|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
20.2.2009 0:09:02   
Okarica
IZVORNA PORUKA: Visnja RR


sve je individulano...
ali to je nesto sto nakon 35-e mozes da trazis a da se ne osjecas neugodno...
ako postoji bar jedan razlog za CR ja sam uvjek za to da se radi... pa cak i ako je samo psiholoske prirode...


Slažem se s tobom Višnja. Hvala Bogu da postoji ta opcija!

< Poruku je uredio Okarica -- 20.2.2009 0:10:15 >


_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
20.2.2009 11:06:19   
tatjana j.
Draga Dindin, "uzela" si mi mjesto najstarije trudnice na forumu. Nema veze ! Tjesim se da je to samo na kratko, jer ti si "blizu". Duso, u svakom slucaju zelim ti sve najbolje i da nas sto prije obradujes sretnom vijescu. Kolegicama s foruma zahvaljujem na podrsci.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
20.2.2009 11:10:33   
D_K
prvo u 31 a drugo u 34.. oba puta carski - silom prilika..hvala Bogu bebe su dobro i trudnoce su protekle uredno..
ako bude trece onda ce biti oko 39-te :)))
samo zelim da kazem da zaista nema pravila - znam djevojke koje su jako mlade zatrudnile i imale su problema (da ne detaljisem) a znam i starije koje su super podnijele trudnocu.. npr. moja rodica je prvo rodila sa 37 (ili 38 - zaboravim sorry) i sve je proteklo u najboljem redu a beba je zdrava ko dren i slatka ko med :))

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
20.2.2009 12:58:43   
Anoniman
Hvala svima na podrsci. user posted image
Sreca da upitah za porod. Vec sam postala nemirna. Oslonila sam se samo na svoju doktoricu, a ona bas ne pokazuje ni najmanju brigu sta ce biti do kraja i hoce li trudovi uopce poceti. Samo mi snimi CTG, nema ultrazvuka. Ni babica nije bolja. Upravo sam zavrsila kurs za trudnice i izabrala sam babicu koja je vodila kurs da mi dolazi nakon poroda. Imam mogucnost i njoj da se obratim, moze i CTG snimiti. OK, ona je bar uradila u ponedjeljak akupunkturu da porod krene. Nije da vjerujem u to, ali ovdje i u bolnicama prvo izredaju akupunkturu, homeopatiju, pa onda epiduralnu. A beba danas neobicno mirna. Joj, jesam se unervozila. Razmisljam da veceras odem do bolnice. Ne znam hoce li me htjeti pregledati. Valjda ce htjeti kad kazem da sam nemirna zbog micanja bebe...

(odgovor članu pjenica mala)
  Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
8.4.2009 10:56:10   
darling
Prvo dijete sam rodila u 21 godini a sada sam trudna 9 nedelja i imacu na porodu,ako Bog da 35 godina.Nisam nesto ni razmisljala o godinama dok nisam nasla ovu temu,nadam se da ce sve biti uredu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
13.4.2009 9:14:37   
Koalinka
Kćerkicu rodila u 29.toj, sad imam 34god i 4mjes. i 12 sedmica trudnoće.
Nadam se najboljem kao i prvi put. Prvi put carski (karlično).
Pozz svima!

(odgovor članu darling)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
17.6.2009 10:45:39   
zagrebmama
Cure moje, ja imam dvoje djece - sina od skoro 18 i kćer od 16 godina. Prije dva tjedna sam pobacila jer je dijete imalo nuhalni nabor 10 mm i mnoštvo malformacija i tumora. Zbog toga sam pobacila. Užasno mi je žao. Ali htjela sam reći odnosno poručiti vam da sam u siječnju navršila 44 godina i ostala sredinom ožujka trudna. Sada moram doći k sebi, odnosno moj organizam da dođe k sebi i opet stupamo u akciju. Meni je kao što je Višnja rekla, mozak i organizam stao tamo negdje između 25 i 28 godine života. Osjećam se super, zdrava sam potpuno, suprug mi je prvorazredan, djeca super, tako da bez obzira na ovu bol koju sada proživljavamo, idemo dalje i ponovo ćemo pokušati. Doktorica mi je rekla da nema razloga strahu, odnosno rizik postoji u ovim godinama, ali da će uz redovne kontrole biti sve u redu. Ovo se sada desilo jer se vjerojatno moralo desiti, ali me tješi to što svi idu na taj uzv pregled za nuhalni nabor, dakle nisu godine u pitanju jer idu žene svih godina na taj pregled. Strašno se osjećam, ali tješim se da sam baš ja sada bila ta brojka u statistici, a ne mogu biti ponovo. Na početku trudnoće sam bila malo zbunjena i uplašena zbog godina, ali su mi na svim pretragama i kontrolama rekli da se sad granica povećava i da ima puno prvorotkinja u mojim godinama i da se ne moram bojati baš zbog toga što mi to nije prva trudnoća. Nadam se da će sada uz Božju pomoć biti sve u redu.

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
17.6.2009 11:07:55   
mamma mumi
Evo da se i ja prijavim. ja sam se porodila u 35 god.prva trudnoca, sada imam zdravu bebu od 9 mjeseci. Kao sto Visnja rece, uopste se nisam zamarala god. i meni je mozak stao negdje na 25, pa nekad ni sama sebi nevjerujem koliko mi je god. Trudnocu sam imala malo napornu, jer sam nosila blizance, pa onda jedan plod otisao, ali sam ja kriva, radila, nisam mirovala i stres, e onda povracanje do poroda i bila sam oooooooogromna. Ali npr, isla sam redovno na kontrole i po godinama spadam da bi trebala raditi amniocentezu, mada mi je nuhalni nabor bio ok, i odem ja hajd velim u 16 ned. meni se cini kod dr Dizdarevic na Kosevo, pripemila se psihicki, kad ce ona meni nemas dovoljno plodne vode dodji za 4 sedmice, a neznam ni sto radis ovo. Velim ja pa eto straija sam prvorotka, kaze ona ma bjeti kaka starija, dijete uredu sve na UZ. I ja skontam za 4 ned. 5 mjeseci, dijete ozivjelo, i sta da mi kazu nije uredu, upitala sam se da li bih pobacila i odgovor je bio NE, stoga i neuradim nikada amniocentezu, a i mama mi je pomogla, jer je ona mene rodila u 37(user posted image  to nam familijarno)i kaze zena ma dijete uzivaj u trudnoci i misli pozitivno, sta ti ima ko cackati po stomaku, sto je tehnika vise napredovala  sve nam populacija bolesnija, kako smo mi vas radjale ni UZ ni kojekavih cuda, onu mi trubu prisloni na stomak, izvaga me i izmjeri i haj kuci.I ja sam rodila preslatkog decka sa bujnom crnom kosom. Stoga sve mame u 30-im god. uzivajte, pa ovo su najbolje godi.,ja nebih ranije ni radjala opet.

(odgovor članu zagrebmama)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
17.6.2009 12:06:17   
veeseelaa
draga moja sve je to individulano, neko ima 20 godina pa fizički ne može iznijeti trudnoću a neko s 40 je ko beton.
znam jednu trudnicu od 32 godine koja je obje trudnoce iskukala, stalno umorna, stalno razdražljiva, ništa nije radila a takva je bila i prije trudnoce
a opet znam jednu od 35 godina koja je radila do zadnjeg dana, nasmijana i vesela kao i prije trudnoce
Psiha je čudo, naravno i fizička spremnost
Imam takođe druga kojem je žena (23 godine) tokom trudnoće pravila takve probleme stalno ga zivkajući da dodje kući s posla kao ima neke strahove al ona je te iste strahove imala i prije trudnoće a neki dan mi priča da je i poslije trudnoće činu mi se još gora

_____________________________

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mamma mumi)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
8.3.2015 17:11:44   
nanaca
Ja jos nisam trudna, a nadam se da cu uskoro aBd.
Tek sam napunila 39 godina i tek sam se udala:).
Pitanje: koliko dugo ste se trudile, vi tzv. starije porodilje?

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
8.3.2015 19:07:17   
anitaa
Nemoj se ti samo opterecivati, sve ce biti u redu....meni ce u maju 39, cekam aBd drugo dijete, iskreno govoreci nismo bas odmah ovaj put uspjeli, lupam mozda nakon pola godine, mozda i zbog prevelike zelje, koliko god smijesno zvuci...i onda mi krenu ludnica na poslu, bas nezgodno s te tacke gledista vrijeme da zatrudnim i bingo....prvi put, u 34. zatrudnih odmah doslovno, mm i ja vjencali se poslije 7 godina k'o grom iz vedra neba i zacela se beba u toj nekoj nasoj radosti i euforiji, bez ikakvih planova i programa.

(odgovor članu nanaca)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
8.3.2015 19:28:00   
nanaca
user posted image
Hvala ti. Meni se cini da sto vise zelim, da cu se nesvjesno opteretiti previse tako da ce me to sprijeciti...

A ne mogu da ne mislim i ne mogu prestati citam ovaj forum ovdje, nadajuci se da cu jednoga dana aBd biti jedna od sretnih mama.

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
8.3.2015 20:32:46   
anitaa
Napisah dug post, pa me izbaci, jos pisem s mobitela, ali nema veze...vjerujem da tebe nece nista sprijeciti u tvojoj zelji, znam mnoge zene koje su zatrudnile bas u 39.-oj, evo ja, kao iprvi put odlicno podnosim trudnocu i definitivno majcinstvo u zrelim godinama ima svojih prednosti i drazi...ja se zezam kako sam se cuvala za svoju curicu, uzivala sam prije nje na neki drugi nacin, a onda mi se otvorio jedan novi, prelijepi svijet i od srca to zelim i tebi...

(odgovor članu nanaca)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Trudnoća u 4. deceniji života
9.3.2015 13:35:15   
rose
sto kaze anitaa sve je to individualno...mi smo prvbu trudnocu u 33-oj godini odmah uspjeli...a druga sad u 38-oj nam se omakla cak i uz zastitu user posted image ...znaci nismo se nesto pretrgli od truda user posted image sto i tebi zelim ako je to ono sto zelis user posted image

_____________________________

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 39
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *