusavam il nesto tako, al jednostavno sam se tako vezala, nesvjesno znam da sam bila toliko sretna zbog tog djeta,toliko me obradovalo, jednostavno je takvo mozda bilo. Mozda lupetam al opet mislim da neke zene znaju o cemu pricam. Ja sam sa oba svoja prva djeteta sve osjetila od pocetka i jaku vezu sa njima nekako. Neznam. Pa i ovaj put, al eto. user posted image

(odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
20.11.2008 4:14:55   
MamaPutaTri
I jos samo da vam kazem eto slucajno sam ovu stranicu izabrala i citala i u pocetku se nisam puno ni javljat htjela reko da utvrdim prvo, kontam rano je jos. Al puno mi je pomogla, i dosta toga sam naucila o citavom tom iskustvu i situaciji od vas ovdje, i jednostavno bi mi puno gore bilo da nisam ovdje svratila puno. Olaksalo mi je puno i pomoglo da shvatim puno toga. Hvala Bogu pa svratih kod vas i nadjoh vas. LIjepo je kad neko razumje i interesuje se za to isto i ne osudjuje a slusa i zanima ga. Jer ipak mmovi su nekad malo spori na tome.

(odgovor članu MamaPutaTri)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
20.11.2008 15:33:19   
MamaPutaTri
Evo sad zasad sam prestala krvarit, znaci tri dana je bilo, kod mene periode traju po sedam dana. A neznam koliko kad se izgubi plod to traje ako je nedajboze to. Zvala sam ih i kazu uradice test opet prvo da vide, a inace samo cekat, jer ako test nepokaze pozitivno nemogu nista. NEznam, mozda mora tako, ne samo da me je strah da ima jos sta i da nece pazit nego i da ako jest otislo kakvu upalu il nesto nedobijem pa da fasujem da nemogu poslije nikako imat vise djece Nedo Bog. Al eto opet kontam mozda je to sve ipak Bozja volja cak i ta njihova nezainteresovanost, mozda nije vrjeme da se zna ista. Vidjeemo. Kako sam prestala krvarit sve je proslo i glavobolje i ledja i sve sto me je bolilo. Samo mi je jos muka, muz je sumnjicav isto jer sad mi se pocela i nasa kafa gadit, kako ja sad odmaram on je pravio i ja ga dva dana "maltretiram" da nezna napravit kafu, da je grozna, popijem malo samo i onda mi se vraca gore, hocu povratit. E sad neznam sta je to. Vidjecemo. Al eto da podjelim, ja sam se ovdje raspisala ko prava, tek dosla i vec se svima na glavu popela. user posted image user posted image Sorry.

_____________________________

Nista nije slucajno. Al zasto jest je drugo pitanje.

(odgovor članu MamaPutaTri)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: 10.nedjelja - krvarenje ili...?
22.11.2008 9:09:18   
MamaPutaTri
,evo mene da se javim. Sad moram do ponedeljka cekat rezultate krvi, urin negativan jos uvjek. A zene meni je muka jos uvjek na sta god pojedem, a i bez povremeno, i opet sam evo legla ranije, malo odspavala pa ustala sad al lezim jos oci mi se zatvaraju. Ne tipicno za mene. A i stomak mi je nekako ko oteko, rano mi je da je od toga, al eto neznam. Imam i gasove znam da je i to povezano. Vidjecemo u ponedeljak sta ce se pokazat. Evo prvi put se desilo da mije rodbina navratila i oni sjede a ja morala lec koliko sam pospana, to se meni ne desava inace. Znaci nesto jest, e sad dal je trudnoca ili nesto drugo, al nesto jest.

_____________________________

Nista nije slucajno. Al zasto jest je drugo pitanje.

(odgovor članu MamaPutaTri)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Posjet ginekologu
gvendolina

Koliko redovno idete na ginekoloski pregled?

svakih 6 mjeseci (41%)

1 godisnje (33%)

svake 2 godine (5%)

vise od 2 godine (2%)

drugo (19%)


Broj svih glasova: 58

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *