|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Cijene cuvanja djece
14.12.2010 17:00:35   
Apotekarka
Mi svoju placamo 250 km cuva 6-7 h dnevno vikeotprilike 4 h i mislim da joj je dovoljno to prije je frizerki jednoj cuvala od 9 ujuund slobodna,kad ja ne radim ne radi i ona,sve placeno,jede kod nas,a njena sreca je sto A ide spavat u 13 a ona dođe u 11i 30,on ustaje izmedju 16 i 17 h ja dolazim 18-18 i 30 znaci cuva ga aktivno prije je jednoj frizerki za tu cjenu cuvala od 9-20 h uvecer i imala nedjelju i pon slobodno...

_____________________________

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 151
   RE: Cijene cuvanja djece
14.12.2010 22:41:00   
veeseelaa
nekad mislim da im je malo i 500 KM, mene nekad Ajša polomi user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 152
   RE: Cijene cuvanja djece
9.2.2011 10:59:32   
Azure
Evo i mene poslije toliko vremena. Prije svega pozdrav za svu malu i veliku raju ringeraje.

Stariju cerku sam upisala u septembru u drzavni vrtic ali je bila stalno bolesna i zarazila bi sve nas u kuci. Dakle, vise je bila bolesna nego zdrava, a tako i bebe. Ispisali smo je. Prije 15 dana sam je ovela kod tete cuvalice koja  u svom stanu cuva desetak djece i odlicno to radi. I kod nje smo morali preko preporuke jer vec ima dovoljno djece. Odbila je dvoje prije nas, a nas je prihvatila jer zna da imam blizance. Sada nasa curica ide po 4 sata  3 do 4 dana u sedmici. Zadovoljni smo. Placamo 80 km. Vodimo je tamo cisto da bi se igrala s djecom i da bih olaksala cuvanje nasih blizanaca.

Sada nam je problem cuvanja blizanaca. Do sada su ih cuvali moja mama i tetka, ali tetka se razbolila i ne moze vise. Mama kaze moze ona sama, ali zaista ne moze pored silne volje. Procitala sam vase postove i vidjela koliko se krecu cijene cuvanja. Ali nisam nasla informaciju koliko se placaju tete za cuvanje blizanaca. Nasi poilici imaju 13 mjeseci. Ja u sedmici radim 4 dana pa dva odmaram. Pretezno radim vikendom.  Da li neko zna koliko se placa teta cuvalica (ukoliko bih nasla jednu za obje bebe) za duplice ili da ih cuva zajedno sa mojom mamom.

Hvala puno za svaku informaciju.


_____________________________

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 153
   RE: Cijene cuvanja djece
9.2.2011 17:23:58   
škorpija
pa ako je za jendu bebu oko 400 KM, ja mislim da je za dupliće dosta 600user posted image , neka me neko uispravi ako griješim

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Azure)
Neposredna veza do poruke: 154
   RE: Cijene cuvanja djece
9.2.2011 18:45:41   
Maiida
MOJE JE IME MAIDA I JAVLJAM SE NA OVAJ FORUM,U ZELJI DA POMOGNEM DRUGARICI DA NAĐE POSAO,ZA KOJI JE KVALIFIKOVANA I KOJI ISTINSKI VOLI DA RADI.Ona je završila Filozofski Fakultet ,odsjek za pedagogiju,i radila je kao teta koja cuva djecu,vrlo uspjesno je obavljala svoj posao,ali zbog iznimno niske plate na koju je pristala zbog svoje skromnosti,i koja joj ne predstavlja nikakva primanja,ja zelim da kazem svim majkama koje su zaposlene imaju obaveze i zele da nadju tetu koja je prije svega dobra osoba,iskrena,odgovorna,brizna i sposobna da se mogu obratiti na moj profil da cu im poslati njen CV.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 155
   RE: Cijene cuvanja djece
31.8.2011 18:56:37   
jenny_z
Ja uskoro pocinjem sa staziranjem i trebala bih tetu koja bi cuvala osmomjesecnu bebu u mom stanu. Cuvanje bi trajalo par sati dnevno, trenutno ne puno radno vrijeme. Mozda za pocetak ne bi trebalo ni svaki dan, to sve moram da dogovorim sa seficom koja je rekla da se mozemo dogovoriti. Bila bi to striktno briga za bebu, bez dodatnih obaveza. Za par mjeseci bi ovo cuvanje postalo i "ozbiljnije" user posted image , sa pocetkom mog radnog odnosa. Ako imate nekog za preporuciti javite, molim vas. Hvala!


_____________________________

01.01.2011. I gave her life, she gave me a reason to live. ♥

(odgovor članu Maiida)
Neposredna veza do poruke: 156
   RE: Cijene cuvanja djece
2.9.2011 23:06:43   
ElNida
Bez uvrede bilo kome ali ukoliko vam se ne isplati placati cuvanje djece onda se ne isplati ni raditi. Ja sam trenutno nezaposlena jer od svih ponuda za posao plata nigdje nije veca od 350-400 KM a ja licno (kad bi trebala naplatiti) nebi svoje dijete cuvala za male pare (npr. 200 KM), jer jako je nemiran i zahtjevan i trazi zaista da mu se neko posveti. Dakle, bez uvrede, ali ko nema racuna da ostavlja dijete nekom drugom neka sjedi sa svojim djetetom umjesto sto omalovazava tete koje cuvaju djecu jer znamo svi kolika su djeca odgovornost (pogotovo tudje koje nesmijes ni pucnuti ni zagalamiti na njega). I onaj ko cuva dijete ostavlja svoje obaveze da bi se posvetio djetetu, jednako kao sto i majka odlazi na posao i ostavlja dijete i ostale obaveze. Mislim,ruku na srce, budimo malo realni! A vecina vas bila bi sretna da teta jos i ispegla, opere sudje i slicno, i sve to za male pare...Cast izuzecima, naravno!!!! 

(odgovor članu jenny_z)
Neposredna veza do poruke: 157
   RE: Cijene cuvanja djece
2.9.2011 23:18:03   
veeseelaa
teško i mamama i tetama user posted image

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ElNida)
Neposredna veza do poruke: 158
   RE: Cijene cuvanja djece
2.9.2011 23:36:33   
hatepsut
Idemo OT ,ali bas kao sto kaze ElNida,ja stvarno nebi mogla biti bezobrazna i placati minimalno zeni koja cuva moje djete!Bas veceras drugarica kaze neka gospodja joj nudi kao da joj pospremi kucu,pripremi rucak,svaki dan i dala bi joj 100km???Mojoj drugarici je potreban bilo kakav posao,ali molim vas za 100km??i jos joj kazala eto jest ces kod mene !pa jeste li ikad razmisljale koliko hrane bacite?a sigurno je svi manje vise bacamo!Ja ne radim,domacica sam,napustila sam posao jer mi se nije isplatilo da placam obdaniste ili da mi neko cuva djete.A pisala sam jednom da sam kao srednjoskolka cuvala 2 djevojcice,ja sam e s tom djecom srodila,danas su vec djevojke nisu ni one mene zaboravile,a ni ja njih!Dok one spavaju ja sam znala pospremit kucu,oprati ves jer nisam imala drugog posla djeca spavaju.njihova mama nesto kad dobije lupam neki parfem, ona pokloni meni kaze "ja imam ti si djevojka tebi vise treba".Al nikad za nikad,nista mi nisu prigovorili,nego se i danas posjecujemo i nismo se zaboravili!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 159
   RE: Cijene cuvanja djece
6.9.2011 21:42:48   
mala81
pozz svima,
pročitala sam cijeli topic, naravno, mišljenja su različita ( ne ni valjalo da svi isto mislimo) :-)
ja sam prije par godina čuvala curicu od 2 god, u stanu njenih roditelja i to isključivo petkom i subotom kako bi mladi roditelji, mogli izlaziti po kafanama, i dobijala sam 15,00 KM, s tim da sam ostajala spavati s malom jer su se starci vraćali u ''gluho doba noći/dana'' ;-)
moja drugarica je 1 god. čuvala dječaka od 2god za 500,00 KM, al' je znala pospremiti po kući, složiti veš, zategnuti krevete, oprati suđe i sl., al' joj je prioritet i posao bila briga oko malog. žena je mogla plaćati jer je imala pravo dobar posao i to je jedini slučaj za koji ja znam a da je ''dobro plaćen''.
sad situaciija iz stvarnog života:
moja mama je nezaposlena, i kako bih joj pomogla, dobijem kontakt br. mlađe žene kojoj treba čuvati klinca koji je krenuo u I osnove( odvesti i dovesti iz škole) i curicu od 4god. čule su se tel, dogovorile cijenu od 400,00 KM, danas joj se trebala javiti da se nađu i upoznaju-desi se situacija da je žena izgleda nekoga našla a moju mamu otkačila, nije ni nazvala po dogovoru niti da joj je otkaže. fujjj, strašno, nemam riječi, nekoga tako povrijediti-žena ostala u čudu ''šta sam uradila? ''
sva bijesna i očajna, pronašla sam ovaj forum kako bih pokušala da joj nađem dr.posao.
ako kome bude trebala dadilja/teta čuvačica ili kako se to danas već zove, molila bih vas da me kontaktirate.
inače, moja mama je majka 3 odrasle djevojke ( nema bolje preporuke za čuvanje djece :-)) ), ima 51 god. ( danas joj je rođendan ), živi u naselju hrasno i rado bi čuvala dijete/djecu.
ako znate nekoga, molim vas neka me kontaktira kako bih proslijedila br.mob.
u nadi da ćete mi pomoći, budite pozdravljene.

(odgovor članu hatepsut)
Neposredna veza do poruke: 160
   RE: Cijene cuvanja djece
18.12.2011 19:02:24   
Miracle*3
Mozete li mi reci cijene koje se krecu za cuvanje djece??? Trebam da razgovaram sa par teta a ni sama ne znam koliko je to sada? Koliko vi placate i za koliko sati dnevno?

(odgovor članu mala81)
Neposredna veza do poruke: 161
   RE: Cijene cuvanja djece
18.12.2011 19:04:23   
veeseelaa
350-450 KM za 9 sati dnevno

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 162
   RE: Cijene cuvanja djece
18.12.2011 19:08:48   
teacher75
300km- u prosjeku 5 sati dnevno

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 163
   RE: Cijene cuvanja djece
18.12.2011 19:19:45   
Zanana
500 KM - od 08:00 do 17:30. 

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 164
   RE: Cijene cuvanja djece
18.12.2011 22:18:06   
taurus
ja sam se dogovorila sa tetom 350 km od 7 do 16 i 30

(odgovor članu Zanana)
Neposredna veza do poruke: 165
   RE: Cijene cuvanja djece
18.12.2011 22:20:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: taurus

ja sam se dogovorila sa tetom 350 km od 7 do 16 i 30

a jel ona dolazi kod vas ili vodite dijete njoj? i to ulazi u cijenu obicno. ova nasa dolazi nama, a zivi podaleko

_____________________________

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 166
   RE: Cijene cuvanja djece
18.12.2011 22:27:45   
taurus
teta će dolaziti kod nas u stan, ali blizu joj je
i prednost je što kada sam prva smjena ja dođem kući ranije, a kada sam druga smjena teta će dolaziti oko 8-pola 9, tako da to neće uvijek biti puno radno vrijeme i neće raditi vikendom
mislim da je to ok cijena

neko je pisao 500 km za čuvanje, po meni je to previše, jer imam prijateljicu kojoj žena čuva dvoje djece, čisti, kuha, pegal i sve to za 600km

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 167
   RE: Cijene cuvanja djece
18.12.2011 22:36:07   
neki x
IZVORNA PORUKA: ElNida

Bez uvrede bilo kome ali ukoliko vam se ne isplati placati cuvanje djece onda se ne isplati ni raditi. Ja sam trenutno nezaposlena jer od svih ponuda za posao plata nigdje nije veca od 350-400 KM a ja licno (kad bi trebala naplatiti) nebi svoje dijete cuvala za male pare (npr. 200 KM), jer jako je nemiran i zahtjevan i trazi zaista da mu se neko posveti. Dakle, bez uvrede, ali ko nema racuna da ostavlja dijete nekom drugom neka sjedi sa svojim djetetom umjesto sto omalovazava tete koje cuvaju djecu jer znamo svi kolika su djeca odgovornost (pogotovo tudje koje nesmijes ni pucnuti ni zagalamiti na njega). I onaj ko cuva dijete ostavlja svoje obaveze da bi se posvetio djetetu, jednako kao sto i majka odlazi na posao i ostavlja dijete i ostale obaveze. Mislim,ruku na srce, budimo malo realni! A vecina vas bila bi sretna da teta jos i ispegla, opere sudje i slicno, i sve to za male pare...Cast izuzecima, naravno!!!! 

Podapisujemuser posted image

(odgovor članu ElNida)
Neposredna veza do poruke: 168
   RE: Cijene cuvanja djece
18.12.2011 23:07:23   
škorpija

IZVORNA PORUKA: neki x

IZVORNA PORUKA: ElNida

Bez uvrede bilo kome ali ukoliko vam se ne isplati placati cuvanje djece onda se ne isplati ni raditi. Ja sam trenutno nezaposlena jer od svih ponuda za posao plata nigdje nije veca od 350-400 KM a ja licno (kad bi trebala naplatiti) nebi svoje dijete cuvala za male pare (npr. 200 KM), jer jako je nemiran i zahtjevan i trazi zaista da mu se neko posveti. Dakle, bez uvrede, ali ko nema racuna da ostavlja dijete nekom drugom neka sjedi sa svojim djetetom umjesto sto omalovazava tete koje cuvaju djecu jer znamo svi kolika su djeca odgovornost (pogotovo tudje koje nesmijes ni pucnuti ni zagalamiti na njega). I onaj ko cuva dijete ostavlja svoje obaveze da bi se posvetio djetetu, jednako kao sto i majka odlazi na posao i ostavlja dijete i ostale obaveze. Mislim,ruku na srce, budimo malo realni! A vecina vas bila bi sretna da teta jos i ispegla, opere sudje i slicno, i sve to za male pare...Cast izuzecima, naravno!!!! 

Podapisujemuser posted image


user posted image

_____________________________

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 169
   RE: Cijene cuvanja djece
19.12.2011 10:17:34   
shpagica
IZVORNA PORUKA: taurus

teta će dolaziti kod nas u stan, ali blizu joj je
i prednost je što kada sam prva smjena ja dođem kući ranije, a kada sam druga smjena teta će dolaziti oko 8-pola 9, tako da to neće uvijek biti puno radno vrijeme i neće raditi vikendom
mislim da je to ok cijena

neko je pisao 500 km za čuvanje, po meni je to previše, jer imam prijateljicu kojoj žena čuva dvoje djece, čisti, kuha, pegal i sve to za 600km


A kolika su djeca?

kad se cuva dvoje, ako su veca djeca pa ih zena vise nadgleda nego sto se nesto intenzivno bavi njima onda mislim da moze stici i sve kucne poslove, ali ako su mala djeca kojoj treba konstantna paznja i zabava, mislim da nije moguce. Odnosno, jeste ali naustrb djece.

I te kombinacije 2u1 ili 3u1 tipa cuva djecu, cisti, kuha su mi bezveze. Razumijem ja da zene za novac koji placaju zenama ocekuju sto vise da im se isplati ali treba biti realan. Ja cistim kucu ikljucivo kad je mm tu da preuzme djecu. A kako bi onda zena to trebala da radi sama s njima u kuciuser posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 170
   RE: Cijene cuvanja djece
19.12.2011 10:40:37   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: škorpija


IZVORNA PORUKA: neki x

IZVORNA PORUKA: ElNida

Bez uvrede bilo kome ali ukoliko vam se ne isplati placati cuvanje djece onda se ne isplati ni raditi. Ja sam trenutno nezaposlena jer od svih ponuda za posao plata nigdje nije veca od 350-400 KM a ja licno (kad bi trebala naplatiti) nebi svoje dijete cuvala za male pare (npr. 200 KM), jer jako je nemiran i zahtjevan i trazi zaista da mu se neko posveti. Dakle, bez uvrede, ali ko nema racuna da ostavlja dijete nekom drugom neka sjedi sa svojim djetetom umjesto sto omalovazava tete koje cuvaju djecu jer znamo svi kolika su djeca odgovornost (pogotovo tudje koje nesmijes ni pucnuti ni zagalamiti na njega). I onaj ko cuva dijete ostavlja svoje obaveze da bi se posvetio djetetu, jednako kao sto i majka odlazi na posao i ostavlja dijete i ostale obaveze. Mislim,ruku na srce, budimo malo realni! A vecina vas bila bi sretna da teta jos i ispegla, opere sudje i slicno, i sve to za male pare...Cast izuzecima, naravno!!!! 

Podapisujemuser posted image


user posted image

user posted image


_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 171
   RE: Cijene cuvanja djece
19.12.2011 15:36:46   
veeseelaa
pa jeste to tako al svak gleda da jeftinije prodje, što je normalno, tako s eplaćaju tete, mislim tako se cijene kreću
isto kao što je npr normalno d aje vrtić cca do 300 KM pa što bi ja nekom plaćala 500 KM?
tako je to


_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 172
   RE: Cijene cuvanja djece
19.12.2011 15:51:56   
lilix
ja plaćam 500 KM, čuvanje dvoje djece; nekad teta dolazi nama, nekad ih vozimo njoj, sve u dogovoru; čuva ih od 7.30-17.30, po potrebi i duže i nek nam bude živa i zdrava i još puno, puno s nama, voli ih i pazi, i ne znam šta bih da  je nema user posted image

_____________________________

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 173
   RE: Cijene cuvanja djece
31.3.2012 22:45:43   
mamamya
Ja cuvam rado djecu u Travniku u mojoj kuci svi uzrasti su dobro dosli.user posted image
Samohrana sam majka sa malim djetetom(5god.) i bice nam ljepo i zabavno. Volimo da se setamo, igramo, kuhamo, citamo, pisemo farbamo sve aktivnosti imamo po zeljama, ucimo i strane jezike koje zelite.
Sve ostale informacije mozete dobiti preko meila .
Ljep pozdrav svima

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 174
   RE: Cijene cuvanja djece
21.5.2012 20:31:48   
mama_juli
drage moje trebao bi mi savijet, uskoro bi trebala da se vratim na posao, beba ce tada imati aBd 4 mjeseca i trebala bi ga cuvati moja jetrva koja zivi u istoj kuci kao i ja Cuvala bi ga 3-4 sata na svom sparatu, pa je sad moje pitanje KOLIKO DA JOJ PLACAM unaprijed hvala

(odgovor članu mamamya)
Neposredna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *