Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 20.10.2008 10:42:42
Tanja00
BOK Jutros sam vadila krv i danas u 16 h su mi nalazi . Nadam se da sam trudna,ako ne onda opet od početka. Da li mogu dva mjeseca za redom piti klomifen i menopur ? Pozdrav
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 20.10.2008 13:20:06
meedic
Tanja evo i od mene vibracije za visoku betu. Puuuuno puno srece i da uskoro imamo ovdje jednog malog klomi bebica .
Javi nam rezultate sto prije mozes, mi do tada drzimo fige.
Tanja nadam se da ti vise nece trebati ni klomifen niti menopur, ali eto da odgovorim na pitanje. Mislim da se klomifen moze piti ca. tri mjeseca uzastopno i onda bi trebalo napraviti pauzu, jer ga tijelo i u pauzi sadrzi u sebi, meni je ovo drugi mjesec sa klomifenom. Za Menopur ne znam.
< Poruku je uredio meedic -- 20.10.2008 13:27:24 >
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 21.10.2008 21:48:12
Anoniman
veliki pozdrav za sve prisutne na ovoj temi...malo sam čačkala po ovoj stranici i pravo mi je drago, da se ovdje stvarno mogu naći korisne informacije...već sam pisala na drugoj temi, ali ne dobih odgovor....smrc...radi se o tome da mi je doktor na ultrazvuku ustanovio da su mi folikule male, radila sam folikulometriju i hormoni su ok, a menstruacija neredovna te pijem dabroston za regulisanje...uglavnom one ne puknu i preskoče mi plodni dani, te mi dok predlaže terapiju gestagenom...zna li iko kakva je to terapija i ima li to veze sa klomifenom....mene je klomifena malo strah radi mogućnosti višestruke trudnoće...nadam se da će se neko naći sa sličnim problemom i malo mi pomoći jer i ja želim to malo slatko biće u stomačiću....
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 21.10.2008 22:01:14
maslačak82
Ovo sam našla odgovor jednog ginekologa: Najčešće propisivana sredstva za regulaciju ciklusa su gestageni hormoni.Gestageni se propisuju jer je najčešći uzrok izostanka menstruacije, ukoliko se iskljući trudnoća, izostanak ovulacije. Ukoliko je izostala ovulacija izostane u jajniku produkcija gestagenih hormona. Ukoliko gestagene u tabletama unesemo u organizam tijekom nekoliko dana pa ih izostavimo imitira se proces koji se u jajniku događa propadanjem žutog tijela nakon ovulacije. Tada uslijedi krvarenje poput menstruacije. Mišljenja sam da se ne trebate bojati uzeti Dabroston . U dozama u kojem vam je propisan i trajanju od vjerojato 5 dana nećete primjetiti nikakve nuspojave. Ukoliko ne započnete sa uzimanjem dabrostona kako je preporučeno krvarenje će vjerojatno uslijediti prije ili kasnije , no raste vjerojatnost za nekontrolirano, obilno krvarenje.
Mislim da je riječ o Dabroston tabletama, one sadrže gestagen
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 21.10.2008 22:17:16
napolitanka
hej maslačak hvala ti puno...mislim da sam malo pogrešno opisala situaciju...valjda ma obuzme trema kad pišem o ovoj temi...ja od 14 godine svašta koristim za regulisanje ciklusa...dabroston, primulut nor ili tako nešto, pa anti bejbi...čak sam i primala injekcije što za zaustavljanje krvarenja, što za provociranje ciklusa...ma ludnica...pa dugogodišnja borba sa grlićem, ali hvala bogu barem je on sad ok...i samo što sam njega zaliječila, udala se i želim bebu eto novog belaja...već 7 mjeseci problemi sa folikulama, nisam ni znala da imam taj problem..pila sam i neke skupe čajeve u kombinaciji sa nekom tekućinom od biljaka za masažu jajnika, kažu ljudi da je mnogima pomoglo, i da nakon 3 mjeseca uspjeh bude zagarantovan, a meni ciklus 3 mjeseca zaribao i morala ići na injekcije da dobijem..eh ko je tu baksuz....u svakom slučaju moram otići sad nekad na pretrage, pa me hvata panika...hvala još jedan put
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 21.10.2008 22:55:05
maslačak82
Nema na čemu, samo pitaj, koliko znam toliko mogu i pomoći, ja nemam problema sa ovulacijom nego sa muževim spermiogramom..sad idem na laparoskopiju, pa vidjećemo što dalje...
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 22.10.2008 8:37:13
meedic
Tanja mila zao mi je sto je test bio negativan. Ali ides u novi ciklus i nove pobjede.
Napolitanka ne moras se plasiti visestruke trudnoce, jer to doktor kontrolise. Za vrijeme terapije u odredjene dane ide se na folikometriju, gdje doktor provjerava koliko folikula imas i koje su velicine. Tako da ti ovo ne mora biti nikakva briga. A i ljekari su danas ispraksirani znaju koju dozu dati itd. prije je to bilo drugacije.
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 22.10.2008 17:49:09
palma
Ja sam danas bila na folikometriji 8Dc i naravno ne reagujem na klomifen jer mi je doktor napisao da su obostrano sitni folikuli...ali mi je rekao da danas primim dvije injekcije menopura i sutra isto dvije pa u petak opet na folikometriju pa nemam pojma da li će mi menopur djelovati. I pitam se šta ako ni on ne bude djelovao..
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 22.10.2008 17:54:27
meedic
Palma ja vjerujem da ce Menopur djelovati. Ja sam sa klomifenom imala jedan folikul. U drugom ciklusu sa klomifenom i tri dana menopura sam imala tri folikule.
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 23.10.2008 11:49:57
natence
Cao! Ja sam sa Klumifen imala isto samo jedan folikul, ali dr je rekao da to znaci da reagujem na klomifen. Jos 8 dana radim test, bila sam na inseminaciju na 17.10. al ne nadam se puno.. Prvih dana sam imala bolove u stomaku, sad vise ne ali sad me bole grudi, pa neznam jeli to od Klomifena jer nista drugo nisam uzela. Jedino injekciju Ovetrille za pucanje folikula. Sretno svima! Javim vam se odma nakon testa!
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 23.10.2008 22:46:34
Minchy
Natence od srca ti zelim da ti test pokaze U svakom slucaju, javi nam :)
Ja bih klomifen trebala poceti trositi sutra... al mi nesto nije jasno, doktor mi je rekao da ga pocnem piti 5. dan menzesa, a ja sam dobila u ponedjeljak oko 19.00 h, da li to mogu racunati kao prvi dan ? I da li se klomifen pocinje piti 5. dan bez obzira jel menzes prestao ili ne ? Da li to igra ikakvu ulogu ? Unaprijed hvala i sorry ako vas gusim pitanjima.
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 24.10.2008 7:25:17
meedic
Zdravo Minchy, ni u kojem slucaju nas ne gusis. Za ovu vrstu komunikacije i jeste forum tu . Ponedjeljak racunaj kao prvi dan ciklusa, znaci u petak ujutru (danas) pocinjes piti tbl. I nema nikakve veze da li jos uvijek imas menses ili ne. Moj doktor daje terapiju sa klomifenom od treceg dana mensesa tako da je tad svakako imam. Zelim ti puno srece i da ubrzo ugledas ili . Sve sto ti nije jasno, slobodno pitaj .
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 24.10.2008 9:50:35
Minchy
Hvala puno meedic, srce si Imala bih jos jedno pitanjce, da utvrdim... tu sam malo ostala zbunjena i nisam sigurna da li sam dobro razumjela doktora, kad potrosim kutiju klomifena, u roku od pet dana, sesti dan kad pocinjem piti dabroston trebam ici na folikometriju... Jesam li upravu, jel to inace tako ide ? I ja tebi zelim puno srece i da sto prije budemo i dobijemo svoje male Pusa :)
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 24.10.2008 10:24:26
meedic
Sve zavisi od doktora i terapije. Kod naseg doktora se ide 8. i 11. dan (dalje zavisi od duljine ciklusa) na folikometriju. Ti ides iducu srijedu na folikometriju, to ti je 10. dan ciklusa. Mislim da je to OK, kao sto sam rekla zavisi od doktora. Ja idem samo 8. i 11. jer su mi ciklusi u poslijednje vrijeme kratki (od 26-28 dana). Zadnji put sam primila stopericu (Pregnyl) 11. dan ciklusa. I evo sada cekam da uradim test . I mogu ti reci da ovaj mjesec imam zaista divan osjecaj. I tebi zelim da ti rastu folikuli .
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 24.10.2008 10:40:46
Minchy
Medic od srca ti zelim da ti test pokaze :) Javi nam sta je bilo, molim Boga da te obraduje :) i hvala ti puno na informacijama. Nadam se da cemo se uskoro radovati zajedno sa tobom
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 25.10.2008 9:38:45
natence
Minchy, ponedeljak racunaj za prvi dan ciklusa. Klomifen mozes poceti od 3 do 5 dana, bez obzirom na to dali ti mens. jos traje. E posle toga je bitno kad ce ti zakazati folikulmetriju, jer je mene prvo rekao da dogem 10 dan od klomifena, pa nije bilo nista, samo mali folikuli, pa onda mi je opet rekao da dogem za 4 dana, i bio je jedan dobre velicine. treba paziti datum kad si pocela koristiti klomifen jer mora se na vrijeme otkrite kad je folikul najoptimalnije velicine. pozdrav i sretno
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 27.10.2008 8:56:01
meedic
Evo da ja napisem report. Na kraju sam ciklusa. Terapija je bila pet dana 2x1/2 tbl. klomifen, zatim tri dana po dvije inj. menopur. Imala tri folikula: 19mm, 17mm i 12mm, endometrij 8mm i taj dan primila Pregnyl. Test (za rano otkrivanje trudnece) sam kao i obicno prijevremeno uradila (11 DC poslije O) i opet ono polje bijelo, ne moze biti bjelje. Grudi su narasle i uzasno bole. Donji dio tijela me boli kao pred mens. Ne znam da li je to zbog prehlade ili mi se zaista vjestica najavljuje. Ne znam koja ce mi terapija biti slijedeca ako sada dobijem. Ovo je moj drugi mjesec sa terapijama, folikule su takve kakve jesu, mislim da nije ni toliko sjajno ali ni lose. Vjerovatno je slijedece provjera prohodnosti jajnika . To su moje pretpostavke, a doktor ce reci ono sto ce jeste. Mozda neko iz svog iskustva zna sta je slijedece .
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 27.10.2008 16:12:34
natence
Zdravo Meedic . Ja sam u skoro istu situaciju. Bila na klomifen, injekcije nisu mi dali jer mi je samo sa klomifenom narastao jedan folikul, primila sam pregnil i sutra dan sam uredila prvu insemin. to je bilo na 17.11.I mene grudi bole uzasno ustvari samo bradavice. Trebam dobiti do 31.11. ako ne, onda radim test. jos se ne osudzujem uraditi ga sada, mada zelim . Ti zelis znati sta bi bilo sljedece ako dobijes? Ja neznam dali si pocela sa inseminacijom, ali mislim ako nisi trebala bi. Moja sestra je danas uradila drugu insem. a bila je na istu terapiju kao i ti. prva nije uspela pa ponavljaju sve isto iz pocetka. A o provjerki prohodnosti jajnika jos nisu mi rekli niti mojoj sestri. A pravo da ti kazem i to je jedino sto me plasi, jer sam cula da je jako neugodno . Ali ako mora onda idemo! U petak radim test, al ne nadam se puno.. Od srca ti zelim , al ako ne bude sad, bice dr put, nema razocarivanja! . Javim se nakon testa pa cu ti reci sta cu da radim dalje! Natasha-Makedonija
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 27.10.2008 17:15:24
Minchy
Zdravo meedic, pa fino su ti folikuli narasli :) Nadam se da ce ovaj put ti test pokazati pa da se radujemo s tobom. Meni je danas 4. dan kako trosim klomifen, jos sutra i onda prekosutra idem na folikometriju. Koji test kupujes za rano otkrivanje trudnoce ? I gdje se ima kupiti ? Koliko rano nakon ovulacije moze otkriti trudnocu ? Pusa i navijam za tebe i sve nas
RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN 27.10.2008 18:37:08
kri304
cao drage moje ...i ja sam od danas prvi put sa vama !
muz i ja pokusavamo skoro 2 god.ja imam 27 , a on 31. trebala bih da pocnem terapiju sa klomifenom prve nedelje novembra,odosno 3.dana od pocetka ...moram priznati da me je malkice strah,tj. strah me da nesto "naopako" ne krene ! inace,nemam policisticne jajnike vec jedan mikrocistican jajnik... da li neko mozda ima te "mikrocisticne"
ljubim vas sve i zelim svima ovde sto pre da !a ostalima koje su vec ... !
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.