|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: EPIZIOTOMIJA
7.8.2008 0:03:05   
emina_h
I prije su zene znale popucati samo u ta vremena nije bilo kao sad doktora pa bi to samo zaraslo.
Dino zao mi je sto te boli,i ja sam kod poroda imala desetak dana problema.I zaista kao sto je vec navedeno najvaznije je ranu drzati suhu,ja sam susila fenom.Probala Bivacinom ono jos vise boljelo.
A dva dana poslije poroda fino sam sjela,dosli mi gosti i unatoc sto je boljelo,napravila se hrabra i vratila se na pocetak bilo mi gore nego kad sam se tek porodila.Takodjer sam mislila nikad nece proci,ali hvala Bogu poslije deset dana proslo.A lezanje ti je obavezno dok ne prodje.
Zelim ti puno srece i da ti to sto prije prodje.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 51
   RE: EPIZIOTOMIJA
7.8.2008 1:28:15   
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: bebacha

ja sam se porodila prije 10 dana.nije mi radena epizotomija neznam zasto ali sam sva popucala.i s vanjske i unutarnje strane,da nepricam o tome koliko je to nepravilno popucalo,konci na sve strane,jos uvijek nemogu sjesti,ni lezat ni hodat normalno.zato je po meni epizotomija dobra jer doktor bar zna gdje treba rasjeci


meni isto nisu rezali, razlog toga je bio, jer su rekli, da je bolje da popuca nezdravo vezivno tivo, nego da oni sijecu zdravo. to mi je moja dr. rekla,  direktor odijeljena u bolnici, glavni lijecnik i one neke dokturice. a poslije toga mi je jos i u krevetu tako i moja babica objasnila.
sad koliko je to istina neznam, mogu samo da ti kazem sta su mi oni rekli, bez da su se zdogovoriliuser posted image


_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 52
   RE: EPIZIOTOMIJA
7.8.2008 1:30:17   
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: bubamara80

prenosim iz jednog teksta:
Koja je steta od epiziotomije?
Svima ce rez pokvariti dozivljaj poroda koji ce postati nesto nalik na bolest i prve dane nakon poroda. Na srecu, vecina zena ce se unutar par mjeseci dobro oporaviti od reza. Tkivo perineuma je dobro prokrveljno i zarasti ce dobro. Ostat ce im oziljak, na slabo vidljivom mjestu.

Nekima koje nemaju srece ili su nestrucno zasivene (cesto prejako zasivene) oziljak ce biti bolan, ici ce na Fenton's procedure operaciju da uklone oziljak, imat ce bolove u perineumu prilikom sjedenja, nece moci uzivati u seksu jer ce ih penetracija boliti, trpit ce od inkontinencije.
U nekim slucajevima doci ce do infekcije, sto znaci jos boli i neugodnog tretiranja ozljede, a vrlo rijetko od infekcije ce i umrijeti. Vecina ce sigurno biti nesretna i trpiti bol radi tvrdoglavosti lijecnika koji su ih bespotrebno ozlijedili.
 
Postoji li prevencija?
Da, masaza prije poroda trebala bi povecati elasticitet tkiva, tako da se smanji pucanje. Postoji i epi-no uredjaj koji bi trebao postupno naviknuti tkivo na rastezanje, tako da pri porodu ne bude pucanja:
http://www.epi-no.com/birth.htm
Moje pitanje? Zasto se epi-no ne koristi kod nas? Pretpostavljam zato jer kosta i jer nikoga nije briga za pacijente.








moze se i maslinvim uljem masirat.


_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu bubamara80)
Neposredna veza do poruke: 53
   RE: EPIZIOTOMIJA
7.8.2008 1:43:08   
suncan_dan
IZVORNA PORUKA: dina RR

tako i radim edinice.. pa vidjecemo
hvala  Sanja... dobro si me napomenula.. to cu reci mm da potrazi vec sutra

cmoka tebi user posted image




ja sam bila jako iznutra i iz vana popucala, beba je drzala ruku na glavi, znacci izbacen lakat, a bila joj pubcanica oko vrata, tako da sam morala naglo pretiskat, i zato je i tako jako popucalo, ako hoces probaj ovo, sjedi u kadu i stavi morske soli i maslinovog uljs, sijedi jedno 10tak min. ili stavi maslinovo ulje na ulozak i ohladi (ne u zamrzivac) i stavi dolje. Ako ti nebude bolje otidi dokturu da  ti kontrolise mokracu.


_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 54
   RE: EPIZIOTOMIJA
7.8.2008 15:20:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: emina_h

A dva dana poslije poroda fino sam sjela,dosli mi gosti i unatoc sto je boljelo,napravila se hrabra i vratila se na pocetak bilo mi gore nego kad sam se tek porodila.



e bice da je ovo i kod mene user posted image .. ja luda.. ko sto ti kazes napravila se hrabra prva tri cetiri dana... a sad uh uh
nadat se da ce proci...

semi.. sjesti ne mogu nikako jos uvijek, tako da ovaj dio  s kadom otpada.. inace mislim da bi se vratila ponovo na pocetak da to uradim, to osjetim i po tome sto poslije jutarnjeg tusiranja, rana me pravo boli, pa sam poslusala savjet sa fenom... pomaze
pocelo je da svrbi, sto je pretpostavljam znak da prolazi.. skontala sam da je bitno samo da je rana suha i cista, tako da je toalet posjecujem svaki sat... lezanje mi pomaze, pa sam se malo ispraksirala oko dojenja... vidjecemo danas sutra kako ce biti...

hvala svima na savjetima... ljubim sve redom

(odgovor članu emina_h)
  Neposredna veza do poruke: 55
   RE: EPIZIOTOMIJA
7.8.2008 15:34:58   
anitaMO
ja sam isto sivana .em sama popucala , em rezana .nisu mi htjeli reci koliko samo rekli poprilicno.ali boli ko sam djavo kad se ohladilo.dok su sivali nije bolilo.meni su dali jekoderm ,znas ona mast riblja za opekotine.malo mi je lakse bilo.jest da smrdi ali manje zateze.

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 56
   RE: EPIZIOTOMIJA
7.8.2008 15:40:27   
aazra
Nam na vjezbama govore da je najbolje tako susiti i zraciti ranu sto vise, te po mogucnosti lezati bez gacica, naravno kad mozes. Uz to nikako nemoj nositi uloskje s krilcima.
A rivanol ide na gazu i drzis desetak minuta ali tek kada rana pocne zarastati, a mislim da je to slucaj kod tebe.
Bilo kakvo prasenje, pa i bivacina "zacepi" ranu i ona slabije zarasta. dakle rivanol tek nakon 7 - 10 dana. A ja cu iz ovog sto ste vi napisale uzeti kao "savjet" da se ne pravim vazna pred gostima u tih par dana.
Ustvari, MM i ja smo se dogovorili da cemo se "zakljucati" ako nas budu uznemiravaliuser posted image
Tih par dana stvarno ne bi trebalo primati nikog osim eventualno mame ili sestre.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 57
   RE: EPIZIOTOMIJA
25.8.2008 8:47:25   
Okarica
Neki dan u Općoj bolnici u čekaonici sam upoznala ženu koja je s prvim djetetom prošla bez epiziotomije, sad čeka drugo i nada se da će opet tako proći. To mi dalo nadu. Svako jutro pijem maslinovo ulje na prazan stomak (iako mi to baš ne pričinjava zadovoljstvo), jer sam čula da ima efekta. Kontam, vrijedi pokušati. Od sinoć sam počela sa masažom međice. Koristim kantarionovo ulje, sestra mi donijela s Hvara. Pa eto, drage moje, ako ovaj recept bude uspješan, javit ću vam, uskoro, ako Bog da. Jeste da sam se malo kasno sjetila, ali, bar sam nešto pokušala. Pozdrav!

_____________________________

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 58
   Epiziotomija, moze li se izbjeci?
25.8.2008 9:10:08   
bubamara80
Dino, moja se kolegica sa posla porodila i njena je rodica babica na Koševu,
nije joj ništa dala da stavlja na ranu, samo kada se ispere vodom, da se osuši fenom i da leži bez gaćica raširenih nogu koliko može 5-10 min svaki put, da rana koliko toliko bude suha. obuci suknju i ne nosaj gaćice. a ja bih svakako na kontrolu otišla da i dr pogleda. želim ti brz oporavak.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 4.11.2010 0:03:37 >


_____________________________

Ten tiny little fingers that always want to play,
That never stop exploring the wonder of today.
Ten tiny little fingers that from the very start,
Will reach out for tomorrow yet always hold your heart

Moje srce se rodilo 25.09.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 59
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:








Anketa

Nos.
пеперутка16

Kako čistite nos male djece?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *