|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mirovanje u trudnoci
2.9.2010 14:56:42   
Elif
Samo sam jos zaboravila da mi je doktor rekao da jedino koriste injekcije progesteron depo kod ovakvih slucajeva. Mozda ovo pinky25 moze biti za tebe koristan savjet. Vrlo je vjerovatno da je hematon kod mene nestao zahvaljujuci injekcijama. 

(odgovor članu Elif)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: Mirovanje u trudnoci
2.9.2010 15:37:19   
pinki25
Elif drago mi je zbog tebe da je hematom nestao,znam koje su to patnje.Ja sam pila 5 sedmica utrogestan 3x2,a sada dabrostan.A vjeruj za injekcije prog.nisam ni cula,i ne znam ni zasto mi to nisu dali,jer sam lezala u bolnici vec 3 putauser posted image ....i uzasno krvarila.sad imam smedji iscjedak.

(odgovor članu Elif)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: Mirovanje u trudnoci
2.9.2010 16:23:58   
Elif
Ne mogu da vjerujem da ti nisu davali injekcije. Ja kad sam dosla u bolnicu sa krvarenjem prvo sto su mi dali injekciju progesteron depo. Mislim da mi je ona  zaustavila krvarenje. Ja sam ih do sad primila 7 i jos trebam 2 iako nije vise bilo ni krvi, a evo sad ni hematoma. Tablete utrogestan koje sam stavljala vaginalno su mi skroz ukinuli. Mozda ima razlog sto ih tebi ne daju al eto vidis iz mog primjera i sta je doktor rekao za te injekcije. Pokusaj se sto vise opustiti i mirovati koliko osjetis da ti je potrebno. To je jedino sto ti mozes uraditi i eto na kraju moramo vjerovati doktorima. Mislim da ne moze biti opasno prohodati malo po kuci.  
Ne znam gdje ides na kontrole al potrazi i drugo misljenje bas zbog tih injekcija...
Cuvaj se i sretno.

(odgovor članu pinki25)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: Mirovanje u trudnoci
2.9.2010 19:23:28   
latika
ni meni nisu dali niti spomenuli inekcije progesterona kad sam imala krvarenje, sam dabroston ili utrogestan je hormon progesten, ja sam do 17 tjedna bila na dabrostonu i onda sam pocela piti utrogestan na nagovor doktorice,i picu ga do 34 tjedna tako mi je rekla zadnji put na kontroli. utrogestan je bolje piti a ne stavljati vaginalno tako mi je dok rekla.

(odgovor članu Elif)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: Mirovanje u trudnoci
2.9.2010 19:25:33   
latika
pinki sto si ti presla sa utrogestana na dabrostan bas me zanima.

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 55
   RE: Mirovanje u trudnoci
2.9.2010 19:42:39   
sara za
draga Latika,meni je doktorica rekla koja mi je i radila ivf da utrogestan se koristi vaginalno kod cuvanja trudnoce i da je ucinak puno veci nego kada se pije i da ga pijem samo kada putujem,i rekla mi je da se on koristi samo prva tri mjeseca,a meni su odmah dali inekciju progesteron i hvala Bogu sada imam samo malo smedeg iscjedka i rekao mi na kontrolu za 2 sedmice

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: Mirovanje u trudnoci
2.9.2010 19:56:53   
latika
ma ko ce ovim doktorima znati, eto meni je moja doktorica rekla da je dokazano da je veci ucinak ako se pije nego vaginalno a usput vaginalno si mozes unjeti infekciju kakvu preko prstiju pa se vise preporuca piti ga. a ocito on ima jos neku funnkciju pa se koristi i do kraja trudnoce jer je sad taj progesteron samo kap u moru sta ga proizvede posteljica.

(odgovor članu sara za)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: Mirovanje u trudnoci
2.9.2010 20:10:02   
latika
ma bas tako, najbitnije je da mi svi budemo dobrouser posted image , i da imas povjerenja u svog doktora a naravno da  ponekad doktori imaju razlicita misljenja.drago mi je da ti je bolje samo lezi i odmaraj

(odgovor članu sara za)
Neposredna veza do poruke: 58
   RE: Mirovanje u trudnoci
3.9.2010 9:06:41   
Elif
Slazem se Latika da moramo vjerovati doktoru. Nema nam druge. I ja sam radila sta su mi rekli. Samo sam iznijela svoj zakljucak nakon terapije koju sam prosla. Ja sam pila utrogestan ( znam da je on ustvari progesteron) vec 15 dana i opet sam dobila krvarenje. Dok mi je injekcija odmah zaustavila krvarenje. Dal si ti imala hematom?

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 59
   RE: Mirovanje u trudnoci
3.9.2010 10:51:12   
latika
Elif kod mene nije bio u pitanj hematom, prvo su mi rekli da se ponekad desavaju krvarenja kojimA SE uzrok nezna, a kasnije su mi rekli da su mi vjerovatno pucali kapilari usljed jakog sirenja maternice. ja otkako lezim nemam krvarenja.

(odgovor članu Elif)
Neposredna veza do poruke: 60
   RE: Mirovanje u trudnoci
3.9.2010 11:09:14   
latika
Elif sta tebi doktori nisu rekli da strogo mirujes kad si imala krvarenje, vidim da si pisala da si isla u setnje i obavljala poslove po kuci? jel sad lezis? meni su rekli do wc i nazad krevet i nista teze od zlice ne dizati.

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 61
   RE: Mirovanje u trudnoci
3.9.2010 12:09:38   
Elif
Meni je dr rekao da se krvarenja mogu desavati tokom cijele trudnoce i da opet sve bude uredu. Izgleda da stvarno ima svega. Rekli su mi da mirujem bez vecih fizickih aktivnosti. Najvise sam lezala prvu sedmicu nakon krvarenja , a poslije sve manje. Jednostavno sam sama osjetila sta mogu.  Jedino kad mi je receno da imam hematom doktor mi je rekao da  ne pomisljam da idem na  posao . Mislim da lagana setnja ne moze skoditi..
treba se cuvati  za svaki slucaj..

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 62
   RE: Mirovanje u trudnoci
3.9.2010 12:11:25   
pinki25
ej curke kako ste mi?ma niko mi nije ni spomenuo injekcije,fakat ih ne razumjem nikako.Vjerujem doktorima ali kad svasta cujemuser posted image  meni je bebica najvaznija...a utrogestan sam pila i nisam vise mogla izdrzati jer sam puno povracala pa sada sam presla na dabrostan....

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 63
   RE: Mirovanje u trudnoci
3.9.2010 12:25:58   
pinki25
mada mi ni dabr.ne pomaze

(odgovor članu pinki25)
Neposredna veza do poruke: 64
   RE: Mirovanje u trudnoci
3.9.2010 14:11:13   
blur 77
latika, posto procitah da imas problema sa bakterijom, mozes li mi objasniti kako ti je otkrivena, da li si imala neke simptome, i u kom mjesecu trudnoce si saznala da je imas. Mene je dr juce izvadio  bris na klamidiju i mikroplazmu, jer sumnja da postoje, jer imam bolove u donjem stomaku dva mjeseca, a svi nalazi urina su u redu, kao i ginekoloski nalaz. Inace, mislim da sam trudna, jos nijesam radila test, ali znam. A imala sam dva spontana, pa sam se malo vise prepala, treba mi tvoje misljenje i ssvih cura koje imaju iskustvo sa tim. Nalazi ce biti gotovi u ponedjeljak. Ostaje mi da se nadam da ce biti negativni.

_____________________________

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 65
   RE: Mirovanje u trudnoci
3.9.2010 15:00:39   
latika
blur 77 kad sam sa 12 tjedana trudnoce prokrvarila uradjeni su mi svi nalazi pa i CERVIKALNI BRISEVI NA UREAPLAZMU, MIKOPLAZMU, KLAMIDIJU I ANAEROBE I AEROBE.i tada je nadjena ureaplazma koncentracije 10 na 4. inace ta bakterija ne stvara nikakve probleme, ko zna mozda sam je imala i prije trudnoce a da nisam prokrvarila nebi ni radila bris tako da ni sada nebi znala za nju.koliko ja znam ova ureaplazma moze biti uzrok prijevremenog poroda i otvaranja.sretno nadam se da ce nalazi biti ok,,inace svih se ovih bakterija dosta tesko rijesiti u trudnoci.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 66
   RE: Mirovanje u trudnoci
3.9.2010 15:20:49   
latika
Elif izgleda da su i oko strogog mirovanja podjeljenja misljnja doktora. moja dok je mlada i jako oprezna i detaljna a ja je slusam jer mi tako pase, samo mi je bitno da bebe napreduju a proce i ovih par mjeseci brzo.a da idem kod nekog starijeg doktora imam osjecaj da nebi bio tako detaljan i da bi mi cak rekao da se mogu povremeno kretati,,,ma neznam ni sama vise.
pinki jel imas sad krvarenja? ako te to tako muci sto nenazoves ili na sljedecem pregledu neupitas svog ginekologa za te inekcija za sta su i zasto se daju, pitaj ga sve sto te zanima.
cuvajte seeeeee i svojeuser posted image

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 67
   RE: Mirovanje u trudnoci
3.9.2010 20:51:34   
pinki25
sada imam samo smedjkast iscjedak,hvala bogu stalo mi,napokon.Vjeruj nisam ni znala za inekcije progesteron ali morat cu pitati ginekologa,kad sam ne zna reci( fakat cudan covjek).....pusa velika i cuvajte sve svojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ......

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 68
   RE: Mirovanje u trudnoci
4.9.2010 12:19:16   
latika
pinki super sto je stalno krvarenjeuser posted image
jooj meni je tako danas nesto dosadno, muz radi pa sam vecinu dana samauser posted image neznam sta bi od sebe da nemam internet poludila bi..kako ste vi, sta radite ima li kod vas dosade???

(odgovor članu pinki25)
Neposredna veza do poruke: 69
   RE: Mirovanje u trudnoci
4.9.2010 15:20:33   
pinki25
latika kod mene je istouser posted image  muz radi a ja sama po cjele dane.Ne znam sta bih od sebe,nastojim imati strpljenja ali tesko...da nije neta poludjela bih

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 70
   RE: Mirovanje u trudnoci
4.9.2010 15:22:03   
pinki25
a hvala Bogu stalo je krvarenjeuser posted image  meni neobicno,nije da mi fali......nadam se da ce i ovaj iscjedak brzo nestati

(odgovor članu pinki25)
Neposredna veza do poruke: 71
   RE: Mirovanje u trudnoci
4.9.2010 17:16:49   
latika
haha tako je i meni bilo neobicno bez ulozaka,,nosila sam ih sigurno dva tjedna nakon sto mi je sve bilo stalo,,,preslo mi u naviku,,,ma grozno je to bilo kad se sjetim. jos sam nosila one debele pamucne iz apoteke....
smedji iscjedak je stara krv bitno je da nema svjeze krvi...
ti bi lako mogla kad sve stane i prodje hematom i prohodat ponovo,,,,mislim da mene lezanija ceka do kraja, radi preventive i jer su user posted image user posted image


(odgovor članu pinki25)
Neposredna veza do poruke: 72
   RE: Mirovanje u trudnoci
7.9.2010 16:50:17   
sara za
ja jos pomalo imam iscjedak,ali proce i on ako Bog da,sada sam popila utrogestan da malo odmorim svoju user posted image ,jeli vam se desavalo da vam je stomak ponekad naduvan i tvrd,meni se to nekad desi kao danas,ali meni tome doprinose i jajnici koji su uvecani jer su policisticni,narocito mi je tesko preko noci pa kada ustanrm u wc bas neki prilican pritisak,drage moje da nam dragi Bog podari sve najbolje i olaksa ove dane mirovanja i da ne bude vise ni krvi niti iscjetka ako Bog da,meni je ovo prva trudnoca nakon osam godina borbe,zato me svega strah,a zelim da u njoj uzivam max pa makar i mirovala.pusa

< Poruku je uredio Skvo RR -- 13.9.2010 11:39:47 >

(odgovor članu latika)
Neposredna veza do poruke: 73
   RE: Mirovanje u trudnoci
8.9.2010 11:44:58   
Elif
I ja sam sad dobro. Vratila sam se i na posao.. user posted image
Treba se cuvati i dalje i hrabro naprijed..

(odgovor članu pinki25)
Neposredna veza do poruke: 74
   RE: Mirovanje u trudnoci
8.9.2010 13:55:15   
pinki25
bravo Elif,ipak se cuvaj opetuser posted image

(odgovor članu Elif)
Neposredna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Pelene.
пеперутка16

Kada ste počeli da odbijate svoju bebu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *