|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Azoospermija
31.1.2008 23:52:55   
Anoniman
ima li itko iskustva sa tom dijagnozom???

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.2.2012 22:53:49 >
  Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Azoospermija
1.2.2008 0:09:02   
mirna
Pokušala sam ti naći nešto u vezi te dijagnoze pa pagledaj ovaj link:http://www.mef.hr/katedre/ginekol/Giniopst/nastavnimat/MAR.htm

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.2.2012 22:54:02 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: Azoospermija
4.9.2013 11:58:25   
Kikitown
Voljela bih da podignem ovu temu, jer sigurno je da nas ima (nazalost) mnogo takvih. Bez obzira na temu spermiogram, voljela bih da imamo temu samo za nas da bismo razmjenjivali iskustva, a da pri tome ne opterecujemo korisnike i korisnice koji hvala Bogu ne moraju da se susrecu sa tim.
Za one koji ne znaju,ja i suprug smo 2 godine u braku. On 40 ja 30god. Dijagnoza azoospermija. Svi nalazi u redu, ili bar u granicama normale. FSH, T, LH. Punkcija kod Balica nista niti u jednom testisu. sada se spremamo da povadimo nalaze koje su nam poslali u mailu iz Bahceci, pa da odemo na micro tese.
Redovno pratim na Rodi temu Azzo statistika, gdje curke i decki razmjenjuju iskustva, bodre se i cuju redovno. Cak su se i upoznali u klinici i neki od njih su postali i prijatelji, jedna je sretnica trudna, kod jednog sretnika su pronasli 20 spermija na micro tese. Voljela bih da se i mi cujemo i razmjenjujemo iskustva i sve sto smo do sad ucinili, jer se u zadnje vrijeme osjecam tako tuzna. I sama user posted image
Nakon sto smo uradili punkciju saznali smo koliko je stetna zapravo. Nikom je ne bih preporucila, pogotovo ne kod Balica gdje sve i da pronadju nesto to ne mogu sacuvati. Ali to je nase iskustvo, nasa greska.
Ponekad mi samo treba da bar jednom od nekoliko ulazaka na ovaj forum dnevno vidim da neko misli i na mene. Tamo nekakvu kikitown cije su se karte razletile prije nego je i pocela graditi kulu.

(odgovor članu mirna)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: Azoospermija
4.9.2013 12:14:01   
choirgirl
Draga Kikitownuser posted image user posted image user posted image user posted image

Saljem ti samo jedan veliki zagrljaj podrske i da znas da nisi sama!!!!

O vasem problemu ne znam puno, znam da se na zalost radi o najtezem obliku problema za spermogramom. (Nas problem je teratozoospermija, 0% normanih oblika na zadnjem spremogramuuser posted image ).

Sretno mila i ne gubi nadu!!!!
Znam da nam ponekad idu ove rekla-kazla price na zivce, ali meni je moj ljekar ispricao o slucaju pacijentice kod cijeg su muza nasli ravno 7 spermatozioda na micro-tese i ostala je trudna.
Moramo se boriti!!!



< Poruku je uredio choirgirl -- 4.9.2013 12:21:59 >


_____________________________

maj-jul 2011 HSG i laparo/histero
okt-dec 2011 4 IUI, beta 0
jan 2012 IUI5 beta 14: biohemijska
juli 2012 IVF/ICSI1 beta 187: blighted ovum
okt 2012 FET1 beta 0
feb 2013 IVF/ICSI2 beta 0
apr/maj 2013 FET2/FET3 beta 0
jan 2014 ICSI3

(odgovor članu Kikitown)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: Azoospermija
4.9.2013 13:01:17   
Azyy
Draga moja htjela sam samo da ti se javim I da ti kazem da nisi sama..iako mm nema tu dijagnozu ipak je teska sad na ovom postupku jedva su pronasli 3..dijagnoza mu je kriptozoospermia..ljubim te I grlim jako

_____________________________

Dum spiro spero – Dok dišem (živim), nadam se

(odgovor članu choirgirl)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: Azoospermija
4.9.2013 14:56:40   
Kikitown
Choirgirl, Azyy user posted image user posted image
Hvala na podrsci, mnogo mi znaci! Javljale su mi se cure sos15, aboni76, Leva i mnogo mi je to znacilo. Nadam se da cemo ispuniti svoje zelje user posted image Radujem se svacije3m uspjehu kao da je moj, al kad mi neko od bliznjih kaze "Hocu li ja docekati to unuce" i sl. dodje mi da se upucam, iako znam da mi ne misle nista lose bas naprotiv. Eto nadam se da ce zenice koje saznaju kakve novosti da se jave.
PS Najgore mi je kad smo trazili uputnice za nalaze da ne placamo privatno, a oni nisu ni culi za takve... user posted image user posted image user posted image al nada zadnja umire

(odgovor članu Azyy)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: Azoospermija
1.10.2013 8:17:36   
regi
evo,javlja vam se jos jedna dugogodisnja azoo-zena! :D
dakle,od 2006. godine mi se sa tim borimo i nismo se makli sa mrtve tacke.
radili punkciju i biopsiju u Mariboru jos 2007. godine.od tad se vrtimo u krug i evo,na kraju,vjerujemo u cuda i nadamo se cudu...nema nam druge.ostala nam je jos microtese, ja se nadam da cemo odraditi jos to ,pa da konacno znam sta cu od svog zivota.

da vam kazem iskreno, rado bih zavrsila sa tim,stavila tacku na sve i pocela da uzivam u zivotu ,onako rastereceno.

i kod mm su svi nalazi uredni, sve osim spermiograma.
sretno svima!

_____________________________

ja-28 god, mm 34
problem-azoospermija

(odgovor članu Kikitown)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: Azoospermija
1.10.2013 21:50:20   
Kikitown
sve znam, i znam da je micro-tese ono jedino sto bi moglo pomoci, jedina nada sto se tice "tehnike i medicine" zato ja i muzek skupljamo novce i nadamo se najboljem. kod mm su isto uredni svi nalazi.
Mislim da je to ono pravo, i da zaista ima nade. Poslije toga ako ne daj Boze ne bude uspjesan zahvat, i ne pronadju nista, onda cemo znati da je ucinjeno sve sto je u nasoj moci, a dalje od toga sve je samo visa sila.
Ko zna, mozda nekad...neko...negdje...pronadje lijek...
Veliki pozdrav, i mozda se sretnemo u bahceci :) Mi cekamo termin, rekli su nam konsultacije pocetkom oktobra pa et...javim se sa novostima.

_____________________________

Ja pcos, on azoo
25.05 ICSI, Beta 0.

(odgovor članu regi)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: Azoospermija
1.10.2013 22:03:32   
Pingvina
Kiki, pa ja se pitam kud si nam ti nestala....user posted image user posted image
Zao mi je mila sto se osjecas lose...Od srca zelim tebi i ostalim suborkama ispunjenje samo one jedne zelje. Mole molitve su uz vas...user posted image user posted image

_____________________________

Ovo sunce ne grije kao prije...Ni ova kisa ne pada kao nekada...Nikad me nije boljelo kao tada...I mozda nece prestati vise nikada...
05.03.2012.:(((
Moje drugo proljece, moja utjeha...mislila sam nikad vise....11.3.2014. :)))

(odgovor članu Kikitown)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: Azoospermija
2.10.2013 12:05:46   
Kikitown
Tu sam mila, nego nema nista od novosti pa se ne javljam, otkako smo uradili punkciju (mm se nadao a ja nisam htjela da ga ne podrzim iako sam znala da to nije rjesenje za nas). Sad cekamo konsultacije u bahceci.

_____________________________

Ja pcos, on azoo
25.05 ICSI, Beta 0.

(odgovor članu Pingvina)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: Azoospermija
2.10.2013 15:24:12   
Magnolie
pozdrav,
Nova sam na forumu...nazalost nasa dijagnoza je azoospermija, spermiogram-same 0. neki dan smo odradili hormone i povisen je FSH. Bili smo kod urologa u poliklinici Sunce, on nas je bukvalno otpisao, kao nema nista od toga ne vrijedi da pokusavate ali ako vec hocete kupite Nolvadex pa provjerite sta se desava za 3 mjeseca.... i td... Danima trazim po netu odgovore i iskustva na tu temu ali ne znam cemu da se nadamo. MM je poceo da pije sve moguce vitamine koje sam procitala kao da bi mogli pomoci /tivino ulje, suhe smoke u maslinovom ulju, dobio terapiju Nolvadex, mix sjemenki sa medom) pa se nadamo da cemo moci dalje na ispitivanja.Da li je neko imao iskustva sa bahceci u sarajevu? krajem oktobra im dolazi urolog pa smo zakazali konsultacije. Zelim vam puno sece svima...pozz

(odgovor članu Kikitown)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: Azoospermija
2.10.2013 22:06:34   
Zelimo_bebu
Vidim da se curke javljaju na temu, pa red je da se malo podigne,,,Kikitown svaka cast mila!
I mi imamo dijagnozu azoospermie, nakon oligoastenospermie u decembru prosle godine i operacije varicoccele, sve nule....radili briseve, otkrivene neke bakterije pili terapiju, u pon idemo ponovit da vidimo jesmo se rijesili bestija, ako budemo ponavljamo nalaz spermiograma....sve smo pokusali sto se tice tableta, vitamina, i cigarete je ostavio u ta 3 mjeseca poslije terapije i nalaz je azoospermia...voljela bih kada bi se javila neka zenica koja ima pozz iskustva sa ovom dijagnozom....

_____________________________

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78
Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa...
13.07.2017.stigao nas princ

(odgovor članu Magnolie)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: Azoospermija
3.10.2013 10:03:06   
Magnolie
Nadam se da ce biti poboljsanja u ponedjeljak user posted image .
Ovo je nama prvi put da uradimo spermiogram, kroz par dana pokusat cemo opet da vidimo desava li se ista.nismo uradili nikakve briseve samo hormone i FSH je 19 user posted image !!!
citala sam po drugim forumima nekome je uspjelo koristili su Tribestan(bugarski) i sperm hope...kazu da su ucinkoviti i da su popravili spermiogram za 30% i vise...cak su se neki rijeesili i azoospermije. mi smo kontali ovih dana da porucimo ove tablete pa sta Bog dragi da.

(odgovor članu Zelimo_bebu)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: Azoospermija
3.10.2013 10:44:22   
Zelimo_bebu
Moj je savjet da uradite briseve da bi s eotklonila mogucnost postojanja bakterije....to ti govorim iz iskustva, mi smo otisli na operaciju bez tih nalaza da bi on nama poslije rekao d asmo to trebali uraditi prije....otkud mislite poruciti tribestan i sperm hope?

_____________________________

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78
Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa...
13.07.2017.stigao nas princ

(odgovor članu Magnolie)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: Azoospermija
3.10.2013 13:24:35   
Magnolie
Pa da u pravu si milim da je tako najbolje prvo da odradimo te nalaze.
Tribestan ima kupiti u apotekama Oktalpharma i to je taj pravi tribestan(to sam takodjer procitala na nekom forumu) . http://www.oktal-pharma.ba/bs/zastupstva/proizvod/254/
Uzimali su ga "na svoju ruku" i kazu da ne moze da steti user posted image
Sperm home jedino mogu poruciti preko neta iz amerike, nemam bolju opciju. Imam prijateljicu koja zivi u Americi pa sam joj poslala poruku da se raspita tamo o ovom lijeku detaljno, pa cim mi odgovri javim kako to ide. narucili smo se u bahceci na konsultacije pa valjda ce nam dr. reci sta i gdje trebamo dalje da radimo od nalaza. mi smo sada u fazi isprobavanja svega . trenutno smo na suhim sljivama i maslinovom uljuj(kazu da pomaze) i mixu s medom.Voljela bih, takodjer, da se javi neko ko je imao iskustva s ovim i uspjeo popraviti stanje.
MM je bolestan vec par mjeseci( problemi sa plucima) i pio je dosta antibiotika,i kojekakvih cuda za pluca... ne znam da li je moguce da to utice na ovo stanje-da su u od toga losi nalazi???

(odgovor članu Zelimo_bebu)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: Azoospermija
3.10.2013 13:28:15   
Magnolie
evo web stranica http://www.spermhope.com/aboutus.html procitajte, mozete im i poslati mail(ja cu to sada da odradim) .....
kazu da pomaze

(odgovor članu Magnolie)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: Azoospermija
4.10.2013 10:04:18   
Kikitown
hvala curke, pozdravljam vas od srca!
Mi smo neki dan kod urologa "saznali" da je mm zapravo operisao i varikokelu, jer je imao prije 16 godina operaciju, imao je bolove, doktori mislili da je tumor. Zamislite, ja sam znala za tu operaciju al nisam povezala da je to to, sad me jos vise strah.
Jedva cekam da vise uradimo micro tese, da znamo na cemu smo...
Ako bude efekta sa tim tabletama naravno da cemo ih kupiti, medjutim tesko je povjerovati da jos uvijek nema lijeka, nadam se da je to to.
Magnolie, moguce je da je do upale vise nego do lijekova koje je pio.
Ljubim vas!!

< Poruku je uredio Kikitown -- 4.10.2013 10:06:27 >


_____________________________

Ja pcos, on azoo
25.05 ICSI, Beta 0.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: Azoospermija
4.10.2013 11:32:41   
M1984
Evo da vam se i ja pridružim. Inače sam na temi dr.Sibinčić ali sam i vas čitala.
MM je 2009. otkrio da ima azoo, posle toga ga doktori odma upute ne biopsiju testisa ( da bi kasnije mi saznali, kakda smo otišli za BG, da je to poslednja opcija, ali to su naši doktori NAŽALOST). Uradio je biopsiju 2009 u septembru i nađeno je pokretnih spermića. Posle toga smo otišli u BG i tamo mu je rađena punkcija, sa jako dobrim rezultatima na osnovu koje smo radili VTO, ove godine smo radili VTO i u Banja Luci isto sa punkcijom testisa. Nažalost nije bilo pozitivnih rezultata ni jedan put. Sada ganjamo papire za drugi besplatni pokušaj pa šta Bog dragi da. Malo znam o toj microtesi ali za sad nam kažu da nema potrebe da se radi jer svaki put punkcijom su dolazili do dobrih rezultata. Koristili smo i mi svašta, ali teško je utvrditi koliko to pomaže, jer nisi u mogućnosti da po završenoj terapiji uradiš spermogram. Kod njega je prava dijagnoza opstruktivna azoo, stvaraju se spermici u testisima i prolaze u ejakulat ( neka kesica user posted image ), ali je dalje kanal začepljen jer je nekad prije 16 god. imao upale testisa.
Htjela sam da vam se javim i napišem svoje iskustvo, ne pristajite na biopsiju dok ne ispucate sve mogućnosti. MM je svašta prošao i nikada nije rekao da neće ići dalje zato ga volim najviše na svijetu i svoj život poklonili smo jedno drugom bez obzira da li imali djecu ili ne.

(odgovor članu Kikitown)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: Azoospermija
4.10.2013 14:14:15   
Magnolie
pozdrav curke...
danas sam bila u apoteci i trazila Tribestan rekli su mi da dodjem sutra da provjere da li imaju na stanju,, nisu ih odavno porucivali user posted image u svakom slucaju pokusat cemo , nemamo sta da izgubimo.
Poslala sam mail dr. Balicu i preporucio je da uradimo jos jedan spermogram, da se na osnovu jednog ne moze nista dokazati pogotovo nakon tih svih upala - pluca i upale prostate.
Nadamo se da ce bar nesto biti.
Izmedju ostalog, MM je primjetio da se poslije terapije za prostatu puno bolje osjeca, primjetio je jos i neku promjenu u spermi . Naime, prije je bila skoro pa skroz providna (tako je bilo kada je i davao uzora za spermogram) ,a sada je malo gusca i dosta bijela (kaze da se promjenila da je sada drugacija nego sto je bila)....ne znam uopste ni kako treba tacno da izgleda i da li to ima ikakve veze??? ako neko zna, molila bih d mi objasni ...
M1984 hvala puno sto si s nama podjelila svoja iskustva...

Ljubim vas sve...pozz

_____________________________

...sve vaše bebice su već na putu, samo treba da ih strpljivo sačekate...
PFC mart 2015
Decembar 2015 roda nas obradovala nasom srecom :)

(odgovor članu M1984)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: Azoospermija
4.10.2013 17:17:09   
Zelimo_bebu
Magnolie bice da se nesto promijenilo ocito dok je gusca i bijele boje, ja se iskreno nadam da se promijenilo na bolje....
Drago mi je da se tema aktivirala... Nego svakako bih ti ja preporucila da muz uradi spermokulturu i eksprimat prostate da se otkloni postojanje bakterije...jeste li samo jedan spermiogram radili i dobili tu dijagnozu....obzirom da se na osnovu jednog nalaza ne moze biti sigurno...tako su bar nama rekli....
Kikitown kako operisao variccocelu a nije znao, pa kakvi su to doktori....ja sam malo citala da poslije operacije zna nalaz biti gori nego prije, ja se bojim da se nama to dogodilo...

_____________________________

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78
Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa...
13.07.2017.stigao nas princ

(odgovor članu Magnolie)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: Azoospermija
4.10.2013 21:35:36   
Magnolie
da samo smo jedan spermiogram uradili, i ja se nadam da se nesto promjenilo. Daj Boze na bolje ... ponovit cemo spermiogram za 10tak dana pa cemo vidjeti sta se desava. pa cemo onda i te ostale nalaze da povadimo... hvalapuno na informacijama
ljubim vas punoooooo

_____________________________

...sve vaše bebice su već na putu, samo treba da ih strpljivo sačekate...
PFC mart 2015
Decembar 2015 roda nas obradovala nasom srecom :)

(odgovor članu Zelimo_bebu)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: Azoospermija
4.10.2013 21:49:54   
Zelimo_bebu

IZVORNA PORUKA: Magnolie

da samo smo jedan spermiogram uradili, i ja se nadam da se nesto promjenilo. Daj Boze na bolje ... ponovit cemo spermiogram za 10tak dana pa cemo vidjeti sta se desava. pa cemo onda i te ostale nalaze da povadimo... hvalapuno na informacijama
ljubim vas punoooooo

Jedan nista ne govori, mora biti najmanje tri...a ti slobodno insistiraj na daljnim pretragama mozda neka upala ili bakterija koci sve to...zelim svu srecu

_____________________________

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78
Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa...
13.07.2017.stigao nas princ

(odgovor članu Magnolie)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: Azoospermija
5.10.2013 15:52:36   
Magnolie
Zelimo_bebu hvaala punoo....
danas sam bila u apoteci Tribestan kosta 47 KM 60 tbl.
Kupili mosmo caj od piskavice (sjeme) pa cemo da probamo kako to ide. i onda idmo na daljnje pretrage.


_____________________________

...sve vaše bebice su već na putu, samo treba da ih strpljivo sačekate...
PFC mart 2015
Decembar 2015 roda nas obradovala nasom srecom :)

(odgovor članu Zelimo_bebu)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: Azoospermija
5.10.2013 16:04:06   
bosss
na ringeraji nisam bila 100 godina i danas svrati iz dosade i vijdeh ovu temu. samo zelim da vas sve user posted image , i zazelim da ova prica bude jednog dana iza vas .
vecina nas se zna sa rode al cure cuvajte se i glavu gore jer nikad se nezna koja je sledeca sretna dobitnica.
magnolije jedan spermiogram nista ne znaci , a sto se tice promjene sperme kod nas to nista nije znacilo isto je tokom terapije od vodene doslo do guste i mi smo se isto bili ponadali medjutim kod nas promjena sperme nije znacila i promjenu dijagnoze al ne mora znaciti da ce tako kod vas biti.

(odgovor članu Zelimo_bebu)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: Azoospermija
7.10.2013 14:34:04   
Magnolie
pokusat cemo svakao ,nista nam ne znaci da odradimo jos jednu kontrolu spermiograma. Tribestan u apotekama kosta 47KM, i kupujemo ga u narednih par dana da probamo. citala sam dosta pozitivnih iskustava, pa cemo vidjeti...
sretno cureeee

_____________________________

...sve vaše bebice su već na putu, samo treba da ih strpljivo sačekate...
PFC mart 2015
Decembar 2015 roda nas obradovala nasom srecom :)

(odgovor članu bosss)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *