|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
2.1.2009 17:09:05   
beni29
Ja sam vozila do zadnjeg dana. U petak poslijepodne sam isla po Benjamina u skolu a u sobotu sam se porodila.

_____________________________

Benjamin 18/12/2001
Eliott 28/04/2007
Mon bebe d amour

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
2.1.2009 18:09:12   
Mrva
Ja sam vozila do 7og dana pred porod. Nije da mi je bilo nesto tesko, ali i nije da nisam imala nekih piteskoca! Sto se vezanja tice, to nisam radila, nego, da ne bi pistao onaj beeeeeep, svezala pojas suvozaca za utikac vozaca i tako vozila skoro dva mjeseca :) i pojas mi uopce nije smetao! user posted image

Samo hrabro i oprezno! user posted image


_____________________________

Lovely

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
2.1.2009 18:26:15   
jupajdi
Kada sam bila trudna sa sinom prestala sam voziti u devetom mjesecu da bi se malo pripazila. Ali zato ovu trudnoću sa curicom vozila sam do zadnjeg dana, imala sam mnogo obaveza i auto mi je bio neophodan radi brzine obavljanja poslova. Vezala sam se pojasom, samo mi je bilo malo neugodno voziti u rikverc, pa sam dobro pazila.
Možda se ipak treba malo primiriti u devetom mjesecu. A ako se ipak vozi držati oči širom otvorene ( što pogotovo vrijedi na početku trudnoće kada se trudnicama najviše spava ) i polahko....user posted image

(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
2.1.2009 18:27:47   
Bubini
Evo i ja sam u 31. sedmici i ne odustajem od volana user posted image Zapravo ne razumijem uopste zasto bi to kao bilo naporno ili nepozeljno za trudnicu, kad zapravo opasnost lezi u saobracaju a ne u voznji tako da stvarno mislim da sam sigurnija kad ja vozim nego da me vozi neko neoprezan, ili da idem npr taksijem ili busom. Samo bih jos naglasila, jako je vazno vezati pojas, i to tako da donji dio ne ide na stomak nego ispod stomaka.

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=&Show=348
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=55&Tekst2ID=&Show=2485

(odgovor članu Mrva)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
2.1.2009 19:48:30   
anitaMO
ja nisam smjela ni hodati ,a kamo li da vozim auto.imala sam rizicnu trudnocu.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Bubini)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
3.1.2009 10:28:37   
Amelaa RR
Sigurnosni pojas i trudnoća
user posted image user posted image
Pravilna putanja sigurnosnog pojasa kod vezanja trudnice

user posted image
Atestirani jastučić za trudnice drži donji dio sigurnosnog pojasa nisko ispod trbuha Trudnice se često pitaju moraju li biti vezane sigurnosnim pojasom u tijeku vožnje automobilom, naročito ako se nalaze u zadnjim mjesecima trudnoće. Odgovor je potvrdan. Vezanje sigurnosnim pojasem najbolja je zaštita majke i nerođenog djeteta u slučaju sudara, bez obzira sjedi li se na mjestu suvozača ili na stražnjem sjedalu.

Trudnica bi za vezanje morala koristiti sigurnosni pojas s tri točke vezanja. Pojas s tri točke vezanja je onaj koji ima dio koji prelazi preko kostiju zdjelice i dio koji prelazi preko ramena. Ako dođe do sudara, sigurnosni pojas općenito sprječava izbacivanje iz automobila, dok dio koji prelazi preko ramena dodatno osigurava da se smanji pritisak tijela trudnice na tijelo djeteta.

Potrebno je obratiti pažnju na pravilno vezanje pojasa! Donji dio pojasa mora prelaziti preko kostiju zdjelice i ispod trbuha. Na tržištu postoje atestirani jastučići za sjedenje osmišljeni posebno za trudnice koji osiguravaju ispravnu putanju donjeg dijela pojasa, držeći ga nisko ispod trbuha. Gornji dio pojasa mora prelaziti između dojki i sa strane trbuha.

Sigurnosni pojas se NIKAD ne smije vezati iznad ili direktno preko trbuha, niti se gornji dio pojasa smije postavljati ispod ruke ili iza leđa. Sigurnosni pojas mora biti dovoljno zategnut, a ne postavljen labavo.

Zračni jastuci se također ne bi smjeli isključivati na sjedalu na kojem se prevozi trudnica. Zbog dodatne zaštite nerođenog djeteta, sjedalo na kojem je zračni jastuk treba pomaknuti što dalje unatrag, a naslon djelomično spustiti kako bi se osigurala dovoljna udaljenost između trbuha i volana ili upravljačke ploče. U idealnom slučaju, razmak između prsne kosti i prve prepreke treba iznositi barem 25 cm. Zračni jastuci NISU zamjena za sigurnosni pojas i pružaju zaštitu samo ako se koriste zajedno s njime!

Ako je trudnica putnik u vozilu, a ne vozač, najsigurnije je za nju da se prevozi na stražnjem sjedalu. Statistički gledano, putnici na stražnjem sjedalu prolaze s manje ozbiljnim ozljedama od onih koji se voze na prednjim sjedalima. Ipak - i na stražnjem sjedalu trudnica mora obavezno biti vezana sigurnosnim pojasom vozila.

Iako vezanje sigurnosnim pojasom u trudnoći može biti neudobno, ono je jedini ispravan i siguran način za vožnju u automobilu. Ukoliko su dulja putovanja za trudnicu neizbježna, potrebno je planirati više kratkih stanki kako bi se trudnica odmorila i prošetala.

tekst preuzet s
www.autosjedalice.info

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
3.1.2009 13:50:23   
libra
Ja sam vozila do zadnje sedmice u trudnjoči i posle mi je MM zabranio da se vozim sama. Mama mi se več dosta priej ljutila zašto moram tolko da se vozim sama, al meni je bilo sve ok. 

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
3.1.2009 18:02:22   
eniii
Ja sam u 35-toj sedmici vozim i dalje iako mi je vec postalo malo teze zbog stomaka al podesiv volan pa se nekako snadjem,pojas mi je navika i tako da se i dalje vezem iako Mm poludi kad vidi da sam se vezala al stacu ja cu voziti dokle god budem osjecala da ja to mogu....user posted image user posted image

_____________________________

Nasa sreca Zlatana stigla je 5.02.2009god....

(odgovor članu libra)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
3.1.2009 18:04:24   
Ilhana RR
E moja Amela koliko sam se ja ubila trazeci takav pojas al nemaju... nema gdje nisam trazila i po netu da narucim al nije bilo nigdje da mogu naruciti vamo nama... ovde ima neko sranje sto se stavi na pojas i ko malo je meksi nego obicni pa te nece stisnuti.. bezveze pravo...

Ima li gdje u bosni da se uzme? Da kupim za sledeci put ako Bog da =)

(odgovor članu eniii)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
4.1.2009 18:03:09   
biloko
Eh, ja sam bas ovih dana kada sam vozila auto razmisljala hocu li biti u mogucnosti voziti i pred kraj trudnoce tj. u 8. i 9. mjesecu (ja sam trenutno u 4.). I sada naletih na ovu temu user posted image i vidim da to nije nista nemoguce kao sto sam ja to zamisljala.

(odgovor članu beni29)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
15.1.2009 12:48:26   
HannaS
Vozim,jos uvijek.nadam se da ce tako ostat do kraja trudnoce.Grozno mi je kad moram cekat MM da me vozi kad god nekud trebam otic.Mada sad izbjegavam,zbog vremena.Vani je skroz poledilo.

_____________________________

Moj Dindili... 12.05.2009

(odgovor članu biloko)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
17.1.2009 22:41:11   
mišur
Ja sam prestala voziti tek na dan termina...Bez ikakvih problema, i obavezno vezanje...

(odgovor članu HannaS)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
20.1.2009 19:19:33   
Tinki
ja sam vozila do 8 mjeseca kasnije ne cisto iz razloga sto mi smeta grijanje u autu i padne mi tlak iznenada i mislim se kako se vratiti do stana.....user posted image

_____________________________

Ishak, 30.12.2003.god.
Lamija, 15.02.2009.god.

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
27.2.2009 11:14:16   
Anoniman
Ja sam 39 + 5 (jos dva dana do termina) i jos vozim. Obavezno je vezanje na nacin kako je Amela to lijepo objasnila. Ovdje u Njemackoj ne bismo smjeli sjesti u auto bez pojasa ili da beba nije u odgovarajucoj sjedalici odobrenoj po posebnim standardima i vezana. Testirali ljudi. Da vidite te tesove ne biste stavili dijete bez sjedalice u auto ni za zivu glavu, niti biste se vozali bez pojasa... MM kaze da ne bih trebala voziti sad pred kraj. On misli da me moze zaboliti naglo i da mogu biti u nezgodnoj situaciji u saobracaju. Moze li me tako naglo presjeci prvi trud? Ja nemam iskustva... user posted image

(odgovor članu Tinki)
  Neposredna veza do poruke: 39
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
27.2.2009 11:22:51   
mnn
ja još uvijek vozim auto... svoj maleni c3...vežem se svakako i pazim koliko mogu na promet da ne idem u vrijeme kad su gužve.ali ne bi mogla bez auta...ovako odem sve kupim, stomak mi ne smeta.dobro se osiječam i sve dok je tako ču voziti, kad mi ne bude dobro neču. ne vozim ja puno auto samo na kratke relacije.

najviše volim voziti đip od mm jer je velik, ima mjesta stabilan je...i tako se osiječam velika u njemu...a taj auto doslovno sa svim funkcijama vozi sam...pa nije problem...

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
27.2.2009 12:11:57   
ena23
Ja sam u 15toj sedmici, vozim sasvim normalno jer mm nema vozacke, sad ce da polaze... Evo veceras, aBd, idemo na put od 120km i to radimo cesto (odlazimo njegovima i mojima) i uopste se ne sikiram povodom toga, sto neko rece, najvise sebi vjerujem sto se tice voznje... A Boga mi kad budem u poodmakloj trudnoci planiram prepustiti voznju mmu, da i ja malo sjedim ta trane i uzivam i razgledamuser posted image

_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.


(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
12.4.2009 11:14:56   
Modesty
32. sedmica i dalje neumorno vozim i nastojat cu do kraja koliko god budem mogla. Auto mi pruza veliku neovisnost.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
12.4.2009 11:31:16   
manuela RR
Ja polagala vozački ispit u 5 mjesecu trudnoćeuser posted image user posted image user posted image user posted image
Nije ni čudo što se sad dijete voli vozati u autuuser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Modesty)
Neposredna veza do poruke: 43
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
12.4.2009 13:35:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Modesty

32. sedmica i dalje neumorno vozim i nastojat cu do kraja koliko god budem mogla. Auto mi pruza veliku neovisnost.



Isto user posted image   još uvijek radim pa mi treba i auto.

(odgovor članu Modesty)
  Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
12.4.2009 16:47:18   
Crvena
IZVORNA PORUKA: jupajdi

Kada sam bila trudna sa sinom prestala sam voziti u devetom mjesecu da bi se malo pripazila. Ali zato  sa curicom vozila sam do zadnjeg dana, imala sam mnogo obaveza i auto mi je bio neophodan radi brzine obavljanja poslova. Vezala sam se pojasom, samo mi je bilo malo neugodno voziti u rikverc, pa sam dobro pazila.
Možda se ipak treba malo primiriti u devetom mjesecu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu jupajdi)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
15.4.2009 19:53:29   
remzy
citam vase postove i kontam sta da napisem!!???
i skonta  PA ja nemam vozacku!!!!a i samim tim ni auto!!!user posted image user posted image user posted image user posted image ,
ali svaka cast onim trudnicama koje sa velikim stomakom uspijevaju da voze ,i jos na duze relacije!!!user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
15.4.2009 20:13:00   
mnn
imam termin za dva dana i još uvijek vozim auto...ma ne smeta meni ni pojas...ja i dalje vozim...na kratke relacije...mislim da ču voziti do zadnjeg dana...jer bez auta ne mogu...ma ja lijepo sjednem..reu stavim iza...i nas dvije krenemo u dučan...ona me čeka u autu...čuva auto...user posted image

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
1.5.2009 14:47:31   
delly
i ja idalje vozim auto user posted image  sad 29 sedmica i bezproblema.., pojas mi nesmeta jer  mi mm odmah na pocetku kupio trudnicki pojas user posted image  pa mi nimalo nesmeta.,prije nisam smjela toliko vozit zbog nesvjestica,sad je boljeuser posted image najvise bi bila zadovoljna kad bi sebe odvezla do bolnice kad me uhvate trudoviuser posted image user posted image user posted image dao bog i to user posted image user posted image  ionako sam sama a dok mm dode s posla jao meni user posted image user posted image

_____________________________

25.07 -dosla je nasa princezica


(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
1.5.2009 17:45:07   
Aldyy
user posted image Ja  sam u 25 sedmici i vozim ok...ne osjećam da mi je vožnja problem:)
barem ne još uvijek, a  kakko  će biti kasnije ne znam..voljela bih kada bih samu sebe odvezla na porod...:)...to mi je velika želja...da me niko ne pegla i ne diže paniku...već samo da ih obavijestim kad sve bude gotovo...user posted image user posted image
__________________
Jedva čekam da zagrlim svoju bebicu...:S.....dosadilo mi je ganjati bebe po komšiluku...:S


_____________________________

:) Mahir :)
Mamino sunce zasijalo 05.08.2009. u 6:45

Volimo se, mazimo se, pazimo se....

Kako je brzo godina prošla od najsretnijeg dana...a mama ga svakim danom sve više voli :):)

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Vozite li auto u trudnoci?
1.5.2009 18:17:38   
almai
U prvoj trudnoci vozila sam do 7.mj. trudnoce a u zanje dvije sve do zadnjeg dana i nije mi apsolutno stomak toliko smetao kao u prvoj trudnoci.Samo obavezno vezanje i polako...user posted image

_____________________________

moja su djeca zlatna...
kad spavaju:))

(odgovor članu Aldyy)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *