|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
12.5.2008 10:06:08   
medavi
Drage mame i ja imam 2 sina, starijem je 6 a mladjem 3 god. Starijeg sam osunetila sa 6 mjeseci a mladjeg sa godinu dana i mogu vam rec da je puno lakse kad je dijete mladje. Razlog je taj sto nezna ni sta mu se desilo a i bolje je da se toga ne sjeca i bebe imaju bolju moc regeneracije tkiva pa tako i prije ranica zacijeli. Razumijem da vas je strah ali kad se to prvi put uradi drugi i nije tako strasan. Meni je naprimjer vise strasno bilo kad su starijem harisu dali opstu anesteziju pa kad se dijete budilo i hroptalo pa sam mladjeg sameda dala osunetit sa opstom i puno je bolje proslo ta faza neposredno poslije suneta. Sve u svemu mame samo hrabro a djecaci ce vam bit zahvalni sto ste to obavile na vrijeme, a pojedini koji misle da je to nepotrebno i da je mucenje nek malo uzmu sta od med. literature pa nek se edukuju , bolje po njih. POZDRV I SRETNO!!!

< Poruku je uredio medavi -- 12.5.2008 10:10:50 >

(odgovor članu Alijeva mama)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: sunet muškog djeteta
12.5.2008 10:46:09   
Sanida
Slažem se sa tobom medavi u potpunosti.Mi smo svog Imrana osunetili kada je imao 2 mjeseca,i nisam se pokajala nimalo.Puno je lakše kada je dijete manje,i kada ne hoda.Malo je plakao tri dana,ništa strašno...eto...Sve što je Bog propisao nama muslimanima,nije bez nekog razloga,a ko ne vjeruje neka se malo raspita,jer sve upale i bolesti što se tiče muškog spolnog organa dolaze zbog spuštene kožice na penisu,koja se prilikom sunećena,ili obrezivanja,ustvari odsječe...eto ..
Samo hrabro drage moje...pusiceeee

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: sunet muškog djeteta
12.5.2008 13:55:05   
Amrino
I mi cemo ako Bog da brzo sunetiti naseg Hamzu.
Ja sam to htjela jos davno uraditi ali zahvaljujuci nasim kretenskim doktorima jos uvijek nismo. Trenutno ne rade sunecenje ni u Opcoj bolnici ni na Kosevu (rade ako imas stelu. Mi je mozemo naci ali necu voditi dijete kao ilegalca po bolnici da bih ga osunetila)  Eh onda ti jos dotori pocnu  pametovati kako se to ne treba raditi prije 6. mjeseca...kao kozica ne "sazrije", pa ti jos pocnu objasnjavati kako  to treba stalno na silu navlaciti i cistiti. Meni je poslije toga odmah familija sjela za vrat...kao doktor bolje zna...Poslije sam se raspitala i saznala da kozica ne sazrije ni nakon trece godine i da to nema nikakve veze...Kada se dijete osneti nema sta da se ceka, navlaci, provlaci, cisti, nateze, prevlaci.....Ne mogu vjerovati da ovdje u Bosni dozivljavam ovakve stvari...Zelis da osunetis dijete- nemas gdje...neko ko se necka...slusajuci nase doktore najvjerovatnije ce odustati. Neka ih je stid i sram!
Moja rodica je oba sincica osunetila kada su imali sedmicu dana- i sve je proslo bez ikakvih problema.
Od nekoga cujem da su ranu stalno kvasili Rivanolom a od nekoga da su je stano zaprasivali bivacinom...(i jedno i drugo po preporuci doktora) pa mi nije jasno koja varijanta je bolja.

Mi smo odlucili da idemo u privatnu kliniku pa ako neko ima neku preporuku neka se javi.
Cula sam da je u Sanasi ok...zna li iko nesto vise?

(odgovor članu Sanida)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: sunet muškog djeteta
12.5.2008 14:22:35   
Sanida
Mi smo svog Imrana osunetili u Tešnju,u Općoj bolnici,a u Tešnju postoji i privatna sunetarnica koju drži jedan dobar ljekar iz Zenice!a za Sarajevo,ne znam.Što se tiče tog kvašenja,sve ti zavisi od ljekara,meni je rekao da ništa ne stavljam .osunetili smo ga oko 6 naveče,a u 6 ujutro smo otišli da mu previje ranicu,jer se tom doktoru smjena tada završavala.i samo smo čisto i suho držali...

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: sunet muškog djeteta
12.5.2008 20:22:59   
medavi
Amrino, Sanida je upravu nista se ne kvasi ja sam med. radnik i malo se razumijem u te stvari. Niposto rivanol jer on susi ranu pa puca, znaci moze al samo malo za dezinfekciju i skidas ne drzati na rani. Najbolje je dijete stavljati u kupkicu cesce i tako da se brcka i njemu ce biti prijatnije nece ga peci kad piski. Kupku mozes napraviti sa obicnim beby samponom ili sa kamilicom i onda mi stavis cistu pelenu i rijesen problem. Ja sam starijeg sunetila na klinici u Tuzli a mladjeg tu u blizini kod jednog privatnog hirurga i vjerujte da sam drugi put bila puno zadovoljnija. Amrino, placa se i privatno i na klinici tako da ti neigra ulogu a privatno ipak malo vise paze jer snose neku odgovornost. Na klinikama niko nikom ne odgovara da nedoBOG podje sta po zlu. Znaci kupka sto cesce a ljeto ti je super za to , nece ti se mali prehladit i neznam da li znas da neki hirurzi usivaju kozicu a neki ne? Bolje je da se usije tad brze zaraste  aneki stavljaju samo gazu okolo pa tako da drzi kozicu na mjestu. Tad se desava da gaza malo zalijepi i uraste u ranicu e tu ti je kupka zakon. Raskvasi to lijepo i brzo otpadne pa tako da znas jer to ti ovisi od hirurga. bolje se malo raspitaj i negdje privatno otidji fino se narucis i necekas a imas svu mogucu brigu i paznju.Eto POZDRAV I PISITE!!!


< Poruku je uredio medavi -- 12.5.2008 20:24:21 >

(odgovor članu Sanida)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: sunet muškog djeteta
23.5.2008 16:34:47   
Gigana
Mi smo svog sincica juce osunetili u SaNaSi.  Za 5 dana ce, ako Bog da, napuniti tacno 6 mjeseci.  Osunetio ga je Dr. Nana u opstoj anesteziji i sve je, hvala Bogu, proslo dobro.  Najgore mi je bilo kad su ga budili iz anestezije, poceo je kasljati i naravno plakati.  Plakao je do kuce i jos nekih sat vremena, poslije toga je zaspao i kad se probudio poceo se smijati.  Bio je promjenjivog raspolozenja cijeli dan, a kad je navece oko pola 9 zaspao, spavao je cijelu noc do 7 ujutro bez da se pomjerio.  Jutros mi se smijao i cijeli dan je super raspolozen.  Inace, nakon suneta smo dobili pismene upute sta da radimo kad dodjemo kuci.  Prvi dan nista, osim da skinemo tupfer najkasnije 5 sati nakon operacije. Drugi dan ga treba 2-3 puta oprati mlakom vodom i sapunop, pa isprati cistom vodom, posusiti i nakapati ljiljanovo ili kantarionovo ulje.  Ako otekne, onda stavljati oblog od 3% rastvora Acidi Borici. Normalno je da se pojavi bijela skama i normalno je da poplavi i mozda otekne.  Moj je sin veliki bucko i doktor nam je rekao da je sreca da smo dosli ranije, jer je zbog jako puno kozice kasnije mogao imati probleme (infekcije, itd.).  Posto mu se ćuna bila uvukla skroz unutra (iako sam stalno povlacila kozicu i cistila kamilicom, a ocito ne dovoljno dobro), doktor je prov morao sve izvaditi prema napolje, pa tek onda osunetiti.  Sve je, hvala Bogu, proslo u redu, iako ne bi nikome preporucila da udje u salu i pogleda "umjetnicki rad" doktora dok je dijete jos na stolu (nas je doktor zovnuo u salu i mi ko budale usli unutra. Kad mi srce nije puklo kad sam vidjela dijete na stolu sa maskom na licu).  Inace, cijena suneta u Sanasi kosta 300 KM (opsta anestezija) i 200 KM (lokalna). Posto se ovdje ne radi o klasicnoj opstoj anesteziji, vec, da tako kazem polu-dubokoj anesteziji, mi smo djetetu odmah nakon 15 minuta dali da jede, a 2 sata prije anestezije nije smio nista jesti.  Savjet doktora je bio da se ponasamo normalno i da sve radimo normalno kao i do tad, znaci, najnormalnije mu stavljamo pelenu i peremo ga.  Isto tako, doktor nam je rekao da nam garantuje da nece biti nikakve krvi, i stvarno je nije ni bilo.  Bilo je samo malo sukrvice i to je sve.

_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

(odgovor članu medavi)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: sunet muškog djeteta
25.5.2008 21:04:57   
eni_24
Slazem se da postoji mala vjerovatnoca da se moze razviti neka infekcija kod ne osunecenog djeteta. Ali to je samo kod one djece kod koje je ne vodi dovoljno racuna o higijeni. Kod mog Emira se kozica moze samo do pola svuci, i ja mu cistim onoliko koliko moze. Bez forsiranja. I sve super!
Zato mislim da nema potrebe za automatskim/rutinskim sunecenjem djece. Neka djeca rastu onako kako su dosla na ovaj svijet. Sva ta briga, suze i vrijeme oko sunecenja..., zaista to ne razumijem. user posted image  
U Austriji se djeca ne sunete, pa sta im fali.

Azra_11 odkud ti to da se djeca u austri ne sunete ??? Ja cu svog Tarika da sunetim ako Bogda , samo da cetresnica prodje .

(odgovor članu Gigana)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: sunet muškog djeteta
25.5.2008 21:22:58   
Enemy
Ma,to izgleda u njenom  dijelu Austrije se ne sunete,jer u nasem dijelu ne samo muslimani,nego i ostali poceli zbog higijene ,ako ne zbog vjerskih razloga.

(odgovor članu eni_24)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: sunet muškog djeteta
25.5.2008 21:43:02   
seki
Mi smo Senada osunetili sa 5 i po mjeseci na Kosevu.Radio ga dr. Dizdarevic sa lokalnom anestezijom.Neznam ko je vise bio u soku,mi ili dijete.Ali hvala bogu sve je dobro proslo.Plakao je prvi dan,dok je piskio.Sljedeci dan je vec stavljao nogicu u usta.Prali smo ranu kamilicom i stavljali Jekogel i na ranu i na Pampers,da mu nebi trljalo jedno od drugo.Sve to grozno izgleda,i cunica kada pomodri i otekne i dijete place,ali u sustini ako se pravilno odrzava nije nista opasno.

(odgovor članu Enemy)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: sunet muškog djeteta
6.6.2008 22:41:29   
Vizionarka
Pozz drage moje

Moj sin ce za koji dan imati 4 mjeseca, a danas je 7 dan nakon sto smo ga osunetili. Kod nas je itekako bilo komplikacija; 6 sati nakon sunecenja bebac je prokrvario (dr nije znao zbog cegauser posted image ), pa je dosao ponovo pa mu je ponovo sio i podvezivao krvne sudoveuser posted image . Isti dan, a ovaj put nakon 7 sati ponovo je prokrvario (iako je mirovao i mi smo mu cuvali nozice), dr je ponovo dosao i ponovo sve istouser posted image . Ovo je bilo jako tesko i bolno iskustvo za sve nasuser posted image , pravo da vam kazem da sad moram ponovo proci kroz sve ono ,e ne znam sta bih drugacije uradilauser posted image , jer sam smatrala da smo ispunili sve preduslove ;bebac je mali nece zapamtiti, psihofizicki zdrav, a i mi smo se bili pripremili (osim na ove komplikacije):)
Sada je evo proslo sve to, Bogu hvalauser posted image . Sto se mene tice uopste nije upitno da li da se sunete djeca ili ne, naravno da se sunete... sve ovo sam vam napisala kako bih skrenula paznju na to da se ponekad mogu javiti i komplikacije (da vas Bog sacuva), na koje se eventualno kao majke trebate spremiti, a ja nisam bila :) Ono sta je bitno, neko je vec i ranije spomenuo, da treba zadrzati prisebnost, truditi se ponasati sto normalnije i bez panike, raspitati se predhodno sta i kako i gdje i pripremiti se sto je bolje moguce et. Srecom, vidim i ovdje je vise pozitivnih primjera, dakle onih kod kojih je proteklo sve glatko.
Neka je hajirli i sretno svima kojima to predstoji.. :)user posted image

(odgovor članu seki)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: sunet muškog djeteta
8.6.2008 20:13:36   
mazalica
Danas nam je 5 dan kako smo osunetili Hamzicu. Osunetili smo ga kod jednog hirurga koji ima privatnu ordinaciju koje nam je bukvalno preko puta kuce, iako su me svi isprepadali da taj doktor nije bas njezan i da ne valja ja sam se ipak odlucila za njega. Radio ga je sa lokalnom anestezijom i bebica uopste nije plakala osim malo kad su ga posli sivati. Najveca kriza je bila prvo piskenje, zamalo se nije zacenuo a mene zamalo srce da nije strefilo koliko sam se prepala. Prva 4 dana smo ga samo prali kamilicom i stavljali sterilnu gazu kao turban oko glavica, pored toga napravili smo krugove od vate omotane zavojem to ga je stitilo da se ne povrijedi i da se pelena ne zalijepi. Sve je proslo hvala bogu dobro danas mu je i otok manji i sve skupa fino zarasta.

Zelim puno srece bebicama i roditeljima koji ce se uskoro sunetiti.



_____________________________

Hamza 27.02.2008
Ente kalbii, ente kullun fii hajatii...


(odgovor članu Vizionarka)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: sunet muškog djeteta
8.6.2008 21:55:09   
Amrino
IZVORNA PORUKA: mazalica

Danas nam je 5 dan kako smo osunetili Hamzicu. Osunetili smo ga kod jednog hirurga koji ima privatnu ordinaciju koje nam je bukvalno preko puta kuce, iako su me svi isprepadali da taj doktor nije bas njezan i da ne valja ja sam se ipak odlucila za njega. Radio ga je sa lokalnom anestezijom i bebica uopste nije plakala osim malo kad su ga posli sivati. Najveca kriza je bila prvo piskenje, zamalo se nije zacenuo a mene zamalo srce da nije strefilo koliko sam se prepala. Prva 4 dana smo ga samo prali kamilicom i stavljali sterilnu gazu kao turban oko glavica, pored toga napravili smo krugove od vate omotane zavojem to ga je stitilo da se ne povrijedi i da se pelena ne zalijepi. Sve je proslo hvala bogu dobro danas mu je i otok manji i sve skupa fino zarasta.

Zelim puno srece bebicama i roditeljima koji ce se uskoro sunetiti.




Joj blago tebi!!!
Tvoj se Hamza kutarisao moga to tek ceka...krivo mi je sto nisam to ranije odradila ali eto...Zanima me gdje si radila. O kojoj ordonaciji je rijec- ako si iz Sarajeva.
Eh onda- pod lokalnom anesteziom- jel se podrazumijeva sprej ili inekcija?
Jeste li prisustvovali ili ste cekali ispred?
Jeste li ga kupali?



_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu mazalica)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: sunet muškog djeteta
9.6.2008 19:09:18   
mazalica
Ja sam iz Visokog tako da sam to ovdje radila. Primio je lokalnu anesteziju inekcijom. Ja i mm smo cekali ispred i bili smo uzasno nervozni a ni jedno od nas dvoje nije smjelo da ga drzi, pa sam ja zamolila prijateljicu koja je medicinska sestra i ima iskustva sa sunecenjem. Nismo ga kupali nega samo prali kamilicom.
Zaboravila sam napisati da je i drugi dan sunecenja kritican kada se skida flaster i gaza, mani je to uradila isto ova prijeteljica i bila je njezna al je on svejedno plakao.
Amrino, znam da pojedini hirurzi ne sunete prije 6 mjeseci a meni je to bez veze, moj hamza je vec sada jako zivahan i dize noge u zrak samo sto se ne prevrne pa me bilo strah da se ne povrijedi, sta bi tek bilo sa 6 mjeseci. Zelim ti puno srece i sabura. Ako imate jos pitanja slobodno postavite.


_____________________________

Hamza 27.02.2008
Ente kalbii, ente kullun fii hajatii...


(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: sunet muškog djeteta
13.7.2008 20:13:47   
Emina22
Mislim da se netreba od ovoga pitanja stvarati bauk.

Ako se dijete ne osuneti, pa sta, malo cesce cistiti cunu i to je to. Od moje prijateljice sin ima 4 godine, nisu ga osunetili, i nikada nisu imali problema zbog toga. Dakle, i NEosunetiti je fino!

Ako se dijete osuneti, pa sta, sam zahvat je jednostavan, manje su sanse za stvaranje infekcija i upala, i lakse je dijetu odrzavati higijenu. Dakle, i osunetiti je fino!

Ja sam ovo pitanje rijesila sa svoim muzem na jedan vrlo jednostavan nacin. Jednog sina smo osunetili, a drugog nismo. I sve super!!

(odgovor članu STUHA)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: sunet muškog djeteta
13.7.2008 23:18:51   
ja
ja sam sina osunetila sa 2,5mjeseca...mislila sam sa 6 ali je ispala komplikacija da dobije bakteriju e.coli i gdje mi je jedna pedijatrica rekla da mi je naj bolje resenje da ga sunetim pa tek onda ljekovi ....da sam je samo poslusala jer sam razmisljala on je mali kako ce to da podnese....moja greska...dala sam ga 8 dana je lezao na pedijatriji kosevo ...to mi je bilo kao 8 god isla sam svaki 2 sata da ga dojim i od tog stresa mi je presusilo mlijeko prestala sam dojiti...kada je izasao nalazi opet nisi buli najbolji i tad odlucim sa muzem da ga osunetimo...nazvala sam na Iliđi privatno dr.Begović jer trazila sam lokalnu nisam dala da ga uspavaju jer sam opet razmisljala mali je za narkoze...nemogu to ni opisati kako je izgledalo ja mu cuvam ruke a med sestre noge dok dr operise...toliko bolno...ali morala sam ...sad se nekajem ni sekunde oni moji suza sa njim i kazem opet cu to isto uraditi ako budem imala musku djecu sto ranije to bolje ...hvala Bogu od tad je prosla 1 god i njegovi nalazi su uredni....zato opet kazem sunetiti i pomogućnosti sto ranije jer je poslije za djecu sve bolnije i sjecaju se toga a kada je mali ne....

_____________________________

emman 17.5.2007

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: sunet muškog djeteta
13.7.2008 23:19:21   
enisa27
E jeste otkrili Ameriku!!!! Emina22 i tvoj muz! Kamo srece da ti je nick drugaciji!!

< Poruku je uredio enisa27 -- 13.7.2008 23:20:57 >


_____________________________

Enisa

(odgovor članu Emina22)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: sunet muškog djeteta
14.7.2008 22:35:11   
neki
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Joj enisa27 sto me nasmija,pa ne mogu sebi da dodjemuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Moja seka je sunetila sina u sanasi,opsta anestezija,imao je 17mj.Kaze zaspao im u autu dok su se vozili nazad kuci,probudio se  nakon 2 sata u svom kreveticu,i trcao po kuci kao da nikad nista nije bilouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: sunet muškog djeteta
14.7.2008 22:39:10   
Amrino
Evo da se pohvalimo- i mi smo se osunetili!!!user posted image user posted image user posted image
Meni vise puko film...nije jos bio napunio sest mjeseci- ma kontam kud budala nisam i ranije.
Odradili smo to u SaNasi...Prije mozda mjesec. U ponedjeljak otisli- pedijatar ga pregledao, izvadili mu krv i narucili nas za srijedu.
Muz i ja smo bili nervozni...bilo mi ga bas zao i cijelo sam se vrijeme psihicki pripremala za sam cin i za njegov oporavak.
Dodje srijeda...
Isli smo sa lokalnom- mene bi majke mi vise bilo strah staviti dijete u narkozu nego ga sunetiti...Doktor nam je odmah rekao da to njega nista nece boljeti ali da ce plakati cijelo vrijeme jer bebe mrze kada ih se drzi- jos pogotovo kada ih drze nepoznate osobe. Nama su preporucili da sacekamo ispred. Ja sam mu skinula pelenu- i dala ga sestri- a srce titra li titra. Doktor je odmah pitao dojim li ga a kada sam potvrdno odgovorila rekao mi je da se pripremim da ga dojim cim zavrse- da ga utjesim.
Trajalo je otprilike petnaestak minuta...Mi smo bili ispred kuce...znaci bukvalno napolju...ja malo usla u cekaonicu, a kad sam ga u daljini cula kako place odmah sam ponovo istrcala napolje.
Kad je bilo gotovo...mi usli- sestra ga drzi a on suti. Oci pune suza, crvene...Cim nas je ugledao poce da kenka- da nam se zali. Ja ga odmah obucem i na siku te on odmah zaspa. Zene drage- nisam se nikako nadala da ce ovako to proci!!! Hvala dragom Allahu- ali mi taj sunet nismo ni osjetili!!!Dosli smo kuci- on malo odspavao pa se probudio kao da se nista nije desilo. Poslije cetiri sata ga skinuli- i sat drzali golog- da se malo suhne cuna :-)). Izgledalo je na prvu malo strasno- (cuna prvi put ugledala svjetlo dana user posted image ) ali on nista...Veseo i nista ga nije boljelo. Mazali smo kantarionovim i normalno stavljali pelenu. Normalno ga drzali i nosali...Ma bas kao da se nista nije desilo. Od vakcine bude kenkav- a ovo- nista...
Poslije dva- tri dana ispali koncici...mazali kantarionom nekih desetak dana. Cuna niti je natekla niti je mijenjala boju- niti je bilo ikakvog krvarenja.
Hvala Bogu dragom- sada nam je cuna za deset!!!





_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu enisa27)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: sunet muškog djeteta
25.7.2008 11:44:58   
nesanica
evo planiramo ako bog da uskoro sunetiti obojicu sinova. jedan ima 2 godine, a drugi 7 mjeseci. ovdje gdje mi zivimo sunete samo sa opstom i mi smo se ipak odlucili da to uradimo u bih, jer tu rade i sa lokalnom. ali cula sam da ako se sunet radi u bolnici ni jedan roditelj ne moze biti uz dijete, dal neko zna ista o tome? mislim da je to bas bez veze, jer ja se brinem za ovog 2-godisnjeg sina ipak on dosta zna, ovaj drugi je jos ipak bebica.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: sunet muškog djeteta
25.7.2008 13:21:17   
seki
ja sam prije par dana lezala na Kosevu na Djecijoj hirurgiji.Tamo se rade suneti.Lezala sam odmah pored sale za sunete.Ulaze roditelji sa djecom.Mada bih ti ja preporucila da to bude otac.Djeca placu iako ih poslije lokalne nista ne boli ali se valjda isprepadaju.

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: sunet muškog djeteta
25.7.2008 13:45:17   
nesanica
ja kad sam cula da to rade bez prisustva roditelja, sokorala sam se. ovi jedni prijatelji sunetili malog negdje u zenici,godina dana mu, i kazu nisu mogli biti prisutni. kazu da su djecaka cak vezali da bude miran. stvarno mislim da je to bezobrazluk.znam da to djecu ne boli dok im rade, ali samo kad vide gdje su i da nema roditelja sok i za njih.ja sam se sva uspanicila kako cu sa ovim dvogodisnjakom jer on ipak dosta toga zna. ovo drugo je jes bebce pa kontam on i ne zna.mm bi u svakom slucaju bio sa njima, jer ja na samu pomisao svega toga sam u nervozi.

(odgovor članu seki)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: sunet muškog djeteta
25.7.2008 21:13:30   
Amrino
IZVORNA PORUKA: nesanica

ja kad sam cula da to rade bez prisustva roditelja, sokorala sam se. ovi jedni prijatelji sunetili malog negdje u zenici,godina dana mu, i kazu nisu mogli biti prisutni. kazu da su djecaka cak vezali da bude miran. stvarno mislim da je to bezobrazluk.znam da to djecu ne boli dok im rade, ali samo kad vide gdje su i da nema roditelja sok i za njih.ja sam se sva uspanicila kako cu sa ovim dvogodisnjakom jer on ipak dosta toga zna. ovo drugo je jes bebce pa kontam on i ne zna.mm bi u svakom slucaju bio sa njima, jer ja na samu pomisao svega toga sam u nervozi.


To ti zavisi gdje radis. Obicno ne daju roditeljima da prisustvuju jer se to radi u sali koja je sterilisana. Znaci uglavnom zbog higijene...mada mislim da mozes uci ali ne smijes prilaziti stolu. Moja rodica je sunetila sina u Zenici kod privatnika i njen muz je cuvao malog. Nije ni to lako- ni djetetu ni roditelju...ali eto raspitaj se...porazgovaraj s doktorom pa vidite sta vam vise odgovara.
U svakom slucaju- sretno.


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: sunet muškog djeteta
25.7.2008 21:30:10   
nesanica
hvala.ma kako lahko. ja evo danima razmisljam o tome. znam da ce obojica ne plakati nego vristati dok im se to uradi(ne od bola nego od straha)ali meni a i mm bi bilo koliko toliko lakse da mm bude sa njima u tom trenutku. ja stvarno ne bih smijela, jer znam da bi i meni bilo tad uzasno. ono cujem ih kako placu a ne mogu pomoci. sva se evo i sada najezih, a mogu misliti kada dodje i taj trenutak......ali hajde neka samo sa hajrom prodje!

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: sunet muškog djeteta
25.7.2008 22:40:01   
amdi
Mi nismo bili prisutni kad se sunetio sin, imao je tad 4,5 mjeseca, a ne znam bi li mogla to gledati da su mi pruzili sansu. Imam ruzno iskustvo sa kcerkom koja je dobila cir na nozi (8 mjeseci)pa sam morala 15 dana svaki dan ici na hirurgiju da joj to rezu i ciste, a pored toga i na dvije injekcije dnevno u DZ. Strasno je gledati kako dijete boli, a pritom jos moras je i drzati da se ne vrti previseuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

veliki 22.3.2005
mala 17.7.2007

(odgovor članu nesanica)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: sunet muškog djeteta
25.7.2008 23:44:07   
nesanica
ja sigurno ne bih mogla gledati, jer to je za svaku majku stres. ali opet ako je mm uz njih nekako mi je lase. moj mm bi voli biti uz njih, jer sigurno bi to i djeci znacilo.mislim da je pravo bezveze sto ne dozovoljavaju prisustvo roditelja u tim slucajevima. morat cemo traziti gdje sunete djecu a da roditelj moze prisustvovati.

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *