|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
17.9.2008 8:07:06   
sabinas
Meni se cini ok...ja sam isla na uzv od 9 DC,i nije se nista posebno vidjelo osim vise malih folikula...ali tamo negdje od 13-14 DC izdvoji se tzv.vodeci folikul koji je veci od svih ostalih) i ustvari to je taj sto ti treba za Ouser posted image .kada ti je naredna kontrola ?Ja bih ti savjetovala par dana apstinencije (cisto iz razloga kad ti bude trebala biti O i nakon nje najvise moras imati odnose).Tako da jedno do 11-12 DC odmaraj,i onda u akciju svakodnevno, a narocito kada ti doktor kaze da treba nastupiti O i obavezno poslije O.user posted image
Helem,ma pune ruke posla.user posted image

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 176
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
17.9.2008 9:27:37   
meedic
Sutra mi je naredna kontrola. A za vjezbanje smo kontali svaki drugi dan i onda kada bude oko O svaki dan user posted image . Hehe, ovo zvuci kao isprogramirano, ali sta cemo, moramo tako user posted image . A ja se uzdam u ovu, sada vec vodecu, folikulu user posted image , akBda.

(odgovor članu sabinas)
Neposredna veza do poruke: 177
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
17.9.2008 11:01:18   
fenix
zdravo cure user posted image evo i ja da vam se pridruzim user posted image ovo je najbolji forum na celom netu. Cestitam prvo svi curama koje su ostale trudne. Evo i ja sam od ovog meseca na klomifenu, pijem ga jos danas ( od 2 do 7 dana), i sutra idem na folikulometriju i nadama se da ce sve biti u redu user posted image
Neposredna veza do poruke: 178
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
17.9.2008 11:12:44   
sabinas
U maju kada sam ja ostala trudna,otisla sam na kontrolu 15 DC,da vidim da li ce biti O...jer je to bio prvi mjesec bez uzimanja klomifena.Doktorica mi je rekla da je  O u toku i da se bacim na posao.Posto mi je prethodni mjesec (kada sam bila na klomifenu stalno govorila dize noge u zrak,jastuk pod guzu,tamo-vamo),ja sam je tada pitala:pa dobro koliko dugo da drzim noge u zraku...jer sam sve praktikovala imati odnose navecer,bas da bi mogla sto duze lezati....Kaze ona meni 10-20 min...Reko dobro,znaci mogu i u pola bijela dana.I tako sam ja dosla kuci,ispricala muzu i naravno bacili se na posao.Jos sam ja mislim 2 dana iza toga imala odnose....mada iskreno da vam kazem mislila sam da nema sanse da u pali....jer sam mjesec prije toga znala zaspati sa nogama u zraku....Ali eto kroz 20 dana uspostavilo se da je user posted image  na putu.
Tako drage moje,dobro iskoristite predstojece dane....jos je Bog dao hladno vrijeme....user posted image

(odgovor članu fenix)
Neposredna veza do poruke: 179
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
17.9.2008 12:22:36   
fenix
Ja sam ti vec koristila klomifen pre dva meseca isto od 2 do petog dana, pre dva meseca i to najmanju dozu od 50 mg, ali tada nisam reagovala na njega tj. nijedan folikul user posted image user posted image i onda otisla na more i kada sam trebala drugi mesec da dobijem user posted image i doktor mi je rekao da se opustim i bez njegovog nadzora ne smem da ga koristim. I evo sada mi je povecan klomifen na 100 mg, sutra na pregled i nadam se da ce sve biti ok user posted image nada zadnja umire user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sabinas)
Neposredna veza do poruke: 180
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
17.9.2008 16:03:34   
sabinas
Ja sam koristila 2x1 od 3-7 DC.I obavezno nemoj bez nadzora ljekara

(odgovor članu fenix)
Neposredna veza do poruke: 181
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
18.9.2008 14:37:29   
meedic
Bila ja kod doktora. Endometrij: 7mm, D jajnik 17mm. U subotu moram primiti Pregnyl injekciju. Da li je neko od vas primio pregnyl? Citala sam na netu da poslije 36 h dodje do O.
Neposredna veza do poruke: 182
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
18.9.2008 21:36:18   
fenix
cure ja danas popodne bila kod doktora. Za sada jesve u redu user posted image user posted image user posted image  imam sedam primarnih folikula i super reagovala na klomifen. sada samo treba da se samo jedan izdvojimada bih i dva volela, i poraste da bi u sredu pukao, a ako nece sam da pukne onda injekcija za pucanje i onda nastupamo ja i moj dragi i pravljenje user posted image user posted image user posted image  nadam se da ce sve biti u redu. Aazra ja sam od skora na forumu ali ime Bilal je jako lepo bar meni, a i dete je tvoje i ti imas potpuno pravo da odlucujes o imenu. Meedic ja sam ti u fazonu svakoga dana po jednom za svaki slucaj. user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 183
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
20.9.2008 14:54:49   
fenix
danas sam bila kod doktora i od mojih sedam primarnih folikula imamo tri koja su 9mm,9mm i 10mm a endometrijum 8mm ovo mi je osmi dan ciklusa i doktorka kaze da je to super user posted image user posted image user posted image  navodno kada je ovulacija treba folikuli da budu 20 mmmm a endometrijum oko 11mm. interesantno je sto ja vise uopste ne razmisljam da to nece da bude vec sam skroz pozitivna user posted image user posted image user posted image  cak su mi u glavi i blizanci.  u sredu mi je ovulacija, ali u  utorak popodne na zadnju folikulometriju. doktorka mi je rekla da ne treba ikakve vitamine da pijem ali ja na svoju ruku folnu kiselinu uzela i vitamin e, procitala sam negde da je taj vitamin dobar za endometrijum i naravno cedevita user posted image user posted image user posted image   i nadam se da cu i ja za dve nedelje ugledati user posted image  
Neposredna veza do poruke: 184
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
20.9.2008 20:44:02   
meedic
Fenix kod tebe je odlicna situacija user posted image . Ja sam od pocetka imala samo jedan folikul (sa klomifen-om). Danas mi je 13 DC i primila sam jutros Pregnyl inj. Stomak mi se tako napuhao, uzasno.Dali je neka od vas primila ovu inj. i da li neko zna nakon koliko nastupi ovoluacija? Fenix zelim ti puunoooo srece user posted image . I ja pijem folnu. Idem popiti sada jedan zeleni caj, negdje sam procitala da je dobar za endometrij.

(odgovor članu fenix)
Neposredna veza do poruke: 185
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
20.9.2008 21:25:40   
dadakg
Danas mi je 13 DC i primila sam jutros Pregnyl inj. Stomak mi se tako napuhao, uzasno.Dali je neka od vas primila ovu inj. i da li neko zna nakon koliko nastupi ovoluacija?

Meedic
Ja sam dva puta primala tu injekciju kada sam radila inseminacije. Pregnyl služi za pucanje folikula, tačnije od momenta primanja injekcije folikul puca za tačno 34 sata. Pa neka ti je sa srećom user posted image
A što se spermića tiče najbolje je imati odnose svaki drugi - treći dan zbog njihovog obnavljanja. Inače ako žena ima plodne sluzi oni mogu da prežive i do 72 sata.


_____________________________

Nemogućnost postaje mogućnost kad dovoljno snažno poverujemo u nju.

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 186
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
20.9.2008 22:13:28   
iva1974
nakon 36 sati puca folikula nakon bilo koje štoperice

_____________________________

moj nick LAKY je zauzet
http://www.youtube.com/watch?v=3mgtlHayz7o

(odgovor članu dadakg)
Neposredna veza do poruke: 187
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
20.9.2008 22:46:01   
dadakg
"INJEKCIJA HCG
HCG ( Pregnyl,Primogonil ,Profasi ili Ovedrel ) je hormon ,koji prouzrokuje konačno sazrijevanje
jajne ćelije prije prsnuća folikula (ovulacije).Pacijentice ga obično poznaju kao hormon « za
zaustavljanje rasta folikula» ili « stop injekcija».Dajemo ga u vidu injekcije 34-36
sati prije
planiranja operacija (punkcija folikula), nešto prije nego što bi organizam počeo izlučivati prirodni
hormon (LH).Vrijeme aplikacije HCGa
zavisi od mnogih faktora i kod mnogih pacijentica je
različit.Kad ste dobili HCG injekciju ,trabalo bi uraditi aspiraciju u roku od 34-36
sati.Upozorite na
to vašeg partnera da bi bio spreman za davanje sjemena."

I to se razlikuje od slučaja do slučaja.

_____________________________

Nemogućnost postaje mogućnost kad dovoljno snažno poverujemo u nju.

(odgovor članu iva1974)
Neposredna veza do poruke: 188
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
20.9.2008 22:56:15   
meedic
Hvala dadakg. I ja sam nasla tu informaciju da je od 34 - 36 sati, ali nisam bila sigurna, reko da ne profulimo user posted image . Sutra akcija user posted image .

(odgovor članu dadakg)
Neposredna veza do poruke: 189
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
20.9.2008 23:05:19   
dadakg
Želim ti uspešnu akciju pa za koji dan i pozitivnu reakciju user posted image
Negde navode da posle primanja Pregnila folikul puca nakon 36 sati, to je u principu tačno. Ali kod nekih se to dogodi za 34 sata. kod mene je to bio slučaj jer sam injekciju primila u hitnoj u 12 uveče a prekosutra ujutru u 10 mi je rađena inseminacija, i imala sam jak bol u stomaku. Naravno podnošljivo je ne traje dugo.

_____________________________

Nemogućnost postaje mogućnost kad dovoljno snažno poverujemo u nju.

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 190
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
22.9.2008 9:50:02   
meedic
Jucer odnosno sinoc mi je trebala biti ovoluacija, ali ovaj moj mikroskopcic "maybe baby" ni blizu nije pokazivao da je nastupila ovoluacija. user posted image

(odgovor članu dadakg)
Neposredna veza do poruke: 191
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
22.9.2008 10:11:42   
fenix
meedic ne ocajavaj i pusti maybe baby test ako ti je juce trebala biti verovatno je i bila. Zapamti da ti je nabitnije da se opustis i pozitivno razmisljas. Iz sopstvenog primera znam da ti je tesko. Ja sam dve godine pila logest, pa posle njega nisam imala 4 meseca menstruaciju i kada je dobila dktorka kaze nema ovulacije. Pa klomifen 50mg prvi mesec, i nijedan folikul user posted image bila tuzna, plakala, citala forume, haos. I sada tri folikula vodeca sa 100mg klomifena. Hocu da ti kazem da je psiha mnogo jaka stvar, a da je medicina napredovala i da za sve ima leka. Nemoj da se povlacis u sebe cak i ako ne bude ovog meseca, bice sledeceg, samo moras biti strpljiva. Ja sutra idem na zadnju folikulometriju, sutra mi je 12 dan ciklusa i nadam se da su mi folikuli nastavili da rastu. Ja mislim da cemo obe ovog meseca biti user posted image user posted image user posted image i nastaviti da delimo nase iskustvo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 192
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
22.9.2008 13:43:31   
meedic
Fenix da li ces primiti pregnyl injekciju? To ce ti vjerovatno doktor sutra reci. Poslije injekcije nastupi ovoluacija nakon 34 do 36 sati.
Neposredna veza do poruke: 193
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
22.9.2008 14:01:16   
fenix
ne znam jos uvek user posted image nadam se da necu morati ali ako folikul sam ne pukne onda cu je morati primim user posted image ali sve u cilju user posted image user posted image sada se samo nadam da moji folikuli rastu kako treba, a mene jedino i dalje boli stomak i to je to od simptoma. sutra idem kod doktora popodne tako da se nadam da ce sve biti ok user posted image user posted image user posted image . Jel tebe boleo stomak? Ja i bez inekcije imam taj osecaj nadutosti user posted image pozz

(odgovor članu meedic)
Neposredna veza do poruke: 194
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
22.9.2008 14:39:31   
meedic
Da, bolio me je pomalo stomak i prije inj. A poslije inj. vise. Ne mogu ti ni sama tacno opisati zbog cega se primi ta inj. ali mislim da bi u svakom slucaju doslo do ovoluacije. I ta inj. je u sustini stoperica jer tacno nakon 34-36 h nastupi O. Tako bi barem trebalo biti.

(odgovor članu fenix)
Neposredna veza do poruke: 195
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
23.9.2008 10:19:44   
meedic
Ja nekako nemam vise nikakvih posljedica klomifena niti injekcije. Zadnji vikend je bio uzasan, sve me je dolje boljelo, a sada nista. A sto su pisale sabina i liebevoll neke simptome, kod mene ni traga od bilo cega, niti su grudi, niti libido niti bilo sta drugacije. Mozda ce to sve jos nastupiti.
Neposredna veza do poruke: 196
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
23.9.2008 11:08:25   
fenix
meedic mene je samo od klomifena malo boleo stomak i jos uvek me po malo boli, i bila sam nervozna i samo sam tih pet dana htela da se svadjam user posted image temperaturu ne merim, iskreno ne znam ni gde mi je toplomer kuci user posted image i ja bih volela kada ne bih morala da cekam 14 dana i isto kao ti cu ranije da uradim test jer ne mogu da izdrzim, a bicemo ti i ja prave trudilice osecam to user posted image user posted image user posted image

a da i libido, ja nemam tih problema, znam da kao treba apstinencija ali ja i moj dragi dnevno bar po jednom za svaki slucaj user posted image user posted image user posted image
Neposredna veza do poruke: 197
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
24.9.2008 8:34:53   
fenix
Juce u pet bila kod doktora, od tri dobra folikula, dva su vec bila pukla a jedan je nocas pukao. Tako da mi radili i sada mi ostaje da cekam dve nedelje. U svakom slucaju meni je klomifen pomogao jer nisam imala ni jednu jajnu celiju, tj jajnici mi bili u degresiji a sa njim sedam primarnih od kojih kasnije tri vodeca. Bila na folikulometriju i nadam se da ce moje iskustvo nekom pomoci. Jer je ovaj forum i meni pomogao. Juce sam neke stvari pitala moju doktorku, pa ako nekom koristi evo nekih informacija: apstinencija od tri dana je potrebna samo u slucaju kada se radi spermatogram inace nije neophodna, dalje kada pukne folikula ne mora da bude one sluzi, moze a stvarno ne mora. Meni su dva folikula pukla a nije je bilo.



< Poruku je uredio Vedica RR -- 26.6.2009 13:06:02 >
Neposredna veza do poruke: 198
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
26.9.2008 10:02:03   
Tanja00
danas sam prvi dan počela piti klomifen.100mg x5 dana i tri dana menopur . Onda bi trebala na inseminaciju . Zanima me cca. koji dan ciklusa se radi inseminacija? Da li je netko koristio ovu terapiju?
Neposredna veza do poruke: 199
   RE: RE: dali neka od vas troši KLOMIFEN
26.9.2008 10:08:49   
fenix
dobrodosla tanja user posted image

Ja sam isto kao i ti od 5-og dana koristila klomifen 100mg dnevno. Ali sam isla na folikolumetrijua a ne na inseminaciju, tako da ti ne mogu pomoci, u svakom slucaju zelim ti puno srece user posted image klomifen ce ti povecati broj jajnih celija, ja sam npr. imala tri vodeca, a bez njega ni jedan folikul. Puno srece jos jednom!

(odgovor članu Tanja00)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Duda.
пеперутка16

Do kada je vaše dijete imalo dudu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *