|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Urolog
6.2.2010 20:49:47   
yasemin
da propisao mu je  Proxed pulvis JEL ČIJI MM PIO  TAJ LJEK??? da pije 6 mjeseci još nismo odlučili da li će ih piti al doktor je rekao OBAVEZNO DA IH PIJE
(pošto moje iskustvo s našim dokićima je loše ...nije mi jasno ako doktor ovaj kaže da pojava tih leukocita koje je u prvom sperm. kod mehmedbašića doktorica okarakterisala kao Leukocitospermia +++ (vi pominjete neke brojeve 4,15 itd to sam vidjela na forumu)
a kod dr Hadžihuseinhovića  je karakterizacija tih leukocita "dosta"=ONDA KAŽE NETREBA IM PRIDAVAT PAŽNJU JER JE SPERMOKULTURA OSTALA STERRILNA ..nalaz mjehura bubrega prostate testisa sve OK
i propisuje lijek koji treba da ih poveća broj...
MA DRAGE FORUMAŠICE KO JE OVDE LUD?nemogu da se ne pitam

pošto mu je zapremina biča 50 ml u prvom sperm. od 02.10
pa u drugom  40ml od 23.1.10
i treći 38 ml
radio je spermokulturu  -ostala je sterilna=OK
i čekamo još urinokulturu

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 251
   RE: Urolog
6.2.2010 21:00:57   
ena0002
Ma ne znam sta bih ti rekla i mm je pio padutin, to ti je kao proxeed i to ti je bacanje para, jer mjesecna terapije je 300 KM. A joj pa sta je sa ovim doktorima user posted image , kako moze ignorisati tolike leukocite. Mislim nesto nije OK cim ih ima toliko i jos dodatno mu se kolicina spermija smanjuje. 38 mil je jos uvjek super, mm ih ima 20, ali morate vidjeti sta je sa tim leukocitima.
A eto sve mu je OK a ima leukocita user posted image , on ima negdje neku upalu garant, sad je samo fazon otkriti to.
Ne znam sta bih ti savjetovala, da ti kazem da u Sarajevu potrazite urologa nemam pametan savjet jer i mi ih jos uvijek mjenjamo i ganjamo user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 252
   RE: Urolog
6.2.2010 23:33:43   
Leva
Yasemin zeno draga vec sam ti objasnila da je to tri plusa jako puno i to ti je po vrijednostima u drugim laboratorijima preko 15 mozda cak i 20 leukocita. Sta ti brojka znaci kada tm ima veliki problem koji morate sanirati? Urolog vam ne valja trazite drugog i tu polemika zavrsava ili ne morate, stvar izbora...

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 253
   RE: Urolog
7.2.2010 10:12:17   
smarija
zdravo cure sto se tice tog lijeka proxed ima jedna zamjena za njega tako mi je moja dr.rekla sve je na biljnoj bazi cajevi su u pitanju i to 100gr lista susenog oraha,100gr lista maticnjaka,200gr rtanjskog caja, posto kad se kupuje bude sve odvojeno treba se sve sastaviti,dobro izmjesati i drzati samo u papirnoj vrecici ili staklenoj tegli.pije se litra dnevno i to na 1l vode cetiri kasike caja.ja kad sam radila prvu inseminaciju mm dao uzorak i kad ce da mi odrade insemin.kaze meni dr.u spermiogramu ima bakterija koja ne da spermicima da se krecu vec su ne svi ali vecina samo skupljeni na jednom mjestu,ja sam to i vidjela svojim ocima.poslije toga dr.kaze ako ne uspije insemin.da mm uzme terapiju doksiciklin i da ispije.posto nismo uspjeli popio je on tu terapiju zbog pripreme za drugu insemin.njegova sperma je ovaj put bila ok meni insemin.uspjela.sad nakon spontanog pobacaja kad sam otisla kod dr.da vidi koje nalaze treba da odradimo mm i ja,rekla mi je da za mm kupim ovaj caj cisto radi preventive jer kao kod muskaraca se malo teze lijece te bakterije i da je bolji caj od tog doksiciklin koji je stvarno tezak.tad mi je bas spomenula taj lijek proxed kaze da se desavalo muskarcima da im proxed ne pomogne a caj da,a velika je razlika u cijeni.pa sad ko zeli neka proba mislim da caj ne moze nikom da odmogne.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 254
   RE: Urolog
7.2.2010 10:15:46   
Leva
Smarija da li znas koja je bakterija u pitanju?
Mi smo imali jako puno problema sa tri vrste bakterija koje smo lijecili deset mjeseci i bas smo se napatili dok smo ih se rijesili. Pisala sam o tome na blogu pa da ne pisem duplo. Link za blog imas u mom potpisu.
P.s. da li znas da si mozda dobila spontani upravo zbog te bakterije, cesto se desava i morate je se rjesavati pod hitno.
Ljubnem.

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 255
   RE: Urolog
7.2.2010 10:34:03   
smarija
kod pripreme za drugu insemin.mm nije imao nista u spermi je sve bilo kako treba tako da se rijesio te bakterije,to je vise kako sam ja nju shvatila kao zbog neke prehlade kao sto mi zene znamo imati pa se popije antibiotik i rijesi se stvar,samo sto se kako dr.kaze kod muskaraca to sporije lijeci nego kod zena.e sad kad sam isla kod nje da vidim sta dalje da radimo ona kaze da ja odradim par nalaza na bakterije,tsh ,secer u krvi itd. a mm da pije taj caj cisto radi preventive jer poslije prve menstruacije mi mozemo pokusavati prirodno ako ne bude islo od aprila ponovo inseminacije.cak sam po njoj vidjela da to sve ni nemamo potrebe raditi ali vidi zena da sam ja uporna kao mazga.to sto se desio spontani jednostavno je samo od sebe, nije bilo otkucaja srca bebe i to se desilo.bili smo mi kod jos jednog dr.inace prijatelj mm nakon spontanog i jako je cijenjen kod nas kao dr.samo sto nije specijalizovan za sterilitet i on kaze nemamo potrebe raditi nista od nalaza nego samo u akciju.e da zaboravih napomenuti kad sam radila drugu insemin.na tv sam vidjela ponovo spermice velika je razlika u pokretljivosti od tok prvog puta svi su slobodni samo pice tamo-vamo i poslije postupka posto sam lezala nekih pola sata pricala sam sa biologom i rekla mi je da je sad nalaz mm super i da nema razloga da ne bude pozitivan test,i bio je.kakva si mi ti danas saljem ti jedan veliki cmokic 

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 256
   RE: Urolog
7.2.2010 13:47:27   
mina minka
i mi  smo bili jutros kod urologa.
ponijeli smo nalze spermog na kome pise 20 mliona koncent, 8.5 brzo pokretnih a 25 pokretnih u mjestu i ostali nepokretni i leukociti 15. taj nalaz smo radili u maju prosle god.
i on kaze da je to nalaz ok, da je kod zene sve u redu moglo bi se zatrudniti prirodnim putem. ultra zvuk prostate uredan, kaze bila je upela prije imaju tragovi al sad nma nista, bubrezi uredu m mjehur isto. leukociti nisu problem, nije ih uopste razmatro. mm trazio antibiotike za leukocite kaze ne treba jer je prostata u redu i moze se dobit kontra efekat. ima jos blago prosirenje varicocele i preporucuje operaciju. eto tako propiso proksed i c vitamin.

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 257
   RE: Urolog
7.2.2010 14:38:18   
Vedica
Mina minka nije mi jasno zasto ste sad isli sa nalazom od prije gotov godine dana?
MM radi spermiogram svakih tri mjeseca (poslije opracije varicocoele) i vidi se poboljsanje, ali je znaci bitno ponovno radjenje spermiograma posto su to promjenjive vrijednosti na koje moze utjecati i prehlada, i stres i svasta nesto.

Moj savjet je uradite ponovo spermiogram pa onda kod dr.

_____________________________

***************************
Quien con fe sabe esperar, ve al fin la suerte llegar!

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 258
   RE: Urolog
7.2.2010 19:15:09   
mina minka
vedice nismo vadili zato sto su nam balici rekli da nema potrebe vise ga ponavljat jer 4 puta smo ga vadili koristeci terapije i svaki put je nalz bio priblizan. i ona kaze da je to njegov maksimum i stvarno stanje.
danas je urolog rekao posle dva mjeseca uzimanja prokseda da ponovimo spermogram
al meni se taj proksed ne kupuje jer nije nam bio od pomoci, radije bi probla bioastin al ne znam gdje da ga nademuser posted image user posted image

(odgovor članu Vedica)
Neposredna veza do poruke: 259
   RE: Urolog
7.2.2010 20:28:49   
Banana
Boiastin imaš u Sarajevu u BBI centru u Makrovitinoj radnji, oko 50 KM za 15 dana.

_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 260
   RE: Urolog
7.2.2010 20:29:45   
yasemin
draga leva hvala ti na dobrim savjetima , al u prošla dva spermograma je bilo dosta leukocita i spermokultura je rađena i ona je sterilna ......doktor kaže da ih trebamo ignorirati ...al smo semi odlučili ignorirati njega i pokušati sa ovim čajem što je smarija..

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 261
   RE: Urolog
7.2.2010 22:54:59   
Leva
Izvini mila sto sam se obrecnula na tebe, samo mi je pun kofer nesposobnih urologa user posted image
Ja kao laik znam da su leukociti pokazatelj upale i da se tolerisu do broja 5 ili onaj jedan + kod Mehmedbasica. Prema tome svako ko ima malo soli u glavi vidi da tu nesto ne stima a tim urolozima ili je mrsko traziti sta ne stima ili definitivno nemaju veze s vezom user posted image

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 262
   RE: Urolog
23.2.2010 11:11:52   
malena ze
Pozdrav svima i naravno velika podrska svima,avidim da nas ima jako puno.Citajuci ovaj forum vidjela sam da svi koji su uradili spermogram u CHR imaju istu dijagnozu asthenoteratozoospermiu,pa zar je moguce da se ti nalazi svi podudaraju.... Imoj muz je takodje tu radio nalaz i ista je dijagnoza,zaista se pitam gdje covjek da se lijeci i postali smo nekako nepovjerljivi prema doktorima.Inace smo 9 godina u braku ,oboje imamo 32 god,i jos uvijek se borimo za user posted image ,nadam se da cemo uspjeti i naravno to zelim i svima vama.....pozdrav

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 263
   RE: Urolog
23.2.2010 11:43:48   
malena27 RR
malena ze user posted image user posted image user posted image user posted image   a gdje me nadje? user posted image user posted image user posted image

draga pravac kod Mehmedbasica, uradite spermogram, jest da kosta 50 KM ali bar je tacniji nalaz nego ovih nasih iz CHR.


_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 264
   RE: Urolog
23.2.2010 12:38:59   
malena ze
Pa izgleda da ce tako i biti,u svakom slucaju hvala za odgovor saljem ti p.p ,puno pozdrava....

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 265
   RE: Urolog
2.3.2010 14:47:49   
mamica87
Drage moje da vas pitam mm je radio spermokulturu i izolovana je bakterija Streptococcus agalactiae i pidse da ima dosta leukocitauser posted image Pa ako je koja upoznata s tim da mi objasni jel to sta opasnouser posted image user posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 266
   RE: Urolog
2.3.2010 15:06:26   
ena0002
Mamice mora tm sa tim nalazom otici kod urologa da mu propise terapiju. Leukocite je izgleda bas tesko iskorijeniti, a oni su znak neke upale.

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 267
   RE: Urolog
2.3.2010 15:32:19   
mamica87
Ena hvala na odgovoruuser posted image user posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 268
   RE: Urolog
2.3.2010 20:19:09   
yasemin
moj mm je radio spermokulturu i urinokulturu obe su sterilne  a ima leukocite +++user posted image urolog mu daoProxed pulvis i rekao da ignoriše leukocite ,(naravno da smo promjenili urologa/
sretno mamice87 u tvom slučaju bar imaš uzročnika

< Poruku je uredio yasemin -- 2.3.2010 20:20:14 >

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 269
   RE: Urolog
2.3.2010 20:27:24   
ena0002
Yasemin a je li tm pregledao prostatu, testise i radio bris uretre, briseve na klamidiju, mikoplazmu i ureoplazmu?

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 270
   RE: Urolog
9.4.2010 21:51:18   
Banana
Gotovi su nalazi još jedne spermokulture. Ovaj put smo imali osobu koja se detaljno posvetila pronalaženju i analiziranju svih bakterija. Ponovo je pristuna Enerococcus faecalis user posted image

_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 271
   RE: Urolog
9.4.2010 22:06:13   
mina minka
banana zao mi jeuser posted image

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 272
   RE: Urolog
9.4.2010 22:38:36   
Banana
Ma, navikla sam ja na to. Evo već kujem plan user posted image . Otići kod onog urologa i reći mu da nam da terapiju, ako može nitrofurantoin user posted image , i to bar mjesec dana user posted image

Čitam da je ova beštija jako česta u ejakulatu i da utiče na kvalitetu spermija, bar se mogu nadati da će biti još bolje nakon uspješne terapije user posted image

_____________________________

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 273
   RE: Urolog
10.4.2010 0:22:38   
malena27 RR
banana, leva je muzu ukljucila ampulice prolife-a, jer su antibiotici narusili muzevu floru od stalnog koristenja antibiotika. mozda da i tm pocne sa prolife-om prije nego pocne sa ponovnom terapijom?

_____________________________

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 274
   RE: Urolog
10.4.2010 9:38:59   
misel
MMje radio sve nalaze i sve u redu svi brisevi sterilni sve sve znaci ok ali broj leukocita je i dalje veliki mada je u padu posle operacije varicocele 

(odgovor članu yasemin)
Neposredna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *