|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Gazirana pića
23.12.2008 18:03:21   
Anoniman
Nikad nisam bila ljubitelj gaziranih pića i to mi je baš drago jer sad u trudnoći je prava sreća što nemam potrebu za njima. Čitala sam toliko o štetnostima koje nose gazirana pića. Također i ovi gusti sokovi što se smatraju kao zdravim i zabluda da trudnica treba piti što više sokova je velika greška. Trudnica treba prirodnu limunadu,narandžu,vodu.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.6.2011 23:05:54 >

(odgovor članu valika)
  Neposredna veza do poruke: 26
   RE: gazirana pića
23.12.2008 18:25:33   
andji
ja pijem colu po čitav dan,pijem je umjesto vode,i ja i mm,i pila sam je čitavu trudnoću,nikakvih posledica nije bilo,nalazi uvijek ok...svako svoje zna,i ista supstanca ne reaguje  na sve na isti način,ali mislim da se to oko gaziranih pića malo i napucava...mislim na tu priču,da je toliko štetno vjerujem da bi im se zabranila proizvodnja

_____________________________

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

(odgovor članu valika)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: gazirana pića
23.12.2008 18:34:12   
SAMRAAA
I JA SAM PILA CIJELU TRUDNOĆU,ĆUDALO MI SE NA COLU..NIJE MI NIŠTA ŠKODILO..

_____________________________

Moje prvo sunce..

Admin 03.04.2008.

(odgovor članu andji)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: gazirana pića
23.12.2008 18:51:52   
mnn
A ja pijem vodu aromatiziranu, svih okusa...piše da nema konzervansa...valjda nema...prije sam pila sokove i mineralnu...pa mi to dosadilo...pa sam sad na vodi sa aromom...user posted image  ne pije mi se cocacola...ali fanta bi mogla proči...a tek kako mi viski miriše...uf...sve to volim mirisati...dobro da nisam krenula piti....user posted image user posted image user posted image

_____________________________

alex ima 4 godine 2.5.2009
stize nam druga beba :)

(odgovor članu SAMRAAA)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: gazirana pića
23.12.2008 18:58:15   
marinči
ja prije nikad nisam pila ništa gazirano al evo sad mi  baš vuče na colu pa popijem kad baš ne mogu izdržat a i pomaže mi kod kiseline

(odgovor članu mnn)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: gazirana pića
5.5.2009 20:28:38   
cija
Utješile ste me...i meni se Cola pije ... ne pijem je stalno,ali trenutno (od rođendana) stoji u kući 2 l Cole i ja je gledam i gledam i kontrolišem se :) Pijem je umjereno,al je pijem..ne zalijevam se sad user posted image No i ja mislim da nije tako štetna ... ok, je za jetru i šta ja znam,ali beba uzima korisne tvari ,pa Colu neće...pogotovo ako 2-3 čaše (u mom slučaju) priušte sedmično.Nekad i manje.

To su zanemarljive količine štetnih tvari i opet user posted image ponavljam ...ne vjerujem da tako može naškoditi ..na kraju,nek se beba uči papti sve i svašta :)

(odgovor članu marinči)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: gazirana pića
5.5.2009 20:42:36   
veeseelaa
ma ko mi to sve upratio sta valja sta ne valja, ja sam pila kolu u trudnoci svaki dan kao i mineralnu vodu pa bebica za 10

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: gazirana pića
5.5.2009 20:46:38   
cija

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma ko mi to sve upratio sta valja sta ne valja, ja sam pila kolu u trudnoci svaki dan kao i mineralnu vodu pa bebica za 10

eto...super...ma pretjeruju vala...pojela sam jagode,pa idem kupiti 7 days krosane, a na colu...poslije ću opet na nešto zdravo :)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: gazirana pića
5.5.2009 20:53:23   
mamin_zivot
popijem casu-dvije kad mi se pije..... ne pretjerujem da uzmem 2l i popijem, ne moze naskoditi user posted image .

_____________________________

16.06.2009.-14:55 rodio se nas sin, najljepsa i najveca radost nasa!!!
01.01.2011.-15:45 rodila se princeza mamina.
Druga radost jeste, ali ne i manje vrijedna od prve. :**

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: gazirana pića
5.5.2009 21:05:12   
Nunichi
I ja sam pila gazirano cijelu trudnocu...a mineralnu posebno. Ona me spasavala kod kiseline.
Sad ne pijem,kazu ne valja zbog grcica. Mada sve me to nervira,pazim sta jedem i pijem,a evo grcevi opet krenuli. user posted image A nije ih bilo 5 dana,bas smo bili rahat. user posted image
A kako bi mi sad sjela oranginaaaaaa...mmm... user posted image

(odgovor članu mamin_zivot)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Gazirana pića
5.5.2009 21:11:17   
lejlaze
pila sam gazirano u trudnoci, naravno nisam pretjerivala, ali mi je godilo gazirano zbog zeludca. Mislim da samo ne treba pretjerivati.



< Poruku je uredio malena27 RR -- 8.6.2011 23:06:15 >


_____________________________

mamin princ 08.09.2008
mamina princeza 06.01.2012

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 36
   RE: Gazirana pića
9.2.2013 10:23:58   
Ninushka
Ja sam skontala da moje povraćanje u mnogome suzbija Coca Cola i tako da pijem 0,5l tokom jednog dana ili se produži na dva. Doktor mi je za povraćanje u trudnoći propisao Reglan, ja sam ga batalila i okrenula se Coli. Od dva zla bolje je ovo drugo, tako se bar tješim. inače nikada ne kupujemo Colu i ona se nikada ne pije u našoj kući, ali trudnoća je to promijenila. Nadam se samo da neće izazvati nikakav kontraefekatuser posted image

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 37
   RE: Gazirana pića
9.2.2013 10:39:45   
lady_bubamara
Ja prije user posted image nisam bila neki ljubitelj kole, jedino ljeti kada je napolju 100 stepeni s mužem popijem čašu dvije onako sa ledom , al više sam ljubitelj kapijevih sokova. No otkako sam ostala user posted image meni tako želja proradi za kolom da je to strašno , mada je ne bih smjela jer sam prije trudnoće fasovala upalu pankreasa i doktor mi rekao ni slučajno gazirano. A eto sad u trudnoći pravo me kriza uhvati za kolom, pa se ko neki alkos sakrijem u špajz i popijem čašu kole, ne mogu izdržati . Špajzarka user posted image

(odgovor članu Ninushka)
Neposredna veza do poruke: 38
   RE: Gazirana pića
9.2.2013 11:14:44   
sirnica
Ja u trudnoći izbjegavam, mada mi se srećom i ne traži. Dječaku nisam davala dok je bio manji, zato ni danas ne pije apsolutno ništa gazirano-kaže ljuto mu-i boljeuser posted image
Imala sam skoro problem-trebao piti neke šumeće tablete zbog osipa i nije htio jer ga podsjećaju na gazirano. Srećom našli smo zamjenu u vidu sirupa

_____________________________

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu lady_bubamara)
Neposredna veza do poruke: 39
   [Obrisana poruka]
9.2.2013 11:56:43   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu sirnica)
  Neposredna veza do poruke: 40
   RE: Gazirana pića
9.2.2013 12:02:16   
jasmin
Gaz pijem samo kod strasnih mucnina,znaci jednom u par godina.
Djecu sam davno naucila da tu vrstu pica zovu otrov user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 41
   RE: Gazirana pića
9.2.2013 12:05:32   
jasmin
Evo šta se dešava ako popijete času Koka kole upravo sada :

* Prvih 10 minuta: Nakon sto ste uneli Coca-Colu u vaš organizam, 10 kasičica šecera je u vašem organizmu (100% od preporučenog dnevnog unosa). Vaš organizam vas ne tera na povraćanje prouzrokovano preteranim unosom secera zbog fosfatnih kiselina i aroma.

* 20 minuta: Vaša krv upija šecer, dolazi do naglog povećanja insulina u organizmu. Jetra odgovara tako što sav šecer pretvara u mast koliko god ga ima, a u ovom momentu ga ima i previse.

* 40 minuta: Sada je sav kofein apsorbovan u krv. Vaše zenice se šire, krvni pritisak raste. Kao odgovor jetra ubacuje još šećera u krvotok. Adenozinski receptori u vasem mozgu su sada blokirani sprečavajući pospanost.

* 45 minuta: Vaše telo ubrzava produkciju dopamina stimulišući centre zadovoljstva u mozgu. Fizički ovo je isti način na koji heroin deluje, samo mnogo jače.

* >60 minutes: Fosforna kiselina vezuje kalcijum, magnezijum i cink iz creva, ubržavajući rad organizma. Hemijski ovo je smeša velikih količina šećera i zasladjivača, i u ovom periodu povećano urinarno izlučivanje tečnosti.

* >60 Minutes: Kafeinski diuretik sada ulazi u igru (on vas tera na mokrenje). Sada je već sigurno da će sav magnezijum, cink i kalcijum biti izbačen iz vašeg organizma koji je prvobitno trebao da bude namenjen vašim kostima, kao što će biti izlučena i voda.

* >60 minutes: Dolazi do šećernog kolapsa u organizmu. U medjuvremenu ste gotovo izlučili dosta vode iz organizma, kao i veoma važne supstance (Kalcijum, Magnezijum, Cink). Posle ovoga verovatno ćete zapasti u kafeinsku krizu, telo vas tera na novi unos vode ili sličnih supstanci. Ali kako smo navikli na Coca-Colu, opet ćemo je uzimati i tako sve u krug i u krug, i samim tim svakim ovim procesom mi gubimo nama važne supstance koje su se mogle iskoristiti jačanju kostiju ili smanjivanju žedji.

I onda neko kaze ne steti bebi user posted image user posted image ?!?!?!

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 42
   RE: Gazirana pića
9.2.2013 12:10:51   
Visnja RR
Doktori kazu da jedna casa cole za vrijeme trudnickih mucnina ne steti nikom... ja sam pila za vrijeme mucnine jednu casu dnevno...

mislim da ti spiskovi malo pretjeruju i sigurno ih prave proizvodjaci nekih drugih ali negaziranih sokova koji su isto tako samo obojena slatka voda s nekom vocnom aromom...
prije se uvjek za colu govorilo 7 kasika secera ...povecase na 10..

Coca Cola ipak daje jedinstven osjecaj user posted image Pijem ali samo Ziro


_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 43
   [Obrisana poruka]
9.2.2013 12:13:10   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 44
   RE: Gazirana pića
9.2.2013 12:31:09   
Neca xxx
Ja Coca-Colu nikako ne volim. Ne svidja mi se. Tako da je ne pijem. A znam da nije zdrava inače, pa ni u trudnoći.
Od gaziranih pića jedino volim Schweppess Bitter Lemon, ali njega u trudnoći ne pijem jer sadrži kinin.

_____________________________

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 45
   RE: Gazirana pića
9.2.2013 12:46:47   
chantal
Ne pijem uopšte gazirana piće,muž ponekad kupi flašu i tad uglavnom izbije rat user posted image pa je i sam popije,nek mu bude,djeci ne dajem nikako i hB ne navaljuju ni u gostima,one znaju da to nije za djecu i to je to user posted image


A evo copy sa FB user posted image

Evo sta se nalazi u magičnom napitku Coca Cola:

1. Fenilalanin (Phenylalanine) - Utiče na lučenje serotonina (hormone zadovoljstva)
koji izaziva zavisnost.

2. Fosforna kiselina (Phosphoric acid) - E338 - Smanjuje gustinu kostiju, jer vezuje
kalcijum i magnezijum i stvara soli koje se ne apsorbuju. Takođe izaziva bolesti bubrega,
kao i stvaranje kamena.

3. Natrijum ciklamat (Sodium cyclamate) - E952 - Veštački zaslađivač koji je 1969.
ZABRANJEN, jer je otkriveno da formira kancerogenu materiju u organizmu.

4. Acesulfam K (Acesulfame potassium) - E950 - Veštački zaslađivač za koji se tvrdi da nije
dovoljno testiran pre puštanja u upotrebu i za koji se sumnja da je kancerogen.

5. Aspartam (Aspartame) - E951 - Sumnja se da je štetan za mozak i da izaziva tumor.

6. Kofein (Caffeine) - Ok, ovo svi manje-više znaju, izaziva zavisnost.

7. Natrijum citrat (Sodium citrate/Trisodium citrate) - Ovaj “regulator” ukusa je ustvari
anestetik (za jezik) i antikoagulant. (mogu misliti kakav je ukus kole bez njega)

8. Natrijum benzoat (Sodium benzoate) - E211 - Konzervans, koji moze da reaguje sa Vitaminom C i formira Benzen, čija su kancerogena svojstva poznata. Takodje utvrđeno je da ova hemikalija izaziva ćelijsko oštećenje, jer utiče na DNK mitohondrije. 2007. je otkriveno da natrijum benzoat (E211) izaziva hiperaktivnost i smanjenje inteligencije kod dece. Prema ovim istrazivanjima IQ opada i do 5.5 poena. U Koka-Koli su izjavili da ce obustaviti
upotrebu E211 “čim se pronađe adekvatna zamena”. Naravno, nije koka-kola jedina koja ima ove sastojke u sebi, ali ni “Zero” u sebi nema ništa drugo.

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 46
   RE: Gazirana pića
9.2.2013 15:35:51   
malena sharena
Muz redovno pije colu, a ja ponekad, mogu da je nikad ne popijem. E da, na pocetku trudnoce bi mi godila casa dnevno, pa sam pila, sad vec ne. A dijete ne pije, ja sam njemu objasnila da je to otrovno isto kao i cigare, ali on je jos mali, tek 3,5 godine pa prihvata to objasnjenje.

_____________________________

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 47
   RE: Gazirana pića
14.8.2013 8:28:10   
djulba
izbegavati user posted image

(odgovor članu bšimunić)
Neposredna veza do poruke: 48
   RE: Gazirana pića
10.9.2013 14:23:14   
Ella.M
Nakon komentara Jasmine, Crvrle i Chantal, ja sto sam pila colu, pila sam je. user posted image

(odgovor članu djulba)
Neposredna veza do poruke: 49
   RE: Gazirana pića
9.10.2014 19:07:38   
hadzimustra
Jojjj Cola me ubija ovih zadnjih mjeseci, ja imam perioda kad je pijem kao luda, a onda danima ne mogu da je gledam. user posted image

(odgovor članu Ella.M)
Neposredna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, šta bi uradili?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *